Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Novele
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
FuschichO
Nolēmu palasīt japāniski. Jau šo to īsu esmu izlasījusi, bet gribētos ko garāku un interesantāku, jo, manuprāt, buroties cauri visiem tiem tekstiem var vislabāk iemācīties gramatiku un vārdiņus, izrunu gan, diemžēl ne, un tomēr...

Gribētos palasīt ko ļoti aizraujošu un varbūt aktuālu, jo, gar klasiku ņemoties, es visdrīzāk dabūšu alerģiju- lai tas paliek vēlākam laikam, kaut arī atradu ļoooti labu versiju Tale of Genji ar visu romaji versiju piedevām...

Tad lūdzu, ja jums ir zināms kāds resurss, kur tādus interesantus tekstus dabūt, padalieties ar mani, jo mans skils ir pārāk mazs, lai burtos cauri sarežģītām japāņu lapām, vai meklētu info kaut kādos japāņu blogos.

Ļoti priecātos par kaut ko, kas ir animes pamatā (seirei no moribito, juuni kokuki, Toki o Kakeru Shōjo vai kaut kas tik pat jauks).

Plīz, es gaidu jebko (izņemot sliktus onkuļus un asiņ-asiņainus stāstus).
Palīdziet mazajam entuziastam T__T!
Niks
Uzmet aci Akutagawa Ryūnosuke (芥川 龍之介) darbiem - viņam pamatā ir īsie stāsti, lai gan bija laikam arī kaut kādas viņa tēzes, kuras, protams, ir pavisam īsas. Diemžēl nezinu, kur dabūt viņa darbus japāniski.
Starp citu, viens man pazīstams cilvēks treniņam lasa manga, protams, iesākumā jāskatās, lai ir furigana (kana virs vai pa labi no lasītājam potenciāli nepazīstama kanji). Viņš gan manga pērk, taču, ja tas sagādā problēmas, var mēģināt atrast raw manga.
FuschichO
Jā, biju par to iedomājusies. Cerams, manu uzmanību pārāk nenovērsīs attēli, man šķiet, ka tas savā ziņā varētu palēlināt lasīšanu... bet jāpamēģina ir. Līdz šim raw mangu tikai dojinshi (perv me) esmu lasījusi, jo mangu vispār nepatērēju. Laikam jāsāk.
Sigfa
manga noteikti ir labaakais variants, bilde paliidz izprast tekstu, teksts nav sarezhgjiits un storylains var buut diezgan captivating.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.