Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Starptautiskais Animācijas filmu Festivāls BIMINI
Anime forum > Anime > TV, OVA & Movies
Roze
http://www.bimini.lv/

Otrais Ikgadējais Starptautiskais Animācijas filmu Festivāls "BIMINI" notiks no 2004. gada 1. līdz 4.aprīlim Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Līdzās tādiem kinofestivāliem kā "Arsenāls", "Lielais Kristaps" un "Baltijas pērle", un tāpat kā bērnu kinofestivāls "Kino Oga", animācijas festivāls "Bimini" saņēmis ikgadēja festivāla statusu, un šobrīd ir vienīgais tāda veida festivāls Latvijā. Animācija ir māksla, kas ir vienlīdz interesanta dažādām vecuma un sociālajām grupām. Festivāla ietvaros notiek ikgadēja pasaules labāko animācijas filmu skate
Rob_X
Tas taksh nav anime, ne ?
TheBadEdd
Peec skriniem spriezot tam nav ne mazaaka sakara ar anime! sad.gif
volzha
Nu es teiktu muļķiki būs priekš tiem super gudrajiem kritiķiem, vai arī bērniem ar vecmāmuļām.
arteck
QUOTE (volzha @ Mar 18 2004, 09:27 PM)
Nu es teiktu muļķiki būs priekš tiem super gudrajiem kritiķiem, vai arī bērniem ar vecmāmuļām.

Ai... Es nevaru saprast. Nu nevaru. Anime jums ir debesīs, bet cita veida animācija nepatīk. Vienkārši nesaprotu. Pats noteikti mēģināšu tikt uz lielāko daļu no tām lietām, ko tur rādīs.
Seto
nu tieshaam peec skriiniem spriezhot -baigie murgi -man shitaada tipa multenes nepatiik! rolleyes.gif
volzha
Tagad pasēdēju un padomāju ka nesen skatītā tā multene ko rādija kinīti (nu par tām 3 vecenēm un vēl ko no parīzes vai no kādas citas vietaa), es to 1.20 h man pagāja kā 20 min laikam bija ļoti interesanta smile.gif.
zenofex
Patiesiibaa jau taas paaris pilnmetraazas filmas varbuut buutu veerts noskatiities, tikai vinjas ir riita programmaa... Bet ja sestdien un sveetdien vinjas buus tad jau ok. Uz to pieugusho filminjaam kaut kaa nevelk iet, bet ja kaads pierunaas, varbuut aizieshu ar'.

Katraa zinjaa zheel ka Mijazaki vai kas cits no japaanas pilmnetraazhas anime filmaam nefiguree...
Roze
Japaanji ir aarpus konkurences ar savu nozari kam ik gadu ir vaajpraatiigs apgrozijums naudas izteiksmee smile.gif

Preteeji ja nu gadaas taapat kaa shogad Oskaraa njem un viena filma savaac 11 viirinjus =]
edg
Bac, es esmu neglaabjams multiplikaacijas fanaats, nekaadaa gadiijumaa shito nelaidiishu garaam!!!
Nu tikai jaasaak lielo pikji kraat...
Pikis
Man tikai viena lieta traucee ka latviesu animaacijaa nav nekaa taada kasa vareetu aizraut, tur ir par tautas dziespinaam un vel par visvisaadaam stuulbaam lietaam mad.gif , bet kur ir taas lietas kur atklaatu kaadas mistiskas litas, dziives patiesiibu vai arii kautko tamliidziigu un nevis paraadiit to cur kautkaadie stilizeetiem dziivnieku formaam, bet kur buut reeelaa latviesu stilaa taisiitas cililveeku teeli vai arii kautkaadas paraadibas. Un protams prieks taa ir vaidziigs konkreets latviesu anime stiils kura pagaidaam nav. Varbuut naakotnee kaadam anime maaksliniekam iesausies praataa ka vajag arii latvijaa reaalu anime stilu, nu vo tagat punkts . smile.gif
standby
Latvieshiem neesot normalas multenes huh.gif

mad.gif

Nu gan manuprat ir noshauts greizi. Okai, katram jau savs priekshstats par lietam un es ari neesmu tik daudz informeta, un tomer man shkjiet, ka pie mums animacijaa kaut kas notiek. Pashiem vai kopa ar arzemju kolegjiem: Kiriku un burve, tas pats Randinsh Belevila, Ness un Nesija (ekologjiskas problemas, dzives patiesiba cik uziet). Manuprat mums pat ir vairakas animacijas studijas.

Un vispar blink.gif

Varbut kads zin vairak? Nu neticas man ka neko pie mums neziimee.
arteck
Katrā gadījumā Pikis šoreiz galīgi greizi nošāva. Pat tajās dzīvnieciņu un pasaciņu multenēs ir sava fiška. Gribas jau rakstīt uzbraucoši, bet nu vienkārši tās fiškas ir pašam jāizloba. Nekas uz sitienu prātā nenāk kā piemērs. bet jau pieminētā Ness un Nesija ir pat ļoti nopietns gabals.

Tā kā Piki turi acis un ausis vaļā un kustini pelēkās šūnas wink.gif
Pikis
Taas visas latviesu animaacijas kuras juus nosaucaat esmu redzeejis, bet jums ir jaatdzist ka zimejumi tur ir beerniskiigi (iznemot Randinsh Belevila) un es ticu ka muuseejie speej vairaak izspies jo to pieraada protams Randinsh Belevila.
Runaajot par jeegu, nu jaa laikam izteicos neapdomiigi ja taa padoma tad protams kurs gan taisiitu anime bezjeedziigi.
Bet pieminot Ness un Nesija mans uzskats par tiem ziimeejumiem ir saads-novienkaarsot cik vien iespeejams, jo deguns kaa kartupelis(tikai neapvainojaties personiskais veerteejums) acis-nezinu citus vaardus kaa vienkaarsas,kermeni kaa jau kermeni neko iipasi neizcelot.

P.S tas protams nenoziimee ka es skatos Latviesu anime ar riebumu jo taa patiesaam nav smile.gif , isteniibaa es atbalsu Latviesu anime to kaa vareedams, jo esmu patriots un man patiik latviesu darbi, tikai kaa vienmeer ir (bet),bet man nepatiik kaadaa vini ziimesanas stilaa to dara. sad.gif
ShinChan
Ar multiplikaaciju mums tiesjaam ir taa pasjvakaak, tacju veiksmiigu lelju filmu ir, ka vai nu. Zinu, ka tas ir gaumes jautaajums, bet man neizskaami simpatizee druumaas un depresiivaas Burova lellju filmas, manupraat tas ir muusu zelta fonds. Peedeejaa laikaa gan nav iipasji daudz raadiitas mad.gif
Aa, un veeel gribeeju piebilst, ka visas taas nepilniibas animaacijaa ko mineeja Pikis rodas no ierobezjotaa cjungura, kas ir muusu multiplikatoru riiciibaa. Pilnmetraazjas multiplikaacijas filmas izmaksas ir vienkaarsji grandiozas un tapsjanas laiks meeraams gados.
zenofex
Nee, nee lellju fimas man vispaar nepatiik. Tachu Latvieshiem ir tieshaam diezgan daudz interesantu multiplikaacijas filmu un filminju, daudzas no taam ir Rozes Stiebras stilaa - visi stuuri noapaljoti, viss vienmeer kustiibaa, pat tad ja objekts nekustiigs, mazas acis, deguns - kartupelis. Tas imho ir vinjas stilinjsh. Tachu Ness Un Nesija, Fantodroms un veel dazhas filmas ir tieshaam labas.
standby

Bet gjeniaalaas Avarijas brigades serijas un Munks un Lemijs?
edg
Taa, nu latvieshu multenju fanaatam savs vaards sakaams:

Latvieshiem ir papilnam taadu multiplikaacijas filmu, kuraam reaali nav nekaadas maakslinieciskaas veertiibas, nekaadi revolucionaari sizheti... Taa tas ir.

Tomeer, ir taadas multenes, kaa Ness un Nesija, kur cilveeki tieshaam centushies, jo peec Vika sizheta taisiit multeni ir liela atbildiiba. Var rasties jautaajums: Ko var to Nesu un Nesiju visu laiku tirdiit, vai citu multenju nav? Ir! IR! Izcils piemeers ir Kakjiisha Dzirnavas. Sizhetu nevar noliegt. Maakslinieciski - cepuri nost. Uzziimee tu taa! Avaarijas Brigaadi un Fantadromu vispaar neaiztiksim...

Vienalga maz? Nu redziet - taa saals ir tur iekshaa. E? Nu re: Latvieshu multfilmas neizceljas ar izcilu maaksliniecisko darbu, vinjas izceljas ar sizhetu. Dilli Dalli varbuut ir slikts piemeers, bet, piemeeram, Kabata - tur nu fantaazija ne pa jokam straadaajusi, un Seezh Uz Sliekshnja Pasacinja - cepuri nost. Vispaar panjem jebkuru "zveerinju multeni" - Suns Funs un Veejs, Sarezhgjiitais Zvirbuleens, vinjaam visaam apakshaa ir kaut kaada doma (iznjemot latvieshu otro perversaako multeni: "Zakjiishu Pirtinja" un citas taadas...) smile.gif Nu jaa, nekaadi kosmosa roboti apkaart nelido, bet fantastika ir ka vai nu wink.gif Un tieshi tas ir latvieshu animatoru stils. Vinji neturas ne pie kaadaam ieprieksh nospraustaam robezhaam kaa un kas buutu jaaziimee, vinji nemaz necenshas gjeniaali uzziimeet, vinji katrs pieturas tieshi pie sava stila un sacenshas savaa starpaa tieshi ar sizhetiem. Vai tuvaak pie patiesiibas buutu tas, ka vinji sacenshas ar to, kaa ir speejiigi konkreetu panjemtu sizhetu atainot multiplikaacijaa. Panjem kaut ko nenormaali murgainu un meegjina uztaisiit multeni. Tas ir specifisks stils. Un es daudz noskatiijos Bimini festivaalaa. Reti kura no taam multeneem vareeja sacensties ar muuseejaam.

Protams ne jau es visu tagad aizstaavu - tos pashus "Neparastos Riidziniekus" skatoties, man vienkaarshi kauns...

P.S. Luudzu piedot man par shito garo rakstu. Peedeejaa laikaa tieksme uz sacereejumiem - pirksti saka, ko grib dariit...

Edgars.
edg
Un tagad par teemu:

Vispaar aizgaaju uz dazhiem seansiem un peec videejaa koeficienta redzeeju to, ko gribeeju redzeet. Bija gan izcili garlaiciigas, gan gjeniaalas. Iipashu uzmaniibu jaapiemin Plimptona darbam "Mondo Plympton" un "Guard Dog" bija vienkaarshi skaista multene.

Kas iipashi veeraa njemams:
Peec skatiishanaas es nodomaaju: "Njaa, un dazhi saka, ka anime esot perversa..." un ar anime es domaaju japaanju multenes. Visas pasaules multenes ir "peversas"! Iipashi veeraa njemamas ir Bila Plimptona "How to make love to a woman" un nezinu kaada autora "Jumta sekss". Nu jaa, abas ASV... Bet citas arii bija taadas diivainas tongue.gif Vispaar nebiju un seansu 23:00 un baidos pat iedomaaties, ko tur raadiija...

Ja kaads nav bijis veel, iesaku aiziet uz kaadu seansu kaut vai tikai taapeec, lai vareetu saliidzinaat. Uz beernu seansiem (iznjemot Randinjsh Belevilaa, kas nu taads jociigs beernu gabals) neiesaku iet, ja negrib aizmigt. Pats gan nebiju, bet nosaukumi jau garlaiciigi.

Kas noteikti jaaredz (manas domas): Bila Plimptona tas, ko veel var redzeet - Sestdien 23:00 "Citplaneetieshi Mutanti". Tam dzhekam fantaazija straadaa ("Mondo Plympton" bija super), taapeec ticu, ka arii shitais gabals reaali labs.

Edgars.
CryRat
eu kā jūs visi varat nepieminēt EZĪTI MIGLĀ ph34r.gif

laugh.gif

a ja nopietni tad... nezinu... katrā ziņā viena daļa latviešu animatoru ( vai kā viņus tur nosaukt ) man kaut kā simpatizē...
arteck
Kauns par Neparastajiem Rīdziniekiem? wtf?! Puis, tu esi pieradis pie tradicionālajiem stiliem laikam. Manuprāt, šis animācijas veids ir pat ļoti, ļoti labs. Prieks, ka mūsējie nebaidās eksperimentēt un (jopcik!) viņiem tas arī izdodas. Protams, mēs abi izsakamies (izrakstamies) subjektīvi, bet katrā ziņā, cik esmu uzturējies animatoru vidē, jāatzīst, ka nedaudz saprotu viņus un tādēļ spēju šito lietu novērtēt.

Vienkārši, vajag arī atvērties citām lietām nevis dzīvot pie stingri nospraustām vērtībām, ideāliem, da jebkam. Cilvēk, esi elastīgs! Neskaties pa durvju atslēgas caurumu. Ver tās durvis vaļā!
Pikis
QUOTE (arteck @ Apr 3 2004, 10:20 AM)

Vienkārši, vajag arī atvērties citām lietām nevis dzīvot pie stingri nospraustām vērtībām, ideāliem, da jebkam. Cilvēk, esi elastīgs! Neskaties pa durvju atslēgas caurumu. Ver tās durvis vaļā!

Sitaadi vaardi isauc paardomas RESPEKT. smile.gif
arteck
Paturpinot edg iesākto tēmu, arī es biju uz Bimini.

Bila Plimptona darbu retrospekcija. Arī man simpatizēja "Guard Dog". Animācija vien jau izsauc smieklu lēkmi un melnais humors pats par sevi, bet nedrīkst noliegt to, ka viņš savos darbos ieliek dažādus sociālos tematus. Tikpat labi mēs varam interpretēt teicienu "kāds saimnieks, tāds suns" un uzvtert šos divus tēlus kā vienu veselu - cilvēku. Un tad padomāt, ka tā taču ar mums notiek - iedomājamies, kas mūs apdraud un tad kā suņi metamies virsū. Tajā pašā laikā aizmirstam, ka paši sev mēdzam būt ienaidnieki un "skābekļa piegriezēji" tieši šādu darbību rezultātā - turam sevi sterilā, izolētā vidē. Nu, kaut kā tā. Un tā īstenībā jebkuram darbam var meklēt kādu zemtekstu un dziļāku jēgu. Protams, katrs atradīs to, kas viņam tuvāks un nevis visi būs nolasījuši pilnīgi vienādi šo slēpto "message". Un tas pat ir interesantāk smile.gif

Vēl biju uz eksperimentālo filmu seansu. Kopumā ņemot - spēcīgi. Visvairāk jau, protams, "spēku" parādīja krievi. "Mazā nakts simfonija" (Маленькая ночная симфония), manuprāt, ir vienkārši ģeniāls gabals. Ja jums rodas iespēja kaut kur to redzēt, nepalaidiet garām. Es biju sajūsmā.

Nu, un noslēdzu es šo padarīšanu arī ar noslēguma ceremoniju, kurā bija vērojami ungāru animatora Ferenca Cako darbi. Principā es nezinu, kā lai noformulē tās izjūtas un to emocionālo lādiņu, ko saņēmu. Par viņu es uzzināju nejauši. Kaut kādā forumā vai mājas lapā pamanīju tekstu "...sand animation. Really cool!" Nodomāju, ka varētu paskatīties, kas tad īsti ir smilšu animācija. Uh! Biju uz mutes. Principā nerakstīšu, ko es redzēju, jo piedāvāju jums pašiem to ievērtēt - SICAF 2003 / Sand Animation, Ferenc Cako - Erzekeny Toredekek [18.4 Mb]

Jā, un viņš rādījā arī tieši šo gabalu. Live performance. Un tagad sākas tā grūti izskaidrojamā daļa. Šis bija tas emocionālais bombījiens. Es skatījos uz ekrāna un ik pa brīdim pametu acis kā viņš ar rokām bārsta smiltis un tad izveido kādu attēlu. Šis klātesamības moments... Es nezinu, bet katrā gadījumā es pirmoreiz kaut ko tādu izjutu vērojot lielo ekrānu - patīkamas trīsas vairākas reizes izskrēja caur ķermeni. IR! Tas ir! Lūk, laikam tā ir tā sajūta, ko vajadzētu jebkuram cilvēkam vismaz vienreiz mūžā izjust. Tas ir, kad mākslinieks spēlē pa īstajām stīgām. Viņš tās aizķer un ievibrē tādā ritmā, ka tu to sajūti ar katru šūnu. Fantastiski! Un tad palaiž viņa agrākos darbus, kas arī ir vienkārši meistarības pilotāža. Pēc tam atkal pats kāpj uz skatuves, lai vilktu līnijas smiltīs. Un viss, viss ir perfekts. Mūzika, kuras laikā viņš veido darbu. Viss ir tik saskaņots. Nezinu, varbūt es ne tā izklāstīju izjūtas un iespējams, ka jūs lasot uztvērāt to visu pavisam citādāk. Tā jēli izsakoties tas bija sava veida garīgais orgasms biggrin.gif

Tā, nu es savu penteri beigšu rakstīt. Es nevienam nelieku lasīt obligāti. Vienkārši šīs uzkrātās emocijas kaut kādā veidā arī vajag izlikt ārā ne tikai sevī kultivēt un uzrakstot šī izlikšana daļēji notiek. Principā, pēc tam lasot atkal šo tekstu, es pats no jauna uzņemšu daļiņu tās enerģijas, ko šeit izliku, tāpēc labi vien ir smile.gif
tautietis
Daleeji piekriitu Piikjim.
par nesu un nesiju.. taa ir gaumes lieta. man vaajpraataa patika fantadroms, eziitis miglaa un pasaka par suni funi un veeju.. izguleesos un veel kaadas desmit atcereesos. tomeer ja kaads ir bijis lielajaa kristapaa uz to seansu kuraa randinju belevilaa prezenteeja.. nju tur saakumaa raadija divas tikai latviesju animaacijas un tad to, kas tapusi kopaa ar francju, kanaadiesu, beljgju animaatoriem.. nju man bija nedaudz kauns par muuseejo veikumu bez aarzemnju paliidziibas:( zjeel, bet tajaas animaacijaas nebija na sizeta, na vizuaalaa baudiijuma. na arii taadas lietas kaa perspektiiva, uztverama realitaate, ne jau iista.. bet uztverama..
sirreaalas taadas bezsizjeta.. vinaa atceros plikas meitenes, govis.. goivs lido.. lido.. ietriecas kaut kaadaa kokaa ar ragiem.. paliek karaajoties un maujot.. brrrrrrr...
//aj atcereejos animaaciju, bet taa laikam igaunju.. par govi kas ada aatombumbu, taa bija smiekliiga, bet taa bija veca veca kaa es..
iisteniibaa mums ir divas animaaciju studijas - rija un dauka.. nezi ko taga dauka dara.. vinji gan ar lelleem njeemaas, neziimeeja.. nju jaa avaarijas brigaade - pasak, ka letinjiem nav stila un ka nav.. njaa bet taas lellju filmas ne aņime..
un rija.. rija taisa filminjas.. nju par taam goviim.. nju randinjs belevilaa.. jaastaasta - letinji uztaisiija krutu filmu - les tripetes de belleville.. francji vaariija kafiju, belgji rakstiija matricaas un kanaadiesji kiniiti prmizraadei noiireeja:))
luuk patriotisms sanaaks:(
tautietis
paturpinot arteck teikto.. ir daudzi kruti animaatori, kuru darbos sktoties liekas, ka taa ir pati pilniiba. man liidziigi likaas noskatoties ieprieksj paaraak piemineeto filmu, kas nedabuuja oskaru. no sirds smeejos taa kaa nebiju smeejies uj ljoti sen. visu filmas laiku. ir arii taadi-taadi animaatori un to ir sarazjots negants kvantums un atliek pa reizei redzeet arii taadus-taadus darbus.. ne visai darbus.. peedeejaa laikaa sanaak ka tie darbi, kuri radiiti Latvijaa ir taadi.. nju.. ne visai
tautietis

arteck:
Nu, un noslēdzu es šo padarīšanu arī ar noslēguma ceremoniju, kurā bija vērojami ungāru animatora Ferenca Cako darbi. Principā es nezinu, kā lai noformulē tās izjūtas un to emocionāloperfekti!
lādiņu, ko saņēmu. Par viņu es uzzināju nejauši. Kaut kādā forumā vai mājas lapā pamanīju tekstu "...sand animation. Really cool!" Nodomāju, ka varētu paskatīties, kas tad īsti ir smilšu animācija. Uh! Biju uz mutes. Principā nerakstīšu, ko es redzēju, jo piedāvāju jums pašiem to ievērtēt - SICAF 2003 / Sand Animation, Ferenc Cako - Erzekeny Toredekek [18.4 Mb]

perfekti!
arteck
Prieks, ka cilvēkiem patīk. Būs kaut kur jāmēģina dabūt viņa darbi.
ShinChan
QUOTE (CryRat @ Apr 2 2004, 11:33 PM)
eu kā jūs visi varat nepieminēt EZĪTI MIGLĀ ph34r.gif

ja nemaldos, taa nav latvijas animatoru veidota filma...

japaanaa kaut kaadaa festaa vinja baigaas godalgas noraava. ja godiigi miglainais ezis ir viena no labaakajaam padomju gala multeneem. Briinums kaa taadu sjizofreeniju beerniem vispaar sociaalismaa ljaava raadiit. Scenaaristam cepuri nost, gjeniaals darbs (laikam bija kaadu psihotropo vielu no kjiimijas studentiem dabuujis biggrin.gif )
ShinChan
QUOTE (arteck @ Apr 3 2004, 10:20 AM)
Kauns par Neparastajiem Rīdziniekiem? wtf?! Puis, tu esi pieradis pie tradicionālajiem stiliem laikam. Manuprāt, šis animācijas veids ir pat ļoti, ļoti labs. Prieks, ka mūsējie nebaidās eksperimentēt un (jopcik!) viņiem tas arī izdodas. Protams, mēs abi izsakamies (izrakstamies) subjektīvi, bet katrā ziņā, cik esmu uzturējies animatoru vidē, jāatzīst, ka nedaudz saprotu viņus un tādēļ spēju šito lietu novērtēt.

Kaa man patiik biezji atkaartot: "par gaumi nestriidaas, bet par taas truukumu gan"
Es nespeeju buut atveerts klajam pasuutiijuma darbam, kura maakslinieciskaa veertiiba ir visnotalj apsjaubaam, neglaabj pat virknes populaaru vieteejo komponistu un izpildiitaaju piesaiste.

Arii nacisti koncentraacijas nometnees experimenteeja ar ebrejiem (mediciiniskos noluukos)....nez vai kaadam ir kas pozitiivs par sjo uzdriiksteesjanos sakaams
arteck
QUOTE (ShinChan @ Apr 5 2004, 01:12 PM)
Arii nacisti koncentraacijas nometnees experimenteeja ar ebrejiem (mediciiniskos noluukos)....nez vai kaadam ir kas pozitiivs par sjo uzdriiksteesjanos sakaams

Ja viss iepriekšējais rakstītais bija nopietni uztverams, tad nu piedod man, bet šis salīdzinājums ir pilnīgi garām. Pat pārāk naturāls.
ShinChan
QUOTE (arteck @ Apr 5 2004, 02:31 PM)

Ja viss iepriekšējais rakstītais bija nopietni uztverams, tad nu piedod man, bet šis salīdzinājums ir pilnīgi garām. Pat pārāk naturāls.

un kas par to ka paaraak naturaals? Visa dziive ir taada. Lai pieveerstu uzmaniibu probleemai ir "jaasit" ar radikaaliem piemeeriem (sjajaa gadiijumaa ar saliidzinaajumu). Vienkaarsji man ne iipasji ir pieņemami tavi teksti par eksperimenteesjanu un nospraustajaam veertiibaam. Manupraat latvijas kaa nelielas valsts naakotne ir konsekventaa tradiiciju ieveerosjanaa un nevis bezjeedziigaa eksperimenteesjanaa, kur galaa vispaar truukst skaidra eksperimenta meerkja (piemeeru ir vairaak kaa nepieciesjams). Var jau buut ka par to visu ir smiekliigi runaat animaacijas filmu kontekstaa tacju no mazaam lietaam rodas arii lielas un sjajaa gadiijumaa taa vietaa lai ziimeetu taadu bezjeedziigu savaarstiijumu, vareeja to naudu ieguldiit kaadaa perspektiivaakaa projektaa (kuru netruukst).
P.s. Tas nav nekas personisks, tikai uzskatu sadursme wink.gif
arteck
Jā, skatamies mēs katrs pretējos virzienos smile.gif Bet tā dabā iekārtots - ir jābūt līdzsvaram. Tad nu mēs sēžam katrs savā svaru kausā, taču tas nudien neliek mums kļūt par kaut kāda mēra ienaidniekiem biggrin.gif Katrā ziņā es saprotu arī tevi un domāju tas ir abpusēji.
Roze
Manupraat latvijas kaa nelielas valsts naakotne ir konsekventaa tradiiciju ieveerosjanaa un nevis bezjeedziigaa eksperimenteesjanaa, kur galaa vispaar truukst skaidra eksperimenta meerkja (piemeeru ir vairaak kaa nepieciesjams).

Negribu shim pilnibaa piekrist..
Ar ko tad mees taadu tradicionaalu (animacijas jomaa) varam izsisties?
Es saprotu japaanji, kas savu "animelike" stilu / "veidni" ir nujau gadus 20 taisiijushi un sliipeejushi (nerunaajot jau nemaz par pirmajiem zimeetajiem darbiem). Liidz ar to ir jau kaudze "iebarotu upuru" kas nemaz citu neko vairs nespeej skatiities smile.gif (yes yes that are we - otaku) un kur nemaz tik ljoti buutiskas atkaapes no kopeejaa zhanra nav (nevar buut).
Mums nekaa taada nav manupraat (ja nu vieniigi lellju multiplikacijas - kas jau ir diezgan daudz kur atziitas). Un lai kaut kur izsistos un paraadiitu sevi ir jaapiedaavaa kaut kas jauns (nu diezvai ir jeega censties taisiit kaut kaadus Pokemonus) un neredzeets (pashi juusmojaat par smilshu animaaciju ) - publikas / sabiedriibas atbalstu un sapratni par to vai shaada lieta ir atrasta ir iespeejams ieguut tikai ekspirementu celjos (protams, ja taads meerkjis ir - preteeji tam tieshaam nav noziimes).
zenofex
Nee, eksperrimenteet - tas ir labi. Biezhi vien no taa izpereejas kaut kas labs. Un celmlauzhiem vienmeer ir bijis gruuti, kaameer vinju domu, gara beernu pienjem masas.

Man pasham nepatiik ljoti daudz kas no abstraktajiem, neo-(insert your favourite art style here), un citaadiem novizieniem, gan maakslaa gan kino man patiik reaalisms, vai reaalistiskais fantasy (nezinu kaa savaadaak nosaukt - siiki un uzmaniigi izziimeets tas, kas reaali nepastaav). Bet es nenoniecinu abstrakto maakslu, jo zinu, ka maakslai ir kaut kur jaavirzaas. Nu kaut kaa taa.
tautietis
QUOTE (ShinChan @ Apr 5 2004, 03:10 PM)
QUOTE (arteck @ Apr 5 2004, 02:31 PM)

un kas par to ka paaraak naturaals? Visa dziive ir taada. Lai pieveerstu uzmaniibu probleemai ir "jaasit" ar radikaaliem piemeeriem (sjajaa gadiijumaa ar saliidzinaajumu). Vienkaarsji man ne iipasji ir pieņemami tavi teksti par eksperimenteesjanu un nospraustajaam veertiibaam. Manupraat latvijas kaa nelielas valsts naakotne ir konsekventaa tradiiciju ieveerosjanaa un nevis bezjeedziigaa eksperimenteesjanaa, kur galaa vispaar truukst skaidra eksperimenta meerkja (piemeeru ir vairaak kaa nepieciesjams). Var jau buut ka par to visu ir smiekliigi runaat animaacijas filmu kontekstaa tacju no mazaam lietaam rodas arii lielas un sjajaa gadiijumaa taa vietaa lai ziimeetu taadu bezjeedziigu savaarstiijumu, vareeja to naudu ieguldiit kaadaa perspektiivaakaa projektaa (kuru netruukst).
P.s. Tas nav nekas personisks, tikai uzskatu sadursme wink.gif

panki nemirst! jo vairaak alternatiivu darbu jo labaak.
un es pasmaidu no sirds redzot veel vienu steriotipu nogalinaatu
arteck
tautietis, par kuru stereotipu Tu domā smile.gif
ShinChan
QUOTE (Roze @ Apr 5 2004, 04:41 PM)
Negribu shim pilnibaa piekrist..
Ar ko tad mees taadu tradicionaalu (animacijas jomaa) varam izsisties? ...

Pasjam negribot esmu kljuvis par stagnaatu iesiiksteejusju konservatiivo veertiibu aizstaavi... eh sad.gif
Pamataa varu piekrist ieprieksjeejos postos paustajaam, ka eksperimenteet vajag un vajag arii sapraatiigu un neformaalu alternatiivu pastaavosjajam (visaas sadziives sfeeraas), tacju buutiski ir saredzeet eksperimentu meerkji un uzdevumu. Mums ir taa, ka pati reformeesjana un eksperimenteesjana pati par sevi ir pasjmeerkjis cilveekiem kas juutas apdaliiti un nesaprasti taapeec meegjina sevi pieteikt visiem un visur (aizmirstot par pasjkritiku).
Es sevi uzskatu par progresiivu cilveeku. Klausos muuziku, kas vairumam pazinju izraisa labaakajaa gadiijumaa izbriinu (piem., Sigur Ros). skatos filmas par saapiigaam sociaalaam teemaam (Requiem for a dream, Trainspooting, utt., beigu galaa skatos anime. Tacju tas viss mani automaatiski nepadara par par kaut kaadu savrupu sabiedriibas elementu, tikai taapee vien ka mana gaume atskjiraas no tradicionaalaas. Es iekljaujos sabiedriibaa un man ir redzeejums par lietu attiistiibu un Latvijai pozitiivu naakotni es redzu galvenokaart saglabaajot savas tradicionaalaas iipatniibas. Vai mees pasaulei esam vajadziigi kaa kaadas citas kultuuras atgremotaaji, vai tomeer varam dot savu unikaalu pienesumu, ko varam dot tikai un vieniigi mees. Vairums experimenteetaaju taapat ietekmeejas no mainstream, kaut arii pasji uzskata ka ir visu vien savaa galvaa izperinaajusji (apreibinosju vielu iespaidaa). ok i lost my point...briinos kaa no animaacijas festivaala apspriesjanas varam aiziet taados dziljumos huh.gif
edg

arteck,
Atvaino, ka tik veelu lasu, nesanaaca online buut. Visaadaa gadiijumaa man tavs shitais posts saniknoja, bet tad izlasiiju vaardu "laikam" treshajaa teikumaa. Tas nomierinaaja mazliet. Shoreiz tas galiigi nav eksperimenteeshanas jautaajums, es esmu ljoti labveeliigs, lai neteiktu vairaak, pret alternatiivajiem stiliem. Nepatika man tieshi shitais konkreetais gabals, aciimredzot gaumes jautaajums tieshaam. Nesaistiija mani konkreetais stils, jo likaas ljoti leens, ko nekompenseeja ne taa sarezhgjiitums, ne izbaudaama animaacija (manai gaumei). Lai mazinaatu paarmetumu krusu paar mani:
1. Taa pa iistam izbaudaama animaacija kaa ziimeeshanas veids un ziimeejumu sasaistiijums manai gaumei liidz shim ir tikusi atrasta vieniigi anime un paaris iisfilminjaas.
2. Izpratne par sarezhgjiitam lietaam man ir krasi atshkjiriiga kaa vairumam cilveeku. Tas, ko tu skaidroji par "Guard Dog", man likaas aciimredzams, taapat kaa lielaakaa dalja citu darbu ar "dziljajaam domaam", jo parasti autors pat censhas darbu padariit uztveramu visiem. Toties, daudzas citas lietas es speeju uztvert tikai ar milziigu piedomaashanu, kaut lielaakajai daljai cilveeku taas liekas pashsaprotamas.
3. Sizhets nespeeja panaakt, lai es justu liidz vai raizeetos, kas notiks naakamajaa briidii, sorry, nav mana vaina...

Kaa redzi, tiirs gaumes jautaajums smile.gif
arteck
Dear, edg

Īstenībā bija pat patīkami lasīt tavu postu. Tik reti man laikam iznācis ar kādu normāli apmainīties ar pretuzskatiem tik cilvēcīgā veidā smile.gif Viss ir argumentēts, bez jebkāda veida uzbraucieniem. Es pat nedaudz nokaunējos, jo pēc šitā posta izlasīšanas, savējo postu par daudz uzbraucošu uzskatu. Accept my apologies smile.gif

Prieks, ka arī tu saskatīji to domu Guard Dog'ā. Un zini, man gan liekas, ka tomēr nebūtu tā, ka visiem parādot šito gabalu un tad jautājot - nu, par ko tur ir? visi sniegs gaidīto atbildi smile.gif Kāds vispār stulbi blenzīs un norūks:"Murgs..." Kāds cits iespējams tur būs saskatījis pilnīgi ko citu (kā jau pieminēju). Principā lieta ir tāda, ka tauta masīvi notrulinās garīguma un morālo vērtību ziņā. Tagad mums ir "Jāpērk šeit, jo te viss ir lētāk un labāk!" un "Skrien ātrāk! Pēdējas atlaides!" un tad TV murgi... Es domāju tu saprati, par ko es rakstu. Interesanti uzzināt tavas domas attiecībā uz šo jautājumu wink.gif
Duarh
Vai Arteck kaadaas asaas diskusijaas mees iesaistaamies smile.gif.

Bet par eksperimenteeshanu. . .domaaju, ka tas ir bezjeedziigs topics. . . katram maakslasdarbam ir autors un audience. Autors nevar noteikt, kas patiks audiencei, bet audience nenosaka, ko radiis autors. Ja nepatiik, tad ar savu nepatiku/nepirkshanu utt. audience var veidot turpmaako jomas attistiibu - bet, ja autors veelas ko veidot sevis peec, lai jau taa dara. Citiem vaardiem sakot, lai autori eksperimentee, cik vien grib - audience pateiks, kad patiik un kad ne. Bet tikai eksperimenteejot var atklaat ko jaunu labu.

(Cita lieta - un kaut kas, par ko es muuzhiigi pukojos - ir valdiibas sponsoreeta "gudraa" maaksla. Sviesti, kurus neviens negrib skatiities nevis tapeec, ka tie buutu paargudri, bet taadeelj, ka pat dumjaaki, par holivudas trilleriem, bet savu gariigo nabadziibu apsleepj dziljdomiigaas nopuutaas un garos vaardos. Ja shaadiem projektiem nedotu naudu no nodokljmaksaataaju kabataam, tie izmirtu - manupraat, tas nav arguments pieshkirt naudu, bet gan to atnjemt.)
edg
Arteck, man patiik diplomaatiskas diskusijas, kur visu smuki jaaargumentee, reizeem iestaajos pat par to, kam nepiekriitu, lai vareetu turpinaat diskusiju (ne shoreiz).
Par tautu runaajot... Ja godiigi, es nevaru ciest tautu kaa ljauzhu masu. Ne reizi ir sanaacis striideeties pret daudzu(>50) cilveeku baru bez vadiitaaja, bet man ne reizi nav izdevies panaakt labveeliigu rezultaatu, jo sapraatiigas diskusijas nav iespeejams taisiit, un kaloshas vai banaanus piedaavaat ir pret maniem principiem tongue.gif Nezinu, kaa politikji tiek galaa ar to mezhonju baru tongue.gif
Tas, ko tauta domaa par maakslu... nekad neesmu sapratis modi... man tas liekas stulbi... citaadi es neskatiitos anime. Buutu jau jauki, ja modee atkal naaktu gudri cilveeki kaa 18xx gados. Bet kameer ir normaali domaajoshi draugi, tauta var kaut uz galvas staigaat un ticeet, ka maize aug kokos, un uzskatiit, ka gleznas veertiibu nosaka naglas garums, ar kuru to pie sienas pienaglo.
edg
Duarh, apsveicu ar pieregjistreeshanos!

Iz tava posta katrs teikums bija ir prieksh manas saprashanas, ir atziishanas, ir lielaa meeraa piekrishanas.

P.S. Par Bimini jau te labi sen nekas netiek runaats, varbuut kaadam vajadzeetu paarvietot visu sho uz kaadu citu topic ar attieciigu nosaukumu.
arteck
QUOTE (edg @ Apr 9 2004, 12:15 PM)
...Bet kameer ir normaali domaajoshi draugi, tauta var kaut uz galvas staigaat un ticeet, ka maize aug kokos, un uzskatiit, ka gleznas veertiibu nosaka naglas garums, ar kuru to pie sienas pienaglo.

Oi, šitas ir vienbalsīgi. Un par to naglas garumu es rēcu laugh.gif
ShinChan
QUOTE (edg @ Apr 9 2004, 12:15 PM)
Arteck, man patiik diplomaatiskas diskusijas, kur visu smuki jaaargumentee, reizeem iestaajos pat par to, kam nepiekriitu, lai vareetu turpinaat diskusiju (ne shoreiz).
Par tautu runaajot... Ja godiigi, es nevaru ciest tautu kaa ljauzhu masu. Ne reizi ir sanaacis striideeties pret daudzu(>50) cilveeku baru bez vadiitaaja, bet man ne reizi nav izdevies panaakt labveeliigu rezultaatu, jo sapraatiigas diskusijas nav iespeejams taisiit, un kaloshas vai banaanus piedaavaat ir pret maniem principiem tongue.gif Nezinu, kaa politikji tiek galaa ar to mezhonju baru tongue.gif
Tas, ko tauta domaa par maakslu... nekad neesmu sapratis modi... man tas liekas stulbi... citaadi es neskatiitos anime. Buutu jau jauki, ja modee atkal naaktu gudri cilveeki kaa 18xx gados. Bet kameer ir normaali domaajoshi draugi, tauta var kaut uz galvas staigaat un ticeet, ka maize aug kokos, un uzskatiit, ka gleznas veertiibu nosaka naglas garums, ar kuru to pie sienas pienaglo.

Tu savaa postaa aizska,r saapiigu tematu. Debasju kultuura muusu sabiedriibaa netiek augstu veerteeta jo vairums vienkaarsji to neprot vai neveelas dariit. tas prasa paaraak lielu piespiesjanos un gala beigaas var noziimeet to, ka buus jaatsakaas no saviem saakotneejiem uzstaadiijumiem, kas katram cilveekam ir ljoti saapiigi (peec pieredzes saku).
Runaajot par politikjiem (ar sjo kastu esmu saistiits pastarpinaati) Latvijaa taadu ir ljoti maz, paarsvaraa ir visaadi politikaanji un puskoka leeceeji, kam buutu jaatrod valoda ar masaam, vispirms jau reti kursj politkjis pirms uzstaasjanaas izpeeta kaadai auditorijai vinjs uzstaasies un liidz ar to varees pienaaciigi sagatavoties. Visreeciigaakaas man likaas repsjes tiksjanaas ar veeleetaajiem. Visur muldeeja vienu un to pasju sagatavoto tekstu, ja kaads pajautaaja ko taadu ko sjameejais nebija iekalis no galvas tad uz to vinsj neatbildeeja vispaar.
Tacju nevajag arii puulja uzvediibu un spriestspeejas noveerteet par zemu, jo valstij izskjiriigos briizjos sabiedriiba tomeer speej konsolideeties un pienjemt pareizos leemumus (ne vienmeer), bez tam ir nepieciesjama suudu kaudze uz kuras izaugt skaistam ziedam, vai ne, draugi? wink.gif
edg
lol
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.