QUOTE(Shinobi-sama @ Nov 25 2004, 11:50)
Nu par AAC un ogg es piekriitu ka tas ir labaaks par mp3.
par to video kvalitaati ir taa, KAA savus ripus taisa ,es uzskati pietiekami labi taupot vietu pie reizes ieliekot augstas kavlitaates audio, kas personiig man ir
1-majaa vietaa, jo kaad aman jeega no videa kavliaates kad man tas pats HE-AAC pagaas ar siikiem gljucinjiem. Kaa jau mineets tad HE-AAC ir domaats augstas kvalitaates audio ar zemu bitrate, tik un taa AC3 ir labaaks jo kaa nekaa tas ir bez maz vai identisks DVD tikkai ar zemaaku bitrate.
Tieshi taa jau ir ka KAA video
lielaakoties ir
pietiekami labs, bet zx un a-l tas ir maximaalaa kvalitaatee [taadeelj vinjiem paiet daudz ilgaaks laiks starp releasiem, jo biezhi vien tiek iets manuaali cauri pa kadriem katrai seerijai] un manupraat video kvalitaate noteikti ir daudz svariigaaka, bez tam lai tieshaam ieveerotu atshkiriibu starp AC3 un HE-AAC [bez tam AC3 ir pilniigi identisks ar DVD skanju] tur jaabuut pietiekoshi labai audio sisteemai uz kaa klausaas lai to dzirdeetu. Un tas arii ir iemesls kaadelj manupraat video kvalitaate ir svariigaaka, jo sakariigs monitors ir gandriiz visiem [ar to es domaaju taads kas vismaz uztur 1024x786] kameer lielaakajai daljai ir tikai kaut kaadas suudiikaas paaris Ls tumbas kas naca liidzi PC, vai labaakajaa gadiijumaa leetas liidz videeji daargas 5.1 tumbas uz kuraam nu manupraat nav sadzirdama atshkjiriiba starp AC3 un HE-AAC [bez tam anime ir vizuaals izklaides veids]. Un parasti ja ir gljuki AAC tad visbiezhaak taa ir nepareizi nokunfigureeta sisteema.
Taalaak Anamorphic encode, biezhaak izmanto kad maina ateela izmeeru paltekraanu pataisa par shaurekraanu vai sazin ko kas involvee ateela paarencodeeshanu pilniibaa pa jaunam, turklaat tas ir laikietilpiigs process, un citi steigaa lai tik nosubotu .. iztiek bez taa....
Un te man liekas ka tu nonaac pretrunaas.... kaa var kaadam piedeeveet labaaku kvalitaati par citiem ja vinjsh kaut ko nedara kas var uzlabot kvalitaati deelj taa ka tas ir laikietilpiigs process [kas tas nebuut iisteniibaa nav] kameer citi to veic.
Par anamorphic te ir siiks apraksts kaa tas darbojas un kaadeelj ir labaaks
The point of encoding anamorphically is that you get more quality with less pixels.
If you have a 704x480 16:9 anamorphic source you can do one of two things if you want to get a 1:1 pixel aspect ratio: You can scale it down to 640x360 or 704x396 (you remove detail from the picture, get less pixels) or you can scale the picture up to 853x480 (you add more pixels without adding more detail). In the end, the choise is, "should I add more pixels without getting more detail, or should I remove detail from the picture".
Or you could do it anamorphically. You don't remove any detail (apart from what the actual encoding does, and any eventual other filters), and you don't add extra pixels, but the enduser can still play back the file at 853x480 (or higher) resolution. It's a win-win situation.
Of course, the endusers "lose" if there is a bug in their codecs, so they can't handle anamorphic video, but most widely-used players do support it. (Then there's the problem with the DivX codec, but that's beside the point.)
huh tu nonaac pretrunaas.... pats teici ka ac3 ainjem daudz vietas, taipashaa laika tev pilniigi lieks celinjsh kur biezhi vien tas ir anglju in ir 5.1 viens celinjsh un aiznjem nemazo vietu ..aptuveni lieki 50mb vai pat vairaak. laugh.gif
Nu taa nemaz nav - AC3 aiznjem apmeeram 3x vairaak vietas nekaa HE-AAC, taa ka pat papildus 5.1 audio (kas ir ljoti reta paraadiiba, man liekas tikai A-L GunGrave ir ar abiem audio 5.1, citaadi anglju meele parasti ir 2ch)aiznjem vismaz treshdalju mazaak nekaa viens AC3 5.1 audio celinjsh. un kaa tiko apskatiijos peedeejie KAA reliisi arii ir ar HE-AAC taa ka te vinji pelniijushi atziniibu ka saak iet liidzi laikam) un vinju nevar saukt par pilniigi lieku celinju jo ja arii man vinjsh nav vajadziigs tad noteikti ir cilveeki kas vinju grib [kas arii vareetu tikt uzskatiita par citu liigu kvalitaatee - kur tiek dota izveeles iespeeja] shaadi tie kas negrib lasiit subus var klausiities otru audio celinju un tai pat laikaa baudiit labaaku video kvalitaati.
Beigu beigaas visu izshkir katra pasha veelme un vajadziibas,bet tomer es vismaz uzskatu ka nevar tiekt ka KAA ir par mata tiesu augstaaka kvelitaate nekaa citiem.