Sveiki visiem
Gribeeju tikai noraadiit uz iespeeju aizbraukt uz animeconu tuvu Latvijai, shovasar Somijaa. . .guest of honor buus Jonathan Clemens - mees ar zenofexu pagaajushogad klausiijaamies, baigi jautrais onkulis, daudz ko tulkojis & sarakstiijis 'the anime encyclopedia' - un yoshitoshi abe (no finncon/animecon saita - "He's known as a character designer in anime series like Serial Experiments Lain, Niea_7 and Haibane Renmei."). Vieniigaa nelaime, ka animekons somiski - Clements, protams, runaas angliski, bet Abe buus tikai japaaniski un somiski. man jau nekas pretii, bet dazhiem var radiit gruutiibas.
Bet taapat domaaju, ka veerts aizbraukt. Pagaajushogad bija baigi labi ieraudziit, cik daudz pie vinjiem anime fanu - nejuuties vairs kaa viens no mazas grupinjas . Pagaashreiz bija arii anime karaoke, cosplay contesti utml. lietas - gan jau buus arii shoreiz.
Liels pluss veel tas, ka shitas viss kopaa ar Finncon - Sci-fi & fantasy convention - kas buutiibaa ir galvenais, uz ko braukshu es. Starp GoHiem ir Robin Hobb, baigi labaa fantasy autore, pasham ir visas vinjas graamatas, iznjemot peedeejo. Buus veerieniigs pasaakums - parasti ap paaris tuukst. cilveekiem ierodas. Pamataa somiski, bet diezgan daudz notikshot arii angliski.
Datumi - 10., 11. juulijs. Nav biedra maksa un leeti aizbraukt - praamis zem 40ls turp atpakalj, tad veel ar vilcienu.
www.finncon.org (angliski info par SFF konu, bet notiek kopaa ar Animeconu, kas ar bishki piemineets)
Zenofex, tu brauksi? Varbuut atkal varam kaut ko kopaa organizeet. Shogad gan es braukshu jau laikam 8. juulijaa un atpakalj kaadaa 13. - jaapaskataas rinkjii vairaak utt. .
Taa kaa visiem ieintereseetajiem - uz Somiju. . .Jonathan Clements jau vien ir pietiekami interesants cilveeks, ka es to pats ne par ko nelaidiishu garaam. . .kaadus tik vinsh mums staastinjus par GiTS tulkoshanu un finanseem nestaastija .