Takashy
Mar 17 2004, 14:21
Aj,es gribeeju zinaat cik veci te vissi te taa apmeram i un cik ilgi jau skataas anime.....
Nez.,n es esmu 16.....
Un es skatos...... nez. iisti....... 4 gadi varbuut.....
Paaris no pirmajiem anime kurus es redzeeju un laikam arii atceros bija .... Sailermoon,vai kaa to sauca... un Cats Eye,vai taa... nez....
;
Man 16. Pirmie anime bija Sailormoon un DragonballZ, skatiijos pa Rtl2, kopsh taa laika arii skatos anime.
P.S. Tiiri laba teema topicam.
nu par to vecumu - manuprāt visi kam ir vēlēšanas to izpaust / nav slinkums ir ielikuši jau zem User Info bet nu tā man 17 lai gan imho vecumam nav nekādas nozīmes...
anime nopietni sāku skatīties apmēram pirms gadiem 2 kad reāli parādijas iespēja tikt pie neta savādāk anime esmu skatījies tik sen cik vien sevi atceros un tāpat kā jūs pārsvarā pa TV lai neteiktu tikai...
Saiko pareizi teica par tiem datumiem. bet nu ok, man ir 22 un taa nopietni shai lietai piekjeeros pirms 4 meeneshiem kaukur. kaugan kaukaadus atgriezumus esmu skatiijies diezgan pasen - piem. pa MCM (taads franchu muuzikas kanaals bij) gaaja nelieli raidiijumi par anime.
zenofex
Mar 17 2004, 15:27
Nesen apritēja 31
Par anime - nu no 90 gadu sākuma, kad pa visādiem KS Video sāka rādīt animes dažas, bet tā vairāk vai mazāk nopietni jau 4 gadus.
Esmu piedalījies arī animeconā Somijā pagājušajā gadā
Anime patīk netradicionāls un svaigs skatījums uz dzīvi, detalizētie backgroundi, neparedzams sižets un, bieži vien arī simpātiski uzzīmēti varoņi.
CryRat
Mar 17 2004, 15:33
Saiko saka taisnību... fiziskajam vecumam ir stipri maza nozīme... un tas jau ir ierakstīts iekš profile... un anime ar skatos tik cik sevi atceros...
kaarleens
Mar 17 2004, 16:00
man 25
nopietni skatos pusgadu laikam
tas ko pirms tam skatiijos neskaitaas
Pagaidaam 21 gads.
Pirmaa anime Grave Of the Fireflies uz lielaa ekraana (kaut kad ap 90. gadu)
Peec tam fragmentaari NGE pa sat..
Animes skatos nez gadus 4-5 (jaajautaa Siriuss (Hito)) kad vinsh mani taa pa iistam aplipinaaja
Nav jau taa ka gluzhi vajag obligaati zinaat vecumu, bet, ja taa labi padomaa, ir taks interesanti zinaat kaada vecuma cilveeki skataas anime un kursh ta liidiis visiem user info skatiities ?
CryRat
Mar 17 2004, 22:12
QUOTE |
ir taks interesanti zinaat kaada vecuma cilveeki skataas anime |
ir ? nu nez... man ne īpaši... kaut gan grūti iedomāties gados vecāku cilvēko skatāmies anime
te paceļās jautājums... ko mēs domājam ar anime skatīšanaos ? vai tas ir kaut kādu multfilmu uz japānas pusi skatīšanās ? vai teiksim anime spēles ? a varbūt manga un vienkārši bildītes ? vai tikai tad ja es sēžu ar BT vai DC un masveidā velku anime ? nav svarīgi... varbūt īstais jautājums ir ko mēs ar anime saprotam...
volzha
Mar 18 2004, 00:44
Nu man 18 paigaidām ar
. Hmm tā pa īsto sāku skatīties animi (kačāt nevis pa rtl 2 skatīties) laikam bija pirms gada kad aizgāju uz arsenālu un skatījos to filmu Jin Roh and Wolf Brigade (laikam tā bij nosaukums), un ta čobits bij pirmā nokačātā anime. A tā viss sākās ar Dragonball (nevis DBZ) pirmajām sērijām pa RTL2.
arteck
Mar 18 2004, 00:51
Astoņpadsmit. Skatos ~ 1 gadu. Sāku laikam ar Samurai Deeper Kyo.
Devinjpadsmit. Skatos ~gadu. Netiishaam vienai Video Girl Ai seerijai uzduuros un taa lieta aizgaaja...
Pirms tam gan veel bija Pokemoni pa LNT
ShinChan
Mar 18 2004, 10:21
Ap 20. Konkreetu datumu, kopsj kura mani piesaistiija anime nosaukt buus gruuti. Kaut kad 90. gadu pasjaa saakumaa, kad "kreiso" video nomu iipasjniekiem virknee kasesju bija ierakstiitas arii hardcore animes. Taa nu sagadiijaas, ka es buudams siiks (ap 10 gadu vecs) "dunduks uzreiz dabuuju ar Akiru pa galvu (padomaajiet kaadas sekas uz taalaako personiibas attiistiibu, ja liidz tam laikam cilveeks ir barots tikai ar "Nu pogodji" un dazjaadiem Disney filmu izgriezumiem). Anime skatos neregulaari, taapeec par pilntiesiigu otaku sevi veel nevaru saukt, bet nu redzeets ir daudz kas, kam pat nosaukumus vairs nevar atcereeties.
zenofex
Mar 18 2004, 11:03
QUOTE |
ir ? nu nez... man ne īpaši... kaut gan grūti iedomāties gados vecāku cilvēko skatāmies anime |
Nu, nu
Zinu diezgan daudz cilveeku, kam pie 30 un kas ciena anime. Nezinu tikai kas un kaa katru no shiem cilveekiem piesaistiija shim zhanram.
Man kaa pagaidaam vecaakajam
ir pilniigi vienalga cik gadu ir cilvim kam anime ir tuvs.
Galvenais, lai cilvis buutu sakariigs, un buutu forshi parunaat par anime un ne tikai, shajaa gadiijumaa respect to standby, fxp un martins, kura te nav
QUOTE (ShinChan @ Mar 18 2004, 09:21 AM) |
par pilntiesiigu otaku sevi veel nevaru saukt. |
Zini, es sevi vispaar par `otaku` nesauktu , jo mani kaitina shii vaarda 2 noziimees.
Par vecumu... Man ir 15 , tas mani padara par jaunaako shii foruma memberu.
Anime saaku skatiities kad tiku pie neta (DBZ pirms tam neskaitaas) , nevajadzeeja ilgi , lai uzzinaatu kaa straadaat ar DC.
Siriuss[FN]
Mar 18 2004, 12:55
21gv
Totoro pamatskolā bija multiplikācijas revolūcija, mums skolā bija videomaģis, kruta tas bija pēc padomju sav sabrukuma.
Es laikam ilgi atrados multenes iespaidā.
Bet anime sāku skatīties nopietni 18gv laikam. Pirms tam bija anime geimīši kas bija visai interesanti.
standby
Mar 18 2004, 13:09
Paldies Zenofex..absoluti abpuseji
Ja, ir diezgan daudzi pec 20gv, kam tik anime un kas to skatas un seko lidzi (ari es esmu to skaita).
Mana saslimshana ar anime notika 90 gadu sakuma pec paris Macross epizodem, Linseman
, Star express u.c, ko radija KSvideo. Tachu nopietni slimiba aktivizejas tikai pedeja gada laika, kad netisham uzskreju virsu roze.lv (visu cienju - viens no maniem favourite saitiem).
BTW labs jautajums - kapec skatas anime?
kapeec? es deelj sci-fi. censhos skatiities visu, kas ar to ir saistiits. tachu iistu sci-fi. ja kaadaa anime piemeeram darbojas lielumlielie roboti (laikam mecha, ja?), tad tas veel nenoziimee, ka tas ir sci-fi.
Es skatos , jo man patiik japaanu valoda un kultuura , taapeec es skatos vairaak anime par veesturi , kur ir zobenciinas , samuraji utt.
Fatalis
Mar 18 2004, 16:01
Man 13, kas ir anime - pat īsti nezinu... pie velna, ko es te vispār meklēju?!
tautietis
Mar 18 2004, 18:27
mjaa, anime ir veids, kaa pierast pie valodas. klausos arii radio un pa retam skatos zinjas. buutiiba animes ir viens no veidem, kaa radiit ap sevi japaanisku informaacijas vidi:PP man 18:DD
CryRat
Mar 18 2004, 18:48
QUOTE (zenofex) |
QUOTE (CryRat) | ir ? nu nez... man ne īpaši... kaut gan grūti iedomāties gados vecāku cilvēko skatāmies anime |
Nu, nu Zinu diezgan daudz cilveeku, kam pie 30 un kas ciena anime. Nezinu tikai kas un kaa katru no shiem cilveekiem piesaistiija shim zhanram. |
nea... ar "gados vecāku" es biju domājis 40 - 60
un ar nesaku jau ka nav... saku tikai ka grūti man iedomāties tādu situācīju...
QUOTE (standby) |
BTW labs jautajums - kapec skatas anime? |
hmm... ir interesanti... filmas, seriāli, grāmatas, spēles etc. nekas no tā man nav izraisījis tādas emocījās kā attiecīga ( Serial Experiments Lain, Perfect Blue, Vampire Princess Miyu, Saikano ... ) anime... hmm... jautājums nav pareizs... visi labi zin kapēc kāds skatās anime - gandrīz vienmēr tieši tas pats iemesls kapēc kāds skatās filmas vai lasa grāmatas... pareizāks jautājums būtu "kapēc anime nevis filmas ?" uz kuru es atbildētu ka anime nav tik ierobežota kā filma... ja autoram ir vēlme uztaisīt milzīgu spaceshipu floti tad to viņš var izdarīt cik vien bieži grib kas attiecās uz filmām tad tas beigsies ar kaudzi lētu specefektu kas parasti tikai traucē skatīties... anime neierobežo kaut kādas apnikušas aktieru sejas... vienīgais kas animi ierobežo ir autora fantāzija... nu jā arī japāna saista... bet kas to lai zin kas bija pirmais japāna vai anime... vienu dienu gribēji noskatīties vienu anime un tad tikai atjēdzies ka HD pilns ar anime, manga, anime soundtrackiem, jPOP / jRock, attiecīgām bildītēm... un sēdi kaut kādā Otaku forumā...
QUOTE (Fatalis) |
pie velna, ko es te vispār meklēju?! |
jā mēs ar nezinam
tu neizskaties īpaši draudzīgs... ko tu te meklē ?
Fatalis
Mar 18 2004, 19:01
CryRat, es pārskatījos. Man likās, ka šis ir "oakum" forums.
CryRat
Mar 18 2004, 19:12
QUOTE (Fatalis) |
Man likās, ka šis ir "oakum" forums. |
pakulas ? pakulu forums ? njā... un daži saka ka man ir dīvainas intereses... heh...
Mans mineejums ir, ka anime izraisa cilveekaa draudziigas emocijas, katram savas, protams. Man, piemeeram, patiik love stories ar action elementiem, taakaa InuYasha (nav jau iisti love storie, bet interesanti kaa attiistaas varonju attieciibas) un Fullmetal Panic! (tagad tikai pie 17. seerijas, tapeec nezinu kaa attiistiisies elementi taalaak, taatad, moshka nemaz nebuus daudz ar to love storie
, bet anime labs pats par sevi
)
Lbai var jau atskaitīties... Fiziskais vecums ap 18. Anime? Nu sāku skatīties kādos 8 gados. Neatceros kāds, bet iepatikās. Tagad priecājos ja kādas 4 reizes mēnesī sanāk kautko redzēt. Parasti nejauši uzķeru kautko pa vācu kanāliem...
keitaro
Mar 18 2004, 22:52
18 gadi. skatos, kopš tiku pie kompja (drusku vairāk kā gadu). pirmos iespaidus esmu guvis no HackLiminality un HackSign. iemesls, kāpēc sāku skatīties bija japāņu valoda un tās pielietojamība ikdienā, bet pamazām esmu sapratis, ka dažkārt var gūt arī tā teikt mākslas baudījumu no redzētā. bet ne vienmēr.
ShinChan
Mar 19 2004, 11:11
QUOTE (CryRat @ Mar 18 2004, 05:48 PM) |
bet kas to lai zin kas bija pirmais japāna vai anime... |
Man viennoziimiigi pirmie bija ninja muuvji ar legjendaaro Sjo Kosugi titullomaa
Ar to briidi man saakaas pastiprinaata interese par Japaanu un ar to saistiitajiem jautaajumiem, kaut kaa dabuuju paskatiities dazjas anime (iesaakumaa taas nemaz nesaistiiju ar Japaanu) un tad jau celja rullis pats saaka ripot no kalna savaacot visu info ko vajag un ko nevajag zinaat. Starp citu, viesim japaanmiiljiem iesaku iegaadaaties un izlasiit Edgara Kataja monograafiju "Japaana" saistosja, pluustosjaa tekstaa uzrakstiita lasaamviela.
CyberGhost
Mar 19 2004, 19:34
Nu ko... vispaar saaku izraadiit interesi par shitiem mulkjikiem kaadus paaris gadus atpakalj, kad Inujasha (arii memberis shiten) saaka man raadiit visaadus bilzhukus un filminjas saaku vilkt no neta. Taa tas viss aizgaaja... btw mums 21
Fatalis
Mar 19 2004, 19:38
QUOTE (ShinChan @ Mar 19 2004, 11:11 AM) |
QUOTE (CryRat @ Mar 18 2004, 05:48 PM) | bet kas to lai zin kas bija pirmais japāna vai anime... |
Man viennoziimiigi pirmie bija ninja muuvji ar legjendaaro Sjo Kosugi titullomaa Ar to briidi man saakaas pastiprinaata interese par Japaanu un ar to saistiitajiem jautaajumiem, kaut kaa dabuuju paskatiities dazjas anime (iesaakumaa taas nemaz nesaistiiju ar Japaanu) un tad jau celja rullis pats saaka ripot no kalna savaacot visu info ko vajag un ko nevajag zinaat. Starp citu, viesim japaanmiiljiem iesaku iegaadaaties un izlasiit Edgara Kataja monograafiju "Japaana" saistosja, pluustosjaa tekstaa uzrakstiita lasaamviela. |
QUOTE (http://journal.bad.lv/~fatalis/) |
Jau pagājušonedēļ beidzu lasīt Edgara Kataja "Japāna", bet tikai tagad sanāk laiks par to uzrakstīt.
Man nepatika. Visu cieņu autoram, bet es biju gaidījis ko citu. Valoda ar savu sausumu atgādināja vecu mācību grāmatu, un gandrīz nekam nav ilustrāciju. Divas lietas, ar kurām Japāna ir slavena visā pasaulē - anime un videospēles - nav pat pieminētas. (Tā vietā ir "uzbrauciens" mangām.) Tas, ka Kataja kungam tās neliekas saistošas, ir ne tikai saprotams, bet pat sagaidāms no [tehnofobiskās un konservatīvās] paaudzes, kuru viņš pārstāv, tomēr viņa grāmatu pārdot nepalīdzēs. Ja jau vispusīgs, tad vispusīgs pētījums, nevis pašam autoram imponējošākās lietas. Manuprāt. |
Uf... tomēr es pārspīlēju. Par latviski sarakstītu, ne tulkotu grāmatu, tik slikti izteikties nevajag, jo, pat ja ar trūkumiem, mums tādu ir tiiik maz! Pat tulkoto ir maz, bez tam.
Fatalis
Mar 19 2004, 19:46
Ak, un starp citu, ja nopietni: es sāku ar Hellsing. Pa
viva.tv to rādīja (vēl rāda?) piektdienu vakaros, bet manā izcilajā KTV vācu kanāliem brīžiem atpaliek skaņa, un nekas nav skatāms. Nu, par cik biju nedaudz ieintriģēts, novilku to, noskatījos, sapratu, ka ir laba. Pēc pāris dienām atradu šo forumu. Tad novilku vēl kaut-ko: pēc nosaukuma un pat nezinot, kas tas būs. Izrādījās GitS SAC 1st GIG esam.
Un tad jau tas vairs nebija apturams.
man 18 ... un pirmais ko redzeeju (t.i. kam atceros nosaukumu
) bija sailormoon pa rtl2 .. tad sekoja DBZ .. utt
ShinChan
Mar 23 2004, 14:54
QUOTE (Fatalis @ Mar 19 2004, 06:38 PM) |
Man nepatika. Visu cieņu autoram, bet es biju gaidījis ko citu. Valoda ar savu sausumu atgādināja vecu mācību grāmatu, un gandrīz nekam nav ilustrāciju. Divas lietas, ar kurām Japāna ir slavena visā pasaulē - anime un videospēles - nav pat pieminētas. (Tā vietā ir "uzbrauciens" mangām.) Tas, ka Kataja kungam tās neliekas saistošas, ir ne tikai saprotams, bet pat sagaidāms no [tehnofobiskās un konservatīvās] paaudzes, kuru viņš pārstāv, tomēr viņa grāmatu pārdot nepalīdzēs. Ja jau vispusīgs, tad vispusīgs pētījums, nevis pašam autoram imponējošākās lietas. Manuprāt. |
Daljeeji piekriitu, pats jau esmu nonaacis liidz beigaam. Uzbraucienu mangaam pamaniiju, bet ko var gribeet no cilveeka, kam Japaanas kontekstaa interesee pavisam citas lietas, bez tam nevar nliegt, ka lielumlielais vairums no mangaam ir crap (pietam veel hentai). Mjaa par anime vinsj vareeja vismaz kaut ko pateikt, jo taa nu reiz ir lieta, kas Japaanas vaardu nes taalu pasaulee. Kas attiecas uz valodu kaadaa sarakstiita graamata, jaasaka ka var patikt un var nepatikt (mazliet stagnee, bet man patiik), bez tam visu cienju Kataja kungam, ka vinsj no sevis neteelo izcilu japanologu un atziist, ka vinsj joprojaam tikai maacaas. Ok, mazinsj offtopic sanaaca, bet ceru ka administraacija piedos
TheBadEdd
Mar 23 2004, 16:58
Nu ja godiigi tad pirmaas lapas saturs izskatijaas/izklausijaas kaa atziishanaas "anonimo alkoholikju klubaa"
Nu bet jau jau esmu te(shajaa klubaa)...
Man ar 16 ka daudziem no te esoshajiem un pirmie anime ko es REDZEEJU nevis skatijos bija tie pashi DBZ un SM pa RTL2, bet pirmais nopietnais anime man bija ap 3 meeneshiem atpakalj - Vampire Hunter D!
mr_vodka
Mar 23 2004, 22:24
9 dienas liidz 18, pirmais kaut cik sakariigais, Hellsign pa VIVA
ShinChan
Mar 24 2004, 10:44
QUOTE (Kakamaka! @ Mar 23 2004, 03:58 PM) |
Nu ja godiigi tad pirmaas lapas saturs izskatijaas/izklausijaas kaa atziishanaas "anonimo alkoholikju klubaa" |
Peec pieredzes saki?
TheBadEdd
Mar 24 2004, 16:49
QUOTE (ShinChan @ Mar 24 2004, 09:44 AM) |
QUOTE (Kakamaka! @ Mar 23 2004, 03:58 PM) | Nu ja godiigi tad pirmaas lapas saturs izskatijaas/izklausijaas kaa atziishanaas "anonimo alkoholikju klubaa" |
Peec pieredzes saki? |
Nu tev jau vispaar pat avataars ar pudeli un glaazi...
QUOTE |
Nu ja godiigi tad pirmaas lapas saturs izskatijaas/izklausijaas kaa atziishanaas "anonimo alkoholikju klubaa" |
Vai ta tu Otaku no Video neesi skatiijies? :DDD
QUOTE (Kakamaka! @ Mar 24 2004, 03:49 PM) |
Nu tev jau vispaar pat avataars ar pudeli un glaazi... |
Nu jau vairs nav, piemekleeju kaut ko garastaavoklim atbilstosjaaku
ShinChan
Mar 25 2004, 18:29
Na nu??? Tas ieprieksjeejais ir mans posts, marta reibumaa aizmirsu ielogoties
Fatalis
Mar 25 2004, 18:46
Duh...
Dzonis
Mar 26 2004, 16:08
19.Apzinaati skatos (zinu ka taas ir animes) kaadus gadus 3-4.Atceros ka veeel agraak ar bija redzeeti pa kaut kaadu krievu kanaalu un kaseteem ar drausmiigu kvalitaati, bet tad neapzinaajo ko skatiijos (biju par mazu), bija multjiks un man ar to pietika
Vai kaadu es sadalju atradu...
en te vel nekaa nearxtiiu. Piniigi parliecinaata ka juus buut bez taa iztikushi bet nu tomeer...
Nu vecums man godiigi uzraxtiit s anketaa.. bet anime, ui tas man jau dikti ilgi ievikaas, skiet pirmais ko redzeeju bia par peliiti, kad man bija 7 gadi, godiigi ceelos uz skolu un skatiijos to "anime" tikai uz to briidi es nezinaaju kas tas ir...
Tad protams bija Ultramens un SpeedRider pa LNT..
Pavisam nopietni, tas ir, ar visu saprashanu, anime iepazinu 7gadus atpakal ar Sailor Moon...
cik nu dzilja doma tur bija..
tautietis
Apr 10 2004, 14:35
ultra man drausmiigi laps bija..
Dzonis
Apr 10 2004, 15:47
Laps gan.It sevishtji vinja kaujas sauciens un neatnjemamaa zvaigznes pielikshana pie pieres.
)
Kikyou
Apr 10 2004, 15:48
Izskataas ka es te vispaar visvisivsjaunaakaa... O_o;;; 13
Pirmaa anime manliekaas ko redzeeju bija Ultraman laikam, to pa LNT raadiija kad man kaadi 8 + - gadi bija... diez ko animes agraak neskatiijos, man kabelis nebija (un nav)
Anime man taa iisti tikai pagaishgad saaka patikt. Pirmstam man diez ko nepatika, nezinaaju par to cik daudz sviestus raada latvijaa un cik daudzas forshas animes raada aarzemees...
Seven_of_zero
Apr 10 2004, 18:44
Skatos anime jau ilgu laiku. Pirmie protmas bija pa KS-video tagad es atceros ka tie bija anime jo tie man patika labak neka citi Cartoon ko tur radija pec tam paris gadus velak ap 95 paradijas satelits Tad pa rtl2 vox Sat1 anime gaja tiri normali, un VOX vispar ir super kanals WWW.VOX.DE Anime kuri ir gajusi pa to kanalu es gandriz visus esmu redzejis pa VOX. Tikai varbut kads varetu pateikt nosukumu vienam anime ko es redzeju. Apraksts , mars , zemes kolonisti, un viniem uzbruk kautkadi skivisi vienu notriec bet tur pilots ir forsa beibe, pasi uzbruceji sevi sauc par dieviem, nu tads ir sakums. Varetu but ka ta bija hentai anime. Un tas nav Nadesico! Es to loti gribetu to redzet atkal bet nosaukumu nevaru atcereties
Patreiz pa vacu tele5 skatos Gundam wing. Ak ja mans vecums gandriz 20.
Pa VOX ir raadiits NGE , X 1999, Silent Mobius, Saber Marionette Z (or insert random letter), Submarine No. 6, Spriggan un Gloria(hentaijs) tas ir viss ko es zinu par VOX.
par zvaigznes pieliksanu pie pieres - viens "SHVAAAA" !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.