QUOTE(ShinChan @ Sep 2 2005, 18:43)
QUOTE(direktors @ Sep 2 2005, 12:44)
ejam taalaak.. sabiedriibai jaasamierinaas ka visi maniaki un slepkavas utt. nav visi kaa viens stulbi, nemaak organizeet savu valjasprieku jeb dziives piepildiijuma procesu. nebuus taa ka peec kaarteejaas nejaushaas tiinja iegruushanas gaujaa kaads tecees ar raitiem soljiem uz miliciju lai atziitos. jus varbut domajat ka pogainie vienmeer buus jums blakus, jeb ka seezhot maajaa juus esat pasargaati no ljauniem personaazhiem. shoreiz taa nebeigsies..
šaubos vai kāds racionāli domājošs cilvēks tā domā, taču baiļu un šoka terapija nav zāles, un kāpēc to visu gruzīt virsū cilvēkam, kas to nevēlas?
Un kāpēc vispār šis teksts? Manuprāt galīgi nesaistīts ar tematu.
Manupraat ljoti saistiits ar tematu. Kopsavilkums ir vienkaarsh: direktors uzskata, ka sabiedriibai ir jaaiegruuzh matos visas pasaules meesli, lai remdeetu pasaules naivumu un debiilismu, bet ShinChan uzskata, ka pasaule ir jaapasargaa no shiem meesliem, jo taada ir sabiedriibas uzbuuve: ljaut katram nodarboties ar savu, peec iespeejas mazaak raizeejoties par to, ko vinjsh neveelas raizeeties.
Labums ir gan vienaa, gan otraa gadiijumaa. Taapat sliktums. Domaaju, ka nevajag uzskaitiit, bet, ja vajag, dodiet tik zinaat
Taa ir pasauliiga probleema. Cik man zinaams, lielaakaa dalja cilveeku te buus ShinChan piekriteeji. Bet ir pietiekami daudz direktors piekriteeju, iipashi jaunu cilveeku viduu. Un, ja ShinChan te iedomaasies mineet jaunu cilveeku truukumus, esmu gatavs smagai diskusijai par cilveeku raksturia mainju novecojot.
Cits jautaajums, kas tika apspriests, ir: cik ljoti eetiski no direktors puses bija pielietot paarsteiguma efektu kaa savas paarlieciibas izpausmi. Zinaams, ka shaada speeciiga negatiiva informaacija var izraisiit negatiivas sekas lasiitaajaa. No otras puses, ja lasiitaajs zinaatu, par ko ir staasts, tas zaudeetu savu galveno efektu - peekshnjumu. Bez peekshnjuma staastam nebuutu jeegas. Taatad direktoram bija speeciigi iemesli noteikti nebriidinaat nevienu. Taapeec atgrieziisimies pie negatiivaam sekaam lasiitaajaa. Cik ljoti negatiivas taas ir? Neesmu psihologs, ne arii man ir taadas speejas, lai speetu atbildeet objektiivi. Manupraat, ne iipashi vairaak kaa mees uznjemam ikdienaa dazhu dienu laikaa. Bet dazhu reakcija bija diezgan speeciiga, taapeec, iespeejams, vairaak.
Es personiigi, atbalstu sabiedriibu, kur es varu dziivot savaa pasauliitee, nedomaajot daudz par apkaarteejo pasauli, buut naivs un debiils. Es tachu ar to netrauceeju citus. Un arii neuzspiezhu nevienam savu neprofesionaalo viedokli. Lai katras lietas specializaacija paliek speciaalistu paarzinjaa. Parastie cilveeki ar diskusijaam lai tik vien kaa sit laiku. Jaa, masveidaa ir nespeciaalistu, kas meegjina pasaulei uzspiest savu viedokli, un tas kretinizee, bet es labaak dziivoju shaadaa pasaulee, nevis taadaa, kur visiem ir erudiiti, bet ne pietiekami profesionalizeejushies. Man labaaka ir pasaule, kur es atstaaju dziiviibas sargaashanu policijas rokaas, nevis visu laiku uztraucos pats. Jaa, policija ir vaaja, bet veel sliktaak buutu, ja katram buutu tiesiibas neesaat ieroci un katram tiesiibas noshaut. Taas protams manas domas.
Jautaajumaa par eetiku es atbalstu viedokli, ka nekas ljauns cilveekiem no shitaadas lietas nenotiek. Man besii tie flash faili internetaa, kur kaut kas notiek un tad peekshnji ir "AAAAAAAA". Tajos nav nekaada labuma, bet negatiivaas emocijas pietiek nedeeljaam triis. Tikai vienmeer ir jaareekjinaas ar to, ka buus cilveeki ar tieksmi paarspiileet situaacijas nopietniibu un retos gadiijumos cilveeki, kam tieshaam tas bija par traku.
Labi, pietiks muldeet.