Sveika tauta! sekojoshais teksts paraadas ne tikai shajaa forumaa, bet ir vienlaiciigi iesuutiits ieksh nihongo.lv listes:
--------
Man te radaas doma izveidot japaanju valodas kursu ko likt internetaa iknedeeljas stundu formaa (aiz iknedeeljas es saprotu nevis to ka cilveeki varees vienu reizi nedeeljaa maaciities, bet gan ka jaunais materiaals visai nedeeljai buus likts webaa [cerams] katru nedeelju). Shis materiaals anglju valodaa ir paredzeets lai no pilniiga iesaaceeja padariit cilveeku speejiigu nokaartot pirmaa (tas ir, augstaakaa) JLPT liimenja testu. Tas nav paredzeets lai iemaaciitos aatri un uzreiz, bet gan lai dotu stabilu pamatu valodas konstrukciju saprashanai. Es gribu izveidot nevis aatru un "dirty" kursu, bet gan pareizu, taapeec tie kas to meegjinaas iztureet, nevarees briivi sazinaaties uzreiz. Es gribu lai kurss buutu seciigs un neatstaatu nekaadus jautaajumus. Tas noziimee ka ljoti svariigas koncepcijas paraadiisies tikai "intermediate" liimenii. Pieziime: tas ka liimenji saucaas "basic", "intermediate" un "advanced" neko reaali nenoziimee (gruutiibas liimenis "intermediate" vareetu izraadiities lielaaks kaa "advanced") - tie ir kaa sadalju apziimeetaaji, un tikpat labi vareetu buut aizvienoti ar cipariem
Hiraganu ir plaanots apguut pashaa saakumaa, un taalaak rakstiiba notiks paarsvaraa hiraganaa. "Introductory" liimenii, un, iespeejams, "basic" liimenii blakus hiraganai staavees romaji, bet tas ilgi neturpinaasies, un vajag samierinaaties ar domu ka japaanju valodaa raksta ar japaanju simboliem. Kaut gan man, piemeeraam, tas nav eerti, bet ir jaasaprot ka japaanju valodu maaciities ar romaji ir tas pats, kas maaciities krievu valodu ar translitu... pat veel sliktaak, varbuut... Katakana paraadiisies tikliidz atminjaa paspees nostiprinaaties hiragana. Kanji tiks pamazaam ieviesti no "basic" liimenja. Obligaatie kanji, kas tiks lietoti uzreiz peec ievieshanas, buus sameeraa nedaudz - ap 100, bet ir doma izveidot papildus neobligaato (bet ljoti rekomendeeto) sadalju ar kanji taa, lai sasniegtu pirmaa liimenja prasiibas liidz kursa pabeigshanai.
Taa kaa es pats japaanju valodu gandriiz nezinu (bet pieredze apmaaciibaa man ir, tikai es neveidoju valodas kursus, bet gan datorkursus), man ir svariigi lai atrastos kaadi kas vareetu pavilkt sho te materiaalu uzrakstiit. Ir jau pieteicies viens cilveeks no otaku.lv un vairaaki no nihongo.lv. Es projektu koordineeshu (taa teikt, buushu kursa ideologs ) un paliidzeeshu kaa speeshu, bet ir vajadziigi cilveeki kas tieshaam sho valodu saprot, un kas buutu gatavi veltiit laiku (daudz laika) shim projektam. Uzreiz saku, nekaads finanseejums nebuus (ja nu vieniigi kaads pieteiksies muus materiaali atbalstiit), un vieniigaa motivaacija ir ka veidojot kursu juus vareesit ieveerojami padzilinaat savas zinaashanas japaanju valodaa un vienlaiciigi paliidzeet citiem.
Aptuveenaa programa lielos vilcienos:
--- introductory level ---
1. izruna, vaardu seciiba, hiragana
2. vietniekvaardi un ievads personu suffiksos
3. apstaaklja vaardi ("ko- so- a- do-")
4. vieglaakie teikumi, partikulas
--- basic level ---
1. skaitiishana
2. pamatkonstrukcijas
--- intermediate level ---
1. lietvaadri un "lietvaardu" iipashiibas vaardi (noun adjectives)
2. darbiibas vaardu un "darbiibas" iipashiibas vaardu (verbal adjectives) formas (note: ljoti ilgi):
2.1. rentaikei (pamatforma)
2.2. renyoukei
2.3. mizenkei
2.4. izenkei
2.5. meireikei
2.6. verbs in -te form
--- advanced level ---
1. papildus pamatkonstrukcijas
2. teikumu sasaistiishana
3. "peecvaardi" (postpositions)
4. laipniibas pakaapes un speciaalie vaardi
5. citi svariigi topiki
--- JLPT preparation ---
shajaa kategorijaa buus kaut kaadi nelieli teksti ar vaardiem kas pietruukst liidz JLPT liimenim. Taapat tiks apguutas, pielietotas un nostiprinaatas valodas konstrukcijas.
Gaidu juusu komentaarus (it iipashi par kursa sadalju seciibu),
Ieprieksh pateicos,
Lastguru.