Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Serial Experiment Lain
Anime forum > Anime > TV, OVA & Movies
jurc
Pat nezinu ko rakstīt.. Kārtējais demantia stils.. Nu lab, varbūt ne kārtējais, bet tomēr dīvaina anime. Sižets ir par vienu meiteni vārdā Lain. Viss sākās ar to ka viņai vajadzēja pārbaudīt e-pastu uz sava necilā PC, tad nolēma nopirkt labāku kompi un tas viss beidzās ar istabu... [hmm.. tas vairs istabu neatgādina...] kompju sistēmu ar ūdens dzesēšanu un vēl visādām fīčām. Hmm... Nu tad viņa tur cīnās par reālo pasauli un virtuālo. Riktīgas datoriķu problēmas =) Lab, par sižetu neko īpaši vairāk nestāstīšu, pārāk grūti...
Mūzika - mūzika neslikta, metālveidīga, bet galvenais kas mani šajā animē piesaistīja - skaņas! Tām šeit tika pievērsta ļoti liela uzmanība. Tagad es nekad neaizmirsīšu elektrības stabu vadu rūkšanu... brrr... Patika arī balsis kas tika ierunātas, kautgan viņi diez ko daudz nerunāja.. =)
Animācija - gribētos teikt ka nav ko dižā, bet nu tāda veida animei tā ir ļoti piemērota. Ļoti patika Lain tēls..
Dodu 7/10, jo visas sērijas noskatījos ar lielu intresi, nebija garalicīgi.. lika manām smadzenēm mazliet pasekot un padomāt līdzi...
Church
cik nu dementia kaarteejais, cik nu par vienkaarshiem kastes upgreidiem ;P
imho vairaak normaals cyberpunk gabals kas celj dazhas teologjiskas/filozofiskas/eksistenciaalas teemas. + lielisks soundtracks.
xikes
Par skanaam pirmo reizi lika aizdomaaties, kad kaadaa saakuma seerijaa, kad visa `gimene` seedeeja pie galada un pusdienoja..
Uh.. shito skanu, kad tika nokosts/apeests kaads bariibas komoss.. Nekur veel nebiju tik izteikti dzirdeejis.. --> [wham]
Njaa.. ir par ko padomaat skatoties.. smile.gif Seerijas tikko saakas un jau beidzas.. aatri paiet.. heh smile.gif
bypass
Manuprāt, viens no skatāmākajiem brain-feck gabaliem.
Ah, un, protams, labs, atmosfērīgs soundtreks.
Good stuff.
edg
Jaa, soundtrack labs. Pati anime man piesaistiija saakumaa ar stilu un tas, ka pats biezhi domaaju liidziigi kaa Lain (nevis aizdomaajoties, bet pilniibaa. man domaashanas modes "paarsleedzas"...). Bet uz beigaam imho sviests.

P.S. Cerams, ka ShinChan, sho postu lasot, nebuus rakstaamnoskanjojumaa...
kaarleens
savaada Anime vareetu teikt es nesapratu vinju, protams ost un openings ir vienkaarshi super, bet nu anime na ljubitela taa vareetu teikt. Es nespeeju izteikt savu viedokli par vinju vai man patika vai nee , bet nu noskatiities var buus intresanti.
Shoune
Tiesi anime Japanu stila, ar savu filozofiju un mistiku, beidzot uzstaisija anime, kur beigas neko saprast nevar heh(lidzigi evangeliona, tikai tur beigas saprotamas)... =)
Jokaina, ar viena reizes noskatisanos nepietiek lai saprastu, man liekas ja kadas 3 reizes noskatas pat saprast nevares(isteniba ka kuram), bet nu sita ir viena no tam
psihologiska trilleja animem, un man patika =)))
PHz
Skatījos pagājušovasar kopā ar draudzeni, kurai tas bija pirmais anime seriāls un maybe vispār pirmā anime. Pats neko nesapratu (tā gadās bieži, un par to īpaši neuztraucos), viņa teica, ka esot sapratusi VISU.
Secinājums: ir taču uz pasaules gudri cilvēki smile.gif
jurc
Tā jau ir, vairākas animes IR jāskatās vairākas reizes lai saprastu visas detaļas kas ar to bija domāts. Kautkad plānoju otreiz noskatīties + piepirkta jauna skaņas sistēma - visas ekstras lai vēlreiz izbaudītu šīs animes openingu + pārējās skaņas (vadu dūkoņu... blink.gif )

Un vispār kāds varētu man pateikt kāds sakars tur bija ar citplanētiešiem? Tjipa viņi atbrauca uz izveidoja to WIRE tīklu? Man takā neaizgāja...
Church
QUOTE(PHz @ Jul 13 2005, 14:57)
Skatījos pagājušovasar kopā ar draudzeni, kurai tas bija pirmais anime seriāls un maybe vispār pirmā anime. Pats neko nesapratu (tā gadās bieži, un par to īpaši neuztraucos), viņa teica, ka esot sapratusi VISU.
*

iesaki tad draudzenei Karlosu Kastanjedu palasiit ;>
edg
Pats neko nesapratu (tā gadās bieži, un par to īpaši neuztraucos), viņa teica, ka esot sapratusi VISU.
*

Nu nu...
Lain sapratni daudz vairaak kaa praata speejas nosaka tas, vai tevi tas interesee, vai tu peec rakstura esi speejiigs iedziljinaaties, kaa arii tas, cik ljoti tu speej ignoreet vai iekalt mazjeedziigo (ja tev riebj daudz atcereeties naakamdienaam, tad nekas labs nebuus).
Galu galaa, Lain ir labas (un pamatos shaubos, ka origjinaalas) idejas savdabiigs atainojums, kas nedomaa par to, cik ljoti spees lasiitaaju iedziljinaat pamatidejaa, bet droshi meetaa sizhetu uz visaam puseem, liidz ar ko skatiitaajam jaaatceras informaacijas kalni, lai speetu veelaak kopaa sasaitiit. Vispaar tas ir raksturiigi japaanju filmaam, tomeer taas dod vairaak maz paarprotamus faktus, bet Lain dod paarsvaraa lietas, kas tev pasham galvaa veel jaaanalizee, un analiizes rezultaati normaalaa gadiijumaa nav viennoziimiigi, bet ir ljoti vispaariigi un ar daudzaam varbuutiibaam. Tas noved pie taa, ka Lain paraadiito var iztulkot daudzos ticamos veidos. Papildus visam, sizhets pamet ideju, peec tam apgaazh (kas gan it kaa ir labi, jo tad ir ko izdzeest no atminjas), bet tad pamet naakamo - apgaazh, tad naakamo, u.t.t., - kaadam aatri var pieriebties un gribeet pie velna zinaat, kas tur notiek, ignoreejot visu, lai sagaidiitu beigaas "slepkavu". Bet beigas nevar saprast, ja nav viss klausiits.
Man liekas, ka shito manu tekstu var izlasiit tikai tie, kas saprata Lain. edg arii nedomaa par lasiitaaju, kad analizee lietas. Jaaraksta bojevikus nevis anime analiizes...

P.S. Aa jaa, atminjas vaajumu vai slinkumu (vai nu kas mums kuram zemapzinjaa to informaaciju atgruuzh) daljeeji var aizstaat, kaa jau Hideki teica, skatiishanaas otrreiz.
Hikaru
QUOTE(edg @ Jul 13 2005, 20:08)
Man liekas, ka shito manu tekstu var izlasiit tikai tie, kas saprata Lain.
*

Tad tev nepareizi liekas!!! Es Lain vispār neesmu redzējis, bet tavu tekstu esmu izlasījis!!!! biggrin.gif Un viss normāli saprotams, neko sarežģītu neesi uzrakstījis.
edg
QUOTE(Hikaru @ Jul 14 2005, 09:49)
QUOTE(edg @ Jul 13 2005, 20:08)
Man liekas, ka shito manu tekstu var izlasiit tikai tie, kas saprata Lain.
*

Tad tev nepareizi liekas!!! Es Lain vispār neesmu redzējis, bet tavu tekstu esmu izlasījis!!!! biggrin.gif Un viss normāli saprotams, neko sarežģītu neesi uzrakstījis.
*

Ne jau sarezhgjiiti. Mani teikumi parasti ir tik gari, ka, lasot beigas, sen jau aizmirsts saakums.
Bet jaa, tu ljoti pareizi piekasiijies pie logjiskuma nepilniibas manaa teikumaa. Pareizaak buus: "var izlasiit tikai tie, kas var saprast Lain".
Shinobi-sama
*

Hehz! Nu ir tachu uz pasaules daudz religiju un top un taps jaunas. Jo ik pa laicinjam Kaads Saprot Visu, un taa saciiit paar vinju naak atklaasme kura ir tik origjinaala ka bez jaunas sektas neiztikt. Taalaak shii jaunaa atklaasme nonaak maarketinga liimenii un tiek vanjgoti potenciaaalie agaismiibas objekti.

Neaizmirsiisim veco labo latvieshu demetia/horror zhanraaa ietureeto "Eziitis Miglaa". Varbuut kaads vaavuljos, ka jams ir izpratis sho multeni un dveeseliski paardziivojis, kaa ariii dazhu sirmu matu ienervozeejis. Tad man no vinjas ne silts ne auksts un uzskatu ka tas ir naudinjas pelniishanas noluukos darbinieku izsviedreets monteejums, kas involveeja smagu darbu, jo lellju animaacija ir pati nepateiciigaakaa bez datorgrafikas.
harpy
Jeeziit, shitaa ir viena no manama miiljaakajaam anime un es veel te neesmu izteikusies...
Harpy uzreiz atziistaas, ka shitaa bija taa anime, kas vinju pieradinaaja pie anime smile.gif
Manuprata, lieliska anime nemza nerunaajot par saundrtreku un vispaar skanju kas vinjaa ir. Animaacija, manupraat lieliski piemeerota shai anime. Viena no, manupraat, orginaalakajaam anime, ko es esmu redzeejusi, saliidzinoshi maz klisheju, ar kuraam parasti anime's ir piebliiveetas. Lieliski apspeeleets esamiibas un realitates jautaajums.
Lai gan beigas man nu galiigi nepatiik tomeer anime ir, manaa skatiijumaa, lieliska!

*iet paskatiities kaadu ep veelreiz* blush.gif
Sushi
Noskatījos Lain.. Nu tā, jāsaka, ka ņēmu šo animi, lai skatītos dēļ tās popularitātes, žanriem un stila. Nja, man likās, ka anime ir točna kkāds dementia, kur ik pa brīdim parāda kādu vēstures faktu vai Lain saka: ''No. That's a lie. You're lying''... Bet tomēr kopumā man patika. Lika man pašai aizdomāties par šitajām visām padarīšanām. Un jā, tagad, kad paskatos uz elektrības vadiem, atceros Lain (tiesa gan pilsētas skaļumā īpaši labu nedzirdu biedējošo skaņu).
Openings bija vnk superīgs.. vo tas man tiešām ļoti patika.
Chari.. hmm. Lain man ļoti patīk kā chars, tas gan. Un es visu laiku atceros to tekstu, kad Lain tam čalītim par to randiņu teica, kā viņš atbildēja:
-Did I? Maybe..
un tā meitenīte:
-No, you didn't, you didn't!
Nu bet tas tā... Nezinu, vai skatīšos viņu kādreiz vēl, lai saprastu konkrēti, kas tur notikās. Nu piemēram, kad noskatījos Tauriņu Efektu otro reizi, pilnīgi visu sapratu.. BET šī anime man tomēr likās bišķi par garlaicīgu, lai skatītos vēlreiz. Bet kas gan zin...
Ginta
..kad noskatījos Tauriņu Efektu otro reizi, pilnīgi visu sapratu..

..īstenībā Tauriņa Efekts bija pat pārāk saprotams jau pirmajā reizē (ko tur vispār varētu nesaprast??) bet tas tā..

Serial Experiment Lain man patika. neteiktu, ka sapratu visu, bet noteikti pietiekami, lai nebūtu saprašanas meklējumos jāskatās vēlreiz.. (lai gan pēc tam esmu vēl dažas reizes noskatījusies, bet tas notika tāpēc, ka man patika, nevis lai saprastu labāk.. tongue.gif (un īstenībā saprašana kopš pirmās reizes nav mainījusies.. tongue.gif )
nav ne jausmas, kas tas skaitās (..nepārzinu anime žanrus/stilus/whatever) bet man šī anime likās visnotaļ ļoti baudāms gabals.. ~8 no 10
Sushi
QUOTE(Ginta @ Aug 9 2006, 22:22) *

..kad noskatījos Tauriņu Efektu otro reizi, pilnīgi visu sapratu..

..īstenībā Tauriņa Efekts bija pat pārāk saprotams jau pirmajā reizē (ko tur vispār varētu nesaprast??) bet tas tā..

Nu man bija savi iemesli.. biggrin.gif Jo es skatījos krievu valodā.. labi, tas tiešām tā..

Es šai animei likšu.. 7/10 ballēm. Jo.. ehh, visu jau paskaidroju.
Arts
Dementiums...plānprātība...Un viss sākās ar elektrības izveidošanu...mākslīgā inteliģence,viņas tēvs(reāls weirdo,ar botiem runājas),pašnāvības...Viss tas uzdzen elektronisku depresiju...Noskatījos pirmo EP un smadzenēs sāka kautkas tikšķēt...jutos kā bots(riebīga sajūta).
Filmai ir labs ieguvums...tā neizklaidē,tā liek domāt. wink.gif
Dead Star
Pagaidām Lain vēl tik iesāku skatīties,taču ļoti patīk tas,ka tā ir īpaša un savādāka aniem.Arī soundtrack kā zināms burvīgs happy.gif *ehh openinga dziesma mmm* Nu jā piekrītu Shuminam,ka ir tāda anime ar šizisku pieskaņu.Nezinu man tā šķeit pagaidām patīkami dīvaina anime.
s/z
Forši tikko jumtu norāva no Serial Experiments Lain. Pats stāsts ir spoilerī, jo būs jēdzīgs tikai tiem, kas Lēnu ir noskatījušies, tādējādi varot neuztraukties par sižeta detaļu priekšlaicīgu atklāšanu.

Spoiler! Highlight the box below to view the hidden text.

Tātad skatos Serial Experiments Lain, 12. epizodi "Landscape" vietā, kur pie Lēnas un Arisu sāk materializēties dievs, kuram Lēna tikko pastāstījusi, ka varbūt augšējais slānis nav gluži pats augšējais. Sāk pīkstēt signāli, it kā aizņemts telefons*.

Epizode turpinās, pīkstieni arī, dievs tiek aprakts gruvešos no datordetaļām... parādās uzraksts to be continued un aiziet titri ar closing treku, bet pīkstieni nerimstas.

Neticīgi nospiežu pause un... pīkstieni turpinās!!!

Drudžaini pa galvu ņemas panika līdz pēc kāda laika atskārstu, ka tas ir Google Desktop gadžeta alarm, kuru tikai vakar uzstādīju eksperimentāliem nolūkiem. Tveru pēc cigaretes un vēl kādu brīdi vēroju tumšajā istabā pa izgaismotā ekrāna virsmu ventilatoru dūkoņā staigājam milzīgu naktstauriņu.

p.s. Brīnišķīgs sinhronicitātes bonuss akurāt pirms pēdējās sērijas. Un lieliska filma.
___
* Ja atcerieties, kad Arisu gāja iekšā mājā, uz kāpnēm stāvēja fiktīvā Lēnas māsa un pīkstēja kā telefons.
Kaede
Sižeta ziņā neaizrāva galīgi, taču tā atmosfēra, tas netipiskums. Laikam mana pirmā šāda veida anime, kuru noskatos līdz galam. Vienīgā Dementia pirms šīs bija FLCL, kurai tiku pāri kādām divām vai trim epām, Lain noskatījos visu. Kaut kas mani šajā anime reizē aizrāva un ļoti kaitināja, nezinu, kas īsti. Burvīgs op/ed, būs jāatrod un jānovelk anime ostu krātuvītei. smile.gif Pati pamata ideja par pašu Lain gan man likās ļoti interesanta, īsāk sakot- īpatnēja anime, bet bija vērts skatīties. smile.gif

8/10
Tenma
noskatījos burtiski vienā piegājienā. pirmā anime, kurai nedomāju līdzi, bet uztvēru... jau ātri sapratu, ka izsekot sižetam pilnībā nespēšu, tāpēc vienkārši vēroju. diez vai otreiz jelkad skatīšos - īsta action nebija, tikai vienmērīgs plūdums, otreiz skatīties izraisītu iedziļināšanos, apmēram zinot, kas notiks uz priekšu, kas savukārt sapostītu šīs animes burvību manā skatījumā. kā jau daudzi minēja - skaņa... neatkārtojami. opening pielipa. mazliet kaitināja pārmēru kontrastainie attēli, kur parādījās dienasgaisma+ēnas, bet Ok, tas pieder pie noskaņas. visticamāk aizmirsīšu pilnībā dažās nedēļās. 10/10 manā skatījumā
ankhu
nu man jau patika.. biggrin.gif
FuschichO
Sāku skatīties. Baigi per. Skatos ar vaļā muti- visu laiku sejā WTF izteiksme, bet ne jau tāpēc, ka kaut ko nesaprastu, kaut arī jautājumi rodas daudz, bet nu... tā atmosfēra vienkārši liek man zaudēt kontroli pār pašas ķermeņa/sejas valodu. Ziniet... tāds skatiens tālumā.... ekrāna dziļumos. Interesanta vizuālā koncepcija, ja no mākslas vidokļa vērtē.
Un tā meitene pilnīgi noteikti sirgst ar smagu Personal Detachment vai-kā-tur-sindromu. Tagad es sapratu, ka man tas nepiemīt ne mazākajā mērā, ja salīdzina ar viņu.
Jāskatās tālāk
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.