QUOTE(Shinobi-sama @ Aug 9 2009, 18:28)
Ko gan juus tur gribat ieraudziit? Katra lodei, izshauta no ierocha lielaaka par pashu operotoru, seko uubereksplozija? "Pashsaportamu jeegu" peec saviem ieskatiem katraa shova staasta elementaa?
Rupji dalot ir tikai 2 veidu shovi, fikcijas (sci-fi ir tikai viena no taam) un tagadnes/pagaatnes draamas (opereejot tikkai un vieniigi uz emocijaam). Diezmheel jaaska, kameer tauta daudzmaz vienpraatiigi var uztvert tagadnes/pagaatnes draamas, fikcijas atkaraajas no skatiitaaja/lasiitaaja fantaazijas plashuma, kas lielaa meeraa ir atkariigs no pasha priekshtatiem par dziivi un mietpilsoniskiem ieskatiem, kurus meegjina noteikt vide kuraa uzturaas ikdienaa. Paaraak biezhi kaut mazaakaa kontradikcija ar pasha principiem paariet kategorismos, tapeec diezgan smiekliigi ir shitie pirmo epizozhu spriedumi.
aha, peec tavas logjikas sanaak, ka nevienam (fantastikas) shovam nevar piedeeveet veertiibu (slikts/ok/labs), deelj tevis mineetajiem subjektiivajiem faktoriem, bet es varu diezsgan droshi apgalvot, ka tev nav taisniiba, jo ir neskaitaami daudz fantastikas shovu par kuriem ir nomaacoshs konsenss, ka tie ir labi/slikti. Dazhi piemeeri: Nausiccaa, Ergo Proxy, Cowboy Beebop, GitS un protams NGE. Atbildot uz to ko, mees gribeetu redzeet, es nevaru atbildeet par visiem, bet man tas shovs shkjita kaa nospiests no shablona, mums ir nopietnais veerotaajs, ir comedic relief, ir protagonists un ir antagonists, settings, lai arii domaats eksotisks, ne ar ko neatshkjiras no citaam anime pilseetaam/festivaaliem. Visaa kopumaa radaas iespaids, ka scenaarijs ir rakstiits tiiri virspuseeji, ar domu "nu, ja ko vajadzees, tad veelaak pieliks klaat". Iespeejams, ka tas viss veelaak mainaas un paraadaas nezheeliigi kvalitatiivs char developments, bet pirmaas 3 seerijas man liek stipri shaubiities.