Help - Search - Members - Calendar
Full Version: mazliet zoopolitiska off-topika
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
darknight
image
Smogs
Cik mīļs mērkaķīts, es arī tādu gribu!
deleted-ray
Miilji happy.gif
arteck
Starp citu, jā, tie dzīvnieciņi nav pelnījuši tik nekrietnu izturēšano kā salīdzināšanu ar Bušu.
X_Kamui
biggrin.gif Mdee, nu gan ir liela lidziba laugh.gif
Kas notiktu ja Bušam to paraditu laugh.gif
Rob_X
Liidziiba?? Kur tu redzi kaadu liidziibu?? Tas ir vinsh !! Mats uz mata ! smile.gif
Dzonis
biggrin.gif vislabakaa taa piebilde bildes viduu
Shinobi-sama
heh es ar neemsu par bushu bet neesmu arii pret... BET vinjsh ir prezidents... bet juus protat tikkai tizli njirgataies. Ja juus ieliktu par ASV prezidentu es paskatiitos kaa juus riikotos. Es no smiekliem bruku sarautu laugh.gif laugh.gif laugh.gif
NOLF
QUOTE(Shinobi-sama @ Nov 22 2004, 10:57)
heh es ar neemsu par bushu bet neesmu arii pret... BET vinjsh ir prezidents... bet juus protat tikkai tizli njirgataies. Ja juus ieliktu par ASV prezidentu es paskatiitos kaa juus riikotos. Es no smiekliem bruku sarautu  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif
*

Var piešūt tādu pašu analoģiju, kā savulaik ar anekdotēm par Brežņevu - kamēr tauta tā vietā, lai dumpotos, smejas un stāsta anekdotes, viss kārtībā un varai nav par ko satraukties.
Shinobi-sama
hem ir atshkiriiba.. starp humoru un klaju njirgaashanos. Shis veel vareetu buut pienjemami... bet parocies netaa un izraksi taadas lietas, priecaasies ka esi netraala persona.
ShinChan
QUOTE(Shinobi-sama @ Nov 22 2004, 15:09)
hem ir atshkiriiba.. starp humoru un klaju njirgaashanos. Shis veel vareetu buut pienjemami... bet parocies netaa un izraksi taadas lietas, priecaasies ka esi netraala persona.
*

Šis purns ir vismaz tik daudz pelnījis, lai par viņu atklāti varētu ņirgt visa pasaule. Un es arī ņirdzu, lai gan mana ņirgšana ir ar zināmu nolemtības sajūtu - pasaules ietekmīgākais cilvēks, riktīgs ambālis un aptuveni puse viņa valsts iedzīvotāju ir sen pārstājuši racionāli domāt un spriest. Uz kurieni šī pasaule veļas?

P.s. Manuprāt, šimpanzei vajadzētu sūdzēt tiesā šīs kolāžas veidotāju, jo, piemēram, man būtu nepatīkami redzēt sevi pielīdzinātu Žoržam Dabaljū Krūmam.
NOLF
QUOTE(ShinChan @ Nov 22 2004, 15:48)
Šis purns ir vismaz tik daudz pelnījis, lai par viņu atklāti varētu ņirgt visa pasaule. Un es arī ņirdzu, lai gan mana ņirgšana ir ar zināmu nolemtības sajūtu - pasaules ietekmīgākais cilvēks, riktīgs ambālis un aptuveni puse viņa valsts iedzīvotāju ir sen pārstājuši racionāli domāt un spriest. Uz kurieni šī pasaule veļas?

P.s. Manuprāt, šimpanzei vajadzētu sūdzēt tiesā šīs kolāžas veidotāju, jo, piemēram, man būtu nepatīkami redzēt sevi pielīdzinātu Žoržam Dabaljū Krūmam.

Kāds iemesls šitādai Buša nīšanai? Irāka, vai? Anekdotiskie 'they misunderstimated me', 'mission accomplished' un 'you forgot Poland'? Vai tāpēc, ka tagad ir modē lamāt Bušu?

Amerikāņi neievēl savu prezidentu lai rūpētos par pasauli, kas atrodas ārpus ASV (izņemot tikai Izraēlu), tāpēc nevajadzētu brīnīties, ka ASV prezidents uzvedas pasaulei nepieņemamā kārtā. Par pasauli ASV vienmēr ir bijies nospļauties un bez Buša apšaubāmajām avantūrām, kas kaitē visiem, tā arī paliktu. Tagad, kad Buša administrācija sāka savu 'karu pret teroru', pasaule sāk atjēgties, ka ASV nedrīkstētu darīt visu, kas ienāk prātā un neviens viņus par ciema kārtībnieku nav iecēlis. Tieši tāpēc arī savā ziņā sapriecājos, kad Bušu ievēlēja otrreiz. Sūdus viņš savārīs, bet cerams, ka pietiekami lielus, lai tos tad arī visi ķertos izlabot, pie viena izlabojot arī to, kas bija nepareizi pirms viņš nāca pie varas.
ShinChan
Es Bušu lamāju jau pirms viņu ievēlēja uz pirmo termiņu, vēl vairāk sāku lamāt uzreiz pēc viņa "demokrātiskās" ievēlēšanas un tad lamāšna ir gājusi kalnup pēc ģeometriskās progresijas, apoteozi sasniedzot īsi pirms novembra vēlēšanām. Tā, ka mani būtu grūti ieskaitīt "lamāju Bušu, jo tas ir stilīgi" kategorijā. Un jo vairāk par Žoržiku uzzinu, jo lielāks ir mans izmisums un skepse par ASV. Bet tagad jau tas viss, protams, ir post factum.
P.s.Šajā topikā var palasīties sīkāk par maniem ārpolitiskajiem uzskatiem.
MitSuki
Buss ir IDIOTS!!!
Paskataties ko vins ir izdarijis, karu uzsacis un del ta pida... ir aizgajusi boja daxuja cilveki boja kara psc un Buss tur neko nedara lai mainitu bled
Es veletos kaut Busam smadzenes pret sienu izsmeretu...
Un es zinu ka kadu dienu Panems un vinu nogalinas...(to es garanteju)
tadas ir domas par Busu
NOLF
QUOTE(MitSuki @ Nov 22 2004, 21:11)
Buss ir IDIOTS!!!
Paskataties ko vins ir izdarijis, karu uzsacis un del ta pida... ir aizgajusi boja daxuja cilveki  boja kara psc un Buss tur neko nedara lai mainitu bled
Es veletos kaut Busam smadzenes pret sienu izsmeretu...
Un es zinu ka kadu dienu Panems un vinu nogalinas...(to es garanteju)
tadas ir domas par Busu
*

Šitāda histēriska attieksme apmēram arī ir tas, par ko brīnos. Nesaku un neesmu teicis, ka Bušs nav dranķis, bet joprojām nesaprotu, kāpēc visi tagad ir tik naski viņu ienīst, bet vicītes dūrinādami nebļauj neko līdzīgu par Miloševiču, Kastro, Šaronu, Kim Il Jongu, to pašu Putinu un citiem tikpat 'gudriem' kadriem.

Vēsture nebeidzās ne 1945, ne 1991. gadā. Visāda draza turpinās un turpināsies un viens mērkaķis Baltajā namā/Kremlī un tamlīdzīgos kantoros nomainīs otru, tieši kā līdz šim.
MitSuki
Tas gan, bet pasaki kurs nepiekrit ka Buss ir tads un tads..
Es tur neko darit nevaru, nu labi tur lidmasina ielidoja maja un tur mira daudz cilveki, tur vareja mierigi visu nokartot,vispar ja ta padoma kas notiktos ja piem Huseinu tagad nesanemtu ciet...
ehh es nezinu ja godigi,bet Buss ir maita tik un taa(varbut vins pareizi izdarija, varbut nepareizi, bet vins tik un taa maita smile.gif )
Rob_X
Te nu mees redzam piemeeru "Kruumu apdirst ir modee" dry.gif
Dzonis
man vienkaarshi izbriina kaa cilveekam ar taadaam praata speejaam ljauj taadu lielvalsti vadiit...
edg
Man liekas diivainas dizhaa politologa ShinChan un aciimredzami pa lietu braucoshaa driznaks domas, jo pats esmu piedaliijies procesaa, kuraa iisti amerikaanji leema, par ko balsot (irc kanaalaa). Iisi pirms veeleeshanaam bija diezgan saspringtas diskusijas par to, kursh no prezidentiem ir mazaaks vai lielaaks meesls. Kas ziimiigi, cilveeki sprieda vai nu par to, kursh prezidents lielaaks maita, vai arii par to, kursh ne tik liels maita. Aarkaartiigi neparasta paraadiiba bija ljautinji, kas uzskatiija kaadu no prezidentiem par labu. Vinjus nomelnojusi prese, baltaa un dzeltenaa, skandaali katraa kaktaa, galu galaa viens otru. Rezultaataa tiem amerikaanjiem, kuru sarunas es klausiijos, gandriiz visiem (>90%) riebaas jebkura piedaavaataa kandidatuura, bet vinjiem kaads shaa vai taa bija jaaizveelaas. Galu galaa, peec shiem paardesmit cilveekiem, uzdriikstos ticeet, ka milziigai daljai amerikaanju veeleeshanas bija par to prezidentu, kursh ir vismazaak slikts. Un vinji diskuteeja par Busha izgaajieniem un "terorisma apkaroshanu" augstaa meeraa. Un diskusijas bija taadas pashas kaa jebkur citur pasaulee. Es nesaskatiiju nekaadu atshkjiriibu amerikaanju domaashanaa un muusu domaashanaa par plusiem un miinusiem Busha darbiibaa. Tiesa, vinjiiem mazaak ruup citas pasaules valstis kaa taadas, bet vinjiem ljoti ruup Amerikas prestizhs, vinjiem derdz, ja vinju prezidents ir izsmiekls un apkaunojums, un, ja citas valstis, ruupeejoties par citaam pasaules valstiim, njirgaajas par Bushu, Amerikaanjiem kauns. Taadeejaadi tas noved pie taadiem pashiem prezidentu veerteeshanas etaloniem kaa citaas valstiis, tikai deelj citiem meerkjiem. Un lai arii vinji domaa, ka eiropa ir maza sala atlantijas okeaanaa, kuraa cilveeki ir diivaini jokainji, vinji nav aukstasiniigi pasaules piekaaseeji. Cik zinu, vinjiem piemiit veelme izzinaat, kas iisti ir Latvija, ja vinji uzzin, ka tu taadaa dziivo. Taapat vinji uzzskata, ka tu arii esi cilveeks, arii, ja esi musulmanis. Neesmu dzirdeejis nevienu amerikaani sakaam, ka visi musulmanji ir noshaujami. Neesmu dzirdeejis, ka amerikaanji kaadu tautu uztvertu par nacistiski izniicinaamu. Jaa, vinjiem ir naids pret musulmanjiem, taapat kaa daudziem latvieshiem pret krieviem. Bet vai ar to vinji ir atshkjiriigi. Nu nav jau man plasha taa pieredze, bet gribu ticeet, ka neesmu pilniigi alojies par to, kas notiek pasaulee. Vadoties no shiis, tiesa gan, truuciigaas pieredzes, es nespeeju uznjemt ShinChan un driznaks aso amerikaanju kritiku. Vai tieshaam amerikaanju jaunatne spriezh tik fundamentaali atshkjiriigi no vecaakaas paaudzes, ka ir iznjeemums? Vai arii man ir smagi nepaveicies, un paziistu amerikaanjiem netipiskus, racionaalus ljaudis, kuriem diivainaa kaartaa nav nospljauties par to, kas notiek aapus ASV...

Par Bushu kakaajiet, cik gribat, bet, ja aptaisaat amerikaanjus, tad luudzu pamatojiet! Apgaismojiet mani neredziigo, akli un naivi ticosho, paraadiet iistaas pasaules bardziibu un patiesiibas ledus auksto dvashu! Lieciet man noticeet amerikaanju kultuuras egoismam, pieraadiet, ka vinju kultuura ir bezsirdiigs nazis cilveeciibai muguraa!

Sasodiits.

Visaadaa gadiijumaa shii posta meerkjis ir: pastaastiet argumentus tam, ko teicaat par amerikaanjiem, lai varu maaciities un klaniit galvu pateiciibaa!
ShinChan
Edg: esi pelnijis godīgu atbildi smile.gif
Visupirms, pārdesmit cilvēku plāpātuvē īsti nav tas ģenrālkopums uz kā bāzes izdarīt jelkādus socioloģisku secinājumus, vēljovairāk tamdēļ, ka visi šie cilvēki ir vairāk vai mazāk piedrīgi vienam konkētam sabiedrības segmentam. Lai gan tei argumenti ko minēja viņi bija samērā aktuāli lielai daļai ASV pilsoņu. Kā parasti divas pelēcības, starp kurām grūti atrast 10 atšķirības. Bet atšķirības ir un pie tam vēl kādas ph34r.gif
Bušā ir apvienojušās visas tās īpašības, kam nevajadzētu piemist demokrātiskas valsts galvai. Pirmkārt, viņš uzstājas sliktāk kā Emsis. Otrkārt, viņš ir viegli ietkemējams (nav noslēpms, ka patiesais "stūrmanis" visus iepriekšejos gadus ir bijis Diks Čeinijs). Treškārt, viņš ir fanātisks kristietis, kura fanātisms jau aiziet līdz tādai pakāpei, ka viņš dzird Dievu ar sevi runājam. Ceturtkārt, un tas nedaudz sasaucas ar iepriekšejo punktu, viņš ir apsēsts ar mesiānismu (līdzīgi kā Repše). Ja Staļins, par spīti propagandai, zināja, ka viņš neatbrīvo Eiropu II pasaules kara beigās, tad Bušs šobrīd tik tiešām reāli tic, ka viņš atbrīvo pasauli, un ka šis uzdevums ir ar Dieva palīdzību uzticēts tieši viņam. Manuprāt, lielu lomu spēlē arī Buša seniora aplauziens pirms 13 gadiem Līča karā, nu dēliņam ir pienākums pabeigt to ko papucis iesāka, lai tētuks var ar viņu lepoties, vai arī parādīt to, ka pats ir pārāks par savu veco. Kas to lai zin, kādi mazvērtības kompleksi Krūmu Juri nomoka? Piektkārt, Bušam patīk karot, bet nepatīk rūpīgi plānot savas militārās kampaņas un vēl jo vairāk plānot iekaroto valstu atjaunošanu pēc kara. Tas sevī ietver arī nerēķināšanos ar citu pasaules valstu viedokli. Sestkārt, Buša administrācijas laikā ASV ir pārvērtusies par no mērenas demokrātijas līdz mērenam autoritārismam. Irākas kara laikā cenzūra rullēja pa visiem lielākajiem mēdijiem. "Patriot act" vispār ir kaut kāda ņirgāšanās par demokrātiju, te Bušam roku spiež Pavļiks Morozovs.
Es šo uzskaitījumu varētu izstiept uz punktiem 20, bet vai ir vērts to darīt?
Kerijs nav nekas izcils. Demokrātu problēma jau otrās vēlēšanas pēc kārtas ir absolūtu pelēcību piedāvājums. Ja Als Gors un Džons Kerijs labi piestāvētu kādai Lielbritānijai vai Vācijai, tad priekš ASV burgerrijēju vairākuma, šie cilvēki ir par intelektuālu, par stīvu un par maz atraktīvi. Tu, edg, mini, ka prezidentu vēlēšanas principi ASV ir līdzīgi kā citur pasaulē, tā gluži nav. ASV prezidenta vēlēšanas jau aptuveni 30 gadus ir viens vienīgs izklaides šovs. Un par prezidentiem balso līdzīgi, kā par realitātes šovu dalībniekiem. Tieši ši principa dēļ un tieši tāpēc, ka ASV publika to pieprasa, es arī esmu ciniski noskaņots pret ASV. Viņiem būtu jājūt atbildība pasaules priekšā ievēlot par prezidentu tādu klaunu kā Bušs. MAn nāk prātā viens salīdzinājums. ASV pilsoņu rīcību šajās vēlēšanās es salīdzinu ar nejauši ieņemtu bērnu, kur papucis pāris minūtes papriecājas, bet mammucim (vēlāk vientuļajam) ar sekām nākas dzīvot vēl ilgi. Kur amerikāņiem bija prāts uzgrūst pasaulei šādu nastu?
Runājot vēl par amerikāņiem. Esmu viņus diezgan labi iepazinis. Lielākais vairums ir uzspēlēti pieklājīgi, interesējas, uztraucas par visu un visiem, taču tajā pašā laikā tu piefiksē, ka tā ir tikai poza, ka viņiem tas viss patiesībā ir vienaldzīgs. Amerikāņi ir cilvēki bez kultūras (nevis nekulturāli), tieši šī iemesla dēļ viņiem samērā vienaldzīgas ir citas kultūras. ASV vēstures gaitā ir darbojies kā putekļusūcējs, uzsuukusi no Eiropas un citām pasaules daļām gaišākos prātus, padarījusi pilnīgi visu par patēriņa produktu. Mēģinājusi padarīt subkultūru par kultūru, un man par nožēlu jāsecina, ka daudzviet "veiksmīgi". Sauciet, šo manu nostāju, par nacionālistisku, egocentrisku, snobisku vai hvz kā vēl, man vienalga, taču ASV ir un paliek man nemīlama valsts un ar katru gadu aizvien vairāk.
P.s. Rakstīju būdams pa pusei bezsamaņā, tā ka vēlāk varbūt sekos pamatīgāks izklāsts...
edg
Atljaushos buut nekorekts un saakt oratoriski nepareizi, t.i., apliekot tavu runu tongue.gif
Var ljoti labi redzeet, ka neesi bijis pie pilniigas apzinjas to rakstot, jo pirmo rindkopu (ne vienrindiigo) es vispaar nesapratu. Taapat tu tik briesmiigi veeleejies lamaat Bushu, ka, par spiiti tam, ka neviens nesaka preteejo, uzrakstiiji lielu rindkopu par to, kas vinjaa nepiedodami slikts.
Man, protams, slinkums savu postu no saakuma liidz galam paarlasiit, bet liekas, ka nekur nemineeju, ka amerikaanju prezidentu veeleeshanas principi ir taadi pashi kaa citur pasaulee. Mana vaina gan, ka neprotu preciizi pateikt savu domu. Par spiiti tam, kaadaa veidaa vinji uztver shiis veeleeshanas, par spiiti tam, ka vinji ir egocentriski, vinji veertee prezidentus taapat kaa citur pasaulee. Es runaaju, ka truukumi vinju veerteeshanaa tiek atsveertas ar citiem veerteeshanas principiem (egocentriskums ar veelmi nebuut kaunaa). Un kaada starpiiba, kaa parastie ljautinji uztver shiis veeleeshanas? Vinji vienalga veel par vinjupraat vislabaako, neatkariigi no taa, vai tas ir realitaates shovs vai nopietnas veeleeshanas. Tu runaa, ka pazuud atbildiibas sajuuta. Bet kur gan tur var buut atbildiibas sajuuta, ja tev iedod taadus nozheelojamus kandidaatus? Vinjiem katru gadu baro iekshaa pilniigus aamurus, un tu prasi, lai vinji justu atbildiibas sajuutu par ieveeleeto prezidentu. Ja tev taadus iedotu, tu arii nejustos vainiigs par to, ko ieveeleetu, jo citas iespeejas tev nebija. Ne jau amerikaanjos tur vaina, bet vinju politiskajaa sisteemaa. Vaina ir tajaa punktaa, kas amerikaanjus atstaaj bez labas kandidatuuras. Var jau teikt, ka vinji buutu vismaz meegjinaajushi kaut ko pasaakt lietas labaa, riikot referendumus vai veidot partijas vai velns zina ko veel, bet amerikaanjiem politika nav taadaa prioritaatee. Par to tu vinjus vari ieniist - tu vari ieniist cilveekus par to, ka vinji nevar izbriiveet savaa dziivee tik daudz laika kaa padomaat par politiku. Bet tas nu dzen uz daudz lielaaka filozofiska jautaajuma pusi - vai cilveekam buutu jaadziivo sevis vai pasaules labaa? Mana atbilde ir - cilveekam nav jaadara ne tas ne shitas, cilveeks driikst dariit kaa grib.
NOLF
@EDG:

Neesmu teicis, ka progresīvi domājošajiem vai ierindas amerikāņiem būtu par pārējo pasauli nospļauties. Tāpat kā citās tautās, ir viņiem gan savi aptaurētie, gan pilnīgi normāli cilvēki. Pilnībā ticu, ka Internetā esi saticis normāli domājošus amerikāņus un nešaubos, ka tādu ir pietiekami daudz. Taču, vai balsojot, piemēram, Saeimas vēlēšanās, tu balso ņemot vērā 'vispārējo', Eiropas vai pasaules labumu, vai arī tā, kā tavuprāt būtu labāk Latvijai un tās iedzīvotājiem? Buša izrīcības kaitē arī amerikāņiem, jo iet bojā arī viņējie, valsts parāds aug, starptautiskā reputācija krītas, saasinās attiecības ar Islama pasauli utt. Vārdu sakot, labuma maz vai nemaz.

Mani galvenie iebildumi pret amerikāņiem ir tādi, ka konstitūcija, tiesību bils, šķietami neierobežotās iespējas un skaļi deklarētā runas brīvība ir viņiem aizmiglojušas acis un lielais vairums ir vai vismaz bija svēti pārliecināti, ka viņu demokrātijas modelis ir vispareizākais, vistaisnīgākais un vispiemērotākais jebkurai sabiedrībai, neatkarīgi no vēstures, tradīcijām un mentalitātes. Pusaudža gados (nebūt ne sen) vairākas reizes iegadījos dažādos 'smadzeņu skalošanas' pasākumos, kur šādus uzskatus mēģināja ieaudzināt dry.gif

Tajā pašā laikā, pietiek ar vienu apšaubāmas motivācijas (nejaukt ar inteliģenci. Bušs nebūt nav stulbs. Nepiemērots, varbūt, pat nekompetents, bet ne stulbs, kā viņam piedēvē.) cilvēku īstajā amatā un visas amerikāņu tiesības un brīvības pa vienai 'tiek īslaicīgi atceltas' un cilvēki sāk pamazām saprast, ka ne šī, ne iepriekšējās administrācijas nebūt nav bijušas ideālas un rūpējušās galvenokārt par savām un savu lobiju interesēm.

Mēģināšu vēlāk paskaidrot tuvāk un/vai precizēt. Tagad jāstrādā.
ShinChan
Driznaks, jau būtībā šīs problēmas kodolu ir izkristalizējs. Mēģināšu vēl šo to sametināt un piemetināt laugh.gif

Var ljoti labi redzeet, ka neesi bijis pie pilniigas apzinjas to rakstot, jo pirmo rindkopu (ne vienrindiigo) es vispaar nesapratu.

Pirmajā rindkopā ir runa par to, ka daži desmiti cilvēku čatā nereprezentē visu ASV pilsoņu kopumu.
Taapat tu tik briesmiigi veeleejies lamaat Bushu, ka, par spiiti tam, ka neviens nesaka preteejo, uzrakstiiji lielu rindkopu par to, kas vinjaa nepiedodami slikts.

Bušs ir kļuvis par simbolu. šis viens cilvēks ļoti veiksmīgi spēj sevī apvienot visu to, kas mani tik ļoti tracina amerikāņu vairākumā. *seko īpašību uzskaitījums* Ignorance, egoisms, falšu draudzību veidošana, virspusīgums (ļoti daudzās lietās), slikta humora izjūta un pārākums. Droši vien, ka ir vēl, bet negribas kādas valsts iedzīvotājus pārāk daudz apvainot.
Man, protams, slinkums savu postu no saakuma liidz galam paarlasiit, bet liekas, ka nekur nemineeju, ka amerikaanju prezidentu veeleeshanas principi ir taadi pashi kaa citur pasaulee...Un kaada starpiiba, kaa parastie ljautinji uztver shiis veeleeshanas? Vinji vienalga veel par vinjupraat vislabaako, neatkariigi no taa, vai tas ir realitaates shovs vai nopietnas veeleeshanas. Tu runaa, ka pazuud atbildiibas sajuuta. Bet kur gan tur var buut atbildiibas sajuuta, ja tev iedod taadus nozheelojamus kandidaatus? Vinjiem katru gadu baro iekshaa pilniigus aamurus, un tu prasi, lai vinji justu atbildiibas sajuutu par ieveeleeto prezidentu.

Tāpēc, ka tie nav tādi paši. Sākot jau ar instrumentālo līmeni un beidzot ar cilvēku subjektīvajiem kritērijiem prezidenta izvēlē. Ja kāds sekoja priekšvēlēšanu gaitai tad redzēja, kā no 8 demokrātu kandidātiem beigās palika viens vienīgs. Priekšvēlēšanu centrālais uzdevums ir naudas vākšana. Vulgarizējot visu to padarīšanu var teikt, ka ar Bušu konkurēja tas kam izdevās no sponsoriem noslaukt vislielāko čunguru. Šoreiz tas bija Kerijs. Un te nu atkal nākas runāt par amīšu pašu līdzatbildību kandidāta izvēlē, jo viņiem bija visas iespējas pretim Bušam likt melnādainu pustraku mācītāju Elu Šārptonu, atraktīvu kandidātu, kurš priekšvēlēšanu posmā līderēja - Hovardu Dīnu, vai kaut vai melnādaino sievieti, kuras vārdu es esmu piemirsis. Beigās iznāca pelēcis Kerijs ar savām botulīna injekcijām sejā. Tā, ka redzi, edg, amerikāņi paši visu fīrē un vēlēšanas kā arī to iznākums ir tiešs viņu pašu spogulis.
Par to tu vinjus vari ieniist - tu vari ieniist cilveekus par to, ka vinji nevar izbriiveet savaa dziivee tik daudz laika kaa padomaat par politiku.

Es viņus neienīstu. Man lielākais viņu vairums liekas nožēlojams, jo nesaprot savas rīcības konsekvences. Pirms 4 gadiem viņus vienreiz smagi apjāja šis pats prezidents. Viņš un viņa administrācija viņus un puspasauli ir jājusi visus iepriekšējos 4 gadus. Vai šīs valsts pilsoņu vairākumam ir stulbuma robežas? Vai nav zīmīgi, ka uzreiz pēc vēlēšanu iznākuma paziņošanas ASV steidzās pamest ļoti daudz amerikāņu, kam vienkārši bija kauns par to, ka viņi ir daļa no tā visa. Jums liekas, kas tur liels, viena valsts prezidenta vēlēšanas. Ha, ha. Es domāju, ka Stendzenieks var taisīt jau nākamās pacifistiskās pretkara reklāmas, kaz Bush ain't ganna stop. Un būs loģiski, ka mūsu pašu vietējie politikāņi ar urrā bļāvieniem piesliesies jebkādai "pretterorisma koalīcijai". Tad jau nebūs tālu arī līdz pirmajiem teroraktiem Latvijā, jo islams atšķirībā no kristietības nav aizmiršanas un piedošanas reliģija.
Gribu teikt tikai to, ka ASV prezidenta vēlēšanas jau sen kā nav ASV iekšpolitskā lieta, jo, piedošanu, "pirdiens" ASV, izraisa 10 miljonu iezemiešu nāvi Āfrikā. Un es nesaprotu un nevēlos pieņemt to, ka amīšu labās dzīves un nākotnes vārdā ir jācieš puspasaulei. Un tas, ka amerikāņi spēja pārvēlēt Bušu, par spīti visai pamatotajai kritikai viņa virzienā, tas tikai parāda, ka man ir par agru pārvērtēt savus uzskatus Amerikas jautājumā.
arteck
"Just a one finger victory salute"

Apskatei nepieciešams QuickTime's, bet nu silti iesaku. Nīdējiem patiks. Starp citu, šis parādījās Tīmeklī jau krietnu laiciņu pirms vēlēšanām.
Shinobi-sama
*Nozhaavaajas un nedaudz pasmiin*

Heh.... ko juus gaidat! no amerikas un no jeedziena kultuuras izpratne.

Kaada starpiiba? vai kultuura ir dzimusi 10 vai 2000 gadu atpakalj. Kas labs ir latvieshu kultuuraa vai kaadaa no citaam kultuuraam, kuras lielas ar savu n-to gadsimtu senatni. Nu ir jau jauki ja es varu tam amerikaanim vai veel kam tur pateikt "mees latvieshi lieldienas svinam taa un taa mums tur xxxx-gadu vecas tradiicijas jau ir"? Bet jo vecaaka kultuura jo smagaakos grozhos taa muus tur. Es esmu komsmopoliits peec uzskatiem un uzskatu ka nav jaanodala kultuuru pareiziiba un tautiibu "veertiiba". Vislabaakais kas naak man praataa ir no "Planetes" tas kadrs kur teroristi ciinaas pret lielvaru monopolizaajiju un viens no tiem teroristiem uz meenees gatavojas spridzinaat "kaut ko strateegjiski svariigu", un vinsjh sastop "lunarian"(dzimusi un augusi uz meeness). Un tad shis tur saak staastiit par leilvaraam un valstiim un kosmosa attiiriishanau karoch visaadu "bredu" par ko tagad ciinaas muusdienu teroristi(atsevishku valstu neatkariiba un sveetie kari pret lielvalstiim). Un meitene atbild "esmu par taadaam(valstiim) maaciijusies un gribeetu apciemot zemi". Un saka no shejienes(meeness) es redzu vinjas, bet nevaru atshkirt kur ir kura. Es domaaju shis te kadrs lieliski paraada ka tie kari kurus mees te vedam ir absoluuti veltiigi un pieraada terorisma idiotismu.
Es esmu par sadarboshanos ar kaadu no lielvaraam un ja jaaizveelas tad esmu par ES un ASV, jo tas ir labaak nekaa neviens no tiem, kas galu galaaa neizbeegami noved pie taa , ja es gribu zalji dziivot un dabuutu kaadas garantijas par sho zaljo dziivi no valsts, tad man neizbeegami jaamaina pilsoniiba. Nu juus te aizstaavat iraakieshu un chechenus un sazin veel kaadu no taam musulmanju valstiim. Pieredze raada ka religjijas normaali sadziivo tikkai tur kur ir multireligjiska vide. un taad apshalaik ir ASV un ES. Jebkursh no tiem juusu aizstaavamajiem ir gatavs dziivot ASV un ES ko vinji arii dara(nelegaali emigreejot uz vinjaam). VISS vinju patriotisms balstaas uz fanaatikju propogandaam. heh viens no bezjeedziigaakajiem kariem bija pirmasi pasaules karsh, kur tyaa arii veel joprojaam nav skaidrs par ko tad vinji iisti karoja, otrais bija meerkjtieciigs karsh. Un tieshi taadu pashu meertiekjiigu karu pashlaik arii ved ASV un to sabiedrotie... izniideet radikaalo islaamu(nejaukt ar pashu islaamu).
Juus pashi esat dziivojushi ASV vai kanaada vai kaadaa no ES valstiim(vaacija francija). Shiniis valstiis tik tieshaam valda demokraatija. Bet ir starpiiba starp demokraatijas lietoshanu un izmantoshanu. Visi tie taa saucamie islaama piederiigie un citu valstu(tipo indija turcija araabi) piederiigie uzskata ka vinji ir tiesiigi uz demokraatiju neko nedodot pretim. Vinjiem domaashana ir taada ka valsts vadiitaajs par vinjiem ruupeesies no a-z un koraans to arii paraada tur ir aprakstiits kaa jaadziivo. Un juus veel saucat amerikaanjus par robotiem ar izskalotaam smadzeneem. Amrikaanim ir domaashana lai dziivotu vinjam ir jaastraadaa un savukaart valsts vinjam par to dod shaadas taadas garantijas. Savukaart indietis/turks/araabs/islaamists domaa un uzskata ka valsts vinjam dos darbu in vinju pabaros un apgjeersb un vinja pienaakums ir vaisloties. Es ljoti labi saprotu to naidu, kas rodas kad shis te "nepiekaa nevainiigais" ierodas ASV vai ES un saak kachaat pravas she es esmu dodiet man darbu un ruupeejaties. Kad vinjam laipni paraada celju kaa lidz tam nonaakt, tad shis neizpratnee briinaas, juus esat tik attiistiiti, un nespeejat mani uztureet. Kaa arii shis veel saak ievazaat savu religjiju un savu nostaaju ka arii noteikumus piestaadiit. Un nu saakas protest par lielvaru monopolizaaciju un neruupeeshanos par citiem.
Nu tad es gribeetu redzeet reakciju juusu sejaas kad teiksim Latvija peekhsnji uzplauktu(teiksim mums izkultiveejas ideaala lielopu galja un mees industriaali izaugam 10 gados liidz daanijas liimeni). Un nu turki(jaa tieshi turki jo vinjiem latvija ir buus ljoti ideviiga) saaks shturmeet muusu valstinju un prasisi lai mees vinjus nodarbinaam un sleepsies aiz demokraatijas kaa arii veidos streikus un sazin veel koa(tipo sagribees veel lai turku valodu atziist par valsts valodu). Latvieshi jau nu nav no tiem tolerantaakajiem un es neshaubos ka saaksies smags naids.

Taatad atpakalj pie teemas Juus niistat bushu un saucat vinju par stulbu un vinja izdariibas par nosodaamaam.
Dies pasarg ja mums peekshnji varas sisteema buutu taada kaa ASV pie pashreizeejaiem Latvijas liideriem. es pat nespeeju izteeloties ko izdariitu Shlesers, vai taa pati muusu Viikje-Freiberga ar taadu varas koncentraaciju kaada ir ASV prezidentam. Viens buutu pastulbs fanaatikjis otra - mulkjiitis ar peekhnju varu rokaas(es pilniibaa neshaubos ka Vaira nav kvalificeeta shaadai varas konetraacija, pagaidaam vinja der kaa spozha figuurinja suveniiru medniekiem).
Es shaubos vai visi tie amerikaanji kur tur publiski njunjaaja par busha otreizeeju ieveeleeshanu to pashu dariitu kad tie radikaalisti nospridzinaatu vinjiem kaadu gjimenes locekljiem. es piekriitu ka bush riikojas nedaudz izklaidiigi taa rihtiigi nekjeroties visai probleemai kopumaa. Bet vinsjh vismaz dara. Klintons domaajat bija lielisks prezidents. LOL vinjam vienkaarshi neuzkrita shii probleema vai arii vinjsh to noignoreeja, vinjsh bija showoff figuura.

nonaakam pie secinaajuma
Cinja pret terorismu buutiibaa ir ciinja pret diikdieniibu un slaistiishanos. Nu panaaks savu tie Islaamisti un izkaros sev plashu teritoriju kur vinji dziivos "laimiigi" muuzhu muuzhos. Pie vinju pastaavoshaas iekaartas vinji dziivos tieshi taapat klaa viduslaikos(fakstiski laiks grieziisies atpakalj) es shaubos(lai neteiktu lieku galvu kjiilaa), ka vinji spees tehniski izaugt(kara tehnologjija neskaitaas, jo praktiska labuma no taa nav - PSRS tam ir spilgts piemeers). Vinju valsts sabruks(vai arii paarveidosies, kaa indija, lai speetu existeet) peec tiem pashiem principiem kaa sabruka PSRS, tikai daaudz daudz ilgaakaa laika posmaa(islaamaa smadzenju skaloshana ir daudz smagaaaka). Tie pashi teroristi ciinaas pret ASV/Krieviju, bet kaut kaa briinumainaa kaartaa vinji izmanto augstaas tehnologjijas, kuru ieguldiijums no viniem ir nulles liimenii. Praktiski taa ir zagshana. Es aplaupu banku jo juutos apdaliits un peec tam ceru lamiigi nodziivot liidz sirmam vecumam. Labi es saprotu ja to izdara atsevishjki indiviidi bet kad tas paliek jau taa kad tas bija senajaa romaa... atnaaca barbari kuri sajutaas apcelti. Praktiski taa ir ciinja pret barbariem, tikai jau nedaudz inteligjentaak un konkretizeetaam probleemaam.

Atpakalj pie teemas: varu tikkai neitraali paslaveet bushu par to ko vinjsh dara, paareejaam valstiim vaidzeet peislieties tuvaak un karot pret Terorismu tikpat radikali kaa to dara teroristi.
Buutiibaa man nospljautiies ka uz zmeslododes ir atsevishkas vietinjas kuraas islaamistu pasauliite, lai tachu vinji dziivo un kultiveejas, un pofig buutu, ja vinji arii militaari atiistaas un gatavo kodolierochus. Tikkai garanteejiet ka tie nekad netiks veersti pret saveejiem(cilveeki jau vien visi esam). Paskataties uz Araabu Emiraatiem, vinji sadarbojas un ta rezultaata plaukst un zelj. Paskataties uz Ziemeljkoreju. Ignoreejot faktu ka tur ir smags komunisma rezhiims vinji to neuzspiezh apkaarteejai pasaulei. Viss ir shtokos kameer vinjiem ir tagadeejais lidieris kuram ir sava pasaule un kursh nejaucas citu valstu dariishanaas. UN PAAREEJAAS VALSTIS IR PILNTIESIIGAS BOIKOTEET SHO VALSTI, paareejaam valstiim nav nekaada pienaakuma vinjsu suporteet. Lai tachu vinji dziivo, cik lielaa meeraa sadarbosies tik lielaa meeraa arii paliidzees vinjai. Bet liidzko vinja savus kodolierochu paveersisi uz citaam valstiim taa nesaskatu nevienu argumentu lai saaktu saudzeet sho valsti, tas pats atiecas arii uz pakistaanu.
Te vareetu saakt striideeties par ASV spiedienu uz citaam valstiim par sadarboshanos, bet atkal ir probleema, jo taada veidaa iznaak miilas trijstuuris kur viens no daliibniekiem ir dubultagjents.

veelreiz atpaklaj pie teemas biggrin.gif : ar to arii pagaidaam beigsim
ShinChan
Pārāk daudz kas tiek samests vienā katlā un pārāk daudz globalizācijas procesu neizpratnes dveš no tava teksta. 5dien vai 6dien uzrakstīšu garu atbildes penteri.
Shinobi-sama
QUOTE(ShinChan @ Nov 23 2004, 13:39)
Pārāk daudz kas tiek samests vienā katlā un pārāk daudz globalizācijas procesu neizpratnes dveš no tava teksta. 5dien vai 6dien uzrakstīšu garu atbildes penteri.
*

Eh liidz 5dnai vai 6dnai man, jau moshka praats sbuus ieguulies pavisam citur(naruto jaunajaa epaa).
Nu bet es esmu par globalizaaciju un nejuutos ahuuni gudrs ari shihnii jomaa, jo esmu par augstajaam tehnogjimaam un nozheeloju ka mans muuzhsh na 1000 gadu garumaa. Turklaat pacenties saprast mani, es nekad neemsu centies iedziljinaaties atsevishkju politkju figuuraas un vinju personiskajaas probleemaas, rezultaats ir taadas ka es neatceros vinju vaardus, ja nu vieniigi vinjsh nav speejsi kautr kaa uzskandaleeties, lidz taadam liimenim lai vinju ieveero. Taakaa es saprotu ja tu iztirzaasi katru no taam figuraam ko es te mineeju(diezgan miglaini) un saaksi siikumizeet atsevishkjaas probleemas.... Bet paraugies no plashaaka redzes viedoklja un samiglo nenoziimiigos siikumus, taadus kaa pimeeram - Busham ir savs rancho un cik reizhu vinsjh vinju pastaigaa, tas ka konkreetaas politiskaas figuuras krishana bija panaakata ar personisku materiaalu publiskoshanu, vai ka konkreeto demisiju tur vai tur izsauca peekshnjsh skandaals, kaa arii galevnais meegjini samiglot katras politiskaas figuuras personiskaas ambiicijas. Un patirzaa probleemu naakotnes virzienaa, meegjinot pieshpriceet nelielu dozu optimisma.

P.S. atceries iraakaa nograaba vienu japaani un Teroristi meegjinaaju uzstaadiit ultimaatu Japaanai, bet man sanaaca njirga, jo vinji lai galiigi neizgaastos ar savu ulztimaatu novaaca nabaga japaani(moshka japaanaa notika kaads memoriaals pasaakums, katraa zinja ne taads kaadu to buutu paarveertushi amerikaanji).
arteck
Shinobi-sama, tu pats jūti, cik abstrakts esi savos spriedelējumos? Es, protams, nevaru uzrakstīt tādas penteres un īstenībā neuzskatu par vajadzīgu, jo par politiku neinteresējos, bet tavos tekstos, gandrīz vārda vistiešākajā nozīmē, spiežas acīs vispārinājumi un uz ļoti virspusējiem faktiem būvēta "struktūra". Paroc dziļāk, ja? Reāli iznāk ūdens liešana. Tāpat nevienam no mums nav ko spriedelēt par situāciju kaut kur citur. Mēs pat nezinam, kas mūsu Latvijā notiek. Nē, nezinam. Un nekad līdz galam nezināsim (ja vien kāds nebūs pašā mehānismā iekšā). Reāli, liekas, ka notiek vienkārši sacensība "kuram garāks", jo nu jau tiek "malts malšanas pēc". Neauglīga diskusija, strīds, dialogs utt. Nevēlaties uzdot sev vienkāršu jautājumu "Does this make any sense?" Savu politikso uzskatu nostabilizēšana, izrādīšana? Ka tik ne tā. Tā kā, relax guys, let's watch some anime.
Shinobi-sama
QUOTE(arteck @ Nov 23 2004, 14:49)
Shinobi-sama, tu pats jūti, cik abstrakts esi savos spriedelējumos? Es, protams, nevaru uzrakstīt tādas penteres un īstenībā neuzskatu par vajadzīgu, jo par politiku neinteresējos, bet tavos tekstos, gandrīz vārda vistiešākajā nozīmē, spiežas acīs vispārinājumi un uz ļoti virspusējiem faktiem būvēta "struktūra". Paroc dziļāk, ja? Reāli iznāk ūdens liešana. Tāpat nevienam no mums nav ko spriedelēt par situāciju kaut kur citur. Mēs pat nezinam, kas mūsu Latvijā notiek. Nē, nezinam. Un nekad līdz galam nezināsim (ja vien kāds nebūs pašā mehānismā iekšā). Reāli, liekas, ka notiek vienkārši sacensība "kuram garāks", jo nu jau tiek "malts malšanas pēc". Neauglīga diskusija, strīds, dialogs utt. Nevēlaties uzdot sev vienkāršu jautājumu "Does this make any sense?" Savu politikso uzskatu nostabilizēšana, izrādīšana? Ka tik ne tā. Tā kā, relax guys, let's watch some anime.
*

vai tad es kaut kur noliedzu ka es neleju uudeni, ja mani dziljaak intereseetu tad es jau sen buutu zinaajis vairaak par politiskajaam figuuraam(vismaz vaardus). Es saudzeeju sev nervus un ignoreeju politiku skatoties anime, tai pashaa laikaa kaljot plaanus kaa paarvaakties uz japaanu un pazust otaku pasaulee cool.gif

runaajot par augliigaam diskusijaam... paskatiues uz muusu saeimu... es tur vareetu tieshi taapat muldeet pa teemu , atliek man tikikai iedziljinaaties faktos un es tur stundaam spredikjotu. Reizeem pat augliigaak nekaaa vinji, jo jau aplikt tad aplikt pa rihtiigam....
edg
Shinobi-kun, es saprotu tavu nostaaju, bet tava attieksme pret karu ir vienkaarshi nepienjemama. Ja valstii ir terorisms, vai kaads ir tiesiigs sodiit visu valsti? Kaapeec jaaciesh nevainiigiem, savus lopinjus audzeejoshiem, nieciigiem cilveekiem no islamzemes vidienes par to, ka teroristi aardaas? Tas, ka miermiiliigos iedziivotaajus censhas neaiztiskt, nenoziimee, ka vinji var palikt aarpus kara. Vinji ir tajaa visaa iekshaa vistieshaakajaa noziimee. Karsh ir ap vinjiem, vinji tiek ievilkti karaa. Kaa tu speej tik nehumaani izveeleeties cilveeku liktenjus, bojaat vinju dziives, deelj daljas no vinjiem. Pokemoni riktiigs suuds, taapeec visa anime suuds? Nu zini...

Un tavi izteikumi par VVF arii man liekas nekorekti. Nu jaa, vinja nav gjeniaals tautas vadiitaajs, tachu neviens nenoliedz, ka vinja lieliski speej straadaat ar pashu tautu (nu paskaties pats - tauta vinju miil). Un arii, ja vinja nebuutu speejiiga vadiit taadu lielu valsti kaa ASV, vinja radiitu tautaa iespaidu, ka dara visu vinjas labaa. Un tieshi tas padara vinju par lielisku politikji. Ap vinju nekraajas taadi skandaali kaa ap ASV prezidentiem un shaubos, ka kraatos, ja vinja buutu ASV prezidente. Vinja vienkaarshi ir aarkaartiigi speejiiga saglabaat labu slavu. Taapat vinja nemaz nav "muljkjiite" tad, kad runaa sniedz intervijas. Vai tad vinja mainaas? Ja tu ar "muljkjiite" domaaji naivumu, paaraak lielu humaanismu un citas iipashiibas, kas nevar piemist lielas valsts liiderim, tad tev, protams, taisniiba, un es sho rindkopu esmu uzrakstiijis par velti, bet man vienkaarshi negribas dzeest aaraa, un, ja nu kaads izdomaa izlasiit un komenteet...
Shinobi-sama
par VVF tu pareizi saprati, jo es nekaadi nedomaaju vinjas intelektuaalo liimeni...
undrizaak jau vien iznaka ka esi par velti uzrakstiijis...

taalaak es jau redzu kljuudu teikumaa kur es mineeju par tik pat radikaalu karoshanu, kaa to dara teroristi....khm naaksies pielabot... manis domaatais radikaalism, bija nesaudziiga un ezheliiga ciinja, un absoluuti nekaadas tolerances,pret kaujiniekiem. Taa teikt mediit vinjus un gremdeet. PSRS laikos tas bija lieliski izstraadaats, lai tik kaads pameegjinaaja iepiiksteeties par kaut koa radikaalu, vai savas religjijas delegjeeshanu... taa momentaani pazuda nezinaamos virzienos cool.gif. Es to neuzskatu par karu ko ved teroristi.. ja vinji "karo" tad lai uzbruuk kazarmaam kara baazeem un armijniekiem... karoch visam kas saistiits ar militaarismu. Pashi vien vainiigi ka pret vinjiem karo ka apret sunjiem, vinji jau no saakta gala neved normaalu karu, un grib lai vinjus uztver kaa lidziigs pret liidziigu. Ja jau vinji speej sagrabinat naudinju ierochiem kapee vinji to naudinju neiegulda teiskim savaa izgliitiibas sisteemaa, vai neubliezh kaadu vairaaku gadu projektu, kuram buutu pozitiivas sekas un tas peetu pacelt vinju valsti. Es kaut nebuutu dzirdeejis, ka palestiinaa/iraakaa cilveeki buutu suminaajushisi savu liideri, par to ka shis ir uzlabojis darba apstaakljus savai tautai, vai veicis teiksim ideviigu tirgus dariijumu ar aarvalstiim, vai vinji buutu lepni par kaadu zinaatnisko sasniegumu. Moska es neemsu ausis mazgaajis un neesmu speejis sadzirdeet. Briinums kapee taas tautas gaida briinumus uzreiz, allahs nav visuvarens kaa vinjam to piedeevee. Man te nesen viens pazinja atgriezaas no dienesta iraakaa. Un no staastiitaa var tikkai paarliecinaaties ka valsts iedziivotaaji ir bezpaliidziigi, savaa domaashanaa un uzskatos. Ko var gribeet, ja viirieshi tur var teikt nedara neko visus darbus veic sievietes. Tie gudraakie sagraabj varu, nu praktiski ielas huligaanu banda, tikai valstiskos meerogos.... bla bla bla.. uudenitensh tekun tek rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.