Programma GIMP.
Oi, tad tas nebūs mans lauciņš.
Tas par to daudzsološo sākumu sanāk, ka man pa vēlu tagad sākt zīmēt?
Nē, par vēlu noteikti nav! Sākt mācīties zīmēt var arī kautvai 80 gados. Nekad nav par vēlu, taču tas nozīmē tikai to ka Tev būs jāieliek divtik lielas pūles lai piepildītu savu mērķi. Vienreiz lasīju rakstu par mākslinieku (vārdu neatceros) no ASV, kas izlēma kļūt par mākslinieku tikai 20 gados. Tadag viņam ir nedaudz mazāk kā 30 gadu, un viņš strādā labi apmaksātu darbu dažādās kompānijās kā konceptu mākslinieks. To es minu ka piemēru, ka dzīvē daudz var panākt ar gribasspēku. ;]
Galvenais ir nospraust mērķi un virzīties uz to. Ja tiešām gribi uzzīmēt mangu, tad arī uzzīmēsi.
Ja gribi uzlabot savus zīmējumus, Tev būs daudz jāstrādā un jāiegulda tajā daudz laika, bet tas viss atmaksāsies kad piepildīsi savu mērķi - būs liels prieks!
Iesaktu sākt ar anatomiju, bet labāk nesāc ar anime tutorialiem, neko daudz no tiem neiemācīsies. Sāc ar īsto mantu - nopietnām anatomiskām studijām un tad varēsi pāriet bez problēmām uz mangas stilu! Mēģini noziedot katru dienu zīmēšanai vienu stundu un pēc pus gada jau progress būs milzīīīgs..
Piemēram, ja angļu valoda Tev nav šķērslis, tad pamēģini šitās grāmatas ar adobe reader atveramas :
http://www.placidchaos.comJopcik -popcik, nu gan sanāca garš penteris... Sooory.. :]