Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Middle East
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
aigarius
Ja jau iepriekšējais offtopik topiks ir izsmelts vairakas reizes, tad varbūt ir vērts uzsākt kādu jaunu topiku, tikai šoreiz ar lielāku jēgas saturu tajā.

Un tāpēc prasu es: kas notiek tuvejos austrumos? kas ir vainīgs? un kā to atrisināt?

(Kad sāksies otrā lappuse tad došu arī savas domas)
Niks
QUOTE(Niks@Skype)
[21:43:18] Niks says: Un tāpēc prasu es: kas notiek tuvejos austrumos?
Cilvēces stulbuma paraugdemonstrējumi.

kas ir vainīgs?
Reģiona iedzīvotāji.

un kā to atrisināt?
Ar ūdeņraža bumbām (tā domāju jau tad, kad vēl gāju bērnudārzā).
Ceru, ka tagad esi apmierināts. Izbaudiet šo stulbumu, bet es tikmēr pamācīšos izmantot Yatta.
ShinChan
QUOTE(aigarius @ Aug 4 2006, 21:37) *

Un tāpēc prasu es: kas notiek tuvejos austrumos? kas ir vainīgs? un kā to atrisināt?

Please don't go there! Viss ko tu dabūsi būs uz plikām emocijām balstīti komentāri, kuros nebūs ne smakas no izsvērtiem spriedumiem un situācijas analīzes. Būtu arī muļķīgi to prasīt no anime foruma biedriem.

*jūt žīdu-krievu-masonu sazvērestību piņķerētāju drudžainu taustiņu klabināšanu*
GM
Par spīti ShinChan'a vēlmēm te sastapt politoloģijas fakultātes maģistranta traktātu par tēmu "Tuvie austrumi: Vai žīdi ir maitas vai tomēr nē?", atļaušos tā īsi iepostot manas domas šajā sakarā. Piekrišana/nepiekrišana un oponēšana/atbildēšana nav vēlama, par cik man būs slinkums atbildēt. Uz "izsvērtiem spriedumiem un situācijas analīzi" arī nepretendēju.

kas notiek tuvejos austrumos? -> Tas pats, kas visur citur. Politika.

kas ir vainīgs? -> Kopš kura laikā politikā ir vainīgie? Ir tikai valstis ar savām interesēm. Sliktie puikas izriet no tā, kurā robežas pusē tu stāvi. Ko un cik pērt, parasti nosaka uzvarētājs. Man personīgi ir galīgi vienalga - neesmu ne žīdmasonu armijas atbalstītājs, ne simpatizēju Libāņiem. Turpretī NATO un Irākas konfliktā, ļaunie izriet no tā kā tu uz to skaties - kā viltīgs ekonomists, kā naivs humānists, vai kā cilvēks, kas saprot, ka ar islāmu draudzīgi nedzīvosi (atšķirīgas pārāk jau nu ideoloģijas tomēr). Mans viedoklis - Allāhs nav mūsu draugs. negrasos par to diskutēt, tāpēc vietējā muslumaņu grupiņa var nesūtīt naidīgus PM ar Džihāda pieteikumiem.

un kā to atrisināt? -> Jautājums: Vai vispār vajag risināt? Protams, te atkal kāds izteiktais humānists varētu sākt gauži raudāt no sērijas: "Bet nevainīgie cilvēki! Bet bērni! Bet daiļās sievietes ar lielajām krūtīm, vells ar ārā!". Karš ir karš - upurus skaitīsim pēc tam. Nevar uz tuvajiem austrumiem skatīties no humānās Eiropas ierakumiem. Tur joprojām konfliktus risina nevis ar Versache diplomātiem rokās, bet ar veco, labo Kalašņikovu. Kamēr tas neatsaucas uz Eiropu, NATO vai kādu citu organizāciju, kurā esam lojāli jo lojāli biedri, imo, ir galīgi bezjēdzīgi tur censties iesaistīties. Vispasaules miera ideja tomēr ir utopisks mierinājums, ko sev sniedz kristieši, liberāļi, filantropi un citi knariņi, ejot gulēt.
Seven_of_zero
Ehh visi labi tani reģionā. i vien i otri. viens uzspridzinās autobusā. cits no helikoptera raķetes šauj.
un taa vini tur to dara laikam katru dienu.
No Wiki.

The Arab-Israeli conflict dates back to the end of the 19th century. After the collapse of the Ottoman Empire in 1917, the conflict became a major international issue. Over time, the League of Nations, Great Britain, the United Nations, the United States, and the USSR, have all played major roles in the conflict, as does the Quartet on the Middle East today. The conflict spans major wars including the 1948 Arab-Israeli War, 1956 Suez War, 1967 Six Day War, 1970 War of Attrition, 1973 Yom Kippur War, and 1982 Lebanon War as well as a number of lesser conflicts. In the course of the conflict, many Arabs were displaced from what is now Israel, and many Jews were displaced from what is now Algeria, Bahrain, Egypt, Jordan, Iraq, Lebanon, Libya, Morocco, the Palestinian Territories, Syria, Tunisia, and Yemen (see Palestinian refugees and Jewish exodus from Arab lands). The conflict has also been the source of two major Palestinian intifadas (uprisings). Al-Qaeda, a largely Arab organization, has cited the conflict among its justifications for attacks on targets in the West.

http://en.wikipedia.org/wiki/Arab-Israeli_conflict

un tā kārtigi tas sākās ar šo te. http://en.wikipedia.org/wiki/1948_Arab-Israeli_War

PS. te vara palasit vēl.
http://panzerkampf.org/forums.php?action=v...c=44&page=7
Latviešu militārais forums.
aivvv
nez man dziilli piekaast vieniigais kopss amerika deva iraanai zallo gaismu dry.gif pirms paaris nedeellam biju paaris dienas nedaudz nostresojies par vienu savu interneta draugu kurss aizbeega no savaam maajaam bet ir ok vinnss tika veiksmiigi uz savu maaju otraa valsts galaa taa kaa mani tas pilniibaa vairs atkal neinteresee kaa tas ir jau paaris gadus kopss pabeidzu vidusskolu un beidzu intereseeties par politiku.....
Taka
Es gribu tikai nocitēt veco, labo Mēfija onkuli:
"Jo mazāk cilvēks zina, jo vairāk viņam ir viedokļu."
un piebilst, ka nevienam no mums nav pietiekami daudz objektīvas informācijas par abām pusēm, lai izveiktu dajebkādu vērā ņemamu analīzi.
Šaubos arī, ka kaut viens no otaku.lv ir bijis Tuvajos Austrumos un zina kā tur viss notiek. Man personīgi nepatīk, ka Rietumu demokrātijas modelis tiek uzspiests visiem pārējiem. Pat ar ieročiem rokās. Demokratizatori atradušies...
Savukārt Izraēla ar arābu valstīm kašķējas jau kopš tās dibināšanas brīža. Kaut kā nefanoju ne par vieniem, ne par otriem.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.