Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Macross F
Anime forum > Anime > TV, OVA & Movies
Niks
Nesaprotu, vai man šajā vēlajā nakts stundā jau rādās halucinacijas, bet es nevaru atrast tēmu, kas būtu veltīta Macross Frontier, wtfh.
----------------------
Nosaukums oriģinālvalodā: マクロスF
Nosaukums romaji: Macross F
Tips: TV seriāls, 25 epizodes
Žanri: Aliens, Humanoid, Idol, Mecha, Military, Music, Piloted Robots, Shounen, Space Travel
AniDB.net: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5415
IPB Image
----------------------
Domāju, ka vairums jau par šo anime jau zin. Bet īsumā pārējiem: slavenas mecha anime, kura nostiprināja real robot žanra pozīcijas, un kuras ietekme ir jūtama pat 21. gs. (Eureka Seven), jaunākā daļa.
Rīt varbūt vēl kaut ko uzraktīšu un mēģināšu pielikt vēl kādu attēlu, nn.
Church
laikam netika izveidots atsevishkjs threads, jo piemineets/aprunaats pamataa tika citos, new shows, code geas utml smile.gif
Taka
Teiksim tā:
Šajā forumā vienmēr ir bijuši Macross fani, taču viņi darbojas ēnā happy.gif
Frontier ir daudz jaukas homages vecajiem Macross, tai pat laikā nepadarot šovu neinteresantu jaunajiem faniem.
Plus, pirmajās epizodēs, ievadā tiek sniegts ieskats Macross pasaulē un kāpēc kaujas kreiserim, lai šautu ar lielu gunu ir jātransformējas.
fuzz
QUOTE(Taka @ Aug 23 2008, 15:28) *

kāpēc kaujas kreiserim, lai šautu ar lielu gunu ir jātransformējas.

Kapec ???
Taka
1. Nosties pirmo Macross seriālu - uzzināsi kāpēc
2. Because it looks cool! tongue.gif
Church
Taka: par 2. neshaubiijos smile.gif. bet MF's fleet M battleship tagsh nau origjinaalais pirmais macross? attieciigi no "0" un tikai by earthlings buuveetam un ar visu normaali funkcioneejoshu/saremonteetu ..
- imho origjinaalo transformaacijas shaushanai iemeslu vairs nevajadzeetu buut?
(var atcereeties arii pashu pirmo izdariito shaavienu pirms maiden voyage veel atrodoties uz zemes ..)
Taka
Pēc pirmā folda SDF-1 kopā ar fold ģeneratoriem pazuda pietiekami daudz citu detaļu. Un tāpēc SDF-1 lai šautu bija jātransformējas - tranformācijas procesā pazudušie moduļi tikai aizvietoti ar citiem.
Kā varēja redzēt, Battle Frontier, lai šautu, transformācija nav nepieciešama. Vienkārši kreiseris transformētā stāvoklī ir mobilāks, mazāk laiku vajag lai apgrieztos..
Īpaši jau mazais, mobilais Macross Quarter.
Masha
tā kā tikai nesen sāku skatīties šo anime un diemžēl man nav laika noskatīties arī visus iepriekšējos variantus, gribēju lūgt cienījamos foruma dalībniekus dot atbildi uz jautājumu-

ko Macross kontekstā nozīmē "deculture"?
Taka
Tas ir kaut kas tieši Macross Frontier specifisks.
Atgriezeniskā kultūra tipo. Zentradi atgriešanās pie savām gigantu saknēm laikam.
Niks
Būtībā vismaz pagaidām neviens vēl īsti nezina.
Church
pirmais hits guuglee uz macross deculture meaning

Based on the help of other members, I've written a entry for "Deculture" to add to the Macropedia.

Deculture (de culcha)

A Zentradi/Meltrandi expletive statement often spoken to communicate the feeling of shock. Included within the books for the Macross: Do You Remember Love? limited edition remastered DVD set, there's a list of Zentraedi/Meltrandi words and their Japanese/English translations. "De culcha" is translated as "stupid thing" or "terrifying thing". By themselves, "de" means "no" or acts as a negative prefix, and "culcha" means "wonderful thing". The closest english approximation would be the phrase "What the hell" in response to experiencing something shocking or bizarre. The phrase can also be used in a positive context, often spoken as a catch phrase for advertising.
Masha
paldies!

kaut gan sanāk pretrunīgi- reklamēt kaut ko ar teicienu, kas būtībā ietver negatīvu nozīmi.

vispār man zentradi liekas ļoti interesanti- piemēram, ja viņi var mikronizēties, vai tad ekonomiski izdevīgāk nebūtu visu laiku būt maziem- aizņem tak mazāk vietas, mazāk ēd un arī drēbēm un mājām vajadzētu mazāk resursu. nu varbūt viņi nevar mikronizēties uz ilgu laiku...
Church
QUOTE(Masha @ Sep 6 2008, 01:27) *

vispār man zentradi liekas ļoti interesanti- piemēram, ja viņi var mikronizēties, vai tad ekonomiski izdevīgāk nebūtu visu laiku būt maziem- aizņem tak mazāk vietas, mazāk ēd un arī drēbēm un mājām vajadzētu mazāk resursu. nu varbūt viņi nevar mikronizēties uz ilgu laiku...

erm. der tomeer noskatiities agriinos makrosus. kas/kaa shajaa sakaraa, nestaastiishu, lai nespoilotu. un nemaz nav tik neskataami gabali. normaala oldschool mecha ar labu soundtracku smile.gif
miscellaneous macross shows.. dazhi no muuvjiem ir konspektiivi iisaaks tv vai ovas variants. ko/kaa vilkt, man domaat labaak ieteiks Taka, kaa labi paziistams ar macross world un dazhaadu taa filmu/ovu/tv versijaam/reliizeem/saturu.
Taka
Ja nav slinkums - var iesākt ar Superdimensional Fortress Macross - 36 epizodes. Ja 82. gada animācija neatbaida.
Ja gribas "īso" variantu var skatīt Macross: Do You Remember Love filmu, kas ir seriāla alternatīvais variants. Šī filma nav seriāla saīsinājums. Ļoti skatāms gabals un priekš 1984. gada - lieliska animācija, kura vēl šodien ir līmenī.
Maza "ekstra" ir Macross Flashback 2012, kuru var skatīties pēc 2 augstākminētajiem gabaliem. Īsa 30 min OVA.

Atsevišķi der pieminēt Macross Zero, kas ir it kā "priekšvārds" visiem Macross darbiem, lai gan tapis 2002. gadā. OVA, 5 epizodes.

Viens no man mīļākajiem darbiem ir Macross Plus. Fantastiska animācija un Yoko Kanno mūzika. 4 epizožu OVA vai 2.5 stundu filma. Filmai ir paplašināts nobeigums+aizvākti daudzi no OVAs sižeta garumā stiepšanas scēnām. Dažiem patīk OVA, citiem filma.

Macross 7. Ufff... šis gabals daudziem nepatīk. 49 epizodes+4 ep OVA+filma+3 extra epizodes.

Es ieteiktu vispirms pamēģināt Do You Remember Love filmu, novelc šeit:
http://tracker.anirena.com/download2.php?id=3772
894MB, piemeklēju mazāka izmēra failu.
Ja patiks - roc dziļāk smile.gif

Pamatīgi visi Macross šovi ir aprakstīti šeit:
http://www.mahq.net
Masha
@Taka

Paldies, DYRL jau lādējas man kompī. Noteikti noskatisos ari Macross Plus. vai labāk skatīties OVA vai filmu- vai pašā story ir kaut kas atšķirīgs, ja filmai nobeigums ir paplašināts?

un Yoko Kanno mūzika iparasti r liels pluss, kaut gan man jāsaka, ka tieši mūzikas dēļ nesāku skatīties Macross Frontier, kad anime iznāca uz ekrāniem. Varbūt tāpēc, ka popmūzika man īsti neiet pie sirds, pēc pirmās sērijas noskatīšanās ar vieglu roku izdzēsu to no kompja domājot, ka ja nākotnē ļaudis iefanotu par tādu sviestu, tad nav brīnums, ka pasaule iet uz galu... bet nu jau esmu pieradusi un tagad liekas, ka tieši tādam arī dziesmām jābūt šai šovā.

ko jūs sakiet par mūziku?
Taka
Mūzika Macross pasaulē vienmēr spēlējusi nozīmīgu lomu.
Visvairāk mūzikas ir Macross 7 ja vien tāds pseido-saldais roks iet pie sirc.
Starp citu - dažas dziesmas no Macross 7 skan arī Frontier, piem. Ozma, braucot ar auto, klausās Fire Bomber (rokgrupa no Macross 7) hitus.
Praktiski visos Macross gabalos ir mūzika. Daudz.

Aizmirsu piesaukt Macross II, bet tā ir tāds sānsolis, darbība notiek 80 gadus pēc DYRL notikumiem un skaitās "alternate universe".
Masha
paklausījos Fire Bomber. Nu priekš manis pārāk golden oldies:))

tad jau no dziesmām, kuras skanējušas iepriekšējos šovos man labāka liekas Watashi no kare wa pilot:)) ļoti nenopietna dziesmiņa, bet tur ir sava ironija.

Macross Frontier man vispār tās jokainās dziesmiņas labāk iet pie sirds- burkānu reklāma bija super:) citās dziesmās ir tik daudz drāmas un sliktas angļu valodas, ka kaut kā nepavelk.
Taka
Japāņiem vispār patīk piedziedājumos izmantot angļu vārdus. Laikam pie viņiem skaitās cool.
Iedomājos kādu populāru LV grupu lietotojam slāvu slengu piedziedājumos...

Ninjin loves you yeah happy.gif
Tak reklāma sīčiem. Daudzi pavilkās smile.gif
Masha
gan jau pavilktos vēl vairāk, ja reklāma būtu par čipsiem:) kurš tad iefano ar veselīgu pārtiku? smile.gif

jā, angļu vārdi japāņu dziesmās ir jau žanra klasika. viss jau būtu ok, tikai brīžiem izruna ir tik briesmīga...vai arī tie vārdi kaut kā nelīmējas kopā. no visiem japāņu mūziķiem, ko es zinu, laikam tikai Hyde tiek galā ar angļu valodu tīri neko. ā, nu MF arī Megumi Nakajima (Rankas VA) ir tīri laba.

tagad, kad atlikušas trīs epizodes, man kļuvis pavisam neskaidrs kas cīnīsies ar ko paredzamajā milžu cīņā... Frontier pret vajra, Ozmas ļaudis pret vjara un frontier? un kur tad vēl Greisa- viņa gan liekas spējīga iet pret visiem. vēl taču kaut kur kosmosā peld pazudusī Galaxy?
Taka
Greisa ir ļoti ambicioza persona. Domāju, ka viņa ir spējīga ne to vien dabūt gatavu.
Church un es klusi ceram uz S2 jo nu ļooooti negribas sateigtu nobeigumu. Vai arī vispār nekādu nobeigumu a la Macross Zero.
Neticās ka viņi 3 epizodēs spēs novest lietas līdz galam. Vismaz 23. epizodes RAWā Leons tikai atklāja Alto Rankas dziesmas spēka iemeslus....
Masha
nē S2! es vairs nespēju to drāmu izturēt! ar katru epizodi lūdzos, lai atrisinātos sasodītais mīlas trīsstūris, ja viņi to pārnestu uz otru sezonu, ārprāts! vispār, būtu vairāk uzmanības veltījuši Greisai un viņas plāniem, vajra- nu nopietnākām lietām, savādāk tiešām liekas, ka atrisinājums būs sasteigts.
man tāda vilšanās, ka vajra nav spējīgi domāt kā indivīdi... kāpēc tad Ai-kun izrādīja kaut kādas domāšanas pazīmes salīdzinot ar citiem? ja viņi visi domā kā viens, tad kāpēc pārējie, redzot/dzirdot Ranku nekļuva tādi mīļi un jauki!
tas, ko Leons teica ir interesanti, bet ja jau viņš zināja, ka Ranka pievelk vajra, tad kāpēc likt viņai dziedāt? jeb arī viņš pie tās teorijas nonāca tikai ļoti nesen? un kā vajra var izmantot Ranku kā ieroci cilvēces iznīcināšanai? viņi tīri labi paši tiek galā!
es gaidīju, ka 23 epā beidzot tiks viss par pagātni pateikts, bet tas, ko varēja uzzināt bija ļoti neskaidrs vai arī jau uzminēts. nu vēl mani interesētu par cik % Brera ir robots, bet to jau diez vai izskaidros.
Spectre
Te kā jau ierasts notiek manipulācijas.
Ir 2-3 cilvēki, kuri reāli saprot, kas notiek, un pārējie cīnās par "savu taisnību".
Mīlas trīstūris - četa sajutu Gundam Seed puņķainību.
Alto brālis arī kāpj nervā ar to savu "performanci".
Kopsummā seriāls palēnām slīd lejā.
Masha
pēc 24 epizodes esmu stāvā sajūsmā~! tāds sviests!
neskatoties uz to, ka viņi dodas karā, tipa visu vai neko- izdzīvošana ir likta uz spēles, sajūta bija tāda kā Naukšēnu disko! tiešraide no kaujaslauka, nu laikam lai arī vienkāršie ļaudis redzētu, kā viņos tūdaļ trāpīs kāds lādiņs (un viņini noteikti necels paniku..) un galvenais tas šovs- it kā vajra baigi kaut ko nozīmētu cik kruta Šerila izskatās uz skatuves! iepriekšējās epās visi bija sadzīti patversmēs, bet te man gan tā neizskatījās- nu laikam viņi iemieso teicienu- ja mirstam, tad ar mūzku.

papildus visam šim es neredzēju ka vispār būtu kāda reāla iespēja uzvarēt zaļos mūdžus, jo kā redzams, parastie ieroči ir par maz un cita plāna vienkārši nav! man nav skaidrs, kā vispār šis šovs var beigties ar kaut cik reālu izskaidrojumu tam, kas notiek.

Spectre
pateikt kā ?
Kad liksies ka jau ir pilnīgs piz*** Alto tiks pie Rankas blakus būs ievainotais puskiborgs brālis, kuram atgriezīsies atmiņas, satvers Ranku, acis asarās utt. (karočie iedomājaties ziepju operas filmu beigas) un vina attapsies - voshem te vēl var būt 2 pavērsieni - ranka ziedojās un dodās ar Vajira prom OR viņa liek viņiem aiziet OR apstādina Vajira un humanoidī to iznīcina - Ranka mirst.
Tas ka Alto notrieca nenozīmē ka viņu nogalināja - atceroties pēdējās Japāņu mecha žanra animes, varoņi mēdz atgriesties no mirušajiem pat vairāk kā 3x laugh.gif
Alexa De Šarlote
Bij domā iečakot, bet pēc šitā visa jaaaaa.....
Masha
@Spectre

un noteikti vēl Šerila izdveš "World Peace"un visi ļaudis kopā ar vajra metās jautrā dejā ap ugunskuru saulrieta apspīdēti!

nedaudz zinot anime likumus, man ne brīdi nelikās, ka Alto būtu tiešām nolicis karoti, bet iedomājieties, cik tas būtu oriģināli un interesanti, ja tā būtu patiesība!

Ar Ranku ir cauri- jau pēdējo epu laikā bija skaidrs, ka šova autori ir viņu norakstījuši mēslainē.

Taka
Cieta tikai Alto lidmašīna, lai viņš varētu pārsēsties apgreidotā VF-25. Žanra likumi.

P.S. (raw addiction) nobeigums tīri neko. Un jau ir ziņas ka būšot Macross Frontier filma. Tikai nav zināms vai tā būs seriāla kompilācijas filma vai arī sižeta turpinājums.
Masha
beigas tīri neko- nu tāds happy end kā Holivudas filmās. no varoņu puses pat neviens neatsvieda kedas! es jau biju gatavojusies uz riktīgu raudu gabalu beigās-smile.gif
labākais noteikti bija kaujas ainas, - dziesmas viņi pārāk sameta kopā - būtu labāk atstājuši kādas divas-trīs. vēl par dziesmām runājot- man šķiet ironiski tas, ka Aimo ir vajra mīlas dziesma, - nav brīnums, ka viņi bija tik nikni visu laiku- kā nekā saņēma viltus signālus:) lido, tādi mīlas pārņemti un tad aplaužas...

mīlasv trīsstūris netika atrisināts- cik zināms daudzi ļaudis baigi par to cepās, bet man liekas, ka arī tā labi. varbūt Alto vienkārši neinteresē meitenes.

labi, ja filma sniegtu kādus izskaidorjumus daudzām lietām, kas tika šovā parādītas, bet nekad nepaskaidrotas. Kas bija tās balsis Greisas galvā? kāda tur saistība ar protokultūru? Ko gribēja gigants ar Minmejas foto? utt..
Taka
Balsis Greisas galvā ir pārējie konspiratori. Greisa nedarbojās viena. Tiesa šī Mistiskā Grupa seriālā nav īpaši atklāta.
Bilreram vienkārši ir Minmejas foto. Zentradi dzīvo ilgi, iespējams viņš bija viens no pirmajiem, kuri saskārās ar Zemes kultūru Minmejas dziesmu formā. Vecs fans tā sacīt happy.gif
Man ļoti patika Alto-Breras duets. Lieliski izpildīts divu VF karuselis. Un daudzu Makrosa fanu sapnis - Macross vs Macross cīņa beidzot ir piepildījies.
Gaidīsim info par filmas saturu un iznākšanas datumu.
Spectre
Jā duets tik tiešām bija smuks smile.gif

Tiesa, ka parādījās Rankas brālis ar tekstu ka pēc ievainojuma viņš ir ticis bvrīvībā no Greisas gūsta es gan sāku ķiķināt, jo ko tādu biju rakstijis pāris postus agrāk biggrin.gif (tiesa bik gramatiskāk)

Beidzās kudi labāk nekā biju iedomājies - casualities krietni minimālas. Nav ieturēts Gundam Seed stiliņš kur iznīcina 70% kara tehnikas un nevainīgos civiļus.

Nu ko atliek gaidīt mūviku happy.gif un jauno gundam sezonu plus cik manīju jaunajā sezonā ir vairākas mekas paredzētas smile.gif gaidīsim jau to labāko cool.gif
kaarleens
Vispaar ja taapadomaa shitas bija Craps, bet, kaa izteicaas ircii Church, smuks craps rolleyes.gif
Nee viss itkaa ir ok super truper animaacija, ar jaunaakajiem sasniegumiem tajaa jomaa. Ost kas tiek pa 25 seerijaam pamatiigi iedziits galvaa, lai vareetu veel ilgi dungot pie seviim. Shinii zinjaa piekasiities nav kur.
Bet nu par Story. Ehh iedomajaties Full Moon O Sagashite, Legend of Galactic Heroes un kaut vai Transformers, sajaucat shiis visas animes kopaa, un tad iznaak Macros F. Jaa tas it kaa varbuut nebija pat tik saldi, pat tika kaut kas novaakts, bet nu viss kopa sizhets atstaaja nepaarliecinoshu laimiigi cukurotu iespaidu, kur beigaas galvenie varonji izglaabj pasauli un neatrisinot savstarpeejaas atieciibas laimiigi dodas uz gultu sexot 3. Ehh laimiigais Satome dabuus iekachaat pupainu idolu un mega cute loli. Eh nu ko, laikam kaadus sizhetus masveida skatiitajs prasa - taadus razho.
Dodu 8 no 10 baljeem, skatamies un dungojam liidz :
aimo aimo
neder rushe
noina miria
ender prodea
fotomi

Koko wa attaka na umi da yo

Ruurei rureia
Sora o mau hibari wa namida
Ruurei rureia
Omae wa yasashi midori no ko

Aimo aimo
Neederu ruushe
Noina miria
Enderu purodea
Fotomi

Mune no oku ni nemuru ooki na ooki na itsukushimi wa
Tsunagu te no hira no ondo de shizuka ni me o samasu yo

Aimo aimo neederu ruushe
Mukashi minna hitotsu datta sekai
Oide attaka na sora da yo
Spectre
Atverot topiku acis nez kapēc aizleca uz [quote] un izlasot aimm aimo - uzreiz tā dziesma sāka skanēt galvā un joprojām skan.
P.s. man ir aizdomas ka šī anime satrurēja netļautos mūzikas elemntus and i'm brainwashed omfg biggrin.gif
Masha
@Spectre

ne tu viens....smile.gif
kaarleens
shitaa ar man galvaa ieseedeedaas
Macross_Frontier_-_What_bout_my_star__Formo.mp3
Tramvajs
Uh, tās robotu(vai nu kā tos aparātus drīkst saukt) cīņas un vispār animācija kopā- super. Pirmas sērijas ļoti patika, tad pa vidu palika garlaicīgi, uz beigām tur kautkur atkal interesanti palika un beigas vairāk vai mazāk bija bullšic. Taču kopumā ļoti patika.

Un vispār- man šķiet, ka šai pus' monitoram sāk veidoties viens mecha fanāts. Bet nu labi- iespējams, ja sāktu skatīties lielākos apjomos, tad apniktu. Vismaz parasti tā ir.
Church
ja saak patikt mecha, iesaku noskatiities Full Metal Panic visus variantus, kaadu no Gundamiem un RahXephon. Savukaart ja vairaak lidoshana ar dogfightiem - Sentou Yosei Yukikaze, Last Exile, Area 88.
IronSoul
Vakar atradu ka uz HDD šitais dzīvo ph34r.gif

Sāku lūrēt un man jau patīkās kā jau visas Macross daļas wub.gif
Taka
Church - Yukikaze ir samērā "specifiska"...
Spectre
Lai arī MF ir beidzies un vēl daži cilvēki cer uz kādu OVU, šodien uzgāju tīri normālu megamixu (well at elast i would like to call it this way)

Macross Frontier OST2 [Nyan Nyan Service Medley] AMV [マクロスF 娘々サービスメドレー MAD] - Full Version by May'n & Megumi Nakajima

http://www.youtube.com/watch?v=RpvLMUYN08w

Have a nice day wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.