ShinChan
Jul 17 2005, 17:49
Aizvadītās divas dienas sanāca pavadīt savā dzimtajā pilsētā Madonā, kurā noritēja mūzikas festivāls "Sinepes un medus" - 15. un diemžēl pēdējais. Varbūt kāds no forumiešiem bija? Fests pats bija uz goda, laiku labāku vēlēties nevarēja, žanru ziņā izvēle bija plaša no metāla līdz folkam, plus vēl arī elektroniskās mūzikas pasākums, kura noslēgumā chill-out zālē uz matrača pat aizmigt paguvu. Vienīgais, kas skumdināja bija publikas zemais apmeklējums. Tad nu tāds ir mans jautājums, kas notiek ar dzīvo mūziku Latvijā? Esam pārbaroti ar fonogrammmām, lētiem sintezatoru pļerkšķiem un salkaniem fabrikantiem? Nemēģinu apgalvot, ka visas grupas festivālā bija līmenī, taču izteiktu lažu bija maz.
Varat brīvi paust savas pārdomas par situāciju ar mūziku LAtvijā, saukt savus mīļākos festivālus un grupas, kas speļē dzīvajā. Kas zin, varbūt izveidosies sakarīga diskusija (atslodzei no Aivvv personas iztirzāšanas).
Hikaru
Jul 17 2005, 18:03
Dzīvajā esmu dzirdējis laikam tikai vienu reizi vienu grupu. Skolas izlaidumā dziedāja. Kas tā par grupu bija, es nezinu (Latvījā esošās grupas nezinu un nepazīstu). Bija OK.
Par mūzikas festivāliem vispār neko nezinu. Klausos tikai mp3.
Tā teikt lokālo mūziku neklausos.
lastguru
Jul 17 2005, 18:10
QUOTE(Hikaru @ Jul 17 2005, 18:03)
Dzīvajā esmu dzirdējis laikam tikai vienu reizi vienu grupu. Skolas izlaidumā dziedāja. Kas tā par grupu bija, es nezinu (Latvījā esošās grupas nezinu un nepazīstu). Bija OK.
Par mūzikas festivāliem vispār neko nezinu. Klausos tikai mp3.
Tā teikt lokālo mūziku neklausos.
analogjiski (bet es nevienu grupu neesmu dzirdeejis dziivajaa, iznjemot pagaajushaa gada LatSTE divi profesionaalie vijolnieki kaut ko ljoti labi speeleeja). Ne uz koncertiem, ne uz diskoteekaam nestaigaaju. un driiz man saaks likties ka par japaanu zinu vairaak nekaa par latviju, arii muuzikas zinjaa (vismaz paaris grupu nosaukumus tas ir zinaashu)
ShinChan
Jul 17 2005, 18:15
Nevaru teikt, ka arī es būtu īpašs aktīvists šajā jomā, taču gada laikā kādus 4 dzīvās mūzikas pasākumus, vai elektroniskās mūzikas performances mēģinu apmeklēt. Ticiet man, nekāda mp3 atskaņošana te blakus nestāv. Un iesaku apmeklēt festus, var gadīties, ka drīz tie izmirs tik pat ātri kā savulaik saradās, šogad Liepājas dzintars ar cik noprotu vairs nebūs. Bez tam, cenas arī drīz augs. Vienmēr jau nebūs tā ka grupa būs ar mieru par Ls 20 uzstāties, kā tas ir šobrīd.
Sērfijs
Jul 17 2005, 18:26
Ja jau par mūzikas festiem sākās topiks, tad kāds no otakiešiem arī uz Saulkrastu Jazz festu un flamenko nakti varbūt brauks, notiks:
Flamenko nakts - 17.08.2005.
Jazz fests - 19.08.2005. - 20.08.2005.
Eee.. brauciet uz
Baltic Beach Party. Koncerts notiek pludmalē, vienreiz biju aizgajis ir patiešām ok! Mājās jau stāv biļete uz abām dienām!
Bet runājot par koncertiem, man šķiet ka baigi nekvalitatīvā skaņa tur ir. Ja stāvi turpat netālu no tumbām ta vispār pāris dienas parkurls staigā. Festus ir vērts apmeklēt tikai tādēļ lai apskatītos dziedātājus dzīvajā (par kādu ko tu fano). Te arī iedarbojas bara instinkts - daudziet patīk uzturēties vietās kur ir daudz cilvēku. Kārtējais iemesls lai piedzertos.
Tākā dzīvoju festivālu pilsētā, sanāk aiziet diezgan bieži. Ja ir laba kompānija, ta ir ok, pretējā gadījumā sēžu mājās.
Dzonis
Jul 17 2005, 18:27
Kopš vecā Latvju grupas (pērkons, menuets un citi tā laika galvenie mūziks piegādātāji) vairāk vai mazāk aizgājušas pensijā un jebkurā gadījumā novecojušas gan spēlējamās mūzikas, gan pašu muzikantu ziņā, Latvijas mūzikas industrijā (pieņemsim ka tāda ir) dejojamās un klausāmās (šlāgerus un sinfonoskos orķestrus negribu minēt) mūzikas lauciņā ir pamatīgs pagrimums. Aizsākās ar visām tām 100. debijām un popsa plaģiātu grupām (pa tiešo zaga mūziku, kā piemērs Mixeri un ....em.. gan kau katrs spēs nosaukt kādu) un tagad atrodas savā apogejā ar supertalantīgajiem zvaigžņu fabrikas (?) izlaidumiem (labi, ka Reiniks, Gunārs un kāds tur bij trešais mākslinieks, pieklusuši). Pirms dažiem (vairaak kaa 5iek) gadiem vārds "Latviešu mūzika" izraisīja pretīgums trīsas, jo klausiities vienkarši nebija ko, ja vien neesi popa fans, jo grupas, kas vēl gaidīja savu kārtu, bij' vairāk kā garāžā novākušos tīņu bars, kas grib spēlēt, bet īsti nezin kā to darīt (protams tas kā salīdzinājums jo grupas bija, albumi ar bija, bet pati mūzika diezgan nebaudāma). Nu tad pamazām sāka parādīties censoņi, kuri ienesa pozitīvas iezīmes šai lauciņā un kuri attīstās vēl joprijām. Attiecīgi Dzels vilks(1. disks, radiits 1997 gadaa aarpraatiigi smiekliigs..), R.A.P (arī tikai ar savu pēdējo disku, jo iepriekšējais khem..ne visai), Pienvedēja Piedzīvojumi (pastāv pasen, bet tagad tā īsti sāk iepatikties jauniešiem) un vēl grupa, kuru vairs nav bail klausīties - Skyforgers (peedeejie divi albūmi - Pērkonkalve (
) un Zobena dziesma vienkaarši lieliski).
Runaajot par festiem, tad diemžēl nav nācies nevinu apmeklēt.Pāris reizes ir itkā ienākusi doma aizbraukt un pastīties kas tur īsti notiek, bet tā arī nav bijusi atsaucības no čomiem un vienam pērties ar nav interesanti. Nu un kad sanāk retu reizi pabūt rīgā uz pāris dienām, tad mēdzu aizvilkt savas miesas uz Depo. Nebūdams aktivas dabas cilvēks parasti bara lēkāšanās nepiedalos (redzu kā māsa ar zilumiem nākošajās dienās mocās), tad parasti iztieku ar pastāvēšanu malā un atzinību izpaužot taktij līdzi piesitot kāju (gan jau saprot kas domāts)
hm...manas pārdomas..
ShinChan
Jul 17 2005, 18:43
Parakstos zem Džoņa vārdiem. Arī neesmu aktīvs bļāvējs un līdzlēkātājs, tur jau bez manis pietika metālistu, kas matus riņķī grieza. Taču tad kad uzstājās Pupociklu vasara, pat es sāku līdzi dziedāt "Rasā izkapts labāk kož" un kur nu vēl slavenais "Ganiņš"
Esmu nonācis pie secinājuma, ka šādi festivāli ir teju vienīgā iespēja Latvijas grupām izsisties, jo ierakstu kompānijas ar retiem izņēmumiem (Upe vai Raibā taureņa ieraksti)
ir ļoti aizspriedumainas un konservatīvas. VAkar un aizvakar redzēju vairākas grupas, kurām tiešām ir potenciāls - mazliet uzlabot vokāu vieniem, nomainīt buņģieri citiem, saskanīgāku skanējumu trešiem un nekādu problēmu, laižam tirgū, taču realitāte ir tāda, ka viņi labākajā gadījumā spēlēs studentu ballītēs un nekur tālāk netiekot ar laiku visam atmetīs ar roku un mēs būsim zaudējuši labu grupu. A tikmēr tirgus būs pārpildīts ar popsu un šlēgeri, ko ar apbrīnojamu regularitāti Latvijā izdod vairā kā 4 ierakstu kompānijas. Kā lai vienkārš cilvēks šādos apstākļos izkopj labu muzikālo gaumi, ja viņam pa visiem galiem spiež iekšā atkritumus?
deleted-ray
Jul 17 2005, 18:54
Kādreiz Jāņos biju kaut kur, vairs neatceros, pasen bija. Atceros to, ka tur A Eriopa uzstājas estradītē. Tas bija kautkur pie Daugavas. Bija riktīgi labi
nu varu teikt ka 29-30juulijaa salduu buus "Zaabaks". Bet nu tur parsvaraa buus hardcors, vai punkroks...
Jumpravas jaunais albums "Inkarmo" ir tīro neko...
Citādi gan - LV mūzikas industrija ir... brrr...
Sērfijs
Jul 19 2005, 23:14
Kāpēc gan brr, nav tak jāklausās tas, ko pa LNT mūzikas video laiž. Latvijā ir daudz labi mākslinieki: Latvian Blues Band, Aivars Gudrais, dažādi Jazz izpildītāji, viens no labākajiem Eiropas bunģieriem, Tālis Gžibovskis, bļin, es šito sarakstu varētu turpināt un turpināt, un tie būtu tikai aktīvie izpildītāji, bet mums tak arī ir labas vecās grupas: Sīpoli, Modo, Laiks u.c.
Tā kā Latvijas mūzikas industrija nav nemaz sliktāka par citu valstu, vajag tikai prast atrast, vajag interesēties.
ReD_FoXy
Jul 19 2005, 23:17
Es personiigi klausos vairaak taadas latvieshu grupas kaa Double Faced Eels vai R.A.P.
+Chibi+
Aug 2 2005, 15:59
*cough* latviešu festus neapmeklējam, krājam naudiņu katru gadu uz Rock Am Ring vai Hurricane.. XD
lastguru
Aug 2 2005, 21:08
nuu... man klasiskaa muuzika un operas patiik... tik neklausos un neeju uz tiem: laix, laix, laix...
bet ko juus teiktu ja mees uztaisiitu anime music fest.?(tas ir tikei ieteikums)
Sērfijs
Aug 2 2005, 22:57
He, hei, man pat ir abonements uz operu un teātri, varētu teikt es esmu "opera and theatre freak".
Neapmeklēju visādus tādus pasākumus bieži ,bet pēdējo reizi biju 5 dienas atpakaļ uz "Jauno Vilni" Majoros pludmalē POP diskotēka/koncerts,bija labi A-Eiropa forši uzstājās.Par Operu un teātri runājot 5 klasē biju pēdējo reizi uz izrādi "Maija un Paija".Mmm varbūt kāc zin ,vai kaut kad šovasar kautkur vēl būs trance/techno partījs?
QUOTE(Ichno-sama @ Aug 2 2005, 21:13)
bet ko juus teiktu ja mees uztaisiitu anime music fest.?(tas ir tikei ieteikums)
Es godiigi sakot nesapratu kaa tu to iedomaajies????? Shaubos, ka kaads J band's dotos uz ''lielo '' Latviju un muziceetu turienes daudzajiem anime un j-rock, j-pop faniem?????
Bet taa esmu bijis uz Z-Scars konci, un arii tikai taapeec, ka mani piespieda.......
not_alone
Aug 3 2005, 00:09
vienīgais,manuprāt,labais festivāls lv bija(vairs jau nav) Tabūns.pēc tam,kad 5 gadus katru vasaru bija,notika tā,ka tas bija kļuvis pārlieku komerciāls un to padarīja nu jau par vēsturi.Es pagājšgad biju,un tas,ko tur redzēju,atstāja skaistu iespaidu.super,ko lai saka..taga tas ir pārcelts uz Lietuvu(Vai Igauniju) un saucas "Tabunas".Tīri vai asariņa nobira,kad uzzināju,ka tas vairs nebūs..
tabuuns laba lieta... es tur netiku.....
bet rekur dazhas bildes no zaabaka! bij jautri, tik lietus 2trajaa dienaa izbojaaja moshu...
pirmaas dienas mosh
(sheit redzams pirmaas dienas labaakais notikums - wmaf uzstaashanaas (when my authorities fall))
turpat arii biju es....
un luuk otrajaa dienaa....
neticaas, bet tur bijaa ap 3000 cilveeku.... (un gandriiz visi otraas dienas beigaas bija viscaur ar dubljiem....)
Bija arii futbols , bet tur nepaaraak labi gaaja...
QUOTE(JurCHiX @ Jul 17 2005, 18:27)
Eee.. brauciet uz
Baltic Beach Party. Koncerts notiek pludmalē, vienreiz biju aizgajis ir patiešām ok! Mājās jau stāv biļete uz abām dienām!
Bet runājot par koncertiem, man šķiet ka baigi nekvalitatīvā skaņa tur ir. Ja stāvi turpat netālu no tumbām ta vispār pāris dienas parkurls staigā. Festus ir vērts apmeklēt tikai tādēļ lai apskatītos dziedātājus dzīvajā (par kādu ko tu fano). Te arī iedarbojas bara instinkts - daudziet patīk uzturēties vietās kur ir daudz cilvēku. Kārtējais iemesls lai piedzertos.
Tākā dzīvoju festivālu pilsētā, sanāk aiziet diezgan bieži. Ja ir laba kompānija, ta ir ok, pretējā gadījumā sēžu mājās.
Hahaha.... Baltic Beach party..... mana maasa tur straadaaja kautkaadaas stulbaas atrakcijaas!
(zinaajaat ka pa DIENNAKTI maksaa TIKAI 5Ls????
Tikai 4 h paguleet
...... )
not_alone
Aug 25 2005, 18:45
QUOTE(SheWr @ Aug 5 2005, 22:14)
tabuuns laba lieta... es tur netiku.....
bet rekur dazhas bildes no zaabaka! bij jautri, tik lietus 2trajaa dienaa izbojaaja moshu...
pirmaas dienas mosh
(sheit redzams pirmaas dienas labaakais notikums - wmaf uzstaashanaas (when my authorities fall))
turpat arii biju es....
un luuk otrajaa dienaa....
neticaas, bet tur bijaa ap 3000 cilveeku.... (un gandriiz visi otraas dienas beigaas bija viscaur ar dubljiem....)
Bija arii futbols , bet tur nepaaraak labi gaaja...
ee..es tās bildes neredzu,hmm..laikam k-kas atkal ar kompi..mani ar uz zābaku aicināja,bet nu..zābaks jau nevar tabūnu aizstāt..tur jau es ar biju dubļaina un vispār..neatceros,kas tur īsti tad uzstājās,tik atceros,kad vienbrīd pamodos,skanēja raggae
nu tas jau tur vispār bij daudz.mjā.
*iededz vēl vienu piemiņas svecīti pie tabūna plakāta*
kāds domā 4āpot uz Steve Vai koncertu?
Shaisuke
Aug 29 2005, 18:10
LV muuzikas festos neesmu biezi bijusi, ir sanaacis tik paaris reizes uz Baltijas Sauli aiziet.
Tomeer apmekleeju festus Somijaa (aka. Tuska open air Metal festival, Sauna open air, Ankkarock un Raumameren Juhannus.)
~BN~
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.