QUOTE(Natsuki @ Apr 30 2006, 14:59)
Nu, man, piemēram, klasikas darbi nevisai. Nekad tā īsti nav saistījuši. Es nesaku, ka tie ir uzraiz norakstāmi- daudzi ir pat ļoti labi. Bet man ir tas variants, ka vnk kretinē, ja uzspiež kaut ko obligāti lasīt, piekam kaut ko, kas tā jau ne īpaši patīk. Tad man pret tādām grāmatām izveidojas pilnīgākais riebums. Piem, mērnieku laikus es nelasīju. Filmu noskatījos un grāmatu tikai bikīt pašķirstīju. Man ir interesanti lasīt literatūru, kura paliek atmiņā, nevis tādu, kura pēc pāris mēnešiem izkrīt no prāta. Cik man teica klases biedri, kas veiksmīgi dabūjuši Pēru Gintu- viņiem nepatika. A pie kā toč var aizmigt, tas ir Rainis. Es kaut kā sliecos uz to domu, ka lielāko daļu no viņa darbiem tomēr varētu būt sacerējusi Aspazija...
Tikai manas domas...
Zelta zirgā to daļu par tiem auriem [vēja mātes gabalu] tiktiešām ir sacerējusi Aspazija, tas jau ir visiem oficiāli zināms, bet lielāko daļu saviem darbiem ir sarakstījis viņš pats, par idejas došanām nezinu, bet Rainis bija ļoti talantīgs cilvēks un nemaz tik garlaicīgi nerakstīja, Ibsena Pērs gints arī tik traks viss nebij, nevajag paļauties uz klasesbiedru domām, jo nav zināms vai tikpat garlaiciigs, tas liksies arii tev.
Piemēram, man lielākā daļa paziņu teica, ka populārzinātniskās grāmatas, kuras balstītas uz pētijumiem sakarā ar arhibaktērijām ir garlaicīgas, bet tās nemaz tik trakas nav. [Es pati brīnos, kā gan es varu būt tik zubrīga grāmatu jautājumā, ja citās jomās es esmu kautkaads jukušais lazey tips]