Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 50 gadu karikatuuras dazas
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
deleted-ray
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
P.S. Sorry par izmeeru
Yume
hehehe.... tā gīmenes idille... nē... vispār forši! biggrin.gif
jurc
aaaa.... man beerniibaa bija riktiigi biezaa graamata ar visaam shitaam karikatuuraam! Nez.. laikam ka tagad vairs nav.. Vairaakas reizes vinju izskatiiju, beigaas jau bez paaris lapaam palika..
arteck
O, jā. Helrufs Bidstrups. Šie zīmējumi asociējas ar bērnību. Tad pie vecmammas vienmēr ņēmu šitās grāmatiņas un skatījos. Var pilnīgi sajust to, cik viņš mierīgi to ir zīmējis - uzreiz ar precīziem vilcieniem un vispār, tik smeldzīgi smieklīgi ietērpis sociālās lietas. Būs jāpajautā vecmammai, lai atkal iedod pašķirstīt.
Shinobi-sama
huuuu... vistiiraakaa satiiraa.. .klasiska ko veerts paarshkirstiit... gatim sljukam(vai kaanu vinju tur sauca) ar vaidzeetu liidziigu gramatu izdot... vinjsh jaunu bmaak cool.gif
kaarleens
Bitstrups rulz cool.gif
Leonheart
Man joprojam ir vesela graamta ar vinja zimeejumiem-karikaturiem )
Taka
Vecais, labais dānis Bidstrups biggrin.gif
edg
Njaa, taa graamatinja ir daudziem, un droshi vien dazhiem arii ne taadaa formaataa, ka tik ljoti lasiita, ka labas birst aaraa. Shitaa lieta man laikam pasaules uztveree diezgan daudz devusi.

Bet vispaar man radaas jautaajums: Kas Ray par trakumu uznaacis taadu leerumu saskeneet? Varbuut no neta nokachaaji?
deleted-ray
QUOTE(edg @ Nov 25 2004, 16:09)
Bet vispaar man radaas jautaajums: Kas Ray par trakumu uznaacis taadu leerumu saskeneet? Varbuut no neta nokachaaji?
*

Nee, man maajaas staav 1963 gada izdevums. Skaneejos taapee ka arii patiik Bidstrupa darbi smile.gif . Tur nav leerums, tur pa lappuseem sadaliits. Vai ta man gruuti, lai tak citi arii redz smile.gif. Gribat veel kaadas paaardesmit lpp?
edg
Heh, no taas pashas seerijas tachu bija arii graamatinja par zemes radiishanu. Tas gan diez vai bija Bidstups, man pat liekas, ka kaut kas ar E burtu vai kaut kaads Zhanis, bet taadaa pashaa x*y lielumaa, biezumaa, taados pashos plaanos vaakos kaa Bidstrupa graamata. Tiesa, esmu redzeejis to pashu Bidstrupa kraajumu arii biezajos vaakos... Ta nu, tas, ko gribu pateikt, ir: ja jau skanee karikatuuras, tad skanee ar veerienu - iista edg kolekcionaaraa domaashana.
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 25 2004, 19:52)
Heh, no taas pashas seerijas tachu bija arii graamatinja par zemes radiishanu. Tas gan diez vai bija Bidstups, man pat liekas, ka kaut kas ar E burtu vai kaut kaads Zhanis, bet taadaa pashaa x*y lielumaa, biezumaa, taados pashos plaanos vaakos kaa Bidstrupa graamata.
*

Žans Efels sauca to karikatūristu. Bidstrups un Efels man mūždien uzdzen nostaļģiju. Bija tāds kluss sapnis pašam dienās kļūt par karikatūristu, tāpēc regulāri pirku Dadzi un visas latviešu un ārzemju karikatūristu grāmatas, cik nu tās 80. gados bija pieejamas. Mans favorīts vēl joprojām ir Agris Liepiņs, viņa zīmēšanas manierei nav analogu.
edg
Dadzis... kad aizbraucu pie vecvecaakiem, dienaam vareeju lasiit vecos dadzhus biggrin.gif
Batou
QUOTE(edg @ Nov 25 2004, 22:12)
Dadzis... kad aizbraucu pie vecvecākiem, dienām varēju lasīt vecos dadžus biggrin.gif
*

ooo, vecie Andreja Skaiļa stāsti. feļetoni un humoreskas.
arteck
"Dadzī" jau uzdarbojās arī tāds Gunārs Bērziņš. Iesēdušies arī viņa zīmējumi. Atceramies multfilmiņu par Si-Si-Dra? Tur arī Bērziņa ilustrācijas ir. Starp citu, pati Si-Si-Dra jauka multenīte. Singajevskas balss pati par sevi vienmēr piešķir īpašu "auru".

UPD Meklējot kaut kādas bildītes, atradās arī šitāda lieta - latviešu karikatūristu darbi pašu krievu acīm smile.gif Nezinu kā citi, bet sajutu to nelielo sāpi, par to kā mēs šitā neģēlīgi ar viņu simboliem esam spēlējušies un tā. Lai arī it kā "tīri analītisks" teksts, tik un tā jūt.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.