QUOTE(Yume @ Nov 10 2004, 23:56)
hehe, man arī īsti nav saprotams. Jo tas ko tu tur bis augstak uzrakstīji. Nunu.. nez , man laikam psiholoģijā iemācīja, bet es katru emociju izpausmi piefiksēju zemapziņā. Tapēc man nav nepieciešāmības to darīt dubultā.. tikai viens jautājums, kam man tas vispār bija vajadzīgs?
Un vārdam otaku es arī zinu, šķiet ka visas nozīmes, un tas man arī neko nesaka.
Nez.. paskaidro lūdzu.
Mkay, mēģināšu paskaidrot vēlreiz, lai gan riskēju nokavēt darbu. Nepieciešamības mēģināt izdzīvot tās pašas emocijas vēlreiz nav. Taču no 'piefiksēšanas zemapziņā' šajā gadījumā jēgas arī nav. Tas, ko gribu ieteikt, ir racionāla pieeja anime - kaut vai mēģinājums fiksēt, kādus paņēmienus attiecīgais anime izmanto, lai šīs emocijas izraisītu. Tb, kādas klišejas, kādas tēmas/zemteksti utt. Apmēram, kā skolā, rakstot domrakstu
Domāju, ka nenoliegsi, ka anime pirmām kārtām ir komerciāls produkts, kuru veidojot, tiek paredzēts, ka kāda cilvēku grupa, tb mērķauditorija, atzīs to par pietiekami labu esam, lai par to maksātu. (Vai arī TV uzskatīs iepriekšminēto mērķauditoriju par pietiekami nozīmīgu, lai iegādātos anime, bet tās jau ir nianses.)
Kam tas vajadzīgs? Nekam. Vai arī iepriekšminētās līnijas novilkšanai starp ārpasauli un anime.
Par vārda 'otaku' nozīmi aplauzos. Biju domājis negatīvo (ne-amerikānisko) stereotipu, ka 'hardcore otaku' dod priekšroku anime, nevis 'reālajai dzīvei' un cilvēkiem. Spriežot pēc Wikipēdijas, kļūdījos.
Nekad neatvainojaties par savu viedokli.
Nojaušu, ka esmu uz plāna ledus un riskēju aizvainot citus lasītājus. Tāpēc arī pieminu, ka jebkādas sakritības ar reāliem cilvēkiem, dzīviem vai mirušiem, ir pilnīgi nejaušas. Arī, ņemot vērā, ka neesmu ne regulārs, ne zināms foruma apmeklētājs, cenšos uzsvērt, ka neesmu ieradies kašķi celt.
Manuprāt korektāk būtu teikt, ka kaut ko virzot uz "meinstrīmu" jebšu masām parasti tiek zaudēta liela daļa no tā kas sākotnēji ši novirziena piekritēju ir piesaistījis. Proti produktam šajā gadijumā anime arvien vairāk sāk rasties klišejas, standarti (ne tajā labākajā nozīmē) pēc kuriem vadoties ražotājs cenšas gūt maksimālu lielu skaitu auditorijas. Līdz ar to piemēram arī sākas cenzūras u.c. cikli .. Šaubos vai kādu no aktuālajiem seriāliem varētu dabūt uz vietējiem ekrāniem kaut vai asiņu dēļ. Nogriežot to visu - sanāk kārtējas meksikāņu ziepju operas.
Uh. Par klišejām runājot, kas tad ir fanserviss, anime harēmi, mečas, kaķmeitenes un kaut vai bishoujo un bishounen? (Sk. Excel Saga) Bet par pārējo, pilnīgi piekrītu.