Help - Search - Members - Calendar
Full Version: anime ar bēdīgām beigām
Anime forum > Anime > Requests
bubu
Vai ir kāda anime ar bēdīgām beigām? Nu mazākais - lai vismaz galvenais varonis nomirtu.. Var arī ko traģiskāku. A savādāk visas kuras skatos beigas ir vai nu vienkārši happy endings, vai visi mirušie/pazudušie maģiskā veidā atdzīvojas/atrodas.. Tā nav interesanti.
Moš kāds zin?
CloudX
Chrno Crusade - vienīgā anime ar bēdīgām beigām,kuru es es essu redzējis.
Kikyou
QUOTE(CloudX @ Jul 14 2005, 22:30)
Chrno Crusade - vienīgā anime ar bēdīgām beigām,kuru es es essu redzējis.
*

Tad kad ieraudziiju topica nosaukumu uzreiz tieshi to pashu iedomaajos. XD (Ok, sorry, ka nav garumziimes postaa, man nesen kasti atkal paarinstaleeja un man veel nav latvieshu burti. >_>; )
edg
Voices of a distant star. Taa gan ir vienepizodes anime, bet vismaz kaut kas.

Kaut kaa nevar atcereeties iipashi nevienu izcili beediigu. Tsukihime nav diez ko laimiigas beigas. Video Girl AI peedeejaas 20 sekundes var nogriezt vai arii izteeloties, kas notiek taalaak, un tad arii nav iipashi laimiiga. Man liekas, ka Higan arii nebija laimes pilna...

Kaads cits lai turpina! Man ljoti patiik beediigas beigas, bet esmu redzeejis paaraak maz taadas. Jaa, luudzu, kaads nosauciet anime taadas zinaamas, kuraam beediigas beigas!
CloudX
Te var strīdēties,bet Neon Genesis Evangelion,jo beigas jau nebija jaukas un laimīgas.
bubu
Par vēlu, tā (Mai-HiME) jau visa redzēta..
Shumins - Saikano beigas laimīgas (ne-?)
A par NGE, nu jā tur jau vispār dīvainas beigas - kā no kuras puses un uz kuru pusi skatās. Var gan laimīgo gan nelaimīgo pusi atrast.

Bet ok, thnx. Iemēģināšu ieteiktos nosaukumus!
edg
1492. gada animes ir vislabaakaas! Kas jums tur par aizspriedumiem pret vecaam animeem?
bypass
Pārbraucu pāri animes direktorijai un, pašam par lielu pārsteigumu, atradu tikai divas animes ar, manuprāt, bēdīgām beigām:
* Gunslinger Girl - beigas bija vienkārši burvīgas + mūzika (Bethovena ode joy), un fakts, ka VISAS šīs mehanizētās meitenes drīz vien atstieps kājas.
* Elfen Lied - erm...

Protams, var jau teikt, ka Saikano arī ir bēdīgas beigas, bet tas atkarīgs no tā, kā kurš to interpretē.
ShinChan
QUOTE(Shumins @ Jul 14 2005, 23:17)
Man patiik taadas beigas kaa Saikano...man taas ir labaas beigas, tieshaa noziimee beigas wink.gif

P.S. ja kaads zin analogu ar `Labaam beigaam` toch ieposto, un veel labaak ja Anime > 2000... nevis 1492. gada, kurus skatiijaas Kolumbs pirms atklaaja ameriku...Vai arii mozus skjirstaa liekaa laika nosishanai mad.gif
*

Don't you ever dare to disrespect old school anime. mad.gif Tad jau NGE arī ir šrotā jānodod?
Bez tam tas, ka Kolumbs atklāja Ameriku ir Dienvideiropiešu kultivēts mīts, ko vēlāk nekritiski pieņēma pārējā pasaule un arī paši amīši. Kolumba lielākais "saniegums" bija pavērtais ceļs Amerikas kontinenta pamatiedzīvotāju nekontrolētai iznīcināšanai. Tāds pats vēsturisks kauna traips, kā sarkanarmiešu Austrumeiropas "atbrīvošana" no nacisma.
Sorry par offtopiku, bet kārtībai jābūt un otaku.lv nav vietas dezinformācijai.
edg
Njaa... Nacionaalistiskais nihilisms? <- taads termins eksistee?

Taatad: anarhisms (tevis aprakstiitaa attieksme [lai izdziivo stipraakais] ir anarhisma pamatideja) [Edit: wikipedia man saka, ka tas, uz ko es refereejos ir "Anomie", bet reaals anarhija kaa harmoniska sabiedriiba ir utopiska ideja, kuras pastaaveeshanas realitaate ir apmeeram taada pati kaa komunismam (abi balstaas uz ideju, ka visi cilveeki bez iznjeemumiem ir idejas piekriteeji. taatad praksee abas ilgaa laika posmaa ir realizeejamas tad un tikai tad, ja tiek kaut kaadaa ljoti efektiivaa veidaa (un liidz shim neviens tik efektiivs veids nav izdomaats) iespaidota cilveeku domaashana. Un es nu negribu, lai man te iespaido domaashanu ar radikaalaam metodeem. tu gribi?). Taatad reaali anarhija noved pie "izdziivo stipraakais".] Ja nebuutu nekaadu tautu aizsardziibu, cilveektiesiibu, un taadas lietas, tad tavaa maajaa kursh katrs vareetu ienaakt un noshaut tevi. Tev taa gribeetos? Protams, tad tu vareetu dariit taapat. Bet iedomaajies taadu dziivi, kur valda viena vieniiga mafija. Kaada tev tur anime? Kaads internets? Nekas centralizeeti organizeets un sabiedriibai vajadziigs (kaa piemeeram uudens par briivu) vienkaarshi neeskisteetu - tas ir pretrunaa ar stipraakaa izdziivoshanas principiem (katrs par sava resursa doshanu grib ieguut labumu - piekaast, ka citi mirst). Es bez valsts apmaksaatas izgliitiibas u.t.t. negribu dziivot. Tu gribeetu?

Aa, iedomaajies, kaadi buutu celji! Kaa Latvijaa visaa pasaulee! Aaaa!
Spectre
Chrono Crusade - pats tik pagaajshnedeel noskatijos - IMHO loti labs gabals ar beigaam nu par kuraam joprojaam galvaa visulaik visaadas domas lozhnaa a why? what will be after? utt... 24 epas. + veel paris papildus ir =) tiesa nav nekadi AFTERPHASE.
Saikano - viennoziimiigi sad beigas 13 epas. nav iiapshi istiepts - Skataams Gabals
Wolfs Rain - IMHO Must See - 30 epas
Jin-Roh - Muuviks [tika raadiits pirmajaa Baltic Anime Festaa]

Atcereejos:
Gankutsou or Caunt De Monte Cristo - beigaas labaak neteikshu, bet anime pati par sevi visnotal ieklauj daudz tragisku un emociju pilnus momentus. IMHO - Must See

Nu pagaidaam vairaak taa nenaak nekas prataa, bet nu mosh veel veelaak kaadu piemetiishu saraxtam klat biggrin.gif
Have a nice day.
Church
papildus mineetajiem pirmais galvaa naak Grave of Fireflies
ShinChan
QUOTE(Shumins @ Jul 15 2005, 07:57)
Ja juus zinaatu, ,kaa man patiik cilveeki, kas visu 100% paarspiilee...Beigaas pat
*

Ko tu neteiksi?! No sarkanarmiešu zvērībām ļīdz žīdu diktatūrai un "Riga gay pride 2005" arī jāmāk nonākt biggrin.gif

QUOTE(Church @ Jul 15 2005, 08:23)
papildus mineetajiem pirmais galvaa naak Grave of Fireflies
*

tas tik tiešām galvā nāk pirmais. Un te nu nav vietas spekulācijām, bija tās beigas bēdīgas, vai patiesībā nemaz tik bēdīgas ar nebija. Starp citu, šī 1988. gada anime ir kārtējais prettrieciens Shumiņa izteikumam: "Es gribu redzeet ko jaunu, kas veel nav redzeets...cik tos vecos gabalus var malt un malt...biku jau arii apniik". Atrodi lūdzu analogu starp "svaigajiem" šoviem vai mūvjiem. Man arvien vairāk sāk šķist, ka nemaz ar tik daudz tos vecos gabalus tu redzējis neesi. Palabo ja kļūdos.
edg
QUOTE(Shumins @ Jul 15 2005, 07:57)
Offtopic 3 --- Cerams peedeejais, jo teemas nosaukums ir cits
Ja juus zinaatu, ,kaa man patiik cilveeki, kas visu 100% paarspiilee...Beigaas pat sanaaca, ka tu nedabuusi `valsts apmaksaatas izgliitiibas `;P
Es domaaju, ka es varu galiigi sazin kur aizdomaaties, un visu dienu nekaa nedariit, tikai domaat un risinaat visaadas globaalas probleemas galvaa...tachu shitais jau mani paarspeej pat 100x .........
Pat vilku baraa nepastaav anarhisms...Un demokraatija ir tikai iļuuzija...Demokraatijaa ir dazji citi veidi kaa tikt pie valdiishanas un viss...
Pat rome total wars bija labs teiciens....Stiprais dariija cik speeja, tachu vaargais cieta kaa vinjam lika...
<--------------------------------------------------------------------->
Nav ko par shitaadaam teemaam izbojaat topiku...
*

Man arii ljoti nepatiik bojaat topiku, bet:
1. Es nepaarspiileeju. Tie bija logjiski secinaajumi, kurus es parasti siiki paskaidroju (taapeec man sanaak 1000 vaardu posti), bet shoreiz skaidrojumu patureeju galvaa, pienjemot, ka to var izprast. Nekaa sarezhgjiita tur nav. Logjika.
2. Par demokraatiju es nekad neesmu fanojis (nekad!). Vilku baraa pastaav anarhisms - ieskaties anarhisma definiicijaa. Bet vispaar - nav noveerots, ka vilkiem "uznaaktu" nogalinaat visus citus vilkus vai arii veelme buut par visu vilku valdniekiem, vai arii izniicinaat kaiminju mezha vilkus, taapeec, ka kaiminju janka beerniibaa brauca augumaa.
Ja veelies par to visu siikaak parunaat (lasiit manus skaidrojumus, oponeet, spriedeleet), tad droshi suuti privaato zinju - esmu atveerts diskusijaam par taadaam teemaam, taadas diskusijas man ir ljoti patiikami nosists laiks.

Par teemu:
"Grave of Fireflies" beigas man nelikaas beediigas divu iemelsu deelj:
1. Visa anime bija skumja, taapeec beigas neradiija nekaadu kontrastu. Galu galaa palika taada skumjas anime sajuuta, bet to, ka bija tieshi beigas beediigas nevareeja just.
2. Nepalika neviens dziivais, kas justu liidzi. Es anime emocijas uztveru, juutot liidzi cilveekiem. Ja nav neviens, kam just liidz, tad es nespeeju pa iistam skumt. Citreiz var just liidz tieshi galvenajam varonim, kursh mirstot ljoti skumst, bet shis nebija tas gadiijums. Galvenie varonji aareeji neizraadiija saapes, kaut arii zem taa sleepaas dziljas saapes. Bet uz aaru neizraadiitas saapes mani nekjer, ja vien animatori ar animaaciju taas nav izteikti paraadiijushi.
Taa kaa - pat shajaa anime var striideeties.
xikes
Ehm.. Chrno Crusade.. tas ir shedevrs..
Kaut kaa pat Saikano nespeeja paarspeet ar emocionaalo, sirdi plososho pusi.. varbuut taapeec, ka CC bija pirmais anime ar tik beediigaam beigaam, ko biju redzeejis.. ehm.. kadrs ar Chrno un Rozetti peedeejaa seerijaa.. nevar nejust liidzi..
Protams arii Saikano dazaas vietaas gribeejaas paaris asaras nobirdinaat..

Par Grave of Fireflies.. Vispaar jau laikam viss ir atkariigs no taa kaa katrs cilveeks interpretee pasniegto informaaciju.. Man nelikaas paaraak sirdi plososha anime. Varbuut taa pasha iemesla deel, ko mineeja edg, ka nebija kontrasta. Beigas imo driizaak savaa zinaa bija pat laimiigas, jo galveno varonu naave vinus , it kaa, atbriivoja no smagaas un nepnesamaas dziives tanii kara un vienaldziibas pasaulee..
Nu tas manaa skatiijumaa..
bubu
Man der arī tas, ja visa anime ir ne pārāk priecīga. Gan derēs arī Grave of Fireflies.
PHz
Hm, skatos, ka neviens nav pieminējis Cowboy Bebop - pats seriāls iet gan kalnā, gan lejā, ir gan komiskās epizodes, gan nopietnās/skumjās, kad sāk atklāties Spaika pagātne, bet beigas ir viennozīmīgi skumjas. Viss nobeigums ir tādā sērīgā noskaņā - pārējie varoņi pa vienam pazūd, līdz Spaiks paliek viens pats ar saviem nenokārtotajiem rēķiniem. Skaisti un aizkustinoši.
Un mūzika, mūzika... *atceras Rain, Blue un Space Lion un bezmaz vai nobirdina asaru*
Niks
X (seriāls) - par beigām var pastrīdēties, taču, manuprāt, X tik un tā ir must see.
  • Plusi:
    • grafika;
    • sižets;
  • mīnusi:
    • manga bija labāka;
    • seriāla pirmā puse tiek vilkta garumā (viss mainīsies tikko ... labāk neatklāšu sižetu, ja nu kāds vēl nav redzējis).
NB! "X The Movie" - gatavais dranķis.
Sērfijs
Tā kā neizlasīju visu topiku tad varbūt atkārtošos, bet pieskaitī var arī Jin-Roh.
Man beigas likās diezgan skumīgas.
Chufanzo
Es veeleetos piemineet taadu lietu kaa BERSERK, kur beigaas visi gandriiz atdod galus un pasham galvenajam charam laasts uz miuuzhu... Vismaz man liekas, ka tas ir sad ending. wink.gif
Gungrave arii ir filma, kur beigaas pilniibaa visi main chari ir mirushi wink.gif ]
Isabel Carmin fon Edelhain
Var piemest vēl Angels sanctuary.
Andromens
Nu varetu minet Gantz tur reali nav nekada happy ending ....
Chufanzo
Tikko noskatiijos superiigu animi ar skumjaam beigaam - shingetsutan tsukihime. Vienkaarshi labs muzons, story line un viss paareejais, ne velti veerteets anidb ar 8.30... Tieshaam veerts noskatiities un saprast, ka dziivee arii ir daudz kaa skumja wink.gif
Chufanzo
Shumin vai tu kaut ko neesi biku sajaucis...
Topika autors prasiija seriaalus ar skumiigaam beigaam, nevis laimiigaam...
Chufanzo
Nenjem to taa tik daudz pie sirds shumin, vienkaaarshi nebiju redzeejis pats seriaalu taapeec man taa gadiijaas...
edg
Muusdienu cilveeks ir ljoti juutiigs.
ETM
Man skjiet ka te netika mineets Gungrave, kuram ir beediigas beigas nesamaitaata cilveeka izpratnee. Ar mani ir biki savaadaak: everyone dies = happy endig.
Isabel Carmin fon Edelhain
Ninja scroll ar nebij neko laimīgais sižets. Tik.lūdzu nejaukt ar TV variantu.
Chufanzo
ETM, es jau mineeju gungrave, bet man vismaz prieks, ka tu ar mani esi vienispraat... wink.gif
Ghoul
Metropolis ir diezgan beediigas beigas, pati anime taa nevisai ( varbuut tev patiks ), bet beigas ir beediigas!!! sad.gif
bubu
Tāks, viens nosaukums no šitā saraksta noskatīts. "Shingetsutan Tsukihime". Tā bij diezgan tuvu tam, ko vēlējos. Tikai drusku par īsu likās pats story. Taču patika diezgan labi, lai arī vampīru tēma man nav diezko tuva.
edg
QUOTE(bubu @ Aug 1 2005, 23:53)
Tāks, viens nosaukums no šitā saraksta noskatīts. "Shingetsutan Tsukihime". Tā bij diezgan tuvu tam, ko vēlējos. Tikai drusku par īsu likās pats story. Taču patika diezgan labi, lai arī vampīru tēma man nav diezko tuva.
*

Tad skaties tagad Hoshi no Koe (Voices of a Distant Star). Story gan buus veel iisaaks smile.gif

Peh, es jau shito saucu... Nu skaties, visu, ko es saucu smile.gif
+Chibi+
Fruits Basket. Pēdējās 3 sērijas ļoti kontrastē ar visu pārējo seriālu.
kaarleens
QUOTE(+Chibi+ @ Aug 2 2005, 08:37)
Fruits Basket. Pēdējās 3 sērijas ļoti kontrastē ar visu pārējo seriālu.
*

bet nekaadaa gadijuumaa taas nav nelaimiigas beigas, uzskatu ka fruits basket nobeigums ir viens no vislabaakajiem nobeigumiem, ko esmu redzeejis animees.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.