Hideki
Feb 19 2005, 02:34
Piemēram, tajā pašā Fruits Basket, redzams, ka ārdurvīm rūtis ir no papīra. Cik saprotu, tas ir kautkāds speciāls ar kautko piesūcināts papīrs? Saprotu, ka tur klimats ir nedaudz savādāks Kā Latvijā, bet vējš un lietus arī tur mēdz būt. Cik ilgi kalpo tāda papīra/koka konstrukcija mājas ārpusē?
Kāds kautko tuvāk zina pastāstīt?
dmonster
Feb 19 2005, 23:07
Es kaut kur lasīju, ka tas bija tikai daļēji papīrs, otra daļa bija kaut kāds audumam līdzigs, bet tomēr kautkas cietāks.
Nu cik es atceros tas bija rīsu papīrs. Tikai tāds pabiezāks.
Iztur jau tīri labi, padomā pats... papīrs plīst ja plēš no sāniem, bet ja pa visu virsmu sit, tad reti.
Un vispār netā daudz par šito rakstīts, tikai jāpameklē.
dmonster
Feb 20 2005, 15:03
Rīsa papīrs, nu jā tā iznāk, bet kā viņu apstrādāja, lai tāds izveidotos???
Kāds tāds?
Tu rīsu papīru redzēji?
Kikyou
Feb 20 2005, 19:16
QUOTE(dmonster @ Feb 20 2005, 14:03)
Rīsa papīrs, nu jā tā iznāk, bet kā viņu apstrādāja, lai tāds izveidotos???
Diez vai paciņu valdo rīsus līmēja kopā...
Papirusu jau ar no augiem uztaisīja... (kādā veidā, vēljoprojām nezinu)
Hm... kādas idejas? =|
dmonster
Feb 20 2005, 19:17
Esmu, bet tas bij jau baigi sen atpakaļ
Bāc es atkal nepareizi biju izteicies.
Forgotten*Memory
Feb 20 2005, 20:48
Ir diva veida atbīdāmās papīra durvis - fusuma un sjōdzi. Fusuma ir vedotas no abpusēji apgleznotām bieza papīra dubultkārtām koka rāmī, bet sjōdzi, kā jau jūs minējāt ir veidots no plāna, balta rīsa papīra.
Bet cik esmu dzirdējusi, tad sjōdzi ārpusē neliek, kas nozīmē, ka saplīst tās nevar dēļ lietus vai vēja, un to vietā liek fusuma, kas ir daudz spēcīgāka materiāla. Tomēr pilnīgi pārliecināta neesmu...
Stāsta morāle tik un tā ir, ka izskatās ka tajās tradicionālajās mājās ir aplam auksts, it sevišķi ziemā. Nekas neliecina par pretējo.
kuchieris
Feb 28 2005, 19:00
Taadi papiira logi ir domaati vienai sezonai - peec tam tos maina!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.