Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Anime reklaamaas.
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Jaladin
Nesen pa TV redzeeju Head&Sholders jauno reklaamu. Guess what did I see? Jaa puse reklaamas bija ziimeeta Anime style. Ko juus par to sakat? Kas taalaak anime pamperi?
Shinobi-sama
Varbuut pat saakshu sleegt iekshaa TV tikkai lai paskatiitos reklaams biggrin.gif
Ghoul
Kaut kaads sviesc, pat uzziimeec bija nesmuki. Bet uzved uz domas: ja man tik nesmuki mati( no taam blaugznaam veemiens naak) labaak jaapeerk tas shampuuns. dry.gif
ShinChan
QUOTE(S.U.D @ Nov 9 2004, 15:30)
Kaut kāds sviesc, pat uzzīmēc bija nesmuki. Bet uzved uz domas: ja man tik nesmuki mati( no tām blaugznām vēmiens nāk) labāk jāpērk tas šampūns. dry.gif
*

Tie mati jau tādi bija pēc mazgāšanas ar šampūnu, tā ka nesteidz lietot. No šampūna nosaukuma noprotu, ka tas domāts cilvēkiem, kam mati aug arī uz pleciem. ļoti interesanti, šampūns paņem nišu, uz kuru vēl citi šampūnu ražotāji nebija iedomājušies strādāt. Interesants tirgus segments. Varbūt derētu kaut kas special arī priekš matiem uz rokām, kājām un arī ..., pag, kur vēl auga?
edg
QUOTE(Yushiro Sakaki @ Nov 9 2004, 15:16)
Nesen pa TV redzeeju Head&Sholders jauno reklaamu. Guess what did I see? Jaa puse reklaamas bija ziimeeta Anime style. Ko juus par to sakat? Kas taalaak anime pamperi?
*

Sajuuta bija lieliska, pirmo reizi to reklaamu skatoties. Anime reklaamaas = cilveeku pieradinaashana pie anime kaa satura pasniegshanas formas = ljoti labi = cilveeki driiz neuztvers anime kaa diivainu pagriides sektu nodarboshanos...
NOLF
Ir vismaz viena reklāmas aģentūra tepat Rīgā, kas pamanās iemānīt kādu anime motīvu vienkāršos reklāmas plakātos - ir redzēts Texhnolyze galvenais varonis kaut kāda masu pasākuma afišā un kāda violetmataina 'magic girl' deju skolas reklāmā. Gan jau, ka ir bijis vēl, bet afišām pievēršu uzmanību reti.
Tador
bet nu visnotalj priecee ka reklaamu agjentuuras saprot, ka anime ienjem aizvien lielaaku dalju cilveeku dziivee un taalab arii veido shaadas reklaamas.
Yume
nez, manšķiet ka tam ir ne tikai pozetīvi efekti.
Gadījuma, ja anime sāks plaši izmantot reklāmās cilvēki skāks uztvert to kā kautko uzbāzīgu un traucējošu. Padomājiet, kam tad patīk reklāmas, un anime asociēsies tieši ar to.
jurc
man jau patika...
bet nu ja tiešām visi saaks izmantot anime rekleemaas, ta tas nu nebuus labi!
MitSuki
Es gribu zinat to latviesi zimeja vai ari kaut kur izgriezusi no citam reklamam un ielikusi laugh.gif ...Es skatoties to reklamu saubijos ka latviesi tiesam tik labi mak zimet huh.gif ...Bet taka neticas, Tikai besii ka sitadas stulbas reklamas liek par kaut kadiem sampuniem mad.gif ...Vien izskatas ka Anime izaksta...
ShinChan
Nu jau arī pie mums anime izlien no pagrīdes un kļūst par nozīmīgu popkultūras elementu un atklāti sakot mani tas nemaz nepriecee. Nevēlos redzēt bērneļus skaraidām apkārt pokemonu maiciņās, nevēlos pilnas skolas ar anime apsēstiem bērneļiem. Varbūt esmu savtīgs, taču man gribās, lai anime vismaz Latvijā paliek daudz maz elitārs pasākums. Un nost ar anime stilā veidotām šampūnu reklāmām.
Yume
nene, uuuu.. Shin-chan.. a tu esi egoists.
Bet zini, man īstenība gribās to pašu, lai cik es mēģinātu to noliegt, taču es negribu lai anim ekļūst par popkultūru. Iespējams es baidos pazaudēt kautko kas mani padara savādāku par cotiem.. ļoti iespējams.
Un par bērneļiem, pokemonu kreklos. Nu a tu tagad redzēji tos bērnus.. viņi tāpat skraida pokemonu kreklos, un tur nekā neizdarīsi, mārketings.
bet man tiko ienāca prātā doma. Es negribu anime kā popkultūru tāpēc ka kļūstot vispieejams anime man sāks asociēties ar katko netīru, izgrāspstītu pa svešām rokām... to nu gan man negribētos, kautgan es īsti nesaprotu, kāpēc ubliskums man asociējās tieši ar tādu lietu.
ShinChan
QUOTE(Yume @ Nov 10 2004, 00:03)
bet man tiko ienāca prātā doma. Es negribu anime kā popkultūru tāpēc ka kļūstot vispieejams anime man sāks asociēties ar katko netīru, izgrāspstītu pa svešām rokām... to nu gan man negribētos, kautgan es īsti nesaprotu, kāpēc ubliskums man asociējās tieši ar tādu lietu.
*

Es tev varu apteikt kāpēc. Pie vainas ir tava asociatīvā domāšana. Tas tā ir ar visām lietām. Ņemsim par piemēru taksofonu. Tiko uzstādīts tas ir jauns un spožs, arī telefona grāmata vēl vietā un ar neizplēstām lapām, taču jo vairāk cilvēku to lieto, jo netīrāks un apdauzītāks tas kļūst. Kabīne ir saskrāpēta, tel. grāmatā neķītri zīmējumi, ja grāmata vēl vispār tur ir, tad vēl kāds bomzis tajā pavadījis iepriekšējo nakti ar visām no tā izrietošajām sekām. Nu, vai ir patīkami lietot taksofonu pēc visa aprakstītā. Tāpāt ir ar anime. Jo vairāk cilvēku to lieto jo mazāka kļūst tās vērtība.
Jaladin
Bet liekas, ka anime kultuuru neaptureesi. Taa ienaak visur (arii shampuunu reklaamaas). Bet nekas. Mode aatri paariet. Un driiz atkal mums egoistiskajiem anime faniem buus tas prieks buut tiem retajiem kam lemts izbaudiit anime burviibu.
Bet liidz tam esmu ar visaam chetraam pret animee kaa popkultuuru.
Duarh
QUOTE(ShinChan @ Nov 10 2004, 00:12)
Tāpāt ir ar anime. Jo vairāk cilvēku to lieto jo mazāka kļūst tās vērtība.
*

Pilnīgs sviests. Vienīgā atšķirība ir cilvēka prātā. Negribēt anime kā popkultūru ir vienkārši gribēt saglabāt kaut kādu pārākuma, izredzēto sajūtu - to jāpārvar. Tam, ko skatās citi, nevajadzētu ietekmēt to, kā cilvēks kaut ko bauda, pretējā gadījumā cilvēks ienkārši ir no citiem atkarīgs.

Pie tam, lai gan, piemēram, Somijā anime jau ir zināmā popkultūras līmenī, tas tikai nozīmē, ka anime skatās daudz - fani ir tā pati sabiedrības daļa (vecuma/kultūras/veznelkā ziņā), kas Latvijā, tikai viņu ir vairāk. Jo ļoti daudz cilvēku Latvijā par anime vispār nav dzirdējuši, lai gan, iespējams, viņiem patiktu, ja redzētu.

Tas, ka anime parādās kādā reklāmā, ir nenozīmīgs blakusefekts. Mani pilnīgi neskar arī tas, ka bērni skraida riņķī ar Pokemonu krekliem mugurā - prieks, ka viņiem patīk.
xikes
Taa reklaama imo bija shausmiigaa kvalitaatee.. nu man principaa buutu vienalga, vai reklaamaas izmanto anime motiivus vai nee(vieniigais labums- vismaz taada veida reklaamas nedaudz priecee acis smile.gif ) Bet gribeetos, lai vismaz izmanto kvalitatiivaa formaa, nevis taa kaa tajaa shampuunu reklaamaa.. eh.. man atminaa atsauca kaut kad pa TV3 raadiito Shinzo... dry.gif
ShinChan
QUOTE(Duarh @ Nov 10 2004, 01:38)
QUOTE(ShinChan @ Nov 10 2004, 00:12)
Tāpāt ir ar anime. Jo vairāk cilvēku to lieto jo mazāka kļūst tās vērtība.
*

Pilnīgs sviests. Vienīgā atšķirība ir cilvēka prātā. Negribēt anime kā popkultūru ir vienkārši gribēt saglabāt kaut kādu pārākuma, izredzēto sajūtu - to jāpārvar.
*

Bet protams smile.gif Vai tad tā nav patīkama sajūta, ka tev vienīgajam pieder, piemēram, Versache T-krekls (paša maestro darināts)? Tā pat tikai nedaudz citā līmenī ir ar anime. Tajā pašā laikā racionālais prāts saka priekšā, ka ja anime nebūs populāra tad studijas to netaisīs, un es vispār to nedabūšu redzēt, lai gan pagaidām tas nedraud. Ok tie tikai tādi subjektīvi spriedelējumi, no ciklā "būtu jauki, ja būtu tā". Gribās taču saglābāt nelielu pārākuma sajūtu tongue.gif
Shinobi-sama
HEHE sad.gif ... sheit paraadas latvieshu mentalitaate...
Mees esam egoisti un taadiu paliksim varbuu tikkai dziives laikaam kljuusim miikstaaki. Mums skauzh, ja otram arii ir, un no lepnuma, ka mums vieniigajam IR, mees laternu stabus nepamanaam. Es jau kaut kur agraak mineeju ka anime muusdienaas ir labaaks veids kaa atveert smadzenes uz domaashanu nekaa literatuura. Savukaart kaada mums dalja ka tie knauktji bizos rinjkii spiegdami taas n-taas tehnikas no pokemoniem un yugio un bayblade. Gan jau ka vinji pavidam iesaaks skatiities "smagos" gabalus un ja neieb rauks tad veel jo vairaak mees sajutiisimies krutaaki. Visstulbaakais egoisms ir tad kad tu neveelies daliities gudriibaa. Pieredze raada ka izaugsme nenotiek no paaris gudriem indiviidiem bet gan tad ja shie indiviidi savairojas. Juus baidaaties ka juus iespeejams apsteigs un juusu attiistiibas cikls ir nosleedzies un gudraaks nekljuusiet un tapee censhaties pa visu vari saglabaat sho poziiciju, neljaujot otram izaugt. Jo shaadaa veidaa ir balstiits varas princips, tas kaz zin valda paar to kas nezin. Galu galaa anime un tai lidiziigaas industrijas var salidizinaat ar graamatu pasauli. Pavej kud audz graamatu uzrakstiits un mazaak kaa pusse no taam ir tieshaam lasiishanas veertas. Nav svariigi cik daudz ir izlasiijushi to vai citu noziimiigu darbu tie kas izpratiis un noveertees to buus mazaak nekaa to kas nesaprata neko. Vai mees uztraucamies ka ir sarazhots n-taas lubenes, ko ciitiigi lasa "housewifes" tamdeelj tachu dailjrades peerles nezaudee spozhumu, jo vairaak cilveeku izlasa jo labaak jo vairaak ko apspriest, jo vairaak viedoklju jo assaaki kjiivinji. jo lielaaks kvantums jo spozhaak mirdzees izcilie dartbi.... bla bla bla.. etc etc tec..............

runaajot par teemu es biju aarkaartiigi viilies ka anime tanii klipaa ir aarkaartiigi maz... manupraat taa ir tikai sagadiishanaas ka taa bija anime vienkaarshi tas maakslinieks ko vinji noalgoja izraadiijaas ar noslieci uz anime. tanii vietaa vareeja buut jebkursh cits ziimeeshans stils kas buutu liidziigs "marvel" komoksiem. Iespeejams ka es ljoti kljuudos un skandinaavijaa, kur man kaa liekas shii reklaama bija razhota(man taa shkiet ka shii reklaama bija skandinaavijas tirgum un latvija iepirka jau noietu reklaamu kaa tas ir ar zelta zivtinjas reklaamu kur skapii seezh miiljaakais), ir tik taalu saindeejusies ar anime ka tur neiepiit anime reklaamaa jau ir garants bakrotam un produkta boikotam biggrin.gif...

P.S.mani mineejumi un murgi nav jaanjem par pilnu, iepseeja ka tie ir patiesi ir 0.0...001%
ShinChan
Skaudība un egoisms nav tikai latviešu mentalitāte, lielākā vai mazākā mērā tā piemīt visiem cilvēkiem. Altruisms un nesavtība cilvēkiem piemīt daudz mazākā mērā, tā nu daba to ir iekārtojusi.
Jaladin
P.S.mani mineejumi un murgi nav jaanjem par pilnu, iepseeja ka tie ir patiesi ir 0.0...001%
*

[/quote]

Kāpēc tik paškritiski? Tev savā ziņā ir taisnība, bet ko tur darīt. Mēs esam Latvieši un ko tur padarīsi. smile.gif
Man ir sajūta, ka zudīs tā romantika skatoties anime, ja mazie pokemonisti saaks par to fanot. Kaut gan shaubos, ka ko citu par pokemoņiem un yu-gi-oh vinji skatiisies.
Yume
QUOTE(ShinChan @ Nov 10 2004, 14:49)
Skaudība un egoisms nav tikai latviešu mentalitāte, lielākā vai mazākā mērā tā piemīt visiem cilvēkiem. Altruisms un nesavtība cilvēkiem piemīt daudz mazākā mērā, tā nu daba to ir iekārtojusi.
*

Skaubība un egoismis. Njā.. skarbi vārdi, bet tas pierāda tikai to ka mēs mēģinam aizstāvēt to, kas mums jau ir.
Tā pati situācija ar nacionālo piederību, Latvieši esot egoistiski, smikelīgi, nevar taču apvienot visu tautu zem viena grēka. Mēs bijām pārāk ilgi apspiesti, un tas ka tagad katrs mēģina palikt neatkarīgs ir tikai loģiski, kas tad atdos kautko, ko tikai nesen ir ieguvis.

( njā, man atkal nogāja auzās, šodien bija gara diena, atvainojos par muļķībām sarakstītām augstāk)
Duarh
Heh, iisteniibaa es egoismu uzskatu par tikumu (egoismu kaa to definee Ayn Rand - veers "The Fountainhead" & "Atlas Shrugged" palasiit), bet sheit nav runa par egoismu. Egoisms ir savu intereshu iprioritizeeshana paari citu intereseem - a shajaa gadiijumaa citu intereses nekaadi tavas intereses neaiztiek, ja nu vieniigi indiviida iedomaas. Runa ir par to, ka cilveeki meegjina pashapliecinaajumu atrast aarpus sevis - tajaa, ko lasa, skataas, utt. - nevis tajaa, ko domaa, straadaa, utt.
Yume
es domāju ka šajā gadījumā, gan tajā ko lasa, skatās utt., gan tajā ko dara , domā utl.
Mūsu gadījumā manuprāt to nemaz nevar izšķirt.
Bet nu.. khem, tēma bija pavisam par kautko citu.
Kautgan offtopics vien ir.
NOLF
QUOTE(Duarh @ Nov 10 2004, 19:04)
Egoisms ir savu intereshu iprioritizeeshana paari citu intereseem - a shajaa gadiijumaa citu intereses nekaadi tavas intereses neaiztiek, ja nu vieniigi indiviida iedomaas. Runa ir par to, ka cilveeki meegjina pashapliecinaajumu atrast aarpus sevis - tajaa, ko lasa, skataas, utt. - nevis tajaa, ko domaa, straadaa, utt.
*

Tas ir jauks un pūkains koncepts, kuram pie labākās gribas nevar atrast pamatotu atspēkojumu. Vismaz man nesanāca. Taču piebildīšu tikai to, ka manuprāt, liela daļa anime tieši ar šādu domu tiek veidots - lai sniegtu surogātemocijas/viltus pašapliecinājumu bez nepieciešamības pārlieku iesaistīties 'reālājā dzīvē' vai arī kompensētu tās nepietiekamības - šķietamas vai iedomātas. Anime kļūstot par meinstrīmu, kas laikam pamazām notiek, sākotnējiem cienītājiem ir/būs grūti pieņemt, to, ka līdz šim daudz maz privāts 'iedvesmas avots' tiek pasniegts masu patēriņam.

/ir pret anime popularitāti

Disklaimers nejaušiem lasītājiem: Lūdzu neapvainoties vai uztvert personiski. Tiem, kas domā, ka esmu ieradies kašķi celt, varu uzrādīt krietni vairāk kā 100Gb lietisko pierādījumu.

Seven_of_zero
He he anime reklamas. Pirms 2 gadiem "latgalītes" "software" veikala biggrin.gif Windowsu un citu programu vaciņus rotaja anime attēli.
Dzonis
heh..te taadas diskusijas, bet es pat nezinu kaa taa reklaama izskataas (3 nedeeljas TV nav redzeets)...
Yume
QUOTE(driznaks @ Nov 10 2004, 20:05)
Tas ir jauks un pūkains koncepts, kuram pie labākās gribas nevar atrast pamatotu atspēkojumu. Vismaz man nesanāca. Taču piebildīšu tikai to, ka manuprāt, liela daļa anime tieši ar šādu domu tiek veidots - lai sniegtu surogātemocijas/viltus pašapliecinājumu bez nepieciešamības pārlieku iesaistīties 'reālājā dzīvē' vai arī kompensētu tās nepietiekamības - šķietamas vai iedomātas. Anime kļūstot par meinstrīmu, kas laikam pamazām notiek, sākotnējiem cienītājiem ir/būs grūti pieņemt, to, ka līdz šim daudz maz privāts 'iedvesmas avots' tiek pasniegts masu patēriņam.
*

mmm.. zini kas tas ir, ko tu tur aprakstīji? Tās ir ziepju operas, jā viņas sniedz tev vilsut emocijas un pārdzīvojumus, bet ir tomēr jāzin sava robeža.
Ar anime, ar mangām... un par ar labām filmām ir tāpat... tev ir jāzin kur beidzās realitāte un sākas fantāzija, lai nerastot probēmas ..
NOLF
QUOTE(Yume @ Nov 10 2004, 21:16)
QUOTE(driznaks @ Nov 10 2004, 20:05)
*

mmm.. zini kas tas ir, ko tu tur aprakstīji? Tās ir ziepju operas, jā viņas sniedz tev vilsut emocijas un pārdzīvojumus, bet ir tomēr jāzin sava robeža.
Ar anime, ar mangām... un par ar labām filmām ir tāpat... tev ir jāzin kur beidzās realitāte un sākas fantāzija, lai nerastot probēmas ..
*

Uj, nojaušu, ka riskēju izpelnīties publisku nopēlumu, bet lielos vilcienos, ar ko tieši 'ziepju operas' atšķiras no anime, eh? Vai no realitātes šova, for that matter?

Metot apsaukāšanos pie malas, pilnībā piekrītu, ka robeža ir jānovelk. Vai vismaz jāapzinās. Vienlaikus, mani nebūt nepārsteidz tas, ka ir cilvēki, kam nešķiet pievilcīga doma, ka anime tiek padarīta par plaša patēriņa preci.
Yume
Heh, ar ko atšķirās? gribi godīgi... faktiski ne ar ko, viss tas iedarbojās uz cilvēka smadzenēm vienādi, vienkārši šajā gadījumā atšķirīga ir publika.
NOLF
QUOTE(Yume @ Nov 10 2004, 21:38)
Heh, ar ko atšķirās? gribi godīgi... faktiski ne ar ko, viss tas iedarbojās uz cilvēka smadzenēm vienādi, vienkārši šajā gadījumā atšķirīga ir publika.
*

Tātad, esam vienojušies, ka būtiskas atšķirības nav. Izņemot publiku. Tagad, joka pēc, skatoties nākošo anime, paanalizē, uz kādām emocijām/vēlmēm/utml attiecīgā anime ir mērķēta. Vai arī sameklē vārda 'otaku' izcelsmi un negatīvo nozīmi.

/Izskatās, ka pats īsti nesaprotu, ko gribēju teikt unsure.gif
Yume
hehe, man arī īsti nav saprotams. Jo tas ko tu tur bis augstak uzrakstīji. Nunu.. nez , man laikam psiholoģijā iemācīja, bet es katru emociju izpausmi piefiksēju zemapziņā. Tapēc man nav nepieciešāmības to darīt dubultā.. tikai viens jautājums, kam man tas vispār bija vajadzīgs? huh.gif
Un vārdam otaku es arī zinu, šķiet ka visas nozīmes, un tas man arī neko nesaka.
Nez.. paskaidro lūdzu.
Jaladin
Spriezhot peec lielaako dalju postu peedeejiem teikumiem(tajos kuros atvainojas, ka uzraxtiitais ir pilniigs sviesc) juus kautreejaties par savaam omaam. NEVAJAG!!! mad.gif
Nekad neatvainojaties par savu viedokli.
(Lūdzu nesitiet mani par shito smile.gif )
Roze
Taču piebildīšu tikai to, ka manuprāt, liela daļa anime tieši ar šādu domu tiek veidots - lai sniegtu surogātemocijas/viltus pašapliecinājumu bez nepieciešamības pārlieku iesaistīties 'reālājā dzīvē' vai arī kompensētu tās nepietiekamības - šķietamas vai iedomātas.
Kā jau liela daļa izklaides industrijas (šeit domāju multimēdijas). šeit gan var filozofēt - kas gan ir izjūtas? Kaut vai smarža, garša.. Smadzeņu magnētiskie impulsi. Ja jau reiz tos var sniegt / nodrošināt tikai ar vizuālu (filma, anime, datorspēle utt) tad kāda īsti starpība, ja galugalā cilvēks var izdarīt to pašu spriedumu / gūt to pašu pieredzi?

Anime kļūstot par meinstrīmu, kas laikam pamazām notiek, sākotnējiem cienītājiem ir/būs grūti pieņemt, to, ka līdz šim daudz maz privāts 'iedvesmas avots' tiek pasniegts masu patēriņam.
Manuprāt korektāk būtu teikt, ka kaut ko virzot uz "meinstrīmu" jebšu masām parasti tiek zaudēta liela daļa no tā kas sākotnēji ši novirziena piekritēju ir piesaistījis. Proti produktam šajā gadijumā anime arvien vairāk sāk rasties klišejas, standarti (ne tajā labākajā nozīmē) pēc kuriem vadoties ražotājs cenšas gūt maksimālu lielu skaitu auditorijas. Līdz ar to piemēram arī sākas cenzūras u.c. cikli .. Šaubos vai kādu no aktuālajiem seriāliem varētu dabūt uz vietējiem ekrāniem kaut vai asiņu dēļ. Nogriežot to visu - sanāk kārtējas meksikāņu ziepju operas.

/ir pret anime popularitāti
No vienas puses varētu piekrist. Vai tad cilvēka dabā tomēr nav justies pārākam, ja viņš dara kaut ko neordināru, ja viņam pieder kaut kas orģināls un var vismaz ar kaut ko izcelties? Šajā gadijumā ja anime paliek par drausmīgu masu pasākumu zūd itkā visa pasākuma "elitārisms".

No otras puses itkā gribās lai vismaz daļu no tā bezsakara ko rāda (pa TV) aizstātu kaut kas jēdzīgs.
NOLF
QUOTE(Yume @ Nov 10 2004, 23:56)
hehe, man arī īsti nav saprotams. Jo tas ko tu tur bis augstak uzrakstīji. Nunu.. nez , man laikam psiholoģijā iemācīja, bet es katru emociju izpausmi piefiksēju zemapziņā. Tapēc man nav nepieciešāmības to darīt dubultā.. tikai viens jautājums, kam man tas vispār bija vajadzīgs? huh.gif
Un vārdam otaku es arī zinu, šķiet ka visas nozīmes, un tas man arī neko nesaka.
Nez.. paskaidro lūdzu.
*

Mkay, mēģināšu paskaidrot vēlreiz, lai gan riskēju nokavēt darbu. Nepieciešamības mēģināt izdzīvot tās pašas emocijas vēlreiz nav. Taču no 'piefiksēšanas zemapziņā' šajā gadījumā jēgas arī nav. Tas, ko gribu ieteikt, ir racionāla pieeja anime - kaut vai mēģinājums fiksēt, kādus paņēmienus attiecīgais anime izmanto, lai šīs emocijas izraisītu. Tb, kādas klišejas, kādas tēmas/zemteksti utt. Apmēram, kā skolā, rakstot domrakstu dry.gif

Domāju, ka nenoliegsi, ka anime pirmām kārtām ir komerciāls produkts, kuru veidojot, tiek paredzēts, ka kāda cilvēku grupa, tb mērķauditorija, atzīs to par pietiekami labu esam, lai par to maksātu. (Vai arī TV uzskatīs iepriekšminēto mērķauditoriju par pietiekami nozīmīgu, lai iegādātos anime, bet tās jau ir nianses.)

Kam tas vajadzīgs? Nekam. Vai arī iepriekšminētās līnijas novilkšanai starp ārpasauli un anime.

Par vārda 'otaku' nozīmi aplauzos. Biju domājis negatīvo (ne-amerikānisko) stereotipu, ka 'hardcore otaku' dod priekšroku anime, nevis 'reālajai dzīvei' un cilvēkiem. Spriežot pēc Wikipēdijas, kļūdījos. unsure.gif

Nekad neatvainojaties par savu viedokli.

Nojaušu, ka esmu uz plāna ledus un riskēju aizvainot citus lasītājus. Tāpēc arī pieminu, ka jebkādas sakritības ar reāliem cilvēkiem, dzīviem vai mirušiem, ir pilnīgi nejaušas. Arī, ņemot vērā, ka neesmu ne regulārs, ne zināms foruma apmeklētājs, cenšos uzsvērt, ka neesmu ieradies kašķi celt.

Manuprāt korektāk būtu teikt, ka kaut ko virzot uz "meinstrīmu" jebšu masām parasti tiek zaudēta liela daļa no tā kas sākotnēji ši novirziena piekritēju ir piesaistījis. Proti produktam šajā gadijumā anime arvien vairāk sāk rasties klišejas, standarti (ne tajā labākajā nozīmē) pēc kuriem vadoties ražotājs cenšas gūt maksimālu lielu skaitu auditorijas. Līdz ar to piemēram arī sākas cenzūras u.c. cikli .. Šaubos vai kādu no aktuālajiem seriāliem varētu dabūt uz vietējiem ekrāniem kaut vai asiņu dēļ. Nogriežot to visu - sanāk kārtējas meksikāņu ziepju operas.

Uh. Par klišejām runājot, kas tad ir fanserviss, anime harēmi, mečas, kaķmeitenes un kaut vai bishoujo un bishounen? (Sk. Excel Saga) Bet par pārējo, pilnīgi piekrītu.
Roze
Uh. Par klišejām runājot, kas tad ir fanserviss, anime harēmi, mečas, kaķmeitenes un kaut vai bishoujo un bishounen? (Sk. Excel Saga) Bet par pārējo, pilnīgi piekrītu.

Jā nu es nenoliedzu ka tādas eksistē jau tagad - kā nekā anime vietām tak ir masu produkts. Taču tas ir nedaudz savādāk - kā piedeva sākotnējam produktam nemainot tā paša būtību / saturu. Protams ja gabals tiek taisīts tikai lai pēcāk tirgotu krūzītes vai ar galvenajiem tēliem apzīmētas maiciņas, diez kas nav..
Shinobi-sama
hem...........
taa saucamais Fanserviss ir visur!. netikai animee bet basoluuti visur kur iesaistiita komercija. Padomaajiet, cik muusdienu literatuuraa ir daudz uudens iekshaa kuru izmetot taa kljuutu normaalaak lasaama. pati lubene kaa taada jau ir fanservis par visiem 100%. Taalak paskataties holivudas filmas.... paraadiet kaadu no jaunajaaam filmaam kuraas nebuut iepiits liidz debiilismam stulbs miilasstaasts. Atceros bija taadu itaalju filma "The good, the bad. the ugly" vot tas bija lielisks vesterns man pat kaut kur opening theme meetaajas. Padomaajiet cik muusdienaas ir taadu filmu kuras var lasiit kaa graamatas. Praktiski gandriiz viss ko holivuda uzrasho beidzas uz miilstiibas motiiviem.

QUOTE(Driznaks)
Uj, nojaušu, ka riskēju izpelnīties publisku nopēlumu, bet lielos vilcienos, ar ko tieši 'ziepju operas' atšķiras no anime, eh? Vai no realitātes šova, for that matter?
nu teiksim ir lietas kas atshkiras.... un pati galvenaa ka tur cilveeki domaa daudz reaalaak, saliidzinot ar "ziepju operaam". Hamelionu rotalajs teiksim vareetu veel skatiities ja taas tiktu apgraizitas 10 reizes. tad veel to vareetu uztvert kaa emocionaalo draamu. bet vienalga.. es pat nesaprotu kaa var buut tik debiilas riiiciibas kas tur tiek atteelots. Runa jau neiet par to seriaalu vien bet gan par lielaako dalju, kas tie raadiits - pissec vienkaarshi es neticu ka tik slimi cilveeki uzvedas arii reaalajaa pasaulee. Driizaak jau iznaak ka tas ir realitaates shovs psihenee.

QUOTE(Yume)
hehe taa leilaakaa maaka ir apvienot savu fantaaziju ar realitaati. Kaa Gits1 tika jau mineets atminjas kaa ierakstiitie dati un fantaazija ko tu izdomaa nerko neatshkiras. Un pazaudeet sho robezhu starp realitaati un fantaaziju patiesiibaa gribas ljoti daudziem, bet visa nelaime sleepjas faktaa ka atgriezties realitaate jau ir problemaatiski biggrin.gif

Taču piebildīšu tikai to, ka manuprāt, liela daļa anime tieši ar šādu domu tiek veidots - lai sniegtu surogātemocijas/viltus pašapliecinājumu bez nepieciešamības pārlieku iesaistīties 'reālājā dzīvē' vai arī kompensētu tās nepietiekamības - šķietamas vai iedomātas.
hem un pasaki vai graamatas, teaatris un filmas nav tas pats. Taa ir izklaides industrija kuraa mees esam iegrimushi... mees nearko neatshkiramies no tiem izslaveetajiem kinokritikjiem. Ar ko muusu Anime ir sliktaaks par to "teaatri" no izseniem laikiem.. patiesiibaa multiplikaacija kaa izklaides un dramatizeeshanas industrija ir vecaaka par teaatri un kinematograafiju. Jau alus cilveeki centaas dramatizeet un izpaust emocijas uz sienaam. Taatd es gribeeju teikt ka muusu izklaides industrija nearko neatshkiras no teaatriem operaam kino un graamataam. Un mums ir savi kritikji kas ieguust plikpauriibu no saspringtas dilemmas par teicienu no Gits2:innocence "i never asked to become doll", taapaatka dazhs labs ir visu muuzhu veeltiijis un beigaas veel iedziivojies garaas piedurknees no Shekspiira "buut vai nebuut, taads ir jautaajums".
Heh galu galaa "atshkiriibu" mees varam izvilkt. Cilveekam emocijas vieglaak ir izpaust rakstiitaa veidaa un nelielam cilveeku lokam. Padomaajiet vai juus esat ar mieru pa televiiziju uz skatuves tuukstoshu priekshaa veikt erotisko striptiizu liidz pilniigam kailumam.... kam tas viss? oke .. taatad Manga ne ar ko neatshkiras no graamaatas iznjemot ar to ka tur liela dalaja vaardu ir aizstaat ar vizuaalo informaaciju, rezultaataa tas ir raxtiskais izpausmes veids. Taalaak esmu gatavs sadereet ka gandriiz jebkursh ir pierunaajam uz erotisko striptiizu veikt uz skatuves miljonu priekshaa izdarot rakstiski, tobish lasot to ko pats ir sarakstiijis, bet ne vairaak kaa mutiski tas ir nerealizeejot to fiziski! Ar to es gribeeju teikt ka mums ir pilniig vienalga cik cilveeku lasa mangu un cik komercializeeta taa ir, Anologais variant paraadaas tur kad shii manga tiek animeeta un ekranizeeta, liidziigi ir ar to savu striptiizu uzfilmet un paraadiit to mees varam tikai nelielam lokam un nekaadi plashai sabiedriibai. Liidziigi ir ar Ainime kameer taa ir "manga" mees jutamies droshi ka muusu emocijas ir iekaltas vaardos un neviens taa arii dziljaak neiebridiis muusu privaatajaa dveeseliitee. Bet anime ir uztaisiita un mees tur neko nevaram padariit un vinja tiek arii raadiita, kaa jau es mineeju tas ir tikpatkaa muusu probleemas un dveeseles labirinti buutu realizeetas fiziski(tas muusu striptiizs ko mees lasaam - mees to saakam dariit publiski). Liidz ar to mees esam gatavi sho savu dveeseles striptiizu izklaastiit tikai neielam publikas lokam daljeeji saglabaajot kontroli par to. liidz ko shii anime tiek izraadiita masaas mees sajuutamies ka muusu emocionaalais shkirstinsj tiek paraadiits publiski un mees par katru vari censhamies to nosleept. Probleema ir tur ka mees esam paaraak idealizeeushi anime un paaraak dzilji piekjeerushies tam un neesam gatavi katrs indiviudaali tam pieiet. Kaut kas liidziigs vareetu buut ja juus teiksim "dievam" ticat bet neviena no religjijaam juus neapmierina, jo vienmeer kaads miinusisnjsh atradiisies, tad labaakais ir uztureet to "dievu" sevii un dziivot peec savas religjijas, un neuztiepjot to nevienam kaa arii neiesaistiities karaa ja kaada cita "dievam" juuseejais nav pa praatam un otraadi.

P.S. nu tads nu buut mans domaajiens tongue.gif njemat par labu biggrin.gif
ShinChan
Heh, daļēji taisnība ir jums visiem, taču pie galīgas atbildes šajā gadījumā nonākt nav iespējams, jo attieksme pret anime sakņojas katra paša subjektīvajā uztverē. Dažam tas ir svētums, par kuru nezinātājiem būs turēt mutes ciet (skat. analoģiju ar Kurbijkurne moderatoru un viņa back-up squad). Citam tas būs labs veids kā pavadīt savu brīvo laiku, nemēģinot īpaši šķirot, kas ir laba un, kas slikt anime, vienkārši patīk animācija. Es šajā sakarā varu paust tikai savas izjūtas un savu redzējumu. Laikam būs atkal jāizmanto kāds salīdzinājums. ņemsim tos pašus padomju laikus, cik noprotu, liela daļa no foruma biedriem nav tā laika produkti taču gan jau vecāki un skolotāji būs kaut kādu sirreālu ainu jums uzbūruši. Un konkrēti runa ir par dažādām lietām, kas nāca nevis no "brālīgo republiku saimes" bet ārpus tās robežām. Džinsi, mūzikas ieraksti, pārtikas produkti kuri jau tāpēc vien garšoja labāk, ka bija safasēti spīdīgos papīros un kārbās. Tie kam palaimējās tikt pie šīm lietām (dažreiz arī man) izjuta zināmu lepnumu, pārākumu..pat nezinu kā tās sajūtas nosaukt, kuras es toreiz jutu. Taču tagad tas viss ir ikdiena, šīm lietām vairs nepiemīt tā īpašā aura, jo tev tās uz ielas "met pakaļ" no katra stūra. Agrāk vajadzēja papūlēties lai to visu dabūtu, tagad atliek aizbrist uz vienu hiper-super-mega-ultramārketu un tur viss ir. Tagad tas ir visiem pieejams. Un šīs pašas sajūtas man ir anime sakarā. Nevēlos nonākt situācijā, ad man nāksies uz ielas noklausīties aptuveni šādu dialogu:
pers.1. - Redzēji šodien evaņģelionu?
Pers.2. - Jā, bet kaut kāds tizlums, neko nesapratu, vakar gan bija labā sērija, jo tur tas robots, vieno enģeli nograuza, līdz nāvei, galīgi psihs palika, vot tas bija kaut kas, a šodien kaut kādi stulbi vervelējumi un bezsakari...
pers.1. - Tas gan, cerams, ka jaunā multene, ko rīt sāks rādīt pa LNT būs labāka, paga...kā viņa saucās?
pers.2. - kaut kāda Leina, laikam par mazu meiteni būs. Cerams, ka "rubaki" būs interesanti... dry.gif
Shinobi-sama
QUOTE(Shin-chan)
pers.1. - Redzēji šodien evaņģelionu?
Pers.2. - Jā, bet kaut kāds tizlums, neko nesapratu, vakar gan bija labā sērija, jo tur tas robots, vieno enģeli nograuza, līdz nāvei, galīgi psihs palika, vot tas bija kaut kas, a šodien kaut kādi stulbi vervelējumi un bezsakari...
pers.1. - Tas gan, cerams, ka jaunā multene, ko rīt sāks rādīt pa LNT būs labāka, paga...kā viņa saucās?
pers.2. - kaut kāda Leina, laikam par mazu meiteni būs. Cerams, ka "rubaki" būs interesanti...
Spilgtaakais piemeer sbija filma Hero kuru nodemostreeja latvija skinoteaatros... vaajpraats kaadus tik dialogus naacaas lasiit aviizees uz ielas gan man nebija palaimeejies panjirgt par shaurajaam pieriiteem.
... pers.3. - klau juus kataaties evangelionu, pisec es noblenzu un man kafija izlija kleepii pie 25. seerijas un es i nepamaniiju ka vinja bija vaarosha.
pers.4. - re paskataties uz manu eva.03... izskraidiiju visaadus bazaarus lidz latgaliitee no rokas noraavu .. tas nekas kraasa noberzusies tapee arii paardeva/
pers.2. - jaa man arii taa rudaa pie sienas karaajas.. vot visu fan izporkiija tas seriaals kad vini beigaas nenokniebaas.
pers.1. - cerams ka Leinaa buus apenes redzamas savaadaak es atkal pa VHS atkaartoshu green green
pers.3. - ko juus tizlaas pieres es peec taas epas evanegelionaa kur tie divi trakie sihnronizeeti ciinaas matenes olimpiaadee pirmo vietu noraavu.. juus neko nesaprotat.
pers.4. - yo mees ar chelljiem pagalmaa veselu engelu bastionu likvideejaam
pers.2. - klau es es gribu.
pers.3. - palasiiju lein anotaaciju un secinaaju ka manam datoram ir nepilniibas
pers.2. - pisec kaa lai paspeej, pa LTV1 raada pokemonus un pa LNT Lain savuikaart pa TV3 raida dears... vaajpraats ja neredzeeshu draugiem aciis nevareeshus aktiities cik maz esmu redzeejis..

bla bla bla

P.S. atljaavos nedaudz paturpinaat biggrin.gif
zenofex
Esmu drossh, ka anime nekljuus masu pasaakums, vismaz Latvijaa noteikti nee. Piemeeram, Japaanaa shii paraadiiba jau sen ir masu lieta. Un neskatoties uz to gadaas pietiekami daudz kvalitatiivas produkcijas, gan mangas, gan anime jomaa.

Tas ir diezgan divdomiigi, jo, lai radiitu kautko labu, ir jaaizgliitojas, jaapelna kaut kas tomeer. Ja industrija attiistaas sekmiigi, tai piekljaujas daudz talantiigu cilveeku (arii vinjiem gribas pelniit) un veel nosliipee sevi starp industrijas dzirnakmenjiem. Rezultaataa mums ir Mijazaki, Katsuhiro, Mamoru, Rintaro un citi milzhi.

Pieljauju ka mazdruscinj animes produkcijas kopeejaa kvalitaate varetu kristies, tachu mums, anime gardeezhiem (vienu otru she pie taadiem pieskaitu, ja veelaties, varu nosaukt arii) pietiks tuvaakajiem gadiem, ar ko mieloties. Un ja tomeer ne, tad vienmeer paliek klasika. Es no taas esmu redzeejis daudz par maz, taapeec censhos shad tad atgriezties, iipashi peec Leiji Matsumoto Galaxy Express ieraudziishanas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.