svekris
Mar 30 2006, 11:58
gandrīz katrā animē ir kādas maģijas nosliece uz magiju ,bet ko par to visu saka mūzdienu dziednieki un magi? UN ko domājat jūs?
p.s. reku šeku daži linki
forums un
mājas lapa
nu, maģiju var iedalīt 2 veidos - tāda, kas ir kaut kas pārdabisks, un tāda, ko pats cilvēks var uztaisīt.
pret pārdabisko man ir visai skeptiska attieksme - visādas enerģijas, uguns bumbas, spoki- cilvēki manuprāt to tikai izdomājuši, lai, palektu acīs (visiespējamāk, ka ''uguns bimba'' bija pirmā aizdedzinātā spirta pudele, tēmēta kāda valsts ierēdņa logā!)
cilvēku maģija, cik man nācies dzirdēt, ir visai izplatīta, un tai es ticu- kaut vai tas pats slavenais rozes slimības noņemšanas gadījums ar zilu papīra lapu! un enerģētikas vampīri?? bez tam mūsu pašu domu spēks??
maģija pastāv, tas ir toč, jautājums ir, cik mēs no tās ieraugām!!
Tāda, ko pats cilvēks var uztaisīt ar tehnikas palīdzību manā uzskatījumā Nav un nrbūs maģija- tie ir burvju triki, kam nav nekāda sakara ar maģiju. Es ticu maģiskajam un pārdabiskajam, pati esmu piedzīvojusi šo -to nepatīkamu un man ir draugs, kurš ir piedzīvojis daudz vairāk un pēc tam man to visu izstāstījis un tad, no vienas puses es priecājos, ka neesmu piedzīvojusi neko tādu un no otras, ka neesmu bijusi tur klāt. Vienīgais, ko iesaku- nekad nekur nebāziet savu degunu! Kā saka sena paruna- U ļubapitnij Varvari nos otorvaļi! Jebšu- labāk nelien, citādi nebūs labi!
labāk nelien, citādi nebūs labi!
Tas gan!
Un vel - ja nezini kas notiks, nemeiģini.
Ticu maģijai. (protams, ne tādai kā piem. Harijs Poters
, tas jau ir fantāzija) Bet man šķiet ka maģija ir realitāte...vnk daļa no šīs pasaules. Pašai man nākas ar to saskarties. Protams, noteikti daudzi mani apstrīd, bet ir ļoti grūti kautko tādu neticīgam ieskaidrot.
Bet ir taču tik daudz pierādījumu...
Ja nemaldos...aizvakar bija saules aptumsums, ar to arī saistās maģija... Būtībā, maģija ir pavisam parasta lieta, nesaskatu tajā kautko diži īpašu.
aigarius
Mar 30 2006, 19:08
Hamletā bija pareizi pateikts - "ir daudzas brīnišķīgas lietas, ko mūsu zinātnieki nemaz nevar iedomāties". Es uztveru tā, ka maģija ir vissas darbības un parādības, ko nevar izskaidrot ar pašlaik dominējošām pasaules uztveres teorijām. Piemēram, pāris gadsimtus atpakaļ lāzers vai ātombumba būtu maģija. Pašlaik tā būtu antigravitāte vai ceļošana virs gaismas ātruma.
Ir lietas, kas neiekļaujas Einšteina teorijās, bet tīri labi varētu būt noskaidrotas universālajā stīgu teorijā. Ja ko tādu izdodas realizēt īsti nesaprotot, kas notiek matemātiskā līmenī, tad es to saucu par maģiju.
Pakkun
Mar 30 2006, 20:33
aigarius... tu arii zini stiigu teoriju??? (jeb kaa es to saucu- stringu teorija
)
njaa.. magjija. uzrausaat veel sho to interesantu un man pienjemamu. Gribeetu mineet- domas celjo ar lielaaku aatrumu kaa gaismas. taa arii taatad ir magjija. zinaatnieki ir izskaidrojushi impulsus un refleksus, bet domu kaa taadu var apjaust tikai aptuveni teoreetiskaa liimenii.
reaali "magjija" buus un pastaavees vienmeer, jo nezinaamais veershas arvien plashaaks (jo vairaak uzzinam, jo lielaaks paliek nezinaamaas virsmas laukums)
es tomeer negribeetu visu skaidrot ar zinaatnes paliidzibu. ir tach patiikami saglabaat kaadu nosleepumainiibu dziivee!
Es ticu maģijai un zinu, ka tāda pastāv. Burvju mākslinieku triki ir cita opera, ko cilvēki bieži jauc. Es, ar vārdu ''maģija'', saprotu pārdabiskas lietas, kas parasta cilvēka dzīvē nemaz tik bieši nenotiek. Ispējams, notiek, bet mēs to vnk tik ļoti neievērojam. Arī spoki ir, tas VISS vnk nevar būt izdomāts!!
Nē, protams, ir lietas, kam sakarā ar to neticu, bet tikai es neticu, jo citiem cilvēkiem var tā likties kā liela patiesība, un kurš tādām pavisam nepierādītām lietām tic? Nu, ir cilvēki... DAUDZI.
Njā... vajadzēja man vairāk padomāt par šito tēmu, lai kko sakarīgu uzrakstītu...
Shaisuke
Mar 30 2006, 21:38
Raganas to sauc par Magick lai lieki nejauktu ar to magjiju, kuru raada triku meistari.
~BN~
Tigra2
Mar 31 2006, 15:28
Esmu 50% pārliecināta, ka eksistē (50% procenti ir iespēja, ka esmu galīgi nojūgusies un man nezkādi gļuki rēgojas)
Mana vecvecmāte (ļoti sen nomira, pirms manas dzimšanas) bija tautas dziedniece, tāpēc varu piebilst, ka dziedniekus par magiem uzskatīt būtu visai greizi, jo diez cik daudz pārdabiska viņas darbībā nebija
; dziednieki bija ,kā lai saka, senie ārsti, kas ārstē cilvēkus savādākā veidā kā mūsdienu ārsti un cenšas cilvēkus izārstēt ar dabas līdzekļiem un dažkārt - īpašiem rituāliem. Tā saucamā maģija tika pielietota tikai tad, ja pie cilvēka slimības vainīga kāda cita būtne(piemēram, lietuvēns) vai arī, ja mirušie mēģina kādu aizsaukt sev līdzi (ir bijuši gadījumi arī mūsdienās)
Bet šo maģiju nemācēja pat puse no dziedniekiem. pārsvarā dziedniecība aprobežojās ar perfektām zināšanām par augiem un to dziedniecisko īpašību pareizu izmantošanu.
piemēram ar dabas palīdzību var mazināt kompja kaitīgo ietekmi uz acīm(vnk. jāēd daudz melleņu)
Btw. Un daudz vairāk par maģiskām lietām ir vienkārši pārdabiskas. Piemēram, gari; lietuvēni; enģeļi un pārējie nav uzskatām par maģiju, bet būtu interesanti apspriest arī tos.
nu, nevar nepiekrist tigrai, lai, gan, ko tu vari teikt par enerģētiskajiem vampīriem?? (tie ir tādi, kas izsūc enerģiju, visu labo(tjipa atprātotāji poterā)) tos gan varētu izskaidrot kā savdabīgu auru, kaut kādas molekulas(ii, bļ.., fizika) kas savāc un absorbē ''dzīvās'' molekulas...
lai gan neticu dēmoniem, kuri met tur savas bumbas (spēks ir bumbās) un galē cilvēkus, tomēr gribētu spējas kā Robinai no ''Witch Hunter Robin'' (tas būtu galējais iemesls, lai es noticētu dēmonu un raganu eksistencei!!!)...
Man ir taada graamata ''Tu esi muuzhiigs'', kur ir daudz rakstiits, kaa kljuut par gaishregji, kaa izmantot telepaatiju, izieshana no astraalaa kjermenja un pat astraalie celjojumi. Tur tas viss ir aprakstiits taa, it kaa taa buutu parasta lieta. Esmu arii meegjinaajusi hipnotizeet un vienu rezi man sanaaca! GODAVAARDS! (es uzzinaaju, kaads zeens patiik manai draudzenei). Nu, ok.. bishki jau aizgaaju offtopicaa...
Bet par Tigras lietu... pati esmu bijusi pie shaada veida dziednieces. Vinjai tie panjeemieni taadi diivaini. Bija jaanoguljaas uz kushetes, un vinja tikmeer kko kjeepaaja uz lapas. Baigi ilgi... tad vinja kkaadu rituaalinju izdariija pie kushetes un pateica, ko es tik un tik dienas/nedeeljas nedriikstu eest/dariit. Un vispaar, ja jau tik taalu aiziet teema... Reiki jau ir kkas liidziigs, turl\klaat naacis no Japaanas.
Nu bet jaa.. kopumaa jau taa nav magjija. Kaa kursh saprot magjiju...
Tomoko
Mar 31 2006, 17:18
Mans teetis viennoziimiigi teiks: magjija - saatanisms.
aigarius
Mar 31 2006, 19:54
QUOTE(Tomoko @ Mar 31 2006, 16:18)
Tādā gadījumā tavs tēvs nemaz nezina, kas tāds sātanaisms tāds ir. Starp citu, ar reliģiju vai velna pielūgšanu vai jebkāda veida rituālām upurēšanām tam nav absolūti nekāda sakara.
Vispār esmu gājusi uz jogas nodarbībām, kur daudz ko izsakidro. Piemēram, par cilvēka biolokāciju jebšu iekšējo enerģiju tur daudz pastāsta. Ala aura.
Diezgan interesanti!
Psycholog
Mar 31 2006, 22:11
Nelasiiju visu, bet izteikshos vienalga iisi:
Esmu paarliecinaats ateists ar nihilistisku attieksmi, taatad - es noliedzu jebkaadu magjijas eksistenci :|
Ja juus tai ticat, tad visdrizak jus esat parskatiijushies anime
Pakkun
Mar 31 2006, 22:24
nuu... ja tavaa dziivee truukst briinumu un gauzhaam neizskaidrojamu lietu, tad nav briinums, ka taa domaa. un nenosodu! protams, ka liela dalja attieciibaa uz visu shito ir kaili wannabees... un nav jau arii nekaadu garantiju, ka es taads esmu vai neesmu.
luuk, kaarteejaas "misteerijas"
buutiibaa es gaidu, kad kaads izteiks kko apstriidamu un tad vareeshu ielaisties dedziigaas diskusijaas par sev miilju teemu. atziishos - manii no reaalista ir maz.. esmu filozofs, fantazeetaajs un censhos aptvert neaptveramo
Psycholog, ehh nu tad nemaz nav vērts tev kautko skaidrot, piekrītu pakkunam
izieshana no astraalaa kjermenja un pat astraalie celjojumi.
Tā jau vairs nav maģija.
to būtībā var katrs. Bet pa to atkal daudz jāskaidro. Btw, man pašai jau ir daudz šāda veida grāmatu. Rūnas un Taro kārtis arī ir maģija... Sveces arī... Un būtībā tādas raganas arī pastāv (nē ateisti, es nerunāju par fairytale witch
)
kahi, izteiksimies vienkāršāk
- Enerģijas vampīri ir cilvēki, kuriem vnk pietrūkst enerģija un viņi izmanto citu cilvēku enerģiju. Man nācies arī ar šādiem saskarties uz ielas. Vislabākais ir neļauties, lai tāds maita sabojā tev dienu un iet laimīgam tālāk.
Arī goti un emo ir enerģijas vampīri (protams, ir izņēmumi) pavērojiet paši...
Pakkun
Mar 31 2006, 22:58
o! par shito es zinu! energjeetiskie vampiiri - ir 2 veidi: solaarie un lunaarie (jeb aktiivie un pasiivie) solaarie velk energjiju no reaalaam dusmaam par fizisku paarinodariijumu- nu tjip viens cilveeks tev uzkaapj uz kaajas vai pagruuzh, tu sabesies un vinjam no taa prieks un jauda rodas. lunaarie turpretii spiezh uz emocionaalo. sabojaa tev garstaavokli gauzhoties un paarmaacot tevi ar negatiivismu. jo sliktak tu juuties, jo labaak vinji. izeja ir nepakljauties spiedienam, jo parasti shaada veida indiviidi nemaz nenojaush to kas vinji ir. man pasham ir aizdomas, ka esmu lunaarais...censhos nebuut.
pakkun neaizmirsti pārējos: 4) tādi, kas visus izbesī un tad smīn(sauksim viņus par polārajiem, tāpēc ka nosaukums līdzīgs abiem iepriekšējiem)
5)sadisti(sauksim viņus par colārajiem) 6) īstie(sauksim viņus par reālajiem) tie, kas apzināti izvelk no cilvēka enerģiju
un man liekas, ka ir vēl, tāpēc labāk enerģijas vampīrus vienkārši visus definēt kā
''būtnes, kas barojas no citu būtņu emocijām, atņemot tās vai piešķirot citas(negatīvas)emocijas, ir enerģijas vampīri''
QUOTE(Tigra2 @ Apr 1 2006, 02:30)
pakkun neaizmirsti pārējos: 4) tādi, kas visus izbesī un tad smīn(sauksim viņus par polārajiem, tāpēc ka nosaukums līdzīgs abiem iepriekšējiem)
5)sadisti(sauksim viņus par colārajiem) 6) īstie(sauksim viņus par reālajiem) tie, kas apzināti izvelk no cilvēka enerģiju
un man liekas, ka ir vēl, tāpēc labāk enerģijas vampīrus vienkārši visus definēt kā
''būtnes, kas barojas no citu būtņu emocijām, atņemot tās vai piešķirot citas(negatīvas)emocijas, ir enerģijas vampīri''
Kādi vel sadisti? Tie kurus tu sauc par polārajiem, nemaz nav enerģijas vampīri, es tādus uzskatu par vnk P*****m , tādi vnk sabojā tev garīgo nevis izsūc enerģiju... Uzskatu ka pastāv tikai ''Īstie'' un tie kas nenojaušot par to izsūc citam enerģiju.
Bet
nebrauksim offtopikā par šo, tēma kā nekā ir ''maģija'' un cik zināms, enerģijas vampīri neskaitās nekas maģisks.
maģija=pārdabiska
enerģijas vampīri = pārdabiski
varam secināt ka arī
maģija=enerģijas vampīri=pārdabiski
(bet zili gurķi arī ir pārdabiski un ne maģija, ne enrģētiskie vampīri nav zili gurķi, tāpēc šis nav labs piemērs)
un tas NAV offtopiks, jo tas process, kad vampi izsūc no tevis kautko arī ir īpaša veida maģija(ja runa ietu par asinssūcējiem, tad tur nekā maģiska nebūtu, bet ņemot vērā, ka šamie upurim pat nepieskaras, tad to arī var uzskatīt par maģiju)
(vispār par to var vēl diskutēt, jo manuprāt vampi pieder pie maģijas, bet daudzi uzskata, ka ne)
Update. varbūt arī ir offtops, jo topika nosaukums bija maģija ir nav, bet te iet runa par to vai vampi pieder pie maģijas vai ne. Tēmas ir ļoti līdzīgas bet tomēr nesakrīt.
Man liekas, ka nosaukumu vajadzētu papildināt ar parakstu ''un diskusijas par un ap to''
Njāa. Atkal apstrīdēšu tevi ar to ka šie enerģijas vampīri man pavisam nešķiet pārdabiski. tad jau daudzi cilvēki mums apkārt ir tādi....ok lai būtu.
Pa to gan es tev piekrītu ka šo tēmu vajadzētu izvērst.
Isabel Carmin fon Edelhain
Apr 1 2006, 02:41
Maģija pārdaibska.
Enerģētiskie vamīri pardabiski.
Iesnas pardabiskas.
Anēmija pardabiska.
Enerģetiskie vamīri drīzak ir cilvēki kam ir novirze bioenerģiskajā laukā. Bloķeti kanali, plaisas, noplūdes, tapēc, teiksim tā, slimnieks cenšas iegūt zaudeto ņemot no citiem, repektīvi zogot enerģiju. Nav obligati jabūt briesmeklītim no lētas šausmenes. Tik pat labi var teikt ka augstak minētās slimības ir nedabīgas izcelsmes.
Atgriežoties pie tēmas varetu teikt, ka patiesa maģija atrodas mums degungalā. Mūsdienu cilvēks tik patiesibā ir parak centrēts uz sevi , lai ko tadu redzetu. Un tie nav mazi puišeļi, kas, vicinot koka nūjiņas, skrien sienā un brēc vardus latiniski. Tā maģija ir izpētīta līdz sīkmiem un joprojam paliek burvības pilna. Tā slepjas mūsos... Ik katrs zieds un kukainītis to nes. Tā plūst ūdenī, virmo gaisa un guļ zemē. Rotajas liesmās un rosās ledū. Ta maģija ir dzīvība, kas uztur mūs visus. Bez kuras nekas nebutu. Tīra enerģija.
Shaisuke
Apr 1 2006, 21:23
QUOTE(Ayumi @ Mar 31 2006, 21:49)
Psycholog, ehh nu tad nemaz nav vērts tev kautko skaidrot, piekrītu pakkunam
izieshana no astraalaa kjermenja un pat astraalie celjojumi.
Tā jau vairs nav maģija.
Arī goti un emo ir enerģijas vampīri (protams, ir izņēmumi) pavērojiet paši...
Ir gan magjija. Anglijaa un citur pasaulee (Arii latvijaa, ja kas) Raganu skolaas (ja ari tadas ir un paluugshu neticiigos nekomenteet) maaca astraalo projekciju.
Un Ayumi, ja tev ir naacies sastapties ar daziem indiviidiem kas taadi ir, tad neuzliec visai subkultuurai taadu ziimogu 'energijas vampiiri'.
Un neuzskatu, ka energjijas vampiiri ir paardabiski.
~BN~
citi dibina sektas, citi raganu skolas. gan tie, gan tie brauc jaunos mershos/bmw un atpuushas tropos. abas lietas valiids bizness. var buut arii man nodibinaat? ;> ir aitas, buus cirpeeji.
"Ostaps Benders zinaaja 400 nosaciiti godiigu naudas ieguushanas no pilsonjiem veidu kas nav pretrunaa ar Kriminaal Kodeksu" ;>
QUOTE(aigarius @ Mar 31 2006, 18:54)
QUOTE(Tomoko @ Mar 31 2006, 16:18)
Tādā gadījumā tavs tēvs nemaz nezina, kas tāds sātanaisms tāds ir. Starp citu, ar reliģiju vai velna pielūgšanu vai jebkāda veida rituālām upurēšanām tam nav absolūti nekāda sakara.
Ehh.. tas bija vairaak domaats kaa melnaa magjija un mans teetis to pilniibaa uzskata par saatanismu..
Mana mamma saka, ka magjijas nav. Magjijas nav.
Mana mamma saka, ka magjijas nav. Magjijas nav.
A mana mamma saka, ka maģija ir. Mana mamma nekad nekļūdās. So screw you!
Ko tu vispaar saproti? Tikko paprasiiju savai mammai, vinja saka, ka magjija ir un tava mamma neko nezin un vispaar, mans teetis aizies un piekaus taveejo!
Maģija? Priekš vieniem cilvēkiem viņa pastāv, bet priekš otriem nē. Vieni tic, bet otri nē. Vai mēs dažreiz atceramies par to, ka lai brīnumi notiktu ir jātic? Viss biežāk nē.
Vispār maģija viss drīzāk no zinatniskā viedokļa, ja tiktu atklāta noteikti tiktu nosaukta par kaut kādas enerģijas viļņiem, bet patiesībā maģija manā personīgajā uztverē ir ir vienkārši spēja kaut ko izmainīt tikai pasakot dažus vārdus un spēcīgi ticot. Tomēr tajā pašā laikā varētu teikt, ka maģijai definējot ir daudz un dažādi skaidrojumi. Tomēr šoreiz derētu mazliet atcerēties šo:
Maģija- vārds aiz kura pavīd noslēpumaina un mīklaina pasaule. Par to interesējas dažādu nozaru ievērojami zinātnieki, kā arī cilvēki kas nav saistīti ar zinātni.
Vieni ir pārliecināti, ka tajā slēpjas senās cilvēces gudrības, ka tās metodes un panākumus nepieciešams pētīt, toties citi to traktē kā reliģiskus aizspriedumus un atmet, bet trešie baidās ka mūs sasniegušie rituāli var kaitēt cilvēkiem.
Tāpēc arī šodien maģijas fenomens ir viens no sarežģītākajiem un neizprotamākajiem priekšstatiem.
Arī tulkojumi vārdam maģija ir dažādi. Tulkojot no senās grieķu valodas, vārds maģija nozīmē- brīnumu, burvestības, bet mags, tas ir astrologs, pareģis.
Persiešiem, mags bija zintnieks un dziednieks, kas ārstēja ar apvārdotiem dzērieniem, svētām ziedēm, talismaniem un amuletiem.
Maģiskās darbības iedalās: darba, ārstējošā un melnā maģija.
Maģija jeb buršanās bija viena no seno latviešu zemnieku senreliģijas sastāvdaļām. Eksistēja baltā jeb sargājošā maģija un melnā maģija. Kā vienai tā otrai bija gadsimtos izstrādāti rituāli. Šim nolūkam kalpoja buramvārdi un svētzīmes. Ikvienai, senču priesteru, burvju, zintnieku lietotai zīmei tika piedēvēts maģisks spēks.
21.gs.maģijas pielietošanai jau rodas jaunas perspektīvas, tās balstās uz fizikas, bioloģijas, psiholoģijas un medicīnas sasniegumiem, kā arī uz pētījumiem par cilvēka vietu un uzturēšanos sabiedrībā. Ir pamats domāt-cik pasaulē ir reliģiju un kultu, tik arī maģijas sistēmu.
Maģijas pasaule- tas ir dzīvais Visums, kurā cilvēce sadarbojas ar citām būtnēm un spēkiem
Šo laiku mediķi par savas zinātnes ciltstēvu uzskata Hipokrātu, taču senatnes ārsti par savas ārstēšanas māklas pamatlicēju uzskatīja Hermesu.
Ieskatoties nākotnē, der atcerēties pagātnes senču zināšanas.
21.gs. maģija- tā ir šo laiku tehnoloģija, kas balstās uz senču pieredzi un virsizjūtu izpratni. Pakļāvis šo maģiju cilvēks varēs uzveikt neredzamo pasauli, kura pārvalda redzamās pasaules notikumus. Taču gribas brīdināt iesācējus. Nemēģiniet spēlēties ar maģiju, jo par rotaļļietu varat kļūt pats. Vai var iemācīties maģiju?Protams, tikai ceļš uz parapsiholoģiju un maģiju nav viegls, jo tas ilgst visu mūžu.
interesanti, Seila, bet mani vienmeer ir kaitinaajis, ka kaads censhas magjiju, burvestiibas un visu shito iedaliit.
baltaa, melnaa, peleekaa, violetaa un veel nez kaada magjija. liekas nedaudz absurdi. te var vilkt paraleeles ar religjiju, jo katra virziena paarstaavji to interpretee savaadaak. ja man kaads reaali varees to visu taa paskaidrot, ka nevareeshu apshaubiit, luudzu
pret raganau skolām man ir skeptiska attieksme, jo man tās saistās ar Cūkkārpu... nu, jā, poters, tāpēc, jau nevaru loģiski spriest! ja jau pastāv raganu skolas, tad bariņš letiņu, kuri iestājušies potera fanuklubā arī ir burvji u.c. pārdabiski jefiņi, jo kaut kur Siguldas apkaimē savos saietos, ar izlozētiem vārdiem, ko tikai viņi un dievas zina, ''laidelējas uz slotām'', ''mācās brūvēt dziras (noderētu tikai prusaku nīdēšanai(arī savs labums))''...u.c dīvainības, bet pārējā laikā viņi ir vidusmēra pusaudži ar 5;6 atzīmēm visos mācību priekšmatos, jo skolā viņi ir reti, jo lec no9. stāva un ''mācās lidot''.
kāpēc šo visu raxtīju, nav ne jausmas...varbūt kāds man ''uzlicis lāstu''??
sigfa(vīrietis, cik es sapratu),gameMaster, neskrūvējieties...Jūs taču varat viens otru noburt!!!!
Potera fanklubieši ir burvji?!
Es gan dažreiz sajūtos burve, bet...nu... mjā.
Man gan pret Raganu skolām ir pozitīva attieksme. Tajās māca tikai to, kā kontrolēt sauv iekšējo enerģiju un sākotnēji- kā ar šīs enerģijas paslīdzību noturēt monētiņu uz pieres. Visādas biolokācijas, enerģisko lauku un tādas lietas. Man, piem, liekas interesanti.
aight. energjiju 'n stuff. labs/ienesiigs bizness. ;>
vienmeer, es atkaartoju, VIENMEER buus iznjeemumi. katraa patiesiibaa ir savi meli un katros melos dalja patiesiibas. nu c'mon - iņ un jaņ (tikai tie bija par labo un ljauno) Katram origjinaalam savi pakaljdarinaajumi un vienmeer kads uz to gribees iedziivoties. Taapeec, iespeejams arii religjija zaudeejusi savu iisto un patieso dvesmu(paaraak sen taa veel bija, lai veel buutu..) un taapeec magjija, mistika, burvestiibas un citas labas lietas tiek uzskatiitas par maanjiem. taa teikt - par nodraaztaam(banaalaam) lietaam nekjer krenkji. vecaa labaa komercializaacija
bet no otras puses - viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. mistika atkal naak modee, ja protams nenjem veeraa skeptikju viedokljus
manupraat jo nosleepumainaak magjija un saistiitais izpauzhas, jo interesantaak. tehnikas un atklaajumu laikmets un veel ir daudz kas neizskaidrojams.
Viss izplatītākais maģijas veids ir pašsuģestija!Kurš gan no mums var noturēties pie mājas jumta 3 stundas, pacelt autobusa pakaļgalu, vai skriet bez apstājas 20 stundas?
Izrādās jebkurš, tikai napieciešama pareizā attieksme - nāves bailes, vai velme kādu glābt, piem. , bērnu vai tā. Šo mēs varam trennēt, kā to dara mūki tibetā. Mēs ar pašsuģestiju varam izārstēt jebkuru slimību, vismaz es tā domēju, un paveikt gandrīz jebko. bet spēja to pielietot jebkurā laikā un vietā, tā gan ir īsta grūtība, tik reta kā maģija. vairāk par tēmu caur PM, vai ja paveiksies ko nopostošu.
dzirdēts! amerikā viena pusmūža sieviete, ugunsgrēka laikā, baidoties, ka viņu atlaidīs no darba bankā, ņēma un caur dūmiem iznesa cik tur simtus smago seifu, lai gan ikdienā viņi pat bija grūtības iepirkumu maisiņu uznest pa kāpnēm - skolioze, uu. viss cits.
šitāds izskaidrojums man patīk!
nu nez vai pashsugjestija buutu saistaama ar magjiju. vnk cilveekam piemiit liels potenciaals gan fiziskajaa, gan garigajaa jomaa. par fizisko apmeeram paskaidrots (tiem, kas naruto redzeejushi) tur kur lee rock ar gaaru ciiniijaas. potenciaals liels, bet risks liidz ar to arii pieaug. par moraalo taapat, smadzenes arii var paarpuuleet(lai gan mees izmantojam maz..). vnk veel neesam gatavi kam vairaak, nespeejam aptvert neaptveramo (vienmeer ir iznjeemumi). cilveeka praats nes milziigu speeku sevii, kas iespeejams kkaa saistiits ar "magjiju". taa teikt - ko nevar celt, to nevar nest. taatad mums shis tas(daudz kas) vispirms jaasaprot un tikai tad speesim to pilniibaa izmantot, nenojuudzoties. kaut vai tie pashi indigo beerni...taisiiju par shiem referaatu, interesanti riktiigi!
njaa.. tas bija vairaak par reaalajaam iespeejaam, bet mistika bija, ir un buus. tur krietni vairaak jaafilozofee... ko protams es arii dariishu
Psycholog
Apr 7 2006, 22:19
Juus te runaajaat par energjeetiskajiem vampiiriem...varu pieliimeet veel, ka kaadaa aviiziitee vienreiz lasiiju, ka arii Mona Lisas glezna tiek uzskatiita par energjeetisko vampiiru...ka taa izsuucot energjiju no tiem, kas to apluuko...un sargi esot noveerojushi, ka taa itkaa zaudeejot savu spozhumu tad, ja uz paaris dienaam galereja ir sleegta un neviens to neapmeklee
Tik taa, starp citu...
naakoshais raksts laikam par gigantiskajaam zhurkaam maskavas metro.
QUOTE(Šigeru @ Apr 6 2006, 10:16)
Viss izplatītākais maģijas veids ir pašsuģestija!Kurš gan no mums var noturēties pie mājas jumta 3 stundas, pacelt autobusa pakaļgalu, vai skriet bez apstājas 20 stundas?
Izrādās jebkurš, tikai napieciešama pareizā attieksme - nāves bailes, vai velme kādu glābt, piem. , bērnu vai tā. Šo mēs varam trennēt, kā to dara mūki tibetā. Mēs ar pašsuģestiju varam izārstēt jebkuru slimību, vismaz es tā domēju, un paveikt gandrīz jebko. bet spēja to pielietot jebkurā laikā un vietā, tā gan ir īsta grūtība, tik reta kā maģija. vairāk par tēmu caur PM, vai ja paveiksies ko nopostošu.
kurš gan to nezin...
es wisas sawas slimiibas taa arsteeju un arii pati piesaucu, ja negribaas uz skolu iet...
(protams, sastiepumus un tml jau nesanaak, bet tur darbojas pašārstēšana ar kautkaadu chakru terapiju, es ticu, ka sanaaks un sanaak)
QUOTE(svekris @ Mar 30 2006, 10:58)
gandrīz katrā animē ir kādas maģijas nosliece uz magiju
come again? izklausās pēc
Gandrīz katrā autobusa pieturā pietur autobuss.
like wtf?
par šo topiku. maģija ir interesanta tikai tad, ja piedalās večuks ar garu bārdu un spicu cepuri. un nevajag ticēt "melnajai" un "baltajai" maģijai. pietiks arī ar pašsuģestiju. un nevajag man šitos "viena tantiņa teica". kamēr es pats ar savām acīm neesmu to redzējis tikmēr tas nav ne graša vērts. nē, zemeslode tomēr ir apaļa. jo es ticu loģiskam zinātnes skaidrojumam.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.