Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Lucky Star
Anime forum > Anime > TV, OVA & Movies
Niks
Kaut kādā dīvainā veidā šai lieliskajai die hard otaku paredzētajai anime laikam vēl nav veltīts it neviens pavediens šajā forumā, tādēļ nāksies vien man uzņemties šo grūto darbu.

Nosaukums oriģinālvalodā: らき☆すた (nē, tā nav kļūda - nosaukums patiešām ir hiragana ar zvaignīti pa vidu)
Nosaukums angliski: Lucky Star
Tips: 24 epizošu TV seriāls
Žanri (atļāvos pārkopēt pa tiešo no AniDB): Comedy, Daily Life, High School, Parody, School, Seinen
AniDB.net: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4777

Anime balstīta uz Yoshimizu Kagami četru paneļu mangas.
Izumi Konata izskatās pēc parasta pamatskolēna, taču:
a) viņš mācās vidusskolā;
b) viņš ir hardcore otaku;
c) tas nav viņš - tā ir viņa.
Anime seko Konatas un viņas draugu ikdienas dzīvei, kas pārpilna ar pamatā tikai otaku saprotamu humoru, tomēr dažkārt kļūst arī nedaudz nopietna.
Noteikti jāpiemin, ka to producē un animē Kyoto Animation, un Konatas seiyuu ir Hirano Aya (ja kādam tas neko neizsaka, tad šim nelaimīgajam indivīdam nekavējoties jāatlauž vaļā datora korpuss, tā barošanas bloks un tā iekšas jānolaiza, pēc tam jānoskatās vismaz divreiz Suzumiya Haruhi no Yuuutsu un līdz pasaules galam jāpasūta Shinsen-Radio God Knows... - obligāti tieši šādā secībā!). Protams, Aya nav vienīgā no Suzumiya Haruhi no Yuuutsu seiyuu, kas tikusi pie darbiņa arī šajā - patiesībā laikam visu nozīmīgāko personāžu seiyuu parādās arī Lucky Star, tāpat ir arī citas atsauces uz SHnY un citām animēm (īpaši bieži parādās FMP, jo FMPTSR un Fumoffu! animēja KyoAni).
Lucky Star iesāk diezgan viduvēji, taču seriāla otrā puse ir ļoti laba un būtu jāredz jebkuram otaku.
Dažas bildītes:
IPB Image

IPB Image

IPB Image
Šie ir drusku spoilerīgi:
IPB Image

IPB Image
Starp citu, derētu labāks spoiler tags, jo esošā implementācija neatbalsta attēlu noslēpšanu.
+Chibi+
ok, tikai viens jautaajums, pirms saaku to laadeet - vai tur nav cuteness overload? Nav kaut kas Potemayo stilaa? I hate cute, groar, heheh.
Niks
It nemaz.
+Chibi+
animaacija gan shauj uz chibi un cutness.. bet nu labi, izmeegjinaasim.
Niks
Var jau būt, tomēr es noteikti nesauktu Lucky Star par cute, ja nu vienīgi atsevišķas ainas, un chibiko, ja arī ir, tad gana reti, lai uzreiz pat nevarētu atcerēties, ka tur tādi ir.
Sigfa
tiks noskatiits.
Karamele
šis gabals viennozīmīgi spārda pakaļu. pēc pirmās sērijas noskatīšaās gan par to nevar spriest, jo pusi epizodes notiek saruna kā jāēd kūciņa.
Nedaudz piespiedu sevi paskatīties tālāk un jāsaka, ka šis gabals ir tiešām labs. izrēc visu pēc kārtas.
Niks
Tu pievērsi uzmanību Konatas roku kustībām - neizskatījās pēc kūciņu ēšanas? XD
Unreachable
Patiesībā es gribētu pievienoties ... Nikam.

Lucky Star ir savam žanram ļoti labs seriāls. Parodija, pašironija un variācija par tēmu ... ja tā drīkst izteikties. Visvairāk, protams, ironijas un izlēcienu ir no pašu Kyoto Animation puses un Shiraishi Minoru. Ja viņi neatļautos tik daudz jokot paši par sevi un visu otaku dzīvesveidu, seriāls būtu vērtējams viduvēji.

...... Godīgi sakot, es pat zinu vienu franču puisi, kurš ir trakā sajūsmā par šo seriālu .... Un zinot, ka viņš ir īsts otaku iemiesojums, tas uz kaut ko norāda.

@chibi ...... par to cuteness un pārējo .... vienā no epizodēm par to pat ir diezgan trāpīgs joks ^^

Tiem, kuri izlemtu skatīties, iesaku pievērst uzmanību vietām un personām, jo tai ziņā tas nav nekāds fantasy .... tās vietas pastāv īstenībā 1:1 ....
Un tādus uzlēcošos talantus kā Shiraishi arī gadās reti redzēt.

:amuse
Kikyou
Mm, šī ir viena no tām animēm, ko nevajag norakstīt pēc screenshotu ieraudzīšanas. Spārda pakaļu. Tik daudz atsauces uz citām animēm laikam līdz šim vēl neesmu vienuviet redzējusi. :3
Storm
QUOTE(Kikyou @ Sep 7 2007, 08:04) *

Tik daudz atsauces uz citām animēm laikam līdz šim vēl neesmu vienuviet redzējusi. :3

Second that biggrin.gif Must-see gabals. rolleyes.gif
Sigfa
Noskatiijos un varu teikt, ka jo taalaak jo labaak, primaas 3-4 seerijas bija stpri sakiigas (nu, tas pat nav smiekliigi, kad visu seeriju tiek apspriests kaa jaaeed taa tizlaa kuuka), bet taalaak jau aizgaaja ljoti saistoshi. Iipashi atzinjas par homo web sapiens ikdienas probleemaam un dziivi ^^. Seriaals for greater justice.
volzha
Noskatījos! Damn man tā deja ko viņi dejo sākumā liekas nenormāli kawaii! Bet bija rēcīgi skatīties, paldies dodu nu 8/10 !
FuschichO
Gadījumā, ja tā ir arī parodija, pirms tam nav jābūt redzējušam kādu pustonnu anime? sad.gif Visādā ziņā, lai saprastu, vai man ir vērts skatīties, gribu zināt, kādus parodētus anime jūs tur saskatījāt?
Hikaru
Kaut es vēl nesāku šo anime skatīties, es jau zinu, ka tur ir parodija uz Initial D, ne? Kaut es Initial D arī vēl neesmu skatījies. laugh.gif Otaku intuīcija... Liekas tur ir parodijas uz daudzām anime.
Niks
QUOTE(FuschichO @ Nov 21 2007, 14:09) *

Gadījumā, ja tā ir arī parodija, pirms tam nav jābūt redzējušam kādu pustonnu anime? sad.gif Visādā ziņā, lai saprastu, vai man ir vērts skatīties, gribu zināt, kādus parodētus anime jūs tur saskatījāt?

Tur ir parodētas arī citas lietas, piemēram, šampūna reklāma (vispār nevāji iespārda tā aina).
Jep, tur arī arī Initial D parodija (un es arī neesmu to redzējis, tomēr uzreiz atpazinu - kā jau vienmēr esmu uzskatījis, ar Lucky Star var nošķirt īstus otaku no wannabe biggrin.gif); nepilnīgs parodēto anime uzskaitījums (piesviedīšu klāt arī visas pārējās atsauces uz citām animēm un ne tikai):
Initial D
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
Code Geass
Comptiq (šis un nākamais ir žurnāli)
Newtype
Super Robot Wars (datorspēle)
Full Metal Panic (vairākas versijas un atsauču apjomā piekāpjās varbūt vienīgi Haruhi)
Gundam (vairākkārt un dažādi Gundam)
Densha Otaku Otoko (Bļāviens, vai kāds vispār lasa šitos manus palagus? Kā tāda kļūda var palikt nepamanīta?)
kaut kādas vizuālās noveles un galge (varbūt Tokimeki Memorial, varbūt vienkārši kaut kāds tās atdarinājums)
2ch (izteiksmes veidi, joki u.t.t.)
lolicon (jā, lolitas komplekss)
otaku kultūra
sadzīve
zobārsts (hehehe)
internets
raito noberu (īsie stāsti, kas paredzēti jauniešu auditorijai; rietumos pazīstamas kā light novels >;->)
Kosupure keiinshokuten
D.C. ~Da Capo~
vietējās pilsētas svētki
karaoke
MMORPG
To Heart
Crayon Shin-chan (nē, šitas nav saistīts ar NGE)
Bruņurupuči ņidzjas (vismaz man tā likās, taču, kas to lai zin - Širaiši vēl pieminēja, ka diez vai kāds sapratīs joku no 80. gadiem)
Galaxy Angel
Comiket \m/
Maria-sama ga Miteru
Gigantic Formula (tie, kuri šito paši pamanīja, ir patiesi mecha fani)
Aya Hirano
El Cazador de la Bruja
Shuffle!
Mojipittan *dungo pie sevis Futari no Mojipittan*
Strawberry Panic!
Yu-Gi-Oh! (IIRC, tas uzliesmojošais pārdevējs ir parodija par šito)
visādas japāņu TV pārraides
statiskā elektrība *STRONGER!*
Kanon (vairākās vietās)
moe
neskaitāmi daudz random tēmu (jā, es patiešām varētu šito sarakstu ar lietām, kas man asociējās ar Lucky Star, turpināt vēl ļoti, ļoti ilgi)
FuschichO
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Me am šoked! So šoked!!! Es novecošu, kamēr noskatīšos to pārējo krapu- es vienk. gribu, lai man būtu smieklīgi un vērtīgi to skatīties, bet liekas, ka būs jāveic upuri... Laikam mana anime-gaume ir savādāka nekā viduvējam otakietim- es gandrīz nevienu no tām multenēm neesmu redzējusi ;( Bet es labak klusēšu, jo vispār esmu noskatījusies labi ja 15 seriālus (<----nīkule)
Niks
Nesatraucies - kā jau teicu, Lucky Star tika radīts domājot par japāņu otaku, kas paši par sevi ir kaut kas ļoti pretīgs un dīvains, tādēļ nebrīnies, ka visā Latvijā varētu būt augstākais daži simti cilvēku, kas spētu kaut cik novērtēt Lucky Star (un, ja godīgi, tu nekad nebūsi viens no šiem cilvēki, jo tie visi ir no sabiedrības izstumti dīvaiņi).
FuschichO
ooo... un ja nu es esmu no sabiedrības izstumts dīvainis... smile.gif ļūļ Bišk ir, bet līdz japāņu otaku man vēl tāls ceļš ejams, cerams, tik tāls, ka es nosprāgšu pirms viņu noiešu
Kikyou
QUOTE(Niks @ Nov 21 2007, 17:23) *

Tur ir parodētas arī citas lietas, piemēram, šampūna reklāma (vispār nevāji iespārda tā aina).
Jep, tur arī arī Initial D parodija (un es arī neesmu to redzējis, tomēr uzreiz atpazinu - kā jau vienmēr esmu uzskatījis, ar Lucky Star var nošķirt īstus otaku no wannabe biggrin.gif); nepilnīgs parodēto anime uzskaitījums (piesviedīšu klāt arī visas pārējās atsauces uz citām animēm un ne tikai):
Initial D
Code Geass
Newtype
Full Metal Panic (vairākas versijas un atsauču apjomā piekāpjās varbūt vienīgi Haruhi)
Densha Otaku Otoko (Bļāviens, vai kāds vispār lasa šitos manus palagus? Kā tāda kļūda var palikt nepamanīta?)
kaut kādas vizuālās noveles un galge (varbūt Tokimeki Memorial, varbūt vienkārši kaut kāds tās atdarinājums)
otaku kultūra
sadzīve
zobārsts (hehehe)
internets
raito noberu (īsie stāsti, kas paredzēti jauniešu auditorijai; rietumos pazīstamas kā light novels >;->)
Kosupure keiinshokuten
D.C. ~Da Capo~
vietējās pilsētas svētki
karaoke
MMORPG
To Heart
Bruņurupuči ņidzjas (vismaz man tā likās, taču, kas to lai zin - Širaiši vēl pieminēja, ka diez vai kāds sapratīs joku no 80. gadiem)
Galaxy Angel
Comiket \m/
Maria-sama ga Miteru
Aya Hirano
El Cazador de la Bruja
Shuffle!
Strawberry Panic!
Kanon (vairākās vietās)
moe
neskaitāmi daudz random tēmu (jā, es patiešām varētu šito sarakstu ar lietām, kas man asociējās ar Lucky Star, turpināt vēl ļoti, ļoti ilgi)

Papildinājums: Keroro Gunsou, Anime Tenchou (uzliesmojošais pārdevējs ir parodija par ŠITO.), Kanon, Full Metal Alchemist, Street Fighters (man šķiet.) un ta vēl laikam AIR arī bija. XD
Var jau skatīties arī tad, ja tu neesi visas tās animes redzējis. Tie visi parasti ir tādi sīkumi, kas padara faniem šo animi interesantāku.
zenofex
Man šķiet, ka mēs tagad zinam, kurš ir Latvjas krutākais otaku tongue.gif
Niks
Heh, skaidrs - Kikyou - laikam jau jāpiekrīt.
Update: Niks iesaka kronēt Kikyou par Latvijas otakingu!
Taka
Varbūt tomēr otaqueen?
Niks
Tad varbūt uzreiz izvēlamies savu otaku karaļpāri?
P.S. Varbūt beidzam spamot šajā svētajā topikā?
Alisy
Ah svētais topiks tātad.
Nesen sāku skatīties Lucky Star,un man patīk. Konata lielā mērā atgādina man par sevi. laugh.gif Kopumā interesanti,pēc manām domām. Es gan neesmu noskatījusies visas tās animes minētas iepriekš tomēr turpinu skatīties tālāk. laugh.gif
Big Mistake
Lucky StrikerS OP

IPB Image
EdZ
Kad skatiijos sho Anime arii sapratu ka Konata ir liidziiga man... Vieniigaa atshkjiriiba ir dzimums ... xD ..
Vsp forsha Anime ... smile.gif gribeetos veel taadas ja kaads zin luudzu pasaka ... smile.gif
+Chibi+
Kaut arī es esmu iestrēgusi kaut kur ap 15 sēriju (sesija, RL un citi preiciņi), jāatzīst, ka man pat patīk. Which is amazing, ņemot manu neierobežoto naidu pret chibi-style.. Īpaši vēlos atzīmēt sērijas noslēdzošās ainas.. Hehe. Plus epizode, kur Konata nopirka mangu, kas viņai jau bija, lika manai sirdij sāpēs sažņaugties, jo es tieši tāpat izgāzos savā pēdējā gājienā pēc mangām.. Man tagad ir 2 FMA 13 vol. - viens, lai lasītu; viens - kolekcijai, hahahaha.
Church
pa ilgiem laikiem noskatiijos sennovilkto. parakstos zem taa, ka patiikams gabals. zheel gan, ka pusei skatiitaaju (kas mazaak hardcore otaku) liela dalja gagu/parodiju contenta ies garaam.
hheh. biezho atsauksmju peec uz HSnJ radaas veelme noskatiities to veelreiz smile.gif
Niks
Nebija jau nemaz tik biežas tās atsauces tieši uz SHnY (vai arī esmu pārāk mīksts wannabe otaku, lai tās pamanītu).
Church
QUOTE(Niks @ Jan 26 2008, 20:21) *

Nebija jau nemaz tik biežas tās atsauces tieši uz SHnY (vai arī esmu pārāk mīksts wannabe otaku, lai tās pamanītu).

vairaakas reizes mobile tones no HSnY mirakurinrin tunes (ieskaitot pashu peedeejo gagu culture festival openingaa), var atcereeties, ko tieshi cosplay cafe kosplejoja Konata, kaada vispaariigi bij pamatteema kafejniicai, paaris reizes HSnY manga/anime piemineeta/piedaavaata nopirkt anime shopos, kur dodas iepirkties "Legendary Girl A", aka Konata utml utjp smile.gif
Niks
IMVHO, tas nav bieži - dažkārt vairākas epizodes pēc kārtas vismaz es neievēroju nevienu atsauci. Un man liekas tu piemirsi par to reklāmu ap kaut kādu 16. epu.
Sushi
QUOTE(Kikyou @ Nov 22 2007, 09:09) *

QUOTE(Niks @ Nov 21 2007, 17:23) *

Initial D
Code Geass
Newtype
otaku kultūra
sadzīve
zobārsts (hehehe)
internets
Kosupure keiinshokuten
D.C. ~Da Capo~
vietējās pilsētas svētki
karaoke
MMORPG
To Heart
Galaxy Angel
Comiket \m/
Maria-sama ga Miteru
Aya Hirano
El Cazador de la Bruja
Shuffle!
Strawberry Panic!
Kanon (vairākās vietās)
moe

Papildinājums: Keroro Gunsou, Anime Tenchou (uzliesmojošais pārdevējs ir parodija par ŠITO.), Kanon, Full Metal Alchemist, Street Fighters (man šķiet.) un ta vēl laikam AIR arī bija. XD
Var jau skatīties arī tad, ja tu neesi visas tās animes redzējis. Tie visi parasti ir tādi sīkumi, kas padara faniem šo animi interesantāku.

Vai tik gadījumā neparodēja arī Fullmetal Panic; Yuko Goto?
Ragana
IPB Image

Kaut kā iekš LS tiešām pietrūkst... dry.gif
fuzz
Superigs gabals, viens no retajiem ko skatijos ntaas epas pec kartas wink.gif taa rihtigi uzlaboja omu
Hikaru
Yee, es pabeidzu šito arī skatīties. Visvairāk patika veikala ainas, tikai to bija kaut kā par maz (tikai dažās sērijās). Tagad zināšu, kādi pārdevēji ir īstos anime veikalos. biggrin.gif Būs kādreiz jāaizbrauc uz Japānu iepirkties.
Bet principā anime par sadzīvi. Daudz taisnības. Visu tā cilveki dara un es arī...
Lucky Channel arī baigi foršs. Patīk man šīs pēkšņas noskaņojuma pārejas no Kawaii uz Violent un atpakaļ (animē Seto no Hanayome tā ļoti bieži notiek). biggrin.gif
Gaidīši OVAs.
fuzz
Ah, aizmirsu pieminet ka loti patika endingi smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.