Help - Search - Members - Calendar
Full Version: tradicionaalas pashaarsteeshanaas metodes
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
alt
Taa tad

peec vakardienas es nolikos slimot

kakls saap mezjoniigi
tagad dzeru piparmeetru bronhiaalo balzaamu, skaloju kaklu ar saali labaak nepaliek smile.gif

kaadas ir idejas?
Yanka_ronin
silts piens ar medu- paliidz (vismaz man). tas taa ja ko tieshaam tradicionaalu gribi. vai vnk uzvaari pelasskkus. arii ar medu jadzer.
alt
QUOTE(Yanka_ronin @ Nov 24 2006, 19:28) *

silts piens ar medu- paliidz (vismaz man). tas taa ja ko tieshaam tradicionaalu gribi. vai vnk uzvaari pelasskkus.

silts piens ar medu- paliidz (vismaz man). tas taa ja ko tieshaam tradicionaalu gribi. vai vnk uzvaari pelasskkus. arii ar medu jadzer.

dubults nepliist smile.gif

praktiski nedriikstu dzert pienu un eest kreejumu kad kakls saap sad.gif
man no piena kaklam sliktaak paliek sad.gif

es laikam tieshaam esmu diivaina
Church
my personal favourite - teeja ar medu cukura vietaa un protams citronu. maz atshkjiraas no pierastaas litriem dzertaas teejas ikdienaa un ir pat garshiigi. ;>
alt
QUOTE(Church @ Nov 24 2006, 20:04) *

my personal favourite - teeja ar medu cukura vietaa un protams citronu. maz atshkjiraas no pierastaas litriem dzertaas teejas ikdienaa un ir pat garshiigi. ;>

maajaas medus protams nav
viens prieks
Iori Yagami tuuliit atvediis

veel kaadi veidi ir

atceros viens man staastiija par smalki sagrieztiem siipoliem samaisiitiem ar medu
bija pat tiiri eedami tongue.gif

Aven
ķiplokmazītes mmmm...
Saldskābā maize- 1gab.
Ķiploki-1gab.
Sviesssts-pēc paša vēlmes
Pakkun
celjmallapu teeja
Aven
Ir mēģināts, šķita pretīgi biggrin.gif
un btw
Veseļojies alt wink.gif
Pakkun
pretiigi? celjmallapu teeja ir nezheeliigi garshiiga. medus vai cukurs arii jaapiegaazh klaat. un vinjaam jaabuut tiiraam un sakalteetaam. tongue.gif
jurc
mana tēva metode - glāze šņabja ar maltiem pipariem!
Bet tur jābūt dūšai lai ko tadu iedzertu smile.gif Tad jau labāk litriem tēju ar medu dzert =)
Aven
QUOTE(Pakkun @ Nov 24 2006, 21:13) *

pretiigi? celjmallapu teeja ir nezheeliigi garshiiga. medus vai cukurs arii jaapiegaazh klaat. un vinjaam jaabuut tiiraam un sakalteetaam. tongue.gif

Nu nez ,man šķita pretīgi tongue.gif
GM
Bet tur jābūt dūšai lai ko tadu iedzertu smile.gif Tad jau labāk litriem tēju ar medu dzert =)

U clearly overrate your fater's drinking abilities.
Mūsdienās bez tam var iepirkt piparu šņabi un nemaz nesmērēties ar garšvielu birdināšanu destilātā. Anyway, iespējas, ka šis variants izārstēs ko citu, izņemot post-party paģiras, es apšaubu.
Winry
well, silta šalle, kalks ieziests ar asu piparmērtu ziedi(zvaigznīte jeb nu whatever)....hmmmmm...
tēja(ieteiktu neviss kaut ko konkrētu/zināmu dzert, bet samest vienā čupā visus NEindīgos ārstniecības augus un dzert....būs diezga pretīgi, bet tik un tā palīdz)....
Un arī inhalācija(elpot karstus piparmētras jeb kumelīšu garaiņis)...atstaņit kakla mežonīgās sāpes!

P.S Vecā labā sālsūdens skalošanas metode!(kā jua pirmīt minēja)
Shumins
Nu pret klepu, kakla saapeem un iesnaam paliidz smeekjeeshana...Smiekliigi bet taa ir laugh.gif Viirusiem taapat nepatiik tabakas duumi.

Bet viens no maniem sevis aarsteeshanas seckrets ir sekojoshs:
Tikai jaaaizvelkas uz aptieku un jaanopeerk Paracetamols + Triovit vitamiini...Un veel diemzjeel uz veikalu, bet navajag skumt, ja tas ir gruuti un nomokoshi, jaauztur pozitiivaa doma, ka vismaz buus iespeeja inficeet citus...Taa nu klepojot un skjaudot ierodies veikalaa, panjem tostermaizi, sieru, salami, sviestu, ketchupu, melno teeju un pienu 3,8%.
Sataisi tostermaizes labi treknas, lai daudz sviesta, saliec salami un ketchupu, nu ta, ka gandriiz nevar aizspiest ciet tosteri, jaaapeed daudz testermaizju, lai reaali uznaak nevaldaams miegs (par svaru neuztraukties, paspees nodziit laugh.gif )
Kad maizes ir veederaa, tad jaaiedzer divas kapsulas Trovit un divas tabletes Parcetamola. Un tad protams pats galvenais - konkreti stipra melnaa teeja + piens...Pusi uz pusi + Daudz cukura...Tas uzdzen mundrumu un no testermaizeem miegs, kopaa taada kombinaacija, kad apgulies, izsleedzies...Guli kameer pamodies, kas ir maz ticams, plaanotais miegs 8-12h...Bet ja pamozjas, tad visu atkaarto un gulj atkal. Taa sevi, ja gadaas saslimt pietkdien, jau sveetdien var dabuut uz kaajaam... blink.gif
Vienmeer taa daru un protams paliidz, bet var jau buut visadi ;P
Man parasti gadaas saslimt, kad esmu kojaas, vai kaut kur citur palicis viens...Visi prom, un tad nu pats njemas un meegjina sevi daktereet.
Seila
Mana metode ir neliela tējkanniņa kurā ir ievārīta stipra melnā tēja ar piecām citronu šķēlītēm ļoti plānām...trīs dienas un esi vesels, ja nelīdz katru dienu pa paciņai terra fly klāt pie visa smile.gif
Hikaru
Ja ēdīs kaudzi maizes, tad pēc sāpēm kaklā pazušanas (vai jau līdz tam, slimības laikā) uzradīsies kaudze iesnas, ka nevarēs mierīgi paelpot. No maizes... un piena produktiem labāk atturēties, jo no tiem var uzmesties iesnas (vai, ja jau ir, tad vēl vairāk palielināties), kamēr organisms ir novājināts.

Izņemot tējas dzeršanu, vēl ir metode - lai ātrāk pārietu sāpes kaklā - mutes dobuma augšējās daļas masāža ar mēli (savu mēli biggrin.gif ).
Stingri (tik stipri, cik vari) piespied mēli uz augšu pie augsējiem zobiem un stumj mēli atpakaļ uz kakla pusi, stingri spiežot ar mēli uz augšējo mutes dobuma daļu, cik dziļi kaklā vari. Un tad atkal no sākuma. Kakla sāpēm, kuras ir tuvāk mutes dobumam, jāsāk samazināties un pamazām izzust. Sāpes, kuras ir dziļāk kaklā varbūt vēl paliks, bet minimāli.... Ja piekusa mēle, atpūties. biggrin.gif Regulāri taisot šādu vingrinājumu, izārstēsies diezgan ātri. Es domāju vienas/pus dienas laikā būsi jau gandrīz vesela, un ja pēc tam izgulēsies pa nakti, tad nākošā rītā jābūt pilnīgai veselai.

P.S. un nekāda ķīmija nepalīdzēs tik ātri...
lilion
sagriest krūzē citronu un laimu(daudz citrona un laima), pēc vecuma krūzi pieliet ar melno balzāmu, ar tējkaroti tos citronus pamīcīt, lai iznāk sula, apēst. biggrin.gif
nu nezinu, man tas palīdz, tikai nevajag aizmirst, ka nav jāizdzer visa pudele savādāk būs kā būs.
starp citu, garšīgi arī, tikai pēctam ātri jāiet gulēt, un saldus sapņus.
lastguru
nevajag nekaadas zaales, tik organismu indeet...
piens un kjiploki - fui, necieshu biggrin.gif piens visp nav no veseliigaakajiem produktiem pieaugushajiem cilveekiem...

labaak kaartiigi izguleeties, iedomaajoties pirms atsleegsies gultaa ka pamodiisies peec 12 stundaam izveseljojusies smile.gif
alt
lasguru

es cereeju ka piektdien izguleeshos laiks labaak
diez cik labaak vakaraa nejutos, un veel deelj taa stulbaa samita polikliinikaa ir tikai stulbs dezjuuraarsts..

es pat nezinu vai vareeshu dabuut slimiibas lapu :/

Winry
es vairs aptiekaas neesu redzeejusi forshaas ziedes :/
ne "zvaigzniiti" ne citas

secinaajums
nesaap taas minuutes kad medusteeju dzer, bet 5 min peec tam atkal saap
un diagnoze ir labaa
tur nekaa nav

pasuukaa tabletiiti buus labi

stulbaa vecene sad.gif
Winry
Jā par ziedēm arī fakts....tās izņemtas no apgrozības ar tekstu"par stipru organismam"....pamēģini homeopātisko aptieku tur viss ir....varu garanteet!
alt
QUOTE(Winry @ Nov 25 2006, 20:29) *

Jā par ziedēm arī fakts....tās izņemtas no apgrozības ar tekstu"par stipru organismam"....pamēģini homeopātisko aptieku tur viss ir....varu garanteet!

kur ir kaada?
Lija
QUOTE(Hikaru @ Nov 25 2006, 09:41) *

Izņemot tējas dzeršanu, vēl ir metode - lai ātrāk pārietu sāpes kaklā - mutes dobuma augšējās daļas masāža ar mēli (savu mēli biggrin.gif ).

ar sveshu meeli ir forhsaak... cool.gif

to Alt... - MACHOI NADA!!! ir daudz tradicionaalo variantu ar to.. tev siikaak pastaastiit???
alt
QUOTE(Lija @ Nov 25 2006, 22:15) *

QUOTE(Hikaru @ Nov 25 2006, 09:41) *

ar sveshu meeli ir forhsaak... cool.gif

to Alt... - MACHOI NADA!!! ir daudz tradicionaalo variantu ar to.. tev siikaak pastaastiit???

feel free smile.gif
driikst arii necenzeeti, ja buus cenzeeti, tad gan jau moderaatoori no cenzees tongue.gif
jaa par to meeli, dikti interesanti
Hikaru tas tieshaam straadaa???
Church
ja arii straadaa, tad visdriizaak uz pashiedvesmas pamata. liidziigi kaa lastguru (?) mineetaa sevis noskanjoshana pirms guleetieshanas (slinkums citeejot paarbaudiit ;> ).
Isabel Carmin fon Edelhain
QUOTE(GameMaster @ Nov 24 2006, 23:39) *

U clearly overrate your fater's drinking abilities.
Mūsdienās bez tam var iepirkt piparu šņabi un nemaz nesmērēties ar garšvielu birdināšanu destilātā. Anyway, iespējas, ka šis variants izārstēs ko citu, izņemot post-party paģiras, es apšaubu.

Pat nesmejies... Šitā (tiesa gan bij percovka) ar angīnu tiku galā. Labi kaklu izkož, bet ja dūša netur var Melno balzāmu.

Pret iesnām vari mēģināt sakarsētu sāli... Uz tīras pannas sakarsē rupjo sāli, bet šai procesā uzmanīgi jabūt citadi rezultata vel apdedzināsies, tad ietin auduma gabalā ta lai neizbirst un liek pāri degunam. patīkams un teju vai iemidzinošs process.
Shumins
QUOTE(Isabel Carmin fon Edelhain @ Nov 26 2006, 04:22) *

Pat nesmejies... Šitā (tiesa gan bij percovka) ar angīnu tiku galā.

Nez man pat saak rasties shaubas par to Angiinu, ir slikta pieredze.
Vienu pietkdienu 2 gadus atpakalj, izdomaaju palikt kojaas, kaa jau vienmeer viens un setdien atdot konsultaacijaa maajaas darbus, lai otrdien vareetu uzrakstiit eksaamenu viena priekshmetaa, laikam tas bija jau uz vasaras paraadu pusi juunijaa. Parasti ap manu dzimeni, mani vienmeer piemeklee kaut kaadas zarazas.
Taa seezju pie PC jau vakaraa, un saakas nenormaalas saapes kaklaa un uzlec temperatuura uz 39*C. Njus bet es jau neesmu no tiem, kas padodas, bet mieriigi tirpina gatavot maajas darbus vakaraa. Kaut man bija njuhs, ka taa ir Angiina, sevi toch 100% paziistu, bet cereeju, ka taa pati paaries. Pa nakti konkreetie murgi raadiijas & stuff. atdevu visus paraadus maajas darbos un dabuuju pielaidi pie eksha naakamaa diena, lai gan pat uz kaajaam knapi vareeju nostaaveet. Bet eksis jau uzdzen motivaaciju gatavoties tam. Seezju visu dienu kaa sajucis praataa, vai konkreeti ko paardozeejis. Paiet sestdiena, sveetdiena, pirmdiena un nekas nemainaas, maacos, galva reibst. Temperatuura nekriitas. Pat tiko piecelies, ja celjoties seedus gultaa, galva noreibst. Bet sevi mierinu, ka Angiinai tach jaabeidzas, tikai miikstie apslimushi nekaa nevar izdariit. Pat ar murgiem pa nakti iemaaciijos tik galaa, reizeem pat iznaaca kaadu kaarteejo deemonu pa nakti nozmiegt, lai liek mieru sapnjos. Liidz Otrdienai biju paspeejis sagatavoties un pat eksi uzrakstiiju, taa nobeidzot kaarteejo pusgadu skolaa laugh.gif
Peek esksha domaaju aiziet pie aartsa lai izraksta Antibjotikas, kas uzreiz paliidzeetu, bet visi prasa 5ls par apskati un atibjotikas bez receptes nedod. Vot sisteema valstii, ka tu mirsti nost, bet nevienam nav tevis zjeel. Nabaga studentinjsh tak sveshaa pilseetaa var nomirt, ja nav naudas.
Ja sametas tik slikti, ka likaas tuuliit cauri, igaaju uz balkona papiipeet un padungot Anime ostus.
Pashi labaakie ir Kajiura Yuki. Toreiz biju redzeejis Madlax, biju novilcis taa ostus, kurus jau zinaaju no galvas. Pashas labaakaas zaales. Viens no Madlax Ost
Bija doma aiziet uz kaadu tehnikumu vai skolu, izlikties par skolas skolnieku, lai vieteejaa maasinja apskata un izraksta antibjotikas par velti. A vot vasaraa jau visi aarsti pametushi skolas, pat tehnikumos un vidusjolaas neviena nav. Nauda apskatei polikliinikaa nav.
Bet veel neesmu atmetis ceriibu, ka Angiiana beigsies, lai gan paliek nedaudz bet pa bishkjim aizvien sliktaak, bet es jau nepadododos un ceriibas uz paarieshanu sagaidiiju pietkdienu. Kaut kaa paraadiijaas doma, ka ja nekaa nedariishu lietas labaa, aiz speeku izsiikshanas setdien or sveetdien nomirshu.
Labi sanjeemos speeka un aizvilkos uz slimniicu, ja mirshu tad vismaz slmniicaa uz griidas, lai redz kaa mums te Lavijaa notiekas, bet tur pa velti izrakstiija zaales, pasmejoties, ka toch no Angiinas var atstiepties, ja to nemeegjina aarsteet. Laigan starp citu varbuut kaadam noder tas padosms. Slimniicaa, ja mirsti nost, var dabuut gan rezeptes zaaleem un pat zaales no ambulatoriem. Tie vienmeer paliidz. Pietdienas vakaraa saaku riit antibjotikas un palika labaak, tuuliit peec stundas temperatuura nokritaas un maniem piedziivojumiem ar Angiinu pielikaas punkts.
Taaka ar Angiinu nav ko dziit jokus. Bet ja tomeer gribas sevi kaadam emo pamociit iesaku reaalu sevis spiidzinaashanas veidu.
Tikai zjeel, deelj ieguutaas sapnju imunitaates, vairs nav redzeets neviens interesants murgs, dazjreiz pat interesanti pamurgot.
Vienu nakti pat sapnjoju, ka nomirstu, taadas intersantas un paziistamas sajuutas, ko tik mana galva nespeej uzgjenereet laugh.gif

Ar veseliibu nedriikst jokot, un labi ja apkaart ir forshi cilveeki, kas paliidz tik ar slimiibaam galaa cool.gif
IPB Image
Pakkun
man arii bija angiina. shiisvasaras peedeejajaa nedeeljaa pamaniijos sakjert :/ tev, Shumin, tieshaam paveicaas, ka nebija trakaak. man bija ar visaam strutaam, siekalas noriit nevar, ieeest neko nevar, galva reibst, kakls mezhoniigi saap. bet es pie gjimenes aarsta(noderiiga lieta) paarbaudiijos pa pusotru latu, dabuuju recepti un peec nedeelju ilgas antibiotiku riishanas tik paliku veselaaks. nekaadas teejas neliidzeeja, pat esot kaitiigas, jo var ievazaat infekcijas uz mandeleem, aizdambeet poras taam un tad jaaliek lietaa skalpeliitis ph34r.gif
Hikaru
QUOTE(alt @ Nov 25 2006, 23:15) *

Hikaru tas tieshaam straadaa???

Jā, saku pēc savas pieredzes. Visi muskuļi apkārt kaklam strādā. Sanāk laba masāža un sāpes pazūd.
Winry
QUOTE(alt @ Nov 25 2006, 22:39) *

QUOTE(Winry @ Nov 25 2006, 20:29) *

kur ir kaada?

Nu kad ar 14 trolejbusu brauc līdz tālivalža ielai(nākamā uzreiz pēc burtnieku ielas).....cik es saproti, tad tu saproti par ko es runaaju....un tur nedaudz iegriežotie,s kur tāds krūmu puduris, tur ir kāpnes....nu var viņu redzēt jau izkāpjot no trolejbusa, pat necenšoties sekot kaut kādam pudurim biggrin.gif
Nu es domāju, ka ir diezgan skaidrs....pacenties atrast, laba aptieka!
Kazuki
jaa.. angiina ir viena sasodiiti riebiiga lieta. pagaajshgad 2 reizes sakjeeru >.<
vecaa labaa metode skalot kaklu ar zilo graudinju shkjiidumu arii nav zemee metama. lai gan shkjiidumam piemiit visai papretiiga garsha, vismaz no strutaam kaklaa var tikt valjaa
alt
winry
man jau laikam spiid tur tikt tikai peec stulbaa samita

Valsts nu nepavisam nav padomaajusi par kvalitatiimu medeciinisko apruupi
3 dienas pirms samita
polikliinikaa viens dezjuuraarsts, tas pats nekaads
Tigra2
Diezin vai šitais tev noderēs, neviens to negrib mēģināt zinies.

Paņem priežu skujas, svaigi plūktas un samal piestā. Tālāk viss iet proporcionāli.
2 daļas skuju maisījums:1 daļa medus(riktīga, bieza, naturāla medus)
Samaisi lai izveidojas vienveidīga masa, pasildi līdz 40 grādiem pēc celsija, un ēd.
Vēlams 2 tējkarotes pēc ēšanas.
Garša visai patīkama, ja esi skujas samalis pietiekami labi.
Winry
alt
vari mēģināt šodien, jo manuprāt šodien vēl vaļā, cik es redzēju braucot garām....jābūt it kā vaļā, rīt gan būs ciet...!
alt
QUOTE(Winry @ Nov 27 2006, 14:13) *

alt
vari mēģināt šodien, jo manuprāt šodien vēl vaļā, cik es redzēju braucot garām....jābūt it kā vaļā, rīt gan būs ciet...!

winry

es griubeedama netieku

es jau tagad paardaugavas pusee dziivoju :/
labaakajaa gadiijumaa 4dien :/
kahi
ingvers+medus+citrons - pārliets ar nežēlīgi karstu ūdeni. viss tavs glābiņš.
edg
Shumins un vinja anime OST piemineeshana atgaadina... Peedeejo reizi, kad slimoju, ilgi netiku valjaa. Tad noskatiijos filmu "The Goal", un naakamajaa dienaa vesels. Varbuut pilniiga sagadiishanaas, bet es vairaak velku uz to, ka nomierinoshas vai iedvesmojoshas (atkariibaa no personiibas) filmas/muuzika var paliidzeet kjermenim "sanjemties" tikt galaa ar probleemu. Pashiedvesma ir speeciigs liidzeklis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.