Help - Search - Members - Calendar
Full Version: My cat
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
XipnosS
Shodien paspeleejos ar photoaparaatu, dazas bildes patiesam labas smile.gif :

image
image
image
image
image
image
image
image
image
ShinChan
Kawaiiiiiiiiiiiiii!!! Es esmu kaķu mīļotājs, pašam divi balti mājās smile.gif ņurcīt tādus tongue.gif
jurc
nja.. maneejais gan nav tik miiljsh... sad.gif(
Dzonis
mans psihs nenormaals..skraida pa sienaam (nu jau vairs nevar.pa resnu palicis), seedoshiem un lasoshime cilveekiem caur aviizi sejaa lec un no slepnja bruuk virsuu kaajaam, lai gan nav vairs nekaads jaunais...varbuut vecuma vaajpraats??
p.s.redz, JurCHIX, ne visiem katji forumaa ir nepienjemami (cerams ar to striidi beixies smile.gif)
Rune
Mans kaķis gan ir savu mūža maizi nopelnijīs - 9 gadus vecs. Tāds piemīlīgs un arī no svešiem nebaidās. Kaķītis visu dienu guļ un ēd. Ēd diezgan daudz un vēl pietam pat resnāks nepaliek! (ka tik cērmes nav) Anyway, kaķi ir jauki, ja par tiem arī rūpējas, bet man šausmīgi nepatīk tie, kas skraida apkārt un pa naktīm brēc. (Ak, kaut man būtu bise jel`)
edg
Maneejais ir vienkaarshi stulbs... smile.gif
ShinChan
Par vecumu runājot, manai kaķenei ir 14 gadi un viņa ir kurla. Bet nu rādās, ka velk savus pēdējos mēnešus. Laikam būs beigu galā jāizšķiras par eitanāziju sad.gif
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 4 2004, 22:22)
Par vecumu runājot, manai kaķenei ir 14 gadi un viņa ir kurla. Bet nu rādās, ka velk savus pēdējos mēnešus. Laikam būs beigu galā jāizšķiras par eitanāziju sad.gif
*

Tev draugi medikji taadus vaardus samaaciijushi? (eitanaazija = jaaver valjaa vaardniica...) Vai arii jau esi nopietni domaajis par taadas lietas dariishanu?
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 4 2004, 22:25)
Tev draugi medikji taadus vaardus samaaciijushi? (eitanaazija = jaaver valjaa vaardniica...) Vai arii jau esi nopietni domaajis par taadas lietas dariishanu?
*

šo vārdu es ielāgoju tiko tas sāka aktualizēties (Holandē, Austrālijā u.c.). Tas bija kaut kad pirms 5-6 gadiem, man pat par šo tēmu bija debatēs jāpiedalās. Starp citu', ļoti interesanta tēma par ko katram no mums vajadzētu padomāt. Vai drīkst dzīvniekam vai cilvēkam atļaut pašam aiziet, ja dzīve šaisaulē tam sagādā tikai un vienīgi fiziskas mokas? Es domāju, ka drīkst
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 4 2004, 22:35)
Vai drīkst dzīvniekam vai cilvēkam atļaut pašam aiziet, ja dzīve šaisaulē tam sagādā tikai un vienīgi fiziskas mokas? Es domāju, ka drīkst
*

Es ne tikai taa domaaju, bet arii ceru, ka man kaads paliidzees, ja nu, nedod dievs, kas taads gadiisies (tpu tpu tpu)...

Manaa skatiijumaa dziive nav taadu fizisku moku veerta - forshi jau ir dziivot, bet, kad vairs nav forshi, tad nav. Cita lieta ir, ko dariit ar cilveeku, kursh pie pilna sapraata nav izteicis savu viedokli. Mokaas var gribeet, lai kaads izbeidz cieshanas, bet peec tam priecaaties, ka neviens to neizdariija. Un veel sliktaak ir ar dziivniekiem, jo to domas vispaar var tikai mineet.

Nu ka manas domas ir patiesiibaa diezgan radikaalas, jo uzskatu, ka vajadzeetu "paruupeeties" arii par cilveekiem, kuri ciesh gariigas mokas (daudz jo daudziem attieciigas iestaades eksperimentkaamiishiem *khe* es gribeeju teikt "pacientiem"). Taa kaa man ir tieksme iejusties citu cilveeku aadaa, esmu pilniigaa shokaa par to, ka tiek atljauts dziivot cilveekiem, kas slimo, piemeeram, ar autoanarhiju... vaajpraats. Kaa jau esmu teicis - dziive ir daavana. Ja tev uzdaavina letaali izmeegjinaat moku ratu, un tu tajaa tiec iesiets, tev buutu jaabuut tiesiibaam pateikt "ew, nu gan pietiks, kaut kaa nav tik inchiigi kaa gribeejaas, nogaliniet mani uzreiz...".
MitSuki
Ja runajam par kakiem man kakis ir totali stulbs..Vins visu dienu gul un velak nakti 00:00-2:00 vai ari pat ilgak vienkarsi sak naudet skala balsi(man ir siamieties)..Vins vienkarsi jau ir visus iebiedejis gan aradus gan cieminus...Nu labi es ptas vinu spidzinu katru dienu bet nu labi mans kakis ir vienkarsi psihs..piliksi roku velak ta roka nebus(ne tik traki, bet uz to pusi ir)
Dzonis
mjaa....ar siaamieshiem ir traki..zinu vienam chomam ar ir..tikliidz kaads pie vinja atnaak tas uzlec uz galda un shnjaac virsuu..visi firmas katji ir bishk diivaini
Tador
hummz... tureet tos kaadus 20 metrus no manis un tad kakji man patiik...
tik neko nepareizu nedomaajiet - gruuti buut labaas domaas par dziivnieku kameer vinju deelj acis asaro, deguns... lupataas... galva saap, ect.
Rob_X
QUOTE(JaYzZ @ Nov 4 2004, 23:49)
Ja runajam par kakiem man kakis ir totali stulbs..Vins visu dienu gul un velak nakti 00:00-2:00 vai ari pat ilgak vienkarsi sak naudet skala balsi(man ir siamieties)..Vins vienkarsi jau ir visus iebiedejis gan aradus gan cieminus...Nu labi es ptas vinu spidzinu katru dienu bet nu labi mans kakis ir vienkarsi psihs..piliksi roku velak ta roka nebus(ne tik traki, bet uz to pusi ir)
*

Shitais kakjis man no sakuma pielien murraadams un pec tam megjina atkost ko vien var dry.gif

Par maniem kakjiem : majas 2 kakji, viens tads pilnigi melns ka kads siamieshu paveids (mosh ari ir blink.gif ) a otrs tik pukains ka atstaj spalvu celju nopakalj tongue.gif
Un vispar abi milji - visu dienu gulj a vakaros un ritos lien klat lai vinjus glauditu, buzhinaatu, mudzhinaatu utt.
Shinobi-sama
Šin-čan, hm es gribētu palūrēt uz tavu juridisko noformējumu "eitanāziju kaķim". Kā nekā vaidzīga mirēja piekrišana - jo savādāk tā nav etioanāzija, bet slepkavība. Ir sen jau pierādīts, ka dzīvnieki, kurus mēs uzskata ar saprātu neapveltītus, cenšas izdzīvot par katru cenu, pat ja visņh nespēj sev nodrošināt dzīvībai nepieciešamos procesus, tik un tā tikko viņam kāds palīdzēs tā viņš momentāli centīsies izmantot šo labvēli LAI DZIIVOTU. Uz vecumu dzīvnieks samierinās, bet nekad labrātīgi neies nāvē apzinoties to.
Nu tas mēs piekasāmies vārdam eitanāzija, kā mēs zinām saapes ir prāta ilūzija un to apzināšānās izraisa šoku, ja mēs ignorējam vai neapzināmies saapes tad musm ir pofig, jo cilvēks var dabūt šoku netikai no fiziskāmm bet arī no iedomātām saapēm.
Šin-čan atzīsti - izvēloties iemidzināšanu, tu sevi atbrīvo no garīgā šoka ko tu paardzīvosi, kad pēkšņi atradīsi savu kaķi mirušu , kaut kur istabā nolīdušu. Es tevi saprotu, bet līšana aiz vārda eitanāzija ir nedaudz neveiksmīgs ataisnojums vēlmei škirties no "drauga" izbeidzot šo "draudzību" no savas puses, jo tad ir mazāks paardzīvojums. smile.gif
ShinChan
QUOTE(Shinobi-sama @ Nov 5 2004, 10:41)
Šin-čan, hm es gribētu palūrēt uz tavu juridisko noformējumu "eitanāziju kaķim". Kā nekā vaidzīga mirēja piekrišana - jo savādāk tā nav etioanāzija, bet slepkavība. Ir sen jau pierādīts, ka dzīvnieki, kurus mēs uzskata ar saprātu neapveltītus, cenšas izdzīvot par katru cenu, pat ja visņh nespēj sev nodrošināt dzīvībai nepieciešamos procesus, tik un tā tikko viņam kāds palīdzēs tā viņš momentāli centīsies izmantot šo labvēli LAI DZIIVOTU. Uz vecumu dzīvnieks samierinās, bet nekad labrātīgi neies nāvē apzinoties to.
Nu tas mēs piekasāmies vārdam eitanāzija, kā mēs zinām saapes ir prāta ilūzija un to apzināšānās izraisa šoku, ja mēs ignorējam vai neapzināmies saapes tad musm ir pofig, jo cilvēks var dabūt šoku netikai no fiziskāmm bet arī no iedomātām saapēm.
Šin-čan atzīsti - izvēloties iemidzināšanu, tu sevi atbrīvo no garīgā šoka ko tu paardzīvosi, kad pēkšņi atradīsi savu kaķi mirušu , kaut kur istabā nolīdušu. Es tevi saprotu, bet līšana aiz vārda eitanāzija ir nedaudz neveiksmīgs ataisnojums vēlmei škirties no "drauga" izbeidzot šo "draudzību" no savas puses, jo tad ir mazāks paardzīvojums.  smile.gif
*

Tūlīt aizies vēl viens offt.

Tu kļūdies tai ziņā, ka terminu eitanāzjija lieto vienīgi cilvēku gadījumā. Ar eitanāziju apzimē arī nesāpīgu dzīvnieku nogalināšanu, ko parasti veic kvalficēts veterinārārsts.
Jā, protams, abos gadījumos var runāt par morālas un ētiskas dabas jautājumiem. Protams, ka cilvēki savus mājdzīvneikus parasti iemidzina tad, kad viņiem vairs negribas par tiem rūpēties, vai tie kļuvuši par apgrūtinājumu tā vai cita iemesla dēļ. Var jau būt, ka šādai dzīvnieku likvidēšanai būtu jāpiemēro citi jēdzieni, taču ir iegājies, ka to dēvē par eitanāziju. Es, patiesībā, gribētu nodalīt iemidzināšanu, tad kad dzīvnieks vienkarši apnīk un iemidzinašanu tad, kad dzīvneikam izpaužās jau marasma pazīmes. Ja pirmā ir samērā liels barbarisms, tad otrajā gadījumā, es uzskatu, tiek vienkārši atvieglotas dzīvnieka ciešanas. Nu jā, protamas, kaķis mums nevar patiekt "vecais, man šaisaulē apnicis, davai, vienu šļircīti", tā pat kaķis arī nezin, kas ir pašnāvība un viņam ir sveša tāda lieta kā bailes no nāves. Var jau teikt, ka šādās situācijās cilvēks sāk spēlēt Dieva lomu taču es uzskatu, ka šī šefība pār mazajiem brāļiem nav nekas nosodāms. Tā pat ir ar cilvēkiem, kāpēc izgrūst kaudzi naudas, mēnešiem un gadiem spīdzināt pie sistēmas pieslēgtu cilvēku tikai tādēļ, ka sabiedrībā pastāvošā liekuļotā morāle aizliedz izdarīt pašnāvību.
edg
Robik, tev jau kakjiishi avataraa! biggrin.gif
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 5 2004, 12:22)
Es, patiesībā, gribētu nodalīt iemidzināšanu, tad kad dzīvnieks vienkarši apnīk un iemidzinašanu tad, kad dzīvneikam izpaužās jau marasma pazīmes. Ja pirmā ir samērā liels barbarisms, tad otrajā gadījumā, es uzskatu, tiek vienkārši atvieglotas dzīvnieka ciešanas. Nu jā, protamas, kaķis mums nevar patiekt "vecais, man šaisaulē apnicis, davai, vienu šļircīti", tā pat kaķis arī nezin, kas ir pašnāvība un viņam ir sveša tāda lieta kā bailes no nāves. Var jau teikt, ka šādās situācijās cilvēks sāk spēlēt Dieva lomu taču es uzskatu, ka šī šefība pār mazajiem brāļiem nav nekas nosodāms. Tā pat ir ar cilvēkiem, kāpēc izgrūst kaudzi naudas, mēnešiem un gadiem spīdzināt pie sistēmas pieslēgtu cilvēku tikai tādēļ, ka sabiedrībā pastāvošā liekuļotā morāle aizliedz izdarīt pašnāvību.
*

Jaa, protams, tu jau taa vari runaat kaa modernaas pasaules cilveeks.
Bet tagad pameegjinaasim citu dziives uztveri. Kaadreiz cilveekiem bija uzskats, ka laimiigs ir cilveeks, kursh aizgaajis no shiis pasaules mokaas. Vinji nekad nepienjemtu taadu lietu kaa eitanaazija, jo taa liktu cilveekam no shiis pasaules aiziet kaunaa. Kas tev liek domaat, ka mees domaajam pareizaak nekaa senie griekji?

Es esmu gatavs uznjemties sho "kaunu", bet kaa gan mees varam spriest par tiem, kuri nav mums neko teikushi? Kaa mees varam izveeleeties cita cilveeka vietaa? Tas tachu ir barbarisms! Mums tagad izveeleeties arii, ka cilveeks jaaupuree dieviem, nenoskaidrojot, vai vinja religjiskie uzskati tam piekriit vai nee? No otras puses, mums ir jaaizveelas, jo cilveeks agonijas staavoklii nav speejiigs pats spriest, taapeec mees vinjam pasham nedriikstam ljaut izveeleeties. Mjaa...
ShinChan
QUOTE(edg @ Nov 5 2004, 20:28)
Es esmu gatavs uznjemties sho "kaunu", bet kaa gan mees varam spriest par tiem, kuri nav mums neko teikushi? Kaa mees varam izveeleeties cita cilveeka vietaa? Tas tachu ir barbarisms! Mums tagad izveeleeties arii, ka cilveeks jaaupuree dieviem, nenoskaidrojot, vai vinja religjiskie uzskati tam piekriit vai nee? No otras puses, mums ir jaaizveelas, jo cilveeks agonijas staavoklii nav speejiigs pats spriest, taapeec mees vinjam pasham nedriikstam ljaut izveeleeties. Mjaa...
*

Nu vispirms jau ar eitanāziju saprot cilvēka paša izvēli aiziet no šīs grēcīgās pasaules. Tie kuri vēlas eitanāziju parasti ir tik slimi, ka nav spējīgi iztaisīt pašnāvību, pat ja to gribētu. Un te nu likumiem un sabiedŗibai kopumā būtu jānāk pretim šiem cilvēkiem. Cik man zināms eitanāziju var realizēt tikai tad, ja ārstu konsīlijs ir devis savu slēdzienu par to, ka slimnieks ir nedziedināms un cieš lielas fiziskas un garīgas mokas, kā arī jāpaiet kaut kādam laika termiņam kura laikā slimniekam ir labi jāpārdomā tas ko viņš vēlas darīt. Iespējams, ka bija vajadzīga arī radinieku piekrišana, bet nezinu vai tas bija obligāti. Es šajā gadījumā nemaz nerunāju par visiem "dārzeņu" variantiem, kur tā pat ir skaidrs, ka cilvēks ar mirušām smadzenēm nav cilvēks. Protams, dažos avotos apr eitanžiju ir nodēvēta arī Hitlera kampaņa izkūpinot skursteņos miljoniem ebreju un čigānu, kā arī likvidējot psihiski slimos cilvēkus tur pat Vācijā, taču to nu nekādi nevar dēvēt par eitanāziju.
Patiesībā neredzu argumentus kāpēc eitanāziju nevarētu padarīt par legālu, vēl jo vairāk tāpēc, ka virknē slimnīcu ārsti to veic jau tagad, tā pat kā dažās valstīs abortus, kur tie ir aizliegti. Tie kuri ir lielākie pretinieki un moralizētāji parasti pat neizprot šīs problēmas, kas bieži vien izvēršas par individuālām traģēdijām, tikai tāpēc, ka dažiem liekas, ka tā nav pareizi.
edg
QUOTE(ShinChan @ Nov 6 2004, 00:49)
Nu vispirms jau ar eitanāziju saprot cilvēka paša izvēli aiziet no šīs grēcīgās pasaules. Tie kuri vēlas eitanāziju parasti ir tik slimi, ka nav spējīgi iztaisīt pašnāvību, pat ja to gribētu. Un te nu likumiem un sabiedŗibai kopumā būtu jānāk pretim šiem cilvēkiem. Cik man zināms eitanāziju var realizēt tikai tad, ja ārstu konsīlijs ir devis savu slēdzienu par to, ka slimnieks ir nedziedināms un cieš lielas fiziskas un garīgas mokas, kā arī jāpaiet kaut kādam laika termiņam kura laikā slimniekam ir labi jāpārdomā tas ko viņš vēlas darīt. Iespējams, ka bija vajadzīga arī radinieku piekrišana, bet nezinu vai tas bija obligāti. Es šajā gadījumā nemaz nerunāju par visiem "dārzeņu" variantiem, kur tā pat ir skaidrs, ka cilvēks ar mirušām smadzenēm nav cilvēks. Protams, dažos avotos apr eitanžiju ir nodēvēta arī Hitlera kampaņa izkūpinot skursteņos miljoniem ebreju un čigānu, kā arī likvidējot psihiski slimos cilvēkus tur pat Vācijā, taču to nu nekādi nevar dēvēt par eitanāziju.
Patiesībā neredzu argumentus kāpēc eitanāziju nevarētu padarīt par legālu, vēl jo vairāk tāpēc, ka virknē slimnīcu ārsti to veic jau tagad, tā pat kā dažās valstīs abortus, kur tie ir aizliegti. Tie kuri ir lielākie pretinieki un moralizētāji parasti pat neizprot šīs problēmas, kas bieži vien izvēršas par individuālām traģēdijām, tikai tāpēc, ka dažiem liekas, ka tā nav pareizi.
*

ShinChan, tu man liec atkaartoties...

"kaa gan mees varam spriest par tiem, kuri nav mums neko teikushi? Kaa mees varam izveeleeties cita cilveeka vietaa? Tas tachu ir barbarisms! Mums tagad izveeleeties arii, ka cilveeks jaaupuree dieviem, nenoskaidrojot, vai vinja religjiskie uzskati tam piekriit vai nee? No otras puses, mums ir jaaizveelas, jo cilveeks agonijas staavoklii nav speejiigs pats spriest, taapeec mees vinjam pasham nedriikstam ljaut izveeleeties. Mjaa..."

Iipashu uzsvaru lasot liec uz vaadiem "agonijas staavoklii navspeejiigs pats spriest". Taapat veelreiz padomaa par to, ko teicu pirms tam - tas, ka cilveeks ciesh fiziskas un gariigas mokas, nav obligaati pluss eitanaazijai, bet var buut pat preteejs, ja cilveekam ir paarlieciiba, ka vinjsh neveelas aiziet no shaisaules kaunaa, ka vinjsh neveelas tikt viegli atbriivots no vinjam dotaa liktens pienaakuma izdziivot dziivi pasham liidz galam, lai kaada taa arii buutu.

Redzi, tas, ko tu uztver kaa tragjeediju, citam var buut laime.

Bet, godiigi runaajot, es balstiishos uz to, ka muusdienu cilveeks paarsvaraa izveeleetos nedziivot, nekaa dziivot mokaas, ja nav ceriibu uz izveseljoshanos. Taapeec esmu par eitanaazijas atljaushanu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.