QUOTE(Hikaru @ May 12 2006, 18:08)
Man šis kodeks galīgi nepatīk. KAA izlaida sērijas
Xvid tādā pati labā kvalitātē. Kāpēc vajadzēja pāriet uz šito stulbo jaunu kodeku. Nekādu starpību neredzēju starp Xvid uztaisītām sērijām un h264. X
Xvid - laba kvalitāte.
Priekškam vēl labāka vajadzīga?... QUOTE(Hikaru @ May 12 2006, 18:28)
Xvid - Tāds pats izmērs kā h264 un tāda pati kvalitāte kā h264. No KAA relīzēm nekādu starpību neredzēju starp viena seriāla dažādām sērijām, katra ar atšķirīgu codeku. Izmērs/kvalitāte proporcija tāda pati. Nekas nav mainījies.
Nu ja tu neredzi kvalitaates atshkiriibu starp h264 un xvid tad tur tev 97% gadiijumu buutu jaasuudzas tikai un vieniigi savaam aciim, lai arii pastaav iespeeja ka kaads encoders kas izdomaajis lietot h264 ir galiigi salaidis griistee sho procesu, tad citaadi visu kaut pusliidz kompetentu encoderu h264 reliizes ir labaakas par attieciigaam xvid reliizeem. Un ja tu to neredzi kaut vai palasi doom9 forumos codec saliidzinaajumus, lai redzeetu gandzriiz vienbalsiigu atzinju ka "MPEG-4 part 10 AVC" baazeeti codeci ir labaaki par "MPEG-4 part2" ASP profila codeciem.
QUOTE(Hikaru @ May 12 2006, 20:20)
Bet instalējot tādu milzīgu bipodu - CCCP
CCCP nav milziigs, CCCP ir ljoti minimalistisks - uzliek tikai pashu nepiecieshamaako, lai vareetu bez probleemaam skatiities praktiski visus anime video failus, no prastaakaa raw un fansuba liidz advanceetaakajiem dvd ripiem ar ar nezcik audio, subtitru celinjiem, softsubiem, mkv ordered chapters un gandriiz visu ko var iedomaaties.
Exactly what does the CCCP install and whyQUOTE(Hikaru @ May 12 2006, 20:20)
Bet instalējot tādu milzīgu bipodu - CCCP, tas vēl laikam sabojā dažus kodeku failus. Labi, ka man ir šo failu backapi, speciāli tādiem gadījumiem, kurus var samainīt atpakaļ.
shitas ir pilniigs BS, CCCP neaiztiek nevienu citu normaalu codec failu un to nekaadaa veidaa nesabojaa, viniigais ko CCCP var izdariit ir uzlikt ffdshow augstaaku DS merit liimeni, lai kaa defaultais dekoders tiktu izmantots ffdshow nevis kaads cits uzinstaleets codec, un arii tikai tad ja attieciigaa formaata dekodeeshana instalaacijas laikaa tika izveeleeta.
vieniigaas lietas ko CCCP meegina izmest ir DS filtrus, kuriem ir zinaamas kljuudas, un kas var nopietni ietekmeet normaalu media atskanjoshanu:
Attempted uninstallation of known trouble-causing DS filters
On installation, the pack will attempt to uninstall some things that are known to cause problems (it's HIGHLY recommended that you let the pack uninstall these for you).
o DirectVobSub - Conflicts with VSFilter, since DVobSub is an older version of VSFilter. The CCCP version of VSFilter is up-to-date and well tested, and should be used instead of any other version.
o Morgan Stream Switcher (mmswitch.ax) - Possibly the buggiest DirectShow filter ever, and it's not needed with the filters and players the pack installs.
o Matrix Mixer - Buggy and completely unnecessary, since ffdshow and the players can do what it does.
o Gabest's Matroska Splitter (MatroskaSplitter.ax) - See the entry on Haali above.
o Intervideo MPEG4 Decoder (MP4VDEC.AX) - Has higher priority than just about everything else and has never actually managed to decode MPEG4 video properly.
QUOTE(Hikaru @ May 12 2006, 20:20)
Pēc tam tajos CCCP settingos, jāņem visas galačkas nost. Ko tik tas tur ar to skaņu negrib darīt (visādus stulbus procesus). Instalēt visādas kodeku paketes ir ļoti bīstami.
Ar skanju saistiiti procesi ir tikai divi
*AC3 Dynamic Range Compression
*DTS Dynamic Range Compression
kas pietam ir ieteicamie settingi, ja ir tikai stereo sisteema pie PC un skataas video ar 5.1 skanjas celinjiem, sliktaakajaa gadiijumaa tie ir tikai tieshi divi kjeksiishi.
QUOTE(edg @ May 12 2006, 23:24)
Kad es installeeju sev CCCP, man arii nepatika. Godiigi pasaku, ka kvalitaate parastajiem divx un xvid likaas sliktaaka. Taa it kaa raustiitos, taa it kaa graudainaaks. Nezinu, no kurienes man taa raustiishanaas reegojaas. Varbuut taapeec, ka graudainaaks, kraasu mainjas biezhaakas un lielaakiem fragmentiem, taapeec. Bet varbuut taapeec, ka man bija iebuuveetaa video karte, ko razhotaaji bija dzeerumaa taisiijushi, jo man pat Win95 laiku speeles raustiijaas... Bet, jaa graudainaaks - to es ieveeroju. Taa ir filtru/settingu lieta. Cik esmu ieveerojis, visi harcore kvalitaates fani ieniist mazaako blura meegjinaajumu. Taapeec defaultaa taadi settingi. Bet taa nav kodeka vaina. Un, nee, es neesmu blur fans.
Galvenais tieshaam truukums CCCP ir nespeeja vilkt uz leeniem datoriem. Bet taadu paliek arvien mazaak.
tas tieshaam visdriizaak ir saisatiits ar to ka agraak xvid/divx vai cikos dekoderos tev bija aktivizeeti vinju postprocesing [deblocking, deringing utt], bet CCCP instalaacijaa visi postprocesing ir izsleegti, jo postprocesing reaali nekam nav iisti labi, ja encoders ir kaardiigi filtreejis un encodojis failu tad papildus postprocesing var tikai pasliktinaat kvalitaati, zaudeejot video tetaljas domaajot ka tie ir artifacti, un citos gadiijumos ir vainojama encodera liikaas rokas
QUOTE(Shinobi-sama @ May 13 2006, 03:01)
FDDshow manuprāt ir dranķīgs ar to ka nogrūž lielu daļu papildu filtru uz cpu un tādējādi bremzē sistēmu, rezultātā viss atkarājas no procesora jaudas.
Vēl viena lieta man fddshow, kas nepatīk ir tas ka šis grib darīt visu citu ko viņam nevajag darīt, bāzt pa savam visus overlay ko var izdarīt arī kāds 3ais filtrs, kas tam ir specializējies un patērē mazāk resusursus. CCCP paka manuprāt ir dranķīga tanī ziņā ka viņa uzbāž jūzerim fddshow.
Mani ljoti intereseetu kas ir tie shie filtri kuri tiek nogruusti uz CPU, un overlay pilniigi nekaadaa veidaa nav saistiiti ar fdshow, vieniigasi ko tas dara ir noraadiit ko izmantot atteela rendereeshanai - overlay mixer, VMR7, VMR9, Haali renderer - paareejais ir jau citaas rokaas, ffdshow pats neveido overlayus
QUOTE(Shinobi-sama @ May 13 2006, 09:08)
Haali Media Spliters (arii to spiezh instaleet CCCP) man pieriebaas ar to ka vinjsh nav savienojams ar MPC un ZoomPlayer taadeejaadi ieseezhoties RAM un eedot resusursus kaa atsevishkja aplikaacija
Haali Media Spliters nav pilniigi nekaadu savietojamiibas probleemu nedz ar MPC [tur gan lai izmantotu haali spliteru ir jaaatsleedz iebuuveetie gabesta spliteri], nedz ar ZoomPlayer, Haali Media Spliters ir pashlaik labaakais mkv spliters, atbalstot visvairaak taa iespeeju, neproblemaatisks MP4 spliters, pashlaik labaakasi ogm spliters, un tiem kam gribas alternatiiva MS avi spliteram.
Bez tam Haali ir viegli pieejama persona [atshkiriibaa no Gabesta, vai citiem spliteru autoriem] un ja ir probleemas ar vinja spliteru ir ljoti aatrs to noveershanaa, taa ka je tev ir kaadas probleemas ar vinja splitera "ieseeshano RAMaa" tad esi tik laipn un par to pazinjo, lai vareetu turpmaak salabot shiis kljuudas, protams ja taa tieshaam ir kluuda spliteraa ko var reproduceet [personiigi ar neko taadu neesu sastapies ka haali spliters ieseetos ramaa]
(fddshow ir tieshi taapati probleema nevajadziigi daudz soft liimenii postprocesing funkciju kuras tikai eed resurus, arii jamais seezh atminjaa kaa atsevishkja aplikaacija)
nevar noliegt ka ffdshow ir ljoti daudz postprocesing iespeeju, tomeer neviens tev neuzspiezh taas aktivizeet [CCCP ffdshow visi postprocesing ir izsleegti] un tad arii taas nerij resursus
Varu droshi apgalvot ka K-lite Mega Codec Pack ir ideaals shnii zinjaa piedaavaajot NEVISS kaada izveeleetu ieprieksh nokonfigureetu kodeku kopumu, bet gan ljaujot pie instalaacijas izveeleeties cik daudz kodekus(Encoder/Decoder) instaleet, kuru prioritaati arii veelaak var uzstaadiit un mainiit ieksh MPC atkariibaa peec vajadziibas.
tam es nevaru piekrist codec pakas kas meegina uzinstaleet visu, nu nekam neder, ja tu zini ko tev vajag tad labaak ir pasham to atrast un uzinstaleet, bet ja tu gribi paarbaudiitu variantu tikai atskanjoshanai, neiedziljinoties tehniskos jautaajumos, tad iistais variants ir ieprieksh nokonfigureets codec kopums
shkiet esmu sasniedzis kaut kaadu post garuma limitu, vai quotes daudzuma limitu, jo ja taisa garaaku saak quotes nobeigties, tamdeelj double post