Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ka jums patik shitadi gadijumi...
Anime forum > otaku.lv > Offtopic
Tjen
Piemeram man gadijas ta es iezubrijos biologijas k.d.(kontroldarbam)
Es uzraktiju uz 7 bet viens apsis kursh neko nemacijas dabuja 9 norakstot no vienas meitenes ja nebutu vinjas vinsh ka vienmer dabutu 2 ...
Bet es palavos tikaj uz sviem spekiem... mad.gif
Duh... vel man besi tadi gadijumi ja tu macies dabuj izglitibu labu... un paraleli ir tads viens (nu nez kas bet galigi stulbs cilveks prata zinja) nedabuj izglitibu bet kautkur noperk kautkadu diblomu(izmantojot savus bagatus vecakus) un pectam klust par darbadeveju nodibina sev firmu(caur vecaku naudu) un ir miljonars ... un kamer es esmu tikaj videja limenja darbinieks... dry.gif
Vai jums nav tada doma kapec man nav tik bagati vecaki vai ari kapec dzive izrikojas ar manim ta? Bet viss shis ittka domats par nakotni smile.gif
(sorry par kludam ja kadas bija)
One winged angel
Dzekinj tu esi tipisks es, un tas gadiijums par idiotu ir pilniigi reaals un biezhi taa notiek, centiigiem godiigiem cilveekiem parasti neveicas, turpretim ar slinkiem idiotiem, bagaatniekiem ir tieshi otraadi. Eh es ieniistu shito visu... Vajag satuseet ar kautkaadu mafiju un viss nokaartosies, zheel, ka nav kaa 30ajos gados, dabuu respect ieksh mafijas gjimenes un tev nav ienaidnieku, un visi tavi saancenshi kaa arii tevi kaitinoshie cilveeki peekshnji taa diivaini pazuud...
bubu
A kāpēc par to uztraukties.
Man, kad vēl mācījos, pilnībā gandarījumu darīja tas, ka es esmu pats iemācījies un pats sapratis to, ko māca. Tamdēļ jau mācos, ka gribu uzzināt un saprast dažādas lietas.
Bet tādus cilvēkus, par kuriem tu raksti, es vienkārši neņēmu galvā. Nu lai nu šie tā dara nu un? Manā vērtību skalā viņi nebij necik vērti.
Tjen
Bet nu pac padoma vinsh ir miljonars un tu esi videjajs limenis bet6 vel tu esi erudets un pierdzejis cilveks bet vinsh tika stulbenis kursh neko nejedz no dzives ka tikaj palauties uz vecakiem un galveno kart uz vinju naudu... ai es vienkashi nesaprotu tos vecakus kuri dod naudu tadiem slinkuljiem kuri neko negrib darit.... blink.gif
Es saprotu ka vecaki mil vinjus bet tas prikols ka tad bus tam bernam kad vinjam bus mazberni shaubos vai vinsh palidzes... vinsh vienkashi... pateiks....... es tev nevaru palidzet sorry man nav naudas (he he he labi ka tu nezini ka es esmu bagats un naudu nedoshu NEVIENAM) .... ai nu labi ...
Kikyou
Mjā... zinu šito. Nav jau godīgi, bet ko tad padarīsi. Tomēr, šādi cilvēki bieži pēctam iekrīt.

Es mācos - dabūju 6, kāds cits noraksta/nošpiko - dabū 8. Dusmas jau ir, bet tajā pašā laikā zinu, ka mana atzīme tik un tā ir vērtīgāka.

Vai, un, kas ir vēl kaitinošāk, manā klasē mācās mācību pārzinei dēls - TOTĀLS BREMZE. Savādā kārtā viņam vienmēr izvelk uz 4 nesekmīgās atzīmes. Pat skolotāji par to brīnās, kāpēc viņam vienmēr beigās iznāk sekmīgi.

Un tie cilvēki, kuriem vecāki samaksā, lai dabūtu papīrus. Ehh...
Kā jau Tjen teica - paļaujās uz vecāku naudu, bet pats iespējams neko daudz nevar izdarīt.
Shoune
Nu i, par ko var stresot, nu i mani vecaki ir miljonari, bet ne jau visi miljonari ir tadi ka tu raksti, ha ha mani vecaki man naudu vispar nedod, pasi teica pats macies pats strada, kaut viniem naudu nav kur likt, tik un ta vini man nedos, kames es pats visu nesasniegsu =))))
bubu
QUOTE(Tjen @ Nov 20 2005, 00:08)
Bet nu pac padoma vinsh ir miljonars un tu esi videjajs limenis bet6 vel tu esi erudets un pierdzejis cilveks bet vinsh tika stulbenis kursh neko nejedz no dzives ka tikaj palauties uz vecakiem un galveno kart uz vinju naudu...

Priekš kam man to naudu? Esmu diezgan pārliecināts, ka nauda mani laimīgāku nepadarīs.
lastguru
QUOTE(Shoune @ Nov 20 2005, 00:22)
Nu i, par ko var stresot, nu i mani vecaki ir miljonari, bet ne jau visi miljonari ir tadi ka tu raksti, ha ha mani vecaki man naudu vispar nedod, pasi teica pats macies pats strada, kaut viniem naudu nav kur likt, tik un ta vini man nedos, kames es pats  visu nesasniegsu =))))
*

taa ir normaala prakse, gudrie apziniigie vecaaki, kuriem ruup savu beernu naakotne, tieshi taa arii dara. ja cilveeks no beerniibas nav pieradis straadaat un ruupeeties pats par sevi, vinjsh neko savaa dziivee nesasniegs pat ar visu naudu. kad tu pats kaut ko sasniegsi savaa dziivee, tad arii vareesi vinjiem luugt naudu... bet tas nebuus tik aatri... kaadi 10 gadi vismaz buus tev jaapastraadaa.
+Chibi+
a ko dariit? Celsim komunismu un dziivosim visi godiigi? Tas nekad nenotix.
Bet par maaciibaam - nu a kam tu maacies? Atziimei vai zinaashanaam? Kad tevi njems darbaa, visiem buus viealaga, vai tev biologjijaa bija 3 vai 8. Ar savu galvu arii var izsisties uz augshu. To pashu vecaaku naudinju var nodzert un nospeeleet kaartiis. Chill out. Ja galva ir uz pleciem, nepazudiisi.
X_Kamui
QUOTE(Tjen @ Nov 19 2005, 23:46)
Es uzraktiju uz 7 bet viens apsis kursh neko nemacijas dabuja 9 norakstot no vienas meitenes ja nebutu vinjas vinsh ka vienmer dabutu 2 ...
Bet es palavos tikaj uz sviem spekiem...  mad.gif

Nu ja bija tadi gadijumi.... man piemeeram uz tiem nospļauties, bet nu lab....

Man bija liidziigs gadijums, kad es ilgi zubriju matemaatiku, uzrakstiju kontroldarbu, nakamajaa dienaa saņemu rezultaatu un 1 mani ne ļoti iepriecinaaja... bet tas nebija viss, 3 cilveeki(nu piiiilniiigas nulles matenee) dabuja 8, tas mani galiigi nokaitinaaja XDDDDDDDDDDDD
nirdziigs gadijums, bet nu tomeer....
QUOTE(Tjen)
Duh... vel man besi tadi gadijumi ja tu macies dabuj izglitibu labu... un paraleli ir tads viens (nu nez kas bet galigi stulbs cilveks prata zinja) nedabuj izglitibu bet kautkur noperk kautkadu diblomu(izmantojot savus bagatus vecakus) un pectam klust par darbadeveju nodibina sev firmu(caur vecaku naudu) un ir miljonars ... un kamer es esmu tikaj videja limenja darbinieks...  dry.gif

Nevienmeer taadiem cilveekiem paliidz diplooms un viņi kļuust par darbadeveju un nodibina sev firmu, jo viņi paši neko nespeej... bet taadi cilveeki man besii tongue.gif
QUOTE(Tjen)
Vai jums nav tada doma kapec man nav tik bagati vecaki vai ari kapec dzive izrikojas ar manim ta? Bet viss shis ittka domats par nakotni smile.gif

X - Theyr Destiny Was Foreordained, lab joks...... biggrin.gif
Nevienmeer bagaats cilveeks ir laimiigs cilveeks, bet nu lab... wink.gif
Church
hrm. vai shis threads i domaats chinksteeshanai par netaisniigo dziivi? es taa un taa, bet vinji, BET VINJI!#(&*@(!! uzlieshu pat veel nedaudz uudens uz chinkstdzirnavaam. - iepuvusho kapitaalistu beernu vecaakiem veel vairaak naudas un algas lielaakas, kaa tad taa?!? un taviem vecaakiem no post-sovdepijas gandriiz nekaa nav, waaaah sad.gif( <g>
tas ir pilniigi normaali, ka dziives apstaaklji cilveekiem atshkjiras. kaa/kur tu tiec savaa dziivee no konkreetiem starta apstaakljiem tas ir tavs pasha roku darbs. skaust citiem? var atrast lietderiigaakus laika pavadiishanas veidus. nozheelojami.
Taka
QUOTE(Tjen @ Nov 19 2005, 23:46)
Bet es palavos tikaj uz saviem spekiem...  mad.gif
*

Vecīt, tā notiek vienmēr, tie kuri noraksta gandrīz vienmēr dabū augstākas atzīmes nekā tie, no kuriem noraksta. Nezinu kāpēc tas tā ir, bet nu tā vienmēr notiek. Un jā - ja devi kādām norakstīt, neņaudi ka viņam sanāca labāk. Pats devi - pats arī vainīgs.
Mans ieteikums Tev būtu tāds - lieki necepies par to, haļavņikus Tu neizmācīsi.
Vienkārši - vai nu nedod norakstīt nevienam, vai arī dod norakstīt tiem, par kuriem zini, ja Tev vajadzēs - viņi dos norakstīt arī Tev.
Church - nu es tik ļoti nebūtu kategorisks par vecākiem no sovdepijas... Vairums šodienas miljonāru savu biznesu kā reiz būvēja uz partijas naudas smile.gif
Ļoooti atkarīgs no tā, kas vecāki bija PSRS. Un vispār, as usual - ir tie, kuri ņaud un ir tie, kuri dara!

P.S. Ar "darīšanu" es nedomāju iešanu pāri līķiem.
ETM
nez kuram tad iisti darbavietaa tavs diploms vajadziigs. nu nopirki tu papiireli nu un kas? es izlidoju no universitaates, dabuuju vienu gadu atkaartot. vai tas trauceeja man dabuut darbu normaalaa firmaa savaa specialitaatee? shobriid ir diezgan normaala prakse ka programmeetaajs (nu jaa, es minu vienu sfeeru, citur varbuut atskjiras) nemaz nepabeidz augstskolu jo pelna pietiekoshi arii bez paiiriisha, jo darbadeveejam nospljauties uz atziimeee, galvenais ir razhiigums, tobish cik tu pats reaali rubii dariit, nevis kas rakstiits. Un chiiksteet par atziimi BIOLOGJIJAA ir vienkaarshi nozheelojami.
edg
Ak mans dievs, cik stulbs threads!
Tu uzskati, ka cilveeks, kas neko nejeedz, var kaut ko sasniegt? Jaa, diploms ir svariigs, lai iestaatos darbaa, bet, kad tu buusi iekshaa, visiem buus pie vienas vietas, vai tev ir diploms vai nav - svariigi ir tas, ko tu proti. Un, ja tu neko neproti, tad sorry. Nu "baigi" svariigaas ir taas atziimes, ko tu beigaas dabuu. Es vienmeer esmu shpikojis to, ko neprotu, un ljaavis shpikot to, ko protu. Kaapeec? Taapeec, ka atziimes vajag skolai nevis dziivei! Ir iznjeemumi. Bet shpikotaajs nekad neteemees uz, piemeeram, zinaatnieku...
Jaa, galiigs idiots var nodibinaat firmu. Un arii tu, Tjen, un juus visi paareejie to varat. Ir iedziivojies uzskats, ka firmas dibinaashanai vajag milzu naudu. Nav taa! Firmas var dibinaat rindinjaa vien! Sakasiit 2000ls var! Risks naudu zaudeet pastaav. Un parastam cilveekam zaudeejumus nesedz vecaaki. Tieshi taapeec lielaakaa dalja cilveeku nobiistas un taa arii neizmeegjina. Arii es nemeegjinu. Bet tikai daljeeji taapeec. Galvenokaart taapeec, ka firmas vadiishanai vajag milzu darbu ieguldiit. Klienti ir jaameklee un ar vinjiem jaaaukleejas. Darbinieki ir jaameklee un ar vinjiem jaachakareejas. Reekjini ir jaamaksaa, graamatvediiba jaaraksta. Chakars, chakars, chakars. Kur sheit paraadaas tevis ieguuto atziimju svariigums? Svariigas ir tavas darbaspeejas, komunikaacijas prasmes, prasme sekot liidzi notikumiem un nelaist garaam iespeejas. Kaa tu domaa ieguut kaut vai tos pashus 2000ls bez komunikaacijas speejaam, sponsorus neatrodot? Kur nu veel runaat ar klientu un paarliecinaat vinju, ka tieshi tava firma ir vislabaakaa! Jaa, bagaatnieka deelam teevs paliidzees atrast potenciaalus klientus, dos reaalaa dziivee tuukstoshiem latu veertas konsultaacijas firmas vadiishanas jomaa, izliidzees, ja firma ies miinusos. Bet, ja tu sevi tieshaam uzskati par labaaku un gudraaku, tad tu vareesi to visu panaakt un uzzinaat caur citiem cilveekiem, caur pats savaam speejaam runaat, savaam speejaam ciiniities, savaam speejaam uzkjert labaakos piegaajienus. Netaisniiba, ka bagaatnieka deels var palikt duraks? Netaisniiba ir, kad cilveeks piedzimst kropls! Izmanto tu to, ka neesi kropls un ciinies!
Katrs cilveeks pats izveelas, cik daudz vinjsh grib savaa dziivee sasniegt un speej puules tajaa ieguldiit. Cilveeki, kas nolaizh rokas un samierinaas ar vinjiem nepatiikamu darbu, visu savu dziivi zheelosies. Bet cilveeki, kas pilnveido sevi un kljuust labaaki par paareejiem (un to nosaka ne jau atziimes, bet driizaak rakstura un apkaarteejo izpratnes, sevis pielaagoshanas videi pilnveidoshana), taadi cilveeki kljuust par miljonaariem.
CirvjaKaac
Jā, jā - pasaulē nav taisnības... A kam tagad viegli?
Tjen
Tiem kuriem nauda vara un citi tada gara faktori... tongue.gif
animeec
Ir visadi gadijumi bijusi, bet par to jau nelauzu galvu... nu vispa ja tu pats macies tu vismaz attisti savas smadzenes a tie, kuri noraksta ta ari neka neiegust tikai labu atzimi smile.gif
Laime neslepjas nauda, bet gan naudas daudzuma laugh.gif
bypass
Tas, ka skolās objektīva vērtēšana nepastāv, tas ir fakts.

Atceros, ka ar draugiem savu laiku pat jokodamies domājām algoritmus, pēc kuriem kurš skolotājs liek atzīmes.
Ja female, tad atzīme plus 2, ja cilvēks ar brillēm, atzīme plus 1, utt. biggrin.gif

Bija priekšmeti uz kuriem varēji mācīties vai nemācīties, bet tā pat dabūji atzīmi intervālā no 6-8. Tad vienam otram, kam glītāks rokraksts vai iespaidīgāks uzvārds un/vai vecāki, pielika bonusā vienu balli vai, respektīvi, "negatīvajam tēlam" balli noņēma.

Bija pat ticējums, ka referātā labāka atzīme tam, kuram uz augstākas kvalitātes papīra rakstīts/printēts (tas ir mīkstāka slaucīšana) un tamlīdzīgi.

Pasniedzējs, kas objektīvi vērtē - raritāte, pārsvārā matemātikas skolotājs(a).

Perfekcionistam būt grūti, tāpēc tos vērtējumus nevajag tik ļoti ņemt vērā (it īpaši bioloģijā). Galvenais, lai valsts ekšos būtu augsti leveļi, tur špikošanas process ir apgrūtināts un tos nelabo ieēdusies pensionāre.

Nav pretenzijas, ja kāds špiko, bet ja tas pats indivīds pēc tam, ja tev nav skaidra kāda tēma, neļauj norakstīt, tad gan gribas maukt. Sēlfiš bāstardi, tiem gan nevajag dot norakstīt, ignorēt. wink.gif
Tigra2
Vispār ar tām atzīmēm ir jocīgi.
Vienreiz Literatūrā(Pagājušogad) Es neizpildīju mājasdarbu(neizlasīju vienu tekstu) Un mani izsauca. Nezināju ko teikt un sāku spriest par šī teksta jēgu, zemtekstiem (kurus nezināju) Vispār 15 minūtes muldēju viskautko un dabūju 9. Kā man tas izdevās? biggrin.gif
Laikam palīdzēja tas apstāklis, ka esmu good girl, cītīgi pildu mājasdarbus u.c.
Bet tas nebija godīgi. Tapēc es par to 9 izjutu riktīgu kaunu.
Pēc manis izsauca vienu puisi, kas normāli, sakarīgi, saprotami un ļoti labi pastāstija. Bet viņš dabūja 4, jo viņš redz esot tajā Bad sarakstā.
Tas pat mērkaķim liktos negodīgi.
Tas kurš nemācās dabon 9, mācās- 4.

P.S.Tas laikam ir totāli stulbi žēloties par 9.
Kenshin
nu es nezin.. neteikshhu ka ljooti maacos visiem saviem koncjiem un exshiem, bet kkaa paveicaas, sanaak taa... ka es visu zinu ko man jautaa- nu kjip taa uz sitienu.... citreiz, seezhu un domaaju.. un aiziet....
nezinu kaa jums, bet manupraat nevajag vis "paljauties tikai uz saviem " speekiem, bet tos arii izmantot... ^^kaa jau chibi teica : "buus galva uz pleciem , nepazudiisi"! a par pareejiem stulbeniishiem nospljauties^^( ok, ne tik traki....)
Kaede
Mana muterīte mani riktīgi uz stresa mācību ziņa ir uzsēdinājusi. Tagad nevaru izārstēties... dry.gif
Man arī besī ārā, ja šitā notiek. Un ar mani tā ir regulāri. Zubries, mācies, un dabon 7, drasugs nekānedara un dabon 8 vai pat 9. dry.gif
Kenshin
es pat nezinu, man ar atziimeem ir kaa nu ir..... biologjijaa vairums 6inieku, bet es neteiktu, ka nezinu vielu, tikai kkaa taa sanaak...
tachu tad, kad sadziivee vajagtad zinu, tapeec.. tas ir taads apburtais aplis vai laiks....
Tjen
Man ta pat pa to nepacishanos anglene es varu nemacities un noraut 9...10... un tad ari sakas visa klase man brauc auguma... mad.gif ....Piem ar jautajumu ka tu vari neatvert gramatu un dabut 9!!!??? Visi doma ka norakstu bet ta nav... es vienk no bernibas angleni jedzu ph34r.gif un nevajaga man par to sist(vismaz domas)... biggrin.gif
Taka
Pierodi pie tā. Skaudība. Skolā vienmēr apskauž tos, kuriem sanāk labāk kā citiem, īpaši ja tas nāk viegli. Es arī skolā angļu valodu nemācījos, bet regulāri dabūju maksimālās atzīmes. Visa klase domāja ka man mamma palīdz (viņa ir angļu valodas filoloģe) bet goda vārds, māte man nekad nav palīdzējusi. Man vienkārši padodas valodas. Klase protams mani par to nīda.
Neņem galvā tos skauģus, galvenais, ka tev kaut kas sanāk labāk par citiem, par to nav jākaunas. Protams neļauj arī tam kāpt galvā un domāt ka citi tad ir nožēlojami lūzeri. Pačuksti kādam priekšā kādu angļu vārdiņu, īpaši jau tiem, kuri varētu palīdzēt tikt galā ar mateni wink.gif
Blackout
Nu bet vaitad tev nepietiek ar to 7?? Ja man buutu 7, es buutu prieciigs liidz sirds dziljumiem, man galvenais, lai nav nesekmiiga ^^ Jau 6 gadus maacos, un nav bijusi neviena nesekmiiga ^^ Es biologjijaa ne no viena neshpikoju, tikai maacos, un papildinu savas zinaashanas.. Man biologjijaa ir 7,8,9... >_> Bet matemaatikaa gan slikti.. 4,5,6,7.. Nu katram ir sava specialitaate. Es vismaz specializeejos uz valodaam... Censhos.. un valodaas piem. kaa vaacu, anglju maacos, jo man valodas patiik. un dabuunu 8+,9,8... pat krievu valodaa man pateica, ka es zinu par 4 gadiem uz priekshu, un lai es eju uz vaacu valodu sad.gif((( Un padomaa pats.. Ja vinjsh shpikos, kaada vinjam no taa jeega. Vinjsh taapat neko nezinaas. A bet parasti taados lielos kontroldarbos izseedina.. Lai nevareetu shpikot.. Un tad vinjam paradiisies 3 XD Un iedomaajies ja taa atziime izshkjirs vinja semestra atziimi. omg. man gan patiik runaat XD
aivvv
hmm ssajaa pavedienaa apspriestas tiek divas diezgan atsskkiriigas taccu kopaa savilktas teemas skola un ""dziives netaisniiba"" ko es gan nosauktu par vienkaarssu skaudiibu

kad es maaciijos skolaa bija taa ka neviens klasee nevareeja iedomaaties nedot citam norakstiit nezinu taa vienkaarssi bija ka visi viens otram deva norakstiit arii tie kam nevajadzeeja neko no citiem jo paareejie vienkaarssi nepiellaava taadu iespeeju ka kaads to vareetu nedariit rolleyes.gif es to sauktu par skoleenu solidaritaati ciinnaa pret skolotaajiem un sasodiito izgliitiibas sisteemu biggrin.gif
un galiigi nepiekriitu izteiktajam uzskatam ka norakstot neko neiemaacaas nebuut nee gan noraksto gan taisot sspikerus tu vairaak vai mazaak uznnem informaaciju un arii taa tu maacies jo katram kautkas padodas labaak kaa citiem vai arii nepadodas tik labi kaa citiem taadeell sapraata robezzaas var paliidzeet vismaz ar to ka iedod norakstiit
pats vienmeer esmu to dariijis un neesmu nozzeelojis arii pats vienmeer esmu rucciijis aaraa paareejos teiksim graamatvediibaa loggikaa psihologgijaa visa veida veesturees no citiem atkal muuzziigi norakstiiju visas matemaatikas kkiimijas utt ko tik vien vajadzeeja un vai tiessaam juus uzskatat ka tas kurss ir sanneemis 9 veiksmiigi norakstot vai nospikojot vai ja vinnam vienkaarssi noveicas vai arii vinnss patiik labaak uccukam ir sso atziimi mazaak pelniijis kaa juus savu septiitnieku jo jums taccu neviens neaizliedz dabuut to passu vai patikt tikpat lloti skolotaajiem to sauc pat par iipassu maakslu "dirsaa liissanu"" laugh.gif esmu redzeejis taadus specus kas speej no 2 dabuut 7 pareizi visu izdarot....
nezinu man sanaak ka jums vienkaarssi skauzz un neesmu dross ka juus buusiet labaaki taalaakajaa dziivee kaa citi jo taa pati komunikaacija kas ir tik svariiga visos ssajos procesos ir lloti svariiiga arii dziivee un nav jeegas gausties ka citam ir augstaaka atziime lai ariii kaa vinnss ir to dabuujis jo nekas netrauceeja arii jums to dabuut javien juus buutu dariijussi ko savaadaak wink.gif

nez vispaar ko lai iisti saku par otru lietu ""kapeec tam ir tas bet man nav utt""
varu teikt ka mani tas nekad nav iipassi satraucis mana ggimene nekad nav bijusi iipassi bagaata mees esam triis beerni un sencciem vienmeer ir naacies smagi rauties lai muus uztureetu taccu es nekad par to neeesmu suudzeejies jo taa vienkaarssi ir mani sencci nav bijussi pietiekam speejiigi saraust kapitaalu kaa citu beernu sencci bet vai taadeell vinni ir bijussi daudz nelaimiigaaki nu nez...
taccu es savaa zinnaa nesaprotu to par ko juus te ssausminaties ka redz tas ir pilniigs cirvis un vinna braalis vel ir galiigs lauznis taccu vinnu vecaaki llauj vinniem atllauties visu un par vinnim ruupeeties vai juus neesat padomaajussi ka tie vecaaki taccu to naudu kaut kaa ieguva un iespeejams nebuut tajaa vieglaakajaa veidaa taadeell vinni veelas panaakt to lai vinnu berniem tas nebuutu jaapiedziivo vai arii cits variants kaadeel gan neatllauties to ko tu vari atllauties jo taa jau iisteniibaa dziivojam arii mees visi paareejie tiessi tik cik varam atllauties un ja vecaak speej dot beernam ""pusdienu naudu"" 10 ls apmeeraa kaadeell lai vinni to nedariitu vai arii ja vinni speej nodibinaat firmu priekss deela vai meitas kaadeell lai tas taa nebuutu....
tad veel juus sakat vajag visu sasnigt passiem tur ar savu darbu utt bet vai taa savaa zinnaa nav kautkaada atllaussos izmantot vaardu proletariaata izvirziita ideja vai juus tiessaam taa domaatu ja jaums jau savaa zinaa viss buutu ??? labs jautaajums ne.... ssaubos gan es esmu dross ka es pats dziivotu vienaa vieniigaa boheemaa tiessi ssie cilveeki var taa dziivot un vinni par to nesuudzaas ticiet man (labi protams vienmeer ir iznneemumi) taccu par to tiessaam ir veerts padomaat vai juus nebuutu taadi passi kaa vinni ja buutu vinnu situaacijaa....

pat ja man tiessaam kaadu retu reizi uznaak skaudiiba kas arii protams meedz gadiities es ar to tieku galaa pavisam vieglaa un vienkaarssaa veidaa es paskatos uz druumaakiem piemeeriem teiksim man ir abi vecaaki es nedziivoju baareennu namaa utt kas tiessi un par ko nav svariigi jo vienmeer var atrast druumaaku piemeeru par sevi passu un saprast ka tava dziive tomeer rullee jo nju ja nespeej neko izdomaat vienmeer vari atcereeties ka neesi nomiris dzemdiiibaas kopaa ar savu maati un dziiivo ssajaa pasaulee kura tev neliedz dariit tavu dziiivi priekss tevis labaaku wink.gif cool.gif
aigarius
Lai cik tas nebūtu savādi, piekritīšu aivvv, un pat paturpināšu viņa domu par skaudību - vienmēr var atrast cilvēku, kuram skaudīs tavs stāvoklis: tev ir abi vecāki, viņi nav galīgie alkoholiķi, tev katru dienu ir ko ēst, tev katru dienu ir svaigs dzeramais ūdens, tev mājās ir elektība, varbūt pat dators ar internetu. Ja visas šīs lietas attiecas uz tevi (dārgais lasītāj wink.gif) tad tu piederi pie <1% elītas pasaules kontekstā un 99% pasaules iedzīvotāju nav tādu privilēģiju, kādas ir tev. Tās tikai ir jāizmanto.
Es piemēram labi zinu, ka visu, ko es esmu sasniedzis esmu sasniedzis neatkarīgi no ģimenes palīdzības - manai ģimenei nav nekādas īpašās rocības. Vienīgi kādreiz kāds labs padoms ir palīdzējis un kāda sālīto gurķu burka no vecmammas wub.gif.
Taka
Ar to skaudību ir tā, ka ir "pozitīvā" skaudība un "negatīvā".
Ar negatīvo viss skaidrs - cenšamies izdarīt vai pateikt kaut ko sliktu tam, kuram ir tas, ko mums arī gribētos.
Pozitīvā skaudība - "viņam ir! es arī gribu! ko es varētu izdarīt lai man arī būtu!" liek cilvēkam rīkoties, lai iegūtu/sasniegtu to, kas ir citiem.
Varbūt tas ir konkurences gars, bet nu tieši tas ir tas ko es dēvēju par "pozitīvu skaudību". Reiz, tālajā 1997. gadā, ciemojoties pie fellow Lion King fana (jā es kādreiz biju tāds) Vācijā, ieraudzīju mājas kino sistēmu. Ar to arī viss sākās smile.gif

Jebkurā gadījumā, cepties par to, ka kādam sanāk labāk ir tukša laika šķiešana. Vienmēr, vienmēr būs kāds lielāks/stiprāks/bagātāks/skaistāks par tevi. Kā angļi saka - there's always a bigger fish.
ShinChan
Nu redz, arī Aivv ir spējīgs uz sakarīgu domu, ja vien pacenšas. Man arī jāpiekrīt tavam viedoklim par mantiskajām attiecībām sabiedrībā, taču nevaru piekrist šim izteikumam.
QUOTE(aivvv @ Nov 30 2005, 02:16)
kad es maaciijos skolaa bija taa ka neviens klasee nevareeja iedomaaties nedot citam norakstiit nezinu taa vienkaarssi bija ka visi viens otram deva norakstiit arii tie kam nevajadzeeja neko no citiem jo paareejie vienkaarssi nepiellaava taadu iespeeju ka kaads to vareetu nedariit  rolleyes.gif es to sauktu par skoleenu solidaritaati ciinnaa pret skolotaajiem un sasodiito izgliitiibas sisteemu  biggrin.gif
*

Es to sauktu par tuvredzīgu rīcību un vienīgais, kur jūs tā solidarizējāties ir cīņa pret normālu izglītību, visupirms jau pašiem sev. Neviens mani nepārliecinās, ka kāds mīļuprāt var dot norakstīt darbu pie kā smagi ir strādāts vismaz divas dienas, visdrīzāk atteikuma gadījumā draudēja atstumšana no kolektīva un tamlīdzīgas barbariskas skolēnu metodes. Esmu norakstītājs ar stāžu un zinu, ka norakstīt reti kad ir nācies viegli.
Var jau burkšķēt, ka izglītības sistēma ir sasodīta, taču pacenties gūt maksimumu no tā ko tev sniedz un nevis vainot skolotājus, bet gan savu nespēju apzinīgi un nopietni apgūt vielu.

aivvv
jup izstumssana sekotu gan visticamaak taa nu ir dziives realitaate
bet es jau nerunaaju par darbiem kas taisiiti divas dienas domraksti esjas un taadas fignnas neskaitaas es runaaju par randoma maajasdarbiem un kontroldarbiem...
ETM
Nu sorre. par to izstumshanu jau ir kaa ir, bet arii par darbiem kas taiiti vairaakas dienas: nu un? Ja no vinja kaads vak kko nospikot lai jau spiko. Vismaz manaa praksee ja piekjeera identiskus darbus un grasiigaas suudi buut abiem, tad spikotaajs atzinaas, neviens nevienu neiegaaza. Un nevajag tagad ljaustiities ka vot citi spiko un neko nedara pashi, tipa dziivo uz cita reekjina. Var jau buut ka tu pats ne no viena nespiko, taatad tev nav jeegas dot citiem.... bet tad padomaajot nonaak pie atzionjas, ka tam otram nebija obligaati tev jaadod jaunaakie diski, jaavadaa apkaart ar motociklu kas vinjam bija uz kaut kaadu chuhnju par kuru vinjsh pat nenojauta, jo tev tur bija dariishanas un sabiedriskais uz turieni neiet.

Doma taada: paliidzi citiem un paliidzees tev (aizrauties gan nevajag). Ne obligaati tev pretiid os to pashu, bet vienmeer kaut ko pretii dabuusi galu galaa.
Tjen
Man liekas ta un ta ka tev nav taisniba tagad jau musu dienas ir ta ka tu palidzesi tam un vel pectam vinsh tev iegazis tongue.gif
Vismaz ta ir 98% gadijumu un ja kas es jau tik loti neaizravjos ar spikoshanu ka nospikoju pat kludas tongue.gif
Bet nu labi tas tavs viedoklis bet es ta un ta ienidishu citiem loti bagatus vecakus kuri nerupejas par savu bernu (gudribas zinja) un vienk noper diplomu... rolleyes.gif vot-ta
Taka
Vecāki, kuri nopēr savam bērnam diplomu pēc būtības ir noziedznieki un viņiem vajadzētu atņemt vecāku tiesības vispār. Tas bērns tak nekam nav derīgs un staigā pa dzīvi ar uzskatu, ka visu var nopirkt, censties nevajag. Tikai ko viņš darīs bez vecāku naudas es nezinu, jo bez tās tāds luteklītis ir apaļa nulle.
Labi, ka ir arī bagāti vecāki, kuri savus bērnus necenšas izlaist.
Kazuki
manam pazinjam arii ir biezi senchi, bet shie vinjam lika straadaat diezgan daudz savaa lauku saimnieciibaa un tikai tad kaa algu izmaksaaja kabatas naudu. (un pareizi dariija)
a tad kad vinjsh saaka slikti maaciities, piegrieza skaabekli un atnjeema abus divus datorus un iesleedza kaut kur.
aivvv
bet kurss tad ir teicis ka vinni ir stuulbi protams dalla jau ir be nejau visi un vai teissaam jums sskkiet ka jums tas ruupeetu ja juus to varat izdariit

Tjen
Tavos vardos 0% logikas dry.gif
edg
QUOTE(Tjen @ Dec 6 2005, 23:30)
Tavos vardos 0% logikas  dry.gif
*

Vinja vaardos logjika ir ljoti speeciiga un vairaak nekaa no aivvv ir pienjemts sagadiit. Tavaa praataa, turpretii, Tjen, ir 0% veelmes uzklausiit savaadaakus viedokljus. Tu gribi tikai apstiprinaajumu tam, ko esi iebukteejis savaa praataa. "Ar traktoru pa skaardu es iebukteeju vaardu..."
ShinChan
QUOTE(aivvv @ Dec 3 2005, 11:51)
bet kurss tad ir teicis ka vinni ir stuulbi protams dalla jau ir be nejau visi un vai teissaam jums sskkiet ka jums tas ruupeetu ja juus to varat izdariit
*

Vajadzētu rūpēt, bet neesmu tik naivs, ka neapzinātos realitāti. Lielas naudas pelnīšana nozīmē lielu laika patēriņu un stresu, liels laika patēriņš un stress, nozīmē maz laika ģimenei, maz laika ģimenei nozīmē "šķidru" audzināšanu un rūpes par bērniem, vairumā gadījuma tas rezultējas "še nauda, liec man mieru". un tad arī sanāk, ka nauda, TV un draugi-dēles arī audzina jauno cilvēku. Un priecājos par tiem turīgajiem vecākiem, kas spēj totāli neizlaist savus bērnus, par nožēlu tādus zinu ļoti maz, daudz vairāk ir pretējo.
NOAR
Es uzskatu, ka labākais audzināšanas veids ir izmešana ārā (ne burtiski. es to vienkārši tā saucu), t.i. līdzīgi kā ar shumins-u. Pēc idejas - dari ko gribi, bet, ja kas, tevi var sodīt un pēc nepieciešamības tevi sodīs.

Par to atzīmju lietu - darbā un augstākās skolās jau skatās tieši atzīmes nevis zināšanas. Darbā vienmēr varēsi iemācīties to, kas vajadzīgs, un skolā profiņš vienmēr atradīs veidu kā nošpikot.
edg
Par naudu tusinjiem... Cik es atceros, mani vecaaki beerniibaa iipashi neaizraavaas ar taadu lutinaashanu kaa kabatas nauda. Maajaas vareeja labi paeest, paguleet utml. Bet naudu taapeec pelniiju pats. Un fanaatiski. Paardevu pashtaisiitas aviizes skolas biedriem par 3 santiimiem gabalaa. Nemaz nerunaajot par aizdoshanu uz procentiem... Kopaa laikam 5ls nopelniiju smile.gif Taa kaa nekas par taadu naudu nopeerkams man nelikaas puulju veerts, es vinju taa arii kraaju... Manupraat, ljoti laba pieredze tajaa, ka pie naudas var nokljuut, ja censhas.
Kas to sacuuko? Vidusskola daliija naudu par olimpiaadees ieguutaam vietaam. Principaa - par neko, par IQ. Tur izlutinaajos un gribeejaas lai vienmeer taa buutu - par to, ka esmu daudz maz erudiits, lai man dod naudu. Bet taa nav realitaate. Pie realitaates peec tam jaapierod.
Secinaajums: kabatas naudu var dot, bet tikai tik daudz lai iekaardinaatu ar naudas veertiibu. Vajag cilveekam iemaaciit, ka naudu var nopelniit un ir veerts to dariit. Vajag censties nedot par neko, jo peec tam ir ljoti nepatiikami, kad apzinies, ka nauda no gaisa nekriit. Ak jaa, nav veerts meegjinaat maaciit naudas veertiibu beernam, kas par saviem 10 santiimiem taapat neko citu nezin nopirkt kaa 10 konfektes.
Tjen
Ai karoch es ta sapratu ka jus neierubijat ko es tur domaju dry.gif
Nu ta un ta es sho topu izveidoju tikaj tapec ka man ari ir bagati vecaki un vinji man uzpiez macities un naudu nedod maitas....... dry.gif
edg
QUOTE(Tjen @ Dec 7 2005, 23:11)
Ai karoch es ta sapratu ka jus neierubijat ko es tur domaju  dry.gif
Nu ta un ta es sho topu izveidoju tikaj tapec ka man ari ir bagati vecaki un vinji man uzpiez macities un naudu nedod maitas.......  dry.gif
*

Runaasim pareiziem vaardiem - tu uztaisiiji sho topiku, lai zheelotos.
Jackal
blink.gif Te jau aiziet divās galējībās, ja bagātie vecāki dod naudu, tad izaug nekam nederīga jaunatne, bet ja nedod ne kapeikas, tad izaug cilvēks ar īstu dzīves rūdījumu un raksturu no dzelzs, bet es esmu redzējis gadījumus, kad šādi audzinot cilvēks kļūst nevis stiprāks, bet gan nonāk bagātā vecāka ēnā, kurš regulāri atgādina par to ka viņš būdams savas atvases vecumā bija sasniedzis daudz vairāk, rezultātā uz atvasi tiek izdarīts spiediens un viņš zaudē pašapziņu, sāk iegrimt mazvērtības kompleksos u.t.
Ja vecāki grib uzaudzināt cilvēku, kas nākotnē spēs uzturēt savu ģimeni un vēl palīdzētu viņiem pašiem, tad vajag viņu atbalstīt emocionāli nevis mantiski.

P.S Nu tās bij manas domas šajā jautājumā!
Tjen
laugh.gif Ai labi es izbeigshu ar zeloshanam un citam padarishanam rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.