Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Saikano
Anime forum > Anime > TV, OVA & Movies
Tador
Esmu daudz ko redzeejis, bet Saikano mani iespaidoja visvairaak.
Es ljoti visiem iesaku dabuut un noskatiities, jo tas tieshaam ir to veerts. (Jaaskataas viss vienaa raavienaa, jo taa rodas vislabaakais efekts) *hehe*
Ja kaads ir redzeejis un var teikt kaadu labu vaardu, piebalsojiet. smile.gif
Tador
QUOTE(Roze @ May 24 2005, 09:39)

blah!
tipa daudziem jautaaju, tie nezinaaja...
nu i apsolijos topicu ielikt.
xikes
dry.gif

Tador
QUOTE(xikes @ May 25 2005, 06:00)
dry.gif
*

?
xikes
QUOTE(Tador @ May 25 2005, 15:35)
?
*

Nothing personal wink.gif
Vienkaarshi taada sajuuta (--> dry.gif ) bija, kad atkal kaads piemineeja Saikano..

Anyway.. tev vinsh veel ir? Mosh varam sarunaat apmainu pret tukshiem cd/dvd vai kaadu citu anime? unsure.gif
Roze
QUOTE(xikes @ May 25 2005, 16:30)
Anyway.. tev vinsh veel ir? Mosh varam sarunaat apmainu pret tukshiem cd/dvd vai kaadu citu anime?  unsure.gif

ēeee kaut kā nebiju pamanījis. Esi rīdzinieks (der arī visas citas (ne)apdzīvotās vietas ceļā no Rīgas uz Cēsīm)? Ja tā tad par vienu tukšu DVD šaibu Saikano ir tavs (anime_fin DVD rips).
Tador
QUOTE(xikes @ May 25 2005, 15:30)
QUOTE(Tador @ May 25 2005, 15:35)
?
*

Anyway.. tev vinsh veel ir? Mosh varam sarunaat apmainu pret tukshiem cd/dvd vai kaadu citu anime? unsure.gif
*

varam meegjinaat smile.gif
kaadu inu yasha 4 sezonu maby? biggrin.gif
bypass
Saikano ir entās nepilnības, neskatoties uz tām, man patika, lielākoties laikam tādēļ, ka man visas epas bija dubotas un reti labā kvalitātē.
Roze
Saikano ir entās nepilnības
Kā saprast šo? Vai vari kaut ko minēt?

p.s. dubi ļoti (nu ļoti) reti dod jelkādu priekšrocību (jebšu pareizāk sakot baudāmu) efektu.. orģināls + (soft) subs ir neatsverams
Tador
QUOTE(bypass @ May 25 2005, 20:47)
Saikano ir entās nepilnības, neskatoties uz tām, man patika, lielākoties laikam tādēļ, ka man visas epas bija dubotas un reti labā kvalitātē.
*

piebalsoju rozei un izsaku mineejumus par mentaalu nestabilitaati tongue.gif
bypass
Vispār negribās nopelt darbus, kas man lielākā vai mazākā mērā patīk, bet, labi, lai iet.

Pats lielākais mīnuss Saikano ir tā pamata ideja.
Kādēļ lai valdība par absolūtajiem ieročiem pataisītu (uzmini ko?) mazas, nevainīgas, baltu apakšveļu ekipētas meitenes(nebija grūti uzminēt, vai ne), zinot, cik vieglprātīgas un trauslas viņas ir? Nē, patiesībā es saprotu gan, tas liek skatītājam just līdzi. Dzelžaina loģika, tā vietā, lai par absolūto ieroci pataisītu, kādu nobriedušu, nosvērtu cilvēku.

Un kādēļ cilvēkiem patīk traģēdijas? Kā redzu, cilvēki būtībā uzaicina, lai tās viņiem liek raudāt un izraisītu skumjas pret viņu gribu. Jā, okej, Saikano ir skumjš un savu mērķi sasniedz, bet veids kā tas tiek panākts ir truls.

Galvenie tēli ir vietām absurdāki par pašu stāstu. Shuu un Chise ir pats nenobriedušākais, neatbildīgākais un bērnišķīgākais pāris kāds vispār redzēts. Viņu uzvedība velk kaut kur uz 12-13 gadiem.
Šū varētu tikt nominēts par neglītāko tēlu ever. Viņu savstarpējās attiecības man, mirstīgajam, ir nesaprotamas. Šu Chise bieži vien apvaino un apejas apmērām tā kā pret kucēnu, saņemot pretī vienīgu "i'm sorry".

Lielajiem animešnikiem čelendžs - noskatieties Saikano vēlreiz un saskaitiet, cik reizes Chise atvainojas un nosarkst.

Vēl var minēt daudz un smalki Saikano nepilnības, tik jēga no tā maza.

Tomēr man patika noskatīties karu no parasta cilvēka perspektīves, tu nezini, kas ar ko karo, kāpēc karo, kur karo, loģiski valdība to slēpj, tavi draugi un/vai radinieki laiku pa laikam mirst, bet būtībā tu notikumu norisi nekādi nevari grozīt.

p.s. dubi ļoti (nu ļoti) reti dod jelkādu priekšrocību (jebšu pareizāk sakot baudāmu) efektu..
Negribētu aizsākt kārtējo diskusiju a la "dubs VS subs". Minējumus par mentālu nestabilitāti varu izteikt tiem, kuri gūst baigo baudu, skatoties animē-orģināl valodā, kurā nefiga, atskaitot arigato, nesaprot. Tas man atgādina klausīšanos nospīlēta lineāla trinšķināšanas skaņās: jong, wong, whang, wosh. Pie tam, lasot subus, es būtībā zaudēju daļu vizuālās informācijas, fokusējot savu skatienu uz subiem. Un... piemēram, Wonderful Days orģināl valodas skanējums man izraisīja riebumu. Korejiešu valoda, ja nemaldos.

Nē, paldies, labāk es skatos eng DUB + SUB, visu saprotu, ja nesaprotu izrunu -> subi, ja nezinu vārdu -> vārdnīca. Perfekta kombinācija, nejūtos zaudējis ierunātās emocijas, jo anyway tās paustas nesaprotamā valodā.

Katram savs.
Church
QUOTE(bypass @ May 28 2005, 22:01)
Vispār negribās nopelt darbus, kas man lielākā vai mazākā mērā patīk, bet, labi, lai iet.
Pats lielākais mīnuss Saikano ir tā pamata ideja.
Kādēļ lai valdība par absolūtajiem ieročiem pataisītu (uzmini ko?) mazas, nevainīgas,  baltu apakšveļu ekipētas meitenes(nebija grūti uzminēt, vai ne), zinot, cik vieglprātīgas un trauslas viņas ir?  Nē, patiesībā es saprotu gan, tas liek skatītājam just līdzi. Dzelžaina loģika, tā vietā, lai par absolūto ieroci pataisītu, kādu nobriedušu, nosvērtu cilvēku.

lai gan arii man liekas ka shajaa gadiijumaa tas i fanservice, bet kaapeec nepieljaut piem., ka tik konkreeta vecuma/personiibas cilveeki i piemeerotaaki lai vadiitu/apguutu konkreetas kiberneetiskas iekaartas? beernu adaptaacijas speejas kautvaj ..
Un kādēļ cilvēkiem patīk traģēdijas? Kā redzu, cilvēki būtībā uzaicina, lai tās viņiem liek raudāt un izraisītu skumjas pret viņu gribu. Jā, okej, Saikano ir skumjš un savu mērķi sasniedz, bet veids kā tas tiek panākts ir truls.

un kaapeec ne tragjeedijas? vismaz man draamas saista vairaak nekaa sensless komeedijas.
Galvenie tēli ir vietām absurdāki par pašu stāstu. Shuu un Chise ir pats nenobriedušākais, neatbildīgākais un bērnišķīgākais pāris kāds vispār redzēts. Viņu uzvedība velk kaut kur uz 12-13 gadiem.
Šū varētu tikt nominēts par neglītāko tēlu ever. Viņu savstarpējās attiecības man, mirstīgajam, ir nesaprotamas. Šu Chise bieži vien apvaino un apejas apmērām tā kā pret kucēnu, saņemot pretī vienīgu "i'm sorry".

teeli ar nepilniibaam imho speej daudz vairaak piesaistiit / likt just liidzi .. domaaju, ka kaareiz uber menschen es neveeleetos redzeet. pietiks kaarteejo supermenju reinkarnaaciju.
Lielajiem animešnikiem čelendžs - noskatieties Saikano vēlreiz un saskaitiet, cik reizes Chise atvainojas un nosarkst.
Vēl var minēt daudz un smalki Saikano nepilnības, tik jēga no tā maza.
Tomēr man patika noskatīties karu no parasta cilvēka perspektīves, tu nezini, kas ar ko karo, kāpēc karo, kur karo, loģiski valdība to slēpj, tavi draugi un/vai radinieki laiku pa laikam mirst, bet būtībā tu notikumu norisi nekādi nevari grozīt.
Negribētu aizsākt kārtējo diskusiju a la "dubs VS subs". Minējumus par mentālu nestabilitāti varu izteikt tiem, kuri gūst baigo baudu, skatoties animē-orģināl valodā, kurā nefiga, atskaitot arigato, nesaprot. Tas man atgādina klausīšanos nospīlēta lineāla trinšķināšanas skaņās: jong, wong, whang, wosh. Pie tam, lasot subus, es būtībā zaudēju daļu vizuālās informācijas, fokusējot savu skatienu uz subiem. Un... piemēram, Wonderful Days orģināl valodas skanējums man izraisīja riebumu. Korejiešu valoda, ja nemaldos.
Nē, paldies, labāk es skatos eng DUB + SUB, visu saprotu, ja nesaprotu izrunu -> subi, ja nezinu vārdu -> vārdnīca. Perfekta kombinācija, nejūtos zaudējis ierunātās emocijas, jo anyway tās paustas nesaprotamā valodā.
Katram savs.

erm. taa man i miilja teema offtopic fleimoshanaj, bet laikam jaa, tas buutu nevisai korekti attieciibaa pret $topic. vienkaarshi teu nau svariigas lietas kas zuud dubos, un vairumam paareejo ir savaadaak.
bypass
ka tik konkreeta vecuma/personiibas cilveeki i piemeerotaaki lai vadiitu/apguutu konkreetas kiberneetiskas iekaartas
Standarta variants. Drausmīgi neloģisks un nepraktisks. Es domāju, ka būtu gan atraduši labāku kandidātu un vismaz turējuši viņu grožos nevis laiduši pa brīvo.
un kaapeec ne tragjeedijas? vismaz man draamas saista vairaak nekaa sensless komeedijas.
Drāmām nav ne vainas, bet tas veids, kā Saikano panāk savu mērķi ir stipri muļķīgs. Salīdzināt nevar ar to, kā tas tika pasniegts iekš to "grave of the fire flies".
teeli ar nepilniibaam imho speej daudz vairaak piesaistiit / likt just liidzi .. domaaju, ka kaareiz uber menschen es neveeleetos redzeet. pietiks kaarteejo supermenju reinkarnaaciju.
Nu, jā. Šoreiz galv. tēli, dotais pāris ir nevis vienkārši ar nepilnībām, bet gan kaitinoši un viņu attiecības ir, erm, nereālistiskas.
vienkaarshi teu nau svariigas lietas kas zuud dubos
Nosauc, jel, ko es zaudēju oriģinālajā-kastā, ja es no viņa nemazdruski nesaprotu. Un man liekas muļķīgākais arguments, ko var minēt par labu subiem ir "iemācīsies japaneasy" laugh.gif

Bet, labi, Saikano man vairāk patika nekā nepatika. Es tikai minēju prasītās nepilnības. wink.gif
kaarleens
Japaanju kulturaa ir ljoti populaars kautriigais mazaas meitenes teels, es nesaprotu kaapeec vinsh taa nepatiik bypass, shaads chars paraadas ljoti daudzaas animees un man piemeeram neizraisa nekaadu nepatiku bezgaligais kome ehh katram jau ir tiesiibas uz savu viedokli, bet nu gruuti nostaveet malaa ka kaads apliek tev sirdij ljoti tuvu miilju anime.
zenofex
Amen to that.
I mean, kaarleena sakaamo par mazaam, neaizsargaataam meiteneem smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.