Sākumā diezgan ilgu laiku gāju ar lielu līkumu šim seriālam, jo man ne īpaši iet pie sirds "mehas" kā tādas, tomēr kādu laiku atpakaļ nolēmu noriskēt un apskatīties, kas lācītim vēderā. Iepriekš no "mehām" bija redzēts tikai Zegapain, kas izcēlās tikai ar savu mazo "a la matrix" ideju, bet citādā ziņa bija ļoti viduvējs darbs, un RahXephon, kuru šķiet jau galīgi esmu aizmirsis.
Tātad priekšā bija 50 sērijas. Sākumā pat māca mazliet šaubas vai vispār spēšu tās visas noskatīt un nepametīšu kaut kur pusratā, tomēr storyline bija spēcīgs un ne reizi visa seriāla laikā neradās garlaicības uzplūdi, pat neskatoties uz sērijām - the story so far un iestarpinājumiem. Visa sižetiskā linija bija pasniegta tā ka viens liels stāsts, sākumā lēni un nesteidzīgi, iepazīstinot ar visiem (gandrīz) personāžiem, pamazām palielinot apgriezienus, līdz beigās viss nesās tādā atrumā, ka ir pamatīgi ir jāiedziļinās, lai neko nepalaistu garām. Priecē arī tas, cik ļoti ir iestrādātas dažādas nianses sižetā, kurām sākumā šķiet nav nekādas jēgas, tomēr beigās ir no svara. Var jau būt, ka var pārmest veidotājiem par pārāk sasteigtām beigām, bet, manuprāt, tas palīdzēja sasniegt storyline kulmināciju. Ja beigas būtu pavilktas garākas, tad iespējams darbs nešķistu tik pamatīgs un iespaidīgs.
Eureka piesaistīja arī ar savu attēlu, varbūt vietām ne īpaši kvalitatīvs, bet tomēr ļoti atmosfērisks (sprādzienu rozā mākoņi
). Atsevišķais lielais plusiņš ir atzimējams par seriāla muzikālo pavadījumu, tas ir vienkārši lielisks, ne tikai OPi un EDi kā Fly Away, Shounen Heart, Days, bet arī Sato Naoki darbs ar simfonisko orķestri. Tieši Sato Naoki darbs, manuprāt, izveidoja Eureka's lielisko atmosfēru, kā dēļ tagad Eureka manā anime topā ieņems diezgan augstu vietu.
Var jau spriedelēt, kādēļ Eureka nekļuva par šedevru, iespējams pie vainas ir nepareizais raidlaiks - 7 no rīta, iespējams tādēļ, ka Eurekā ir izmantotas visas labākās klīšejas no citām mehām. Tomēr mānā skatījumā Eureka ir vislabākā meha (tomēr tas, ka Eureka ir meha, šajā gadījumā nav pats galvenais), kuru esmu redzējis. Vismaz līdz brīdim, kamēr neredzēšu EVU, un domājams tas tuvākajā laikā arī nenotiks, lai nesabojātu labās atmiņās par Eureku.