SteamboyPrincipā pirms gada par šo filmu veicu
ierakstu. Tagad es to redzēju. Pēdējā laikā vispār neesmu skatījies neko no japāņu animācijas. Laikam tas lielākais "bada" periods būs pārgājis. Un, ļoti iespējams, ka tieši tāpēc es šo filmu uztvēru diezgan emocionāli. Vairāk nekā es biju domājis, ka uztveršu. Pirmkārt jau vizuālais materiāls. Vārds grandiozi neizsaka neko. Neviens vārds neko neizsaka, jo tas ir jāredz pašam. Nepārspīlējot varu teikt, ka dažos momentos man aizrāvās elpa no tās detalizētības un nenormālā darba, kas ieguldīts tajā visā. Jau laikam kuro reizi uzsvēršu, par cik pats nedaudz esmu ņēmies ar animāciju, tad nedaudz zinu par tās "virtuvi". Bez tā es drošvien nekad nespētu izbaudīt animāciju tā kā tagad.
Atzīšu, ka man arī ļoti patika sižeta līnija. Jā, noteikti daudzi teiks, ka par vāju, vienkāršu utt., bet šoreiz šis vienkāršums (pareizāk jau tiešums) bija tieši tas, kas nepieciešams. Domāju, ka tad tas būtu jau pārāk liels pārsātinājums. Neko sīkāk par pašu sižetu nestāstīšu, noskataties un vērtējiet paši.
Vienīgais, ko spēju piebilst nobeigumā ir tas, ka pēc Tvaikpuikas noskatīšanās, atkal esmu sajutis to mīlestību, ko izjutu pašā sākumā pret japāņu animāciju. Otrā elpa, kā smejies.
P.S. Tāpat arī jau labu laiku ik pa brīdīm prāta virsslānī uzpeld Mijadzaki Howl's Moving Castle. Zinu, ka ir pieejama SVCD formātā, bet man galīgi negribas bojāt skatīšanos.