QUOTE(Shinobi-sama @ Oct 12 2004, 09:57)
Filma "Fightclub" tam ir piemērs. Citur kur šī filma ir kulta statusā, Latvijā šī filma ir kulta mūviks tikkai pagrīdē. Latvieši vispār ir kaut kāda pastulba tautiņa, iedomājas no sevīm sazin ko, lecās ar visiem pēc kārtas.
Nu gan sjerpi paņēmi... Viena, ļoti būtiska lieta ko man māte iemācīja un kam es tālāk dzīvē ar mainīgām sekmēm arī esmu mēģinājis sekot ir aptuveni sekojošais: 'Dēls, dzīvē neko nedrīkst vispārināt". Un cilvēki, kas kaut ko jēdz no vēstures sapratīs cik bīstami ir kaut ko attiecināt uz visiem (kādu tautu, kādu ģimeni, politiķiem utt). Un tas ir tiesji tas ko tu pasjlaik dari piedēvē stulbumu visai tautai. Nava glīti.
Kas attiecas uz Fight club, tad:
1. Grāmata ir krietnu strēķi labāka par filmu
2. Filma ir laba, taču pārāk spiests uz action, nevis uz galvenā varoņa sjizoidālajām, paranoidālajām pašrefleksijām (bet Nortons labs).
3. Filma savā būtībā ir destruktīva un nepiedāvā nekādu risinājumu, arī anarhistiem, vai ziniet, ir savs redzējums par pasaules kārtību, taču filmā tas neparādās.
4. Kulta statuss (jebkam) savā ziņā ir ekskluzīva lieta un tas, ka visur pasaulē par Fight club fano, tikai pierāda, ka tā ir krietni vien pārslavēta filma.