Pats linux lietojis nēesmu(viena reize kad ķimerēju linux uz firewall'a caur konsoli neskaitās) Tādējādi varu tā teikt runāt par to tīri teorijā kā cilvēks no malas
No tā kas ir lasīts un dzirdēts linux izklausās kā ļoti laba lieta. Universāls, dažāds, maināms. To ir viegli veidot konkrētu vajadzību grupām. Piemēram parastiem user'iem var tikt izveidoti(un principā jau ir) gatavi risinājumi ar integrētām programmām, vizuālo daļu, utt. Tai pat laikā speciālists jeb cilvēks kuram visu patīk taisīt pašam var savākt(sakompilēt) sev linux OC no nulles
Protams ne viss vienmēr ir tik gludi, ir dzirdēts arī par nix bremzēm agrāku versiju grafiskajā daļā strādājot ar dokumentiem utt, bet tas tiek labots un problēmas cik zināms vairs nav. Tas tā, piemēram
Taču kas ir tas kas trūkst linux izplatībai?
Trūkst savietojamības, pieejamības. Patreiz linux neizvēlas kā OC ja dators domāts mājai, kur tas veido multimēdiju centru. Jā lielāko daļu soft'a var dabūt alternatīvā uz linux sistēmas, taču ne visu.
Kas tad mūsdienās lieto linux. Korporatīvie risinājumi, valdības, dažreiz uzņēmumi. Visi minētie to izvēlas pārsvarā izmaksu samazināšanas nolūkos. Neiet runa par serveriem, bet tieši parastajiem datoriem uz kuriem tiek veikti ikdienišķi darbi. Reāli ņemot mājās linux liek tikai cilvēki kas ir dziļi saistīti ar IT, linux entuziasti, vai vienkārši tie kam ir interesanti paskatīties uz alternatīvu. Galvenais kā trūkst ir parasto lietotāju. Un nevajag sākt teikt ka tā nav. No manu paziņu loka, kur liela daļa ir visumā zinoši datoros utt, nevienam nav linux only sistēmas. Kāds ir mēģinājis likt, varbūt stāv ka otra OC, taču nekad ne kā vienīgā.
Iemesls šeit ir vienkārš. Nav savietojamības.
Esmu daļēji aktīvs geimeris, ar lielu stāžu ja tā var teikt
Redzu to ka daudz kas varētu būt savādāk ja šīs pašas spēles būtu palaižamas uz linux bez problēmām. Mūsdienās ar ko parasti sākas bērna kontakts ar datoru? Ar spēlēm. Tas varbūt izklausās muļķīgi, taču kamēr nebūs iespējams šo sistēmu piedāvāt kā alternatīvu arī geimeriem, kas sastāda milzīgu daudzumu user'u, tai nekad nekļut par izplatītu. Ar šo es domāju cilvēkus kas vispār ik pa laikam palaiž kādu spēli, ne tikai fanātiem.
Tikai šādi varētu piesaistīt parastos user'us. Patreiz cilvēkam nebūs vajadzīgs nekas no linux labajām īpašībām ja viņš nevarēs uz viņa uzlikt visu ko vēlas. Arī jaunākiem cilvēkiem tas neizraisīs interesi ja nebūs savietojamības. Atkārtojos, es nerunāju par IT freak'iem.
Soo, kamēr nav savietojamības, linux paliks sistēma tikai fanātiem un korporatīvajiem risinājumiem...
p.s. atvainojos par drukas kļūdām, kopējo teksta nekārtību utt
p.p.s. gadījumi kad uzņēmums/valsts iestāde pāriet uz linux un vēlāk atgriežas uz Windows ir zināmi
QUOTE(aigarius @ Mar 28 2006, 21:42)
Par spēlēm es domāju, ka uz datora spēlēšana vairs pārāk ilgi nebūs - visi spēlmaņi pamazām pāries uz PS3. Ta ir daudz vienkāršāk gan spēlmaņiem, gan spēļu ražotājiem.
No offence, taču liela daļa konsoles neatzīst vispār. Un PC kā gaming station pastāvēs, pārāk daudz PC daļu tiek ražotas tikai šī iemesla dēļ